Chudoba je relatívna, ale predsa, skúste napísať, či sa cítite byť chudobní, nemusí sa to týkať iba materiálnej stránky života. Proste, či pociťujete nejaký nedostatok a ak nemáte zábranu, napíšte, čoho sa týka a ako sa s ním vyrovnávate, resp. či vás obe
Ano, citim. Mam sice v podstate skoro vsetko materialne, po com som realne (aj nerealne) tuzil, no to, po com tuzim uplne najviac, ma stale obchadza a neskutocne mi to chyba.
chudobny? Hmm. Tazko povedat. Keby som svoje hmotne zabezpecenie mal porovnavat v ramci SR tak som bohaty. V rmaci sveta chudobny a v porovnani s krajinami tretieho sveta najbohatsi.
Nedostatok pocituje v laske. Neviem asi musim len hladat a skusat inak sa to neda.
Ked to zhrniem som bohaty. Lebo mam vsetko co potrebujem teda aspon zatial. Je to v poho - citim sa spoko.
casto su taki ludia stastnejsi ako ti bohati... ale svojim sposobom to nestastie je, ked musi clovek pracovat ako blazon na to aby aspon neumrel od hladu
chudobny v peňaženke, bohaty na duši - alebo radšej byť chudobný a zdravý, ako bohaty a chorý..idealny stav : bohatý a zdravý s dobrou a láskavou dušou !!!! ale to na birdzi asi ťažko najsť....filip
Asi ano je nestatie byt chudobnym. Chudobny clovek ci uz materialne alebo citovo nemoze a nikdy nebude stastny (mozno vo svojej jednoduchosti). Casto krat su prave tí chudobní nasim zrkladlom.
takto... nedostatok finančných prostriedkov na uspokojenie aspoň priemerných potrieb za nešťastie považujem (teda v prípade, že by sa to týkalo mojej osoby. ak je niekto chudobný a aj napriek tomu sa cíti šťastný, obdivujem ho
Je to relativne.... nie uplne relativne ale z casti ano lebo ak si niekto vezme hypoteku na desatrocia a postavi si dom fajn... ma dom ale bohatym by som ho nenazval..... vlastne ten dom ani nema len v nom byva...... a nieco sa mu stane a rodina je v prdeli........
V suvislosti s krizou urcite vela takych ludi prislo o pracu vo svete.... my mladi to tak nemozeme citit ale pre vela ludi sa svet uz zrutil a to si este mozno den predtym hovorili ako je im dobre......
To , ze chudobni su stastnejsi ako bohati je viac menej blbost.
Ano je tam predpoklad tesit sa z malickosti, z lasky, z rodiny v podstate......
Ale co byt chudobny znamena ze v rodine je laska ? Skor hadky, krik , stresy , nervy, strach ze pridu o strechu nad hlavou.
Ja mam strasne vela kamaratov o ktorych by si tu mozno niektori ani neosuchli bundu na ulici...... ale su ini..... su plni tuzieb ani nie materialnych skor az existencnych........
Vela z nich ma na viac, ako ich zivot donutil ukazat......
Nechcem hovorit veci, ktore sa bezne deju aj v bohatych rodinach ako otec alkoholik atd..... ale fakticky ako by som to zostrucnil.....
Chudobni sa potikaju s takymi istymi proeblemami ako bohati ludia + ich este maju zodesat navyse.
Peniaze su len nastroj. Ak ma niekto na vyber a moze pre peniaze spravit nieco zle a potom si uz cely zivot zit v zabezpeceni, zalezi od toho, ako sa rozhodne. Ak sa rozhodne pre tie peniaze, tak mu to mozno ani nebude stacit, bude pre peniaze chciet robit dalsie zle veci a vo svojom zivote bude vlastne nespokojny. Ak si clovek dobrovolne vyberie radsej sa tych penazi vzdat, je to znamka toho, ze je to clovek vyrovany, spokojny so svojim zivotom, s celkom inym hodnotovym rebrickom a skutocne stastnym ho dokazu spravit aj ozajstne malickosti, resp. samotny zivot. Takych ludi ja nesmierne obdivujem. A v tomto je nadherny aj zen, ktory mam tiez velmi rada
Prednedavnom tu bola anketa ci by ste dokazali zabit cloveka pre peniaze, ak sa nemylim, tak desiatky ludi odpovedali, ze ano. Ved to je nieco priserne. Ked som vsak nad tym dlhsie premysala doslo mi, ze to nie je o tych peniazoch, ale o tych samotnych ludoch.
no ak to mám brať chudná z tej stránky ,nie po peniazocha,le podla toho jak sa cítim tak teda dosť biedne som na tom a túto chudobu teda peniaze naozaj nenaplnia
Peniaze nie sú všetko, to si žiaľ, dnešní ľudia neveľmi uvedomujú. V skutočnosti je najdôležitejšie zdravie, a dobrá duša. Až potom nasledujú materiálne veci, ktoré zaručujú maximálnu spokojnosť vo všetkých smeroch. Darmo, aj multimilonár môže cítiť ťažobu na duši, ak sa oňho nikto nezaujíma, či je akokoľvek vážnejšie chorý/hoci na choroby sú lieky, a lieky sa kupujú za peniaze/.
ja mam vzdy tolko kolko potrebujem lebo setrim a ked sa mi minie urcite nechodim za mamou ze mama daj prachy radsej nemam mto co cem ale penaze si nepytam ...iba na chlast :
Necital som to vsetko tak idem priamo k veci myslim ze chudobnejsi clovek ma vacsiu hodnotu nez ten bohaty lebo chudobny neni rozmaznany (na par vynimiek) nema proste vsetko hned a dokaze sa tesit z takych drobnosti co je pre bohateho samozrejmost a preto si myslim ze lepsie je byt chudobny pretoze predsa len plati, ze vsetky zle skusenosti nás ucia byt silnejsimy
chudobny si nemoze kupit veci, ktore zvysuju bezpecnost, zdrave jedlo, ktore je drahsie, nemoze si splnit tuzby, vidi, ze iny ma nespravodlivo viac
bohaty sa zoderie, kym si zarobi, a ak sa nezoderie, tak ho raz koli tym peniazom niekto odbachne, alebo nebude vediet, co od dobroty, a to sa mu stane osudnym
ani jeden extrem nie je dobry!
ale v sucasnej nestabilnej spolocnosti, no povedzte, kto sa citi byt v bezpeci...tusim zalozim diskusiu
Asi ano chudobny si nic nemoze dovolit sebe ci uz materialne alebo kupou nic si nemoze ani kupit lepsie veci drahsie ci uz saty topapanky a pod aj v potravinach musi si vystacit s tymi najeduchsimi vecami a najlacnejsim o bohatsve moze len snivat musi zit velmi skomne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
Nedostatok pocituje v laske. Neviem asi musim len hladat a skusat inak sa to neda.
Ked to zhrniem som bohaty. Lebo mam vsetko co potrebujem teda aspon zatial. Je to v poho - citim sa spoko.
V suvislosti s krizou urcite vela takych ludi prislo o pracu vo svete.... my mladi to tak nemozeme citit ale pre vela ludi sa svet uz zrutil a to si este mozno den predtym hovorili ako je im dobre......
To , ze chudobni su stastnejsi ako bohati je viac menej blbost.
Ano je tam predpoklad tesit sa z malickosti, z lasky, z rodiny v podstate......
Ale co byt chudobny znamena ze v rodine je laska ? Skor hadky, krik , stresy , nervy, strach ze pridu o strechu nad hlavou.
Ja mam strasne vela kamaratov o ktorych by si tu mozno niektori ani neosuchli bundu na ulici...... ale su ini..... su plni tuzieb ani nie materialnych skor az existencnych........
Vela z nich ma na viac, ako ich zivot donutil ukazat......
Nechcem hovorit veci, ktore sa bezne deju aj v bohatych rodinach ako otec alkoholik atd..... ale fakticky ako by som to zostrucnil.....
Chudobni sa potikaju s takymi istymi proeblemami ako bohati ludia + ich este maju zodesat navyse.
Prednedavnom tu bola anketa ci by ste dokazali zabit cloveka pre peniaze, ak sa nemylim, tak desiatky ludi odpovedali, ze ano. Ved to je nieco priserne. Ked som vsak nad tym dlhsie premysala doslo mi, ze to nie je o tych peniazoch, ale o tych samotnych ludoch.
. . . je to problem len s ohladom na spolocnost a existenciu v nej, nakolko cela spolocnost je postavena prave na materialnych hodnotach.
chudobny si nemoze kupit veci, ktore zvysuju bezpecnost, zdrave jedlo, ktore je drahsie, nemoze si splnit tuzby, vidi, ze iny ma nespravodlivo viac
bohaty sa zoderie, kym si zarobi, a ak sa nezoderie, tak ho raz koli tym peniazom niekto odbachne, alebo nebude vediet, co od dobroty, a to sa mu stane osudnym
ani jeden extrem nie je dobry!
ale v sucasnej nestabilnej spolocnosti, no povedzte, kto sa citi byt v bezpeci...tusim zalozim diskusiu