áno určite je ale nenapadá ma vôbec nič moemntálne uričte s i nebudem púštat PRESNE do stredu pohara vodu a bla nevim fakt je toho vela podlamnaaj ked otom nevieme necem rozmyšlat nadtým
@V3nty Podla mna je to strasne relativne ide o to, aka presnost... teoreticky ten kohutik mozes otocit milion roznymi sposobmi... Ale ked napriklad (vymyslim si) laserom operujes oko, tak ta presnost musi byt dokonala.
@azizi (bacha dokonalá presnosť može byť aj trafit sa skalkou do oceána to stým okom je nanomikromilimetrová presnosť ked sa nadtým hlbsie zamyslíš ) mno ale on nedefinoval slovo presnosť čiže teraz v nasom prípade platí mikromilimetrová presnosť= megakilometrovej presnosti
Presnosť dalej možme chápať ako časovú čiže sekundová ale aj ročná
Naozaj jediná vec na ktorú my nevychádza nič je spánok
Napríklad bech - tam treba vediet presne sliapať na zem aby si nestupila donejakej jami ale spánok kde ta jebne tam zaspíš
A lachsie je to vysvetliť že napriklad milimetrová presnosť je to malá alebo velká presnosť ked si zoberes že vesmír je nekonečný a este určite ecistuju mensie vzdialenosti ako 1mm takže v podstate je jedno aka presnosť ci milimetrová alebo aká stale ma tu istú hodnotu
To ste s casom rocná presnost alebo stotinová .... ale rokou može byť tiež nekonecno a určite je nekonecno aj do 0 1/5sekundy može ist az do 1/55454545xxxxxnekonečno sekundy nie ??? Toť dalšia otázka na polemizáciu
@V3nty@10 Mas pravdu, dokonalost je tiez velmi relativny pojem. Vlastne mas aj s tym spankom pravdu, ale zato dej je to vemi presny a aj casovo obmedzeny
@11 Tak presne o tomto som napisala uz aj clanok v blogu, pretoze ma to strasne zaujima, i ked sa v tom prilis nevyznam. Mam kopu otazok, na ktore som doteraz neobjavila ziadne odpovede... Napriklad:
Aky velky je dokonalý absolútny stred kvarku? (alebo atomu, cohokolvek...)
Ako dlho trvá absolútna dokonalá pritomnost?
A aka dlha je vlastne najkratsia mozna casova jednotka?
Inak to s tou 1/5 sekundy, ja si tiez myslim, ze to ide do nekonecna. A taktiez si myslim, ze aj ten stred sa da zmensovat do nekonecna, tak ako aj cas... Alebo zeby nie?
Presnost je relativny pojem ako naprikald s tym poharom.... nemusis presne do stredu aky by to malo zmysel.... ale ma zmysel trafit sa presne do pohara
Z toho sa da vyvodit ze neexistuje manualna cinnost ktora nepotrebuje isty stupen presnosti...ale niekde treba byt presny na chlp a inde menej presny....
ja si myslím že každý tú činnost vykonava pri ktorej nieje potrebna presnosť a to je spánok, ved koho trapi kde presne práve ja spím koľko presne hodín či minút spím.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Predložil si priveľmi špekulatívnu otázku.
Presnosť dalej možme chápať ako časovú čiže sekundová ale aj ročná
Naozaj jediná vec na ktorú my nevychádza nič je spánok
Napríklad bech - tam treba vediet presne sliapať na zem aby si nestupila donejakej jami ale spánok kde ta jebne tam zaspíš
Toť také je moje myslenie
To ste s casom rocná presnost alebo stotinová .... ale rokou može byť tiež nekonecno a určite je nekonecno aj do 0 1/5sekundy može ist az do 1/55454545xxxxxnekonečno sekundy nie ??? Toť dalšia otázka na polemizáciu
@11 Tak presne o tomto som napisala uz aj clanok v blogu, pretoze ma to strasne zaujima, i ked sa v tom prilis nevyznam. Mam kopu otazok, na ktore som doteraz neobjavila ziadne odpovede... Napriklad:
Aky velky je dokonalý absolútny stred kvarku? (alebo atomu, cohokolvek...)
Ako dlho trvá absolútna dokonalá pritomnost?
A aka dlha je vlastne najkratsia mozna casova jednotka?
atd. Kto vie odpovede?
A paci sa mi, akym smerom sa zacala uberat tato diskusia aj ked obavam sa, ze ja osobne som v tomto smere uz v uplnych koncoch
Z toho sa da vyvodit ze neexistuje manualna cinnost ktora nepotrebuje isty stupen presnosti...ale niekde treba byt presny na chlp a inde menej presny....
Presnost nepotrebuju abstraktne cinnosti : Laska, hnev, lenivost
Lenze pojem "" abstraktna cinnost"" neexistuje a nazyvame to pojmom stav takze tym padom akakolvek polemika nema vyznam
Filozoficka otazka: A co napriklad smiech ?