tak ja som dedinčan .. a chýba mi akurát to, že sa tu nekonajú koncerty..síce aj tak na žiadne nechodím, lebo nemám peniaze .. a že musím ísť až do KE nakupovať oblečenie .. ale inak mi nechýba nič a je mi tu fááájn
určite áno... ja síce žijem na samotke pri Ilave, ale je to dosť mimo od mesta a nemenila by som s nikým na svete, občas mám pocit, že som v nebi, tak je tu krásne...
bývala som aj v meste aj na dedine a dedina mi omnoho viac vyhovuje...
pokiaľ som bývala v meste, tak som bola každý mesiac chorá, odkedy bývam na dedine, tak som u doktorky kvôli chorobe bola naposledy asi pred piatimi rokmi
žijem v dedinke asi minútu chôdzi od BA, takže si to nazývam predmestie a je to taký kompromis. blavu mám blízko tak tam chodím na nákupy, do školy atď., každý tu pozná každého takže ak niekto niečo potrebuje vie za kým ísť plus je tu o niečo tichšie ako v meste a gril/guláš party
Tichá štvrť v meste je super, bývala som v RD blízko centra. Na druhej strane, nie je krajší pocit ako sa zobudiť na dedine, pozrieť von oknom na pasúce sa koníky.... Ja by som chcela bývať niekde na dedine pod lesom, ale v blízkosti mesta.
neviem kde je lepší život, moje rozhodnutie by veľmi záležalo od toho ktorá dedina a ktoré mesto. a jednu konkrétnu dedinu by som uprednostnila pred ktorýmkoľvek mestom
zdravsie prostredie, klud a pokoj, blizsie k prirode, tazsi zivot, slaba obcianska vybavenost, nedostatok pracovnych miest, nizsie naklady na byvanie, cestovanie
určite dedina,,, ked si spomeniem čo som v detstve robila tak určite dedina .....mestu sa človek nevyhne v dospelosti .....tak kym by som mohla ostavam na dedine
ja som malomešťanka, mám to hodinu v zápchach od Blavy, nebyť tých zápch, idyla.........doma kopce za chrbtom, v Blave škola v centre.......
a inak, Blava nie je zas až tak znečistená ako miliónové metropoly, ktoré majú navyše priemyselné predmestia........len to MRTE áut........a navyše s debilnými telefonujúcimi vodičmi........
dediny sú síce tiché, zvieratkami naplnené, zelené a tak...........ale obýva ich horda pokrytcov, čo sa večne ohovárajú, všetkých ,,odlišných" lynčujú a závidia aj dieru v plote.......plus chýbajúce chodníky.........brrrrr
v istych ohladoch urcite ano. moju predstavu spokojneho a stastneho zivota na dedine vsak vacsina slovenskych dedin a financna situacia ich obyvatelov, nesplna.
ja som býval od detstva na dedina, strašne ľúbila som to. teraz už druhý rok žijem vo veľkomeste a ten život sa mi páči tiež. podľa mňa každý má svoje plusy a mínusy a preto sa neviem rozhodnúť, že ktorý je lepšie
Mesto, iba mesto. A čím väčšie, tým lepšie. Taký Londýn by sa mi hodil. No tam sa mi zas nepáči podnebie a anglický jazyk. Ak by sa Londýn presťahoval do Stredozemného mora a jeho úradný jazyk by bol taliančina, bolo by to ideálne.
na dedine sa musi kurva robiť.... furt dačo.... pracovné priležitesti na vidieku su o ničom konfort života neexistuje, a to čiste prostredie pomlčím stači pozreť len rieku čo tečie okolo a je mi stoho zle horšie ako smetisko, plus neprísposobivý rómsky spoluobčania čo sa ti samovoľne pohybujú po pozemku.... Ale vide to asi na stejno ako mesto
Rozdiely medzi dedinov a mestom sa stierajú. Anonimita je aj v dedine . V dedine je stále čo robiť stále . A blízkosť prírody závisí od mesta , v menších mestách je taký les úplne na dosah takže to nieje žiadna páka .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
69 komentov
pekne ale nuda?! D kde to bývaš? ..podla mna v dedinách býva zabvy dost ..a nechodia tak casto policajti DDDD
podla teba mesto mení charakter?! tak to myslíš?...
pokiaľ som bývala v meste, tak som bola každý mesiac chorá, odkedy bývam na dedine, tak som u doktorky kvôli chorobe bola naposledy asi pred piatimi rokmi
mínusy:nedostupnosť k niektorým veciam,ktoré mestskí ľudia považujú za samozrejmosť...
Ale mám radšej menšie mestá ako dediny
no ja bývam fakt že v riti ked 80% obyvatelov tvorie ludia nad 60 tak si tej zábavy vela neužijem
ja žijem asi fakt v riťi ked asi 80% obyvatelstva tvorie ludia nad 60 tak si tej zábavy vela neužijem
Ale inak žijem na dedine a ako som spokojná, len keby sme boli trocha bližšie pri meste a nie 20 km tak by to bolo dokonalé
tak som za dedinu, aj tak ma tu nikto nepozná
Páči sa mi,že tam sa všetci poznajú a tak.
Určite tam nie je toľko kriminality ako na sídliskách...
Ale zasa dediny sú väčšinou trošku od ruky.Tá diaľka,a to celkové každodenné dochádzanie do školy by mi prekážalo.
a inak, Blava nie je zas až tak znečistená ako miliónové metropoly, ktoré majú navyše priemyselné predmestia........len to MRTE áut........a navyše s debilnými telefonujúcimi vodičmi........
dediny sú síce tiché, zvieratkami naplnené, zelené a tak...........ale obýva ich horda pokrytcov, čo sa večne ohovárajú, všetkých ,,odlišných" lynčujú a závidia aj dieru v plote.......plus chýbajúce chodníky.........brrrrr
v meste by mi zas vadilo veľa ľudí na m2 a toľko betónu...