eroticke urcite ale tak holywoodske hviezdy sa zvyknu sudit za ich fotky v bulvarnych platkoch tak asi hej, teda aspon v USA (ale tam sa sudia aj za to ze niekto niekomu slovne urazi dazdovku v zahrade)...
mozno by sa to riesilo ako priestupok ale podobizne ostatnych ludi bez ich vyslovneho dovolenia alebo aspon upovedomenia su ak zverejnene zverejnene protizakonne
ide o to, ze je to pravo (myslim) dusevneho vlastnictva tej osoby. takisto ako nemozes uverejnit bez zvolenia autora jeho dielo ci obraz ci ho kopirovat takisto by sa nemalo ani toto.
vacsinou sa to v dnesnej dobe neriesi, lebo by boli sudy zahltene udaniami, kedze vela ludi si samo da na internet svoju foto a ak nie je chranena, tak s nou hocikto naklada ako chce a tym padom je pachatel neznamy.
teda ma na to pravo a ked jej to vadi nemali by ste to robit...
Myslim, ze to je trestne. Ved preco sa fotografi spytaju pri foteni niecoho, ci tam moze zakomponovat aj tu osobu, aj ked tam len nahodne stoji? Treba na to tvoje povolenie.
mno ja sa pýtam práve preto, že podľa mňa je to trestné....napríklad ja sa väčšinou opýtam či foto danej osoby môžem dať tam a tam....a pýtam sa aj pre to, že moja "milovaná" sesternica pchá moje fotky (aj keď obyčajné) hocikam na net a to všetko bez môjho vedomia...potom len tak klikám, pozerám si jej stránku, jej albumy na pokeci a len tak s ničoho nič sa tam nájdem...ako už som jej milión krát hovorila, že si to neželám a ona to ignoruje...neskutočne ma to vytáča....
Pokial je to fotka na verejnom priestranstve tak mas smolu s tou si kazdy moze robit co chce. Taktiez s fotkou ktoru niekomu das v podstate mu das aj vlastnictvo k tej fotke. Pokial by ta niekto odfotil napr v tvojom dome a zverejnil to, to uz je trestne. A eroticke fotky, tam je to dost problematicke v podstate si sa nechala odfotit a teda ich moze pouzit ako chce...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
mozno by sa to riesilo ako priestupok ale podobizne ostatnych ludi bez ich vyslovneho dovolenia alebo aspon upovedomenia su ak zverejnene zverejnene protizakonne
ide o to, ze je to pravo (myslim) dusevneho vlastnictva tej osoby. takisto ako nemozes uverejnit bez zvolenia autora jeho dielo ci obraz ci ho kopirovat takisto by sa nemalo ani toto.
vacsinou sa to v dnesnej dobe neriesi, lebo by boli sudy zahltene udaniami, kedze vela ludi si samo da na internet svoju foto a ak nie je chranena, tak s nou hocikto naklada ako chce a tym padom je pachatel neznamy.
teda ma na to pravo a ked jej to vadi nemali by ste to robit...
ale
Ale nie som pravnik, tak som si nie isty.