tak ja ked som teraz strcena stale v praci tak niekedy na to tiez myslim... ale zas keby som mala dlhsiu dobu volno prestalo by ma to bavit a chybala by mi praca, zacala by som sa nudit...
@rocafella myslel som , že aj oni sa starali len o zábavu , pôžitky , mali totálne odjebaný hodnotový rebríček - presne ako celá dnešná spoločnosť a potom to tak dopadlo
@mm47 Ty si taký konzervatívec? Zväčša konzervatívci takto interpretujú zánik Ríma. Rovnako ako teraz hovoria o kríze morálky. Ale to je podľa mňa dezinterpretácia. Morálka s tým nemá nič, a netreba sa nato pozerať z takéhoto zjednodušujúceho povrchného hľadiska. Ale so záhaľkou a lenivosťou nesúhlasím, len vidím iné príčiny.
@mm47 Rím bol jednoducho neustále napádaný barbarmi - teda, oni tak nazývali všetky kmene mimo Ríma. Bol až príliš mocný, tak to ťahalo pozornosť - Práve moc je tým, po čom je najväčší dopyt. Vnútorne rozpadu dopomohli hospodárske a politické problémy - konflikty - až moc financií dávali na zbrojenie a vojakov. Inak, zaujímavá paralela - kedy aj v súčasnosti také krajiny ako USA dávajú obrovské množstvo peňazí do zbrojenia a na armádu. Keby toľko dávali na sociálny systém, alebo zdravotníctvo... Minule som čítal článok, kde Malala Yousufzai hovorí, že vojenské výdavky na 8 dní (v rámci každej krajiny sveta) by zabezpečili bezplatné vzdelanie pre deti na celom svete na 12 rokov. Je to úplne chorý systém.
@mm47 Samozrejme - ja to hovorím stále.a už mi aj zakazujú citovať Chomskeho (a to je najvýznamnejší a najcitovanejší intelektuál súčasnosti). Ten tvrdí, že USA je najteristickejší štát od 2 sv. vojny. A rovnako ďalší významný americký intelektuál (historik) Haward Zinn - ten rovnako nazýva americké intervencie teroristickými útokmi. Bolo mi povedané, že keď nazvem Americké intervencie po celom svete teroristickými útokmi - ževraj to je pseudointeluktuálne a nemá to žiadnu váhu. Ale tak približne 55 miliónov mrtvych, od 2 sv. ktoré majú na svedomí USA hovoria za všetko. Problém je v tom, že oni majú monopol na definíciu terorizmu - to je ako keby mal zlodej definovať krádež, vrah vraždu a fašista fašizmus.
@james98
To má pravdu síce , ale stále niesú TOP , na prvé miesto top teroristov by som dal Britániu , pretože za 300 rokov čo napáchali v mene toho ich impéria , na to sa nechytá ani Džingischán , ani Mao , ani Hitler.
To je ich stretégia a propaganda , musia nejako zdiskreditovať vlastnou hlavou uvažujúcich ľudí.
Najsmutnejšie je, že tí najväčší tupci a ovce samých seba považujú za intelektuálnu elitu , našu budúcnosť.
Ale aj to , že všade máš dôkazy toho aké sú to kurvy , a kto je skutočné zlo vo svete , nie je ale ich problém , že väčšina je príliš jebnutá na to aby tie dôkazy považovala za niečo viac ako konšpirácie.
@mm47 Preto Chomsky píše, od 2 sv. vojny. No mohli by sme rátať počty obetí. Ale aj iné európske krajiny niesú pozadu. napr. Belgicko - kde v Kongu, ako vo svojej kolónii, vytvorili pracovné tábory, kde zomrelo 10 miliónov ľudí. Podmienky tam boli ako v koncentrákoch. Rovnako Nemci páchali genocídu na kmeňoch Hererov a Namaqov (Namíbia). Takže Nemci nevyhladzovali len za Hitlerovej vlády - ale už oveľa skôr. Ani Francúzske kolónie nezaostávali. Celá Európa stojí na krvi - podobne aj pri osídľovaní USA dokopy zomrelo 10 miliónov pôvodných obyvateľov.
@james98
Máš pravdu , ja len vravím , že Briti majú najviac z tých všetkých na rováši proste.
Podľa mňa anglosasi si nemôžu proste pomôcť , majú to v DNA niekde zakódované , že sú ako rakovina.
@mm47 Inak, k tým konšpiráciám. Presne. Pritom netreba nič iné, aby si tím poctivých vojenských historikov k tomu sadol, prehrabal sa dokumentami - a explicitne prišiel so zoznamom všetkých intervencií - a počtom obetí. Objektívne, historické bádanie - koľko obetí ma na svedomí Británia, koľko USA spolu s NATO a krajiny Európy, ktoré kolonizovali. Aby sa aj deti o tom mohli učiť.
@moonlawoo Zažil som také diskusie, kde Chomského spochybnili ako anarchistu - bez toho, žeby sa niekto pokúsil o reflexiu anarchizmu ako relevantnej politickej ideológie. Takže anarchizmus bol použitý len ako prostriedok k diskreditácii - čo je absolútny nezmysel, ale samozrejme, tým pre druhú stranu diskusia skončila.
@moonlawoo Alebo aj taký argument padol - že síce ako lingvista je významným vedcom a intelektuálom - ale politicky je pseudo-intelektuál. Pritom si veľa ľudí neuvedomuje, že práve to, že je anarchista mu umožňuje byť maximálne nestranný - neuprednostňuje žiadnu krajinu - ani západ ani východ. Jednoducho, popisuje realitu takú aká je - bez toho, žeby obeť demokarata bola iná ako obeť napr. fašistu. Vražda je vždy len vražda.
@suzanne11 Hej robím - ale tam ho citovať môžem, aj v článkoch aj v dizertačke. Aj to robím. Ale myslím rôzne diskusie napr. na FB. Včera som v skupine na podporu konvoja USA, ktorý má ísť v septembri cez Slovensko dal jeho dva citáty: “Bush a Blair by tam mali stáť [pred Medzinárodným trestným súdom]. Za poslednú dobu nie je horšieho zločinu, než invázia do Iraku. Obama by tam mal stáť za teroristickú vojnu" / "USA je naj-teroristickejšou krajinou od 2. sv vojny a každý povojnový prezident by mal stáť pred medzinárodným trestným trestným súdom." A ešte som dodal, či sú si vedomí, že podporujú zločincov. Za chvílku som zablokovaný.
Veľa ľudí žije takýmto životom: z domu do roboty, z roboty na pivo, sem-tam pozrieť si fotbal, zábavy... ale toto všetko človeka nemôže naplniť. Skôr či neskôr začne sa nudiť. Treba hľadať zmysel v iných veciach. Ja si svoj život napríklad spestrím chodením do hôr.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
Ale to je jedno, tvoja gramatika nie je normalna hlavne.
Jeb na gramatyku.
wtf? DD
A ostatní ho interpretujú ako?
Pravdupovediac , nikto netuší prečo zanikol , kedže nikto pri tom osobne nebol
Ja si myslím , že to bol ich osud.
Každý utlačovateľ raz skončí , preto USA sú odsúdené na zánik a NIČ na svete tomu nezabráni.
Ja som čítal , že dnešná spoločnosť je presne ako Rím v 5. storočí , otázkou je v ktorom roku.
Podľa mňa sme my dnes tam kde oni v roku asi tak 450.
To má pravdu síce , ale stále niesú TOP , na prvé miesto top teroristov by som dal Britániu , pretože za 300 rokov čo napáchali v mene toho ich impéria , na to sa nechytá ani Džingischán , ani Mao , ani Hitler.
To je ich stretégia a propaganda , musia nejako zdiskreditovať vlastnou hlavou uvažujúcich ľudí.
Najsmutnejšie je, že tí najväčší tupci a ovce samých seba považujú za intelektuálnu elitu , našu budúcnosť.
Ale aj to , že všade máš dôkazy toho aké sú to kurvy , a kto je skutočné zlo vo svete , nie je ale ich problém , že väčšina je príliš jebnutá na to aby tie dôkazy považovala za niečo viac ako konšpirácie.
Máš pravdu , ja len vravím , že Briti majú najviac z tých všetkých na rováši proste.
Podľa mňa anglosasi si nemôžu proste pomôcť , majú to v DNA niekde zakódované , že sú ako rakovina.
Chomský je pán !
a kto ti to zakazuje citovat ? či ty si robis doktorat ?
výstižné