Stráca sa vôbec, alebo ju len prehliadame? Len chcem, aby ste trochu.. pouvažovali. Tento námet som našla v nejakom blogu, ale mohlo by byť zaujímavé, čo si o tom myslí viac ľudí... Teším sa na ROZUMNÉ alebo vtipné príspevky
ja prezivam uz takmer dva roky nadherny romanticky vztah s priatelkou... nie raz som jej zaspieval: Vsetci nam mozu zavidiet, vravia ze lasky davno niet...
podľa mňa skôr my všetci sa strácame, strácame iných,seba.. uvažujeme čisto v realite, a keď sa náhodou niekto previní a začne byť nereálny tak je to vlastne trápne, detské a nezrozumiteľné..priamosť žiadna, intrigy, paranoje, ignorovanie atak..čiže sa stráca, hej, spolu s nami ..sme na tom tragicky, vôbec nie komicky..
láska sa nestráca.. je tu.. stále rovnaká.. aká bola pred rokmi..aká je teraz.. aj aká bude v budúcnosti..láska sa nemení, to len ľudia ju inak berú, inak vnímajú.. to že niekto na lásku zanevrie, alebo je na ňu nahnevaný či ju nechce, nepotrebuje, neznamená že tu nie je.. je všade naokolo v každom z nás..len ju každý vníma inak.. ja ju vnímam v tom najkrajšom, a najväčšom rozmere aká môže byť všetko je vďaka nej krajšie a som ten najšťastnejší
Mne sa tá moja pravidelne stráca vo vlaku do Galanty, ale potom sa pravidelne vracia, ak vravíme o fyzickej prítomnosti, a psychicky je tu furt, hentu mi sedí na pleci, a stráca sa iba vtedy, ak zle trafí za roh... a to sa stáva častejšie mne ako jemu
@jaro1991 No dobre, ale len, ze si to Ty! A zavar nieco do plechoviek, aby aspon buduce generacie mali kusok a z tejto oblasti, nejaky muzejny exemplar.
.. wow, predstav si muzeum s pocitmi a citmi - jediny pramen pre nieco take do buducich generacii.. "No, mile deti, toto je laska. Vyhynula v tretohorach, potom sa opat na chvilu objavila a postupne znovu mizla a transformovala sa v ine, uzitocnejsie a pouzitelnejsie hodnoty, ako peniaze a majetky, ale jeden dobry clovek (meno nezname, vieme iba o jeho nicku na istej prahistorickej komunikacnej sieti) ulozil do svojho trezoru namiesto zaveti tuto priehladnu konzervu s omrvinkami lasky, aby ste aj vy mohli vidiet, ako to asi vyzeralo v tych davnych dobach." "Ooo.."
@insomnya Dobre, davam lepsim komentarom cas nanajvys do zajtrajsieho vecera, potom bude definitivne vyhodnotenie (nejak to zkategorizujeme..). Mas naozaj velke sance, ako tak pozeram, aspon v tej svojej kategorii si zatial rozhodne najlepsi, tak drzim paste
@insomnya Zda sa, ze uz tak nejak iba Tebou - vela novych komentarov, ako tak pozeram, sa tu zrovno nehrnie. Ze by som zalozila dalsiu - Kam sa stracaju diskutujuci? Tvoje sance sa tym vsak aspon neznizuju.
@flussica ale vies... ono sa to nezda... ale o vztah sa treba aj starat... nezabudnut na sviatky, "vyrocia", sem tam prezvonit, napisat smsku, povedat jej, ze ju lubim, sem tam neaka pozornost, take tie starodavne "gentlemanske" spravanie tiez potesi damy... spomeniem len podrzianie dveri, zaplatit jej aspon sem tam veceru, zmrzlinu... vymysliet neaky zaujimavejsi program ako 29ty krat sa ist prejst po obchodnej... kazdy mame neaky talent, tak ho treba vyuzit. Keby som vedel malovat, nieco jej namalujem. Keby som vedel pisat ( ) napisem jej basen. Kedze viem hrat na klaviri, zlozil som jej piesen , dalej sa clovek nesmie bat trosku (!) planovat dobuducna... vylet v lete, lyzovacka v zime, navsteva koncertu... spravat sa slusne ku rodicom partnerky / partnera... neviem, na stojaka ma viac nenapada, ale proste spravanie, ktore by asi malo byt automaticke je dneska vzacne, a preto ludia spolu nevydrzia... ale tak toto plati pre tych, ktori uz spolu chodia... este tazsie je najst si niekoho v dnesnej dobe... a tu budem citovat len slova, ktore hovori jeden moj kamos, ze na diskoteke si babu na vztah nenajdes... a to je podla mna pravda...
@jaro1991 Tvoja priatelka sa, vidim, musi skutocne mat dobre (UznanlivySmajlik) Ale asi na tom nieco bude, hoci nie kazdy to dnes vie aj prijimat, hm...
@flussica no tak snazim sa... tak isto ako sa aj ona snazi... a neboj sa, aj ona ma sem tam vytoci, a aj ja ju Ale tak snazime sa to vyriesit, a ked sme spolu, tak sa nevieme na seba hnevat dlhsie ako 5 minut
V tomto modernom uponáhľanom konzumnom svete (nepíšem, že je automaticky zlý) sú na prvých miestach u väčšiny ľudí trošku iné priority, ako nesmrteľná láska ala "romeo a júlia".
jedna polovica sa chce len s niekym vyspat a druha polovica na lásku neverí... a podaktorí sníííívajú o princovi na bielom koni. Neznášam také tie kecy. ,,Tam vonku čaká jedna osoba iba na mňa..." Vždy sa tam vonku nájde niekto, kto sa k tebe hodí viac, ako osoba, s ktorou chodíš... ja to mám premyslené a myslím si že láska neexistuje, že je to len výmysel ľudí aby mohli spolu dlhodobo... ehm
kto chce aby tu bola tak ju aj má a kto len kritizuje a odovzdáva sa tomu dnešnému svetu tak sa neni čomu diviť, má smolu.. všetko je len uhol pohľadu, ja si myslím že tu zaručene je
...nestráca sa, možno časom vyprcháva, ale trebárs ja si so sebou každodenne nosím lásku k mojim domácim zvieratkám a knihám a ľudstvu a haribo cukríkom a zombíkom, and I feel just fine
skor by som povedala, ze ludia v dnesnej dobe uz nedokazu rozoznat, co je ozajstna laska a co je len obycajna pudova zalezitost (kratke vzplanutie vasni?)... a tak maju pocit, ze laska nie je co byvala alebo, ze sa straca.
nie je...a čo? ok, niektorí ju zažijú, iní nie...veľa vecí sa mení...v tomto živote sú, bohužiaľ, dôležité iné veci...a za pravú lásku považujem napr. ľudí, čo spolu preskákali mnoho a sú stále spolu až do staroby (smrti). U 15 ročných či dokonca menej sa podľa mňa o láske hovoriť nedá...
filozofia... tak teda moj skusajuci z dejin filozofie by ti povedal, kde sa straca... straca sa v birdzi, ergo v technike a vede... nejak tak sa vyjadroval k dôvodom istych problemov duchovneho sveta... ja by som asi doplnila este v peniazoch a urcite na nieco som zabudla
@drejka Z tejto mojej diskusie sa vyvinul diskusny kruzok troch osob - to som naozaj necakala. Ale ak Ty si v tom nevinne a @insomnya -ovi dlzim este nejaku vyhru za najvedeckejsi komentar k teme, ktory sa vyskytol, tak na koho to, krucinal, zase vychadza? Chudak Johny..
lebo sexovat sa da aj bez nej (myslienka mnohych ludi)... ved naco stracat cas nejakym balenim, randenim, obcasnymi hadkami a riesenim problemov, ked staci na pokeci napisat rp:"nechces si zajebat?"
@missfizz@9 Suhlasim A tiez sa mi nepaci a vidim toto dianie v tom, ako si ludia zdrsnuju realitu a casto ju vidia ako najhorsiu dobu zo vsetkych, co sa mne vobec nezda. A vacsinou to robia ludia, ktory na to nemaju ani pravo oproti tym, pre ktorych je svet naozaj drsnym miestom(pre okolnosti v ich zivote a veci co sa im stali).
Ja som sa naučila mužom nedávať moju lásku, pretože si ju nezaslúžia. Pred viac ako týždňom som začala s niekým chodiť a rozhodla som sa, že mu chcem venovať čo najviac svojej lásky. Zároveň s tým som sa rozhodla, že ak to s touto láskou nevíde tak sa stanem sebcom, lásku si nechám len pre seba.
Láska sa stráca pretože ľudia si navzájom ubližujú.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
86 komentov
@1
@missfizz Pekne povedané, naozaj
V preklade: nemám pocit, žeby sa strácala
.. wow, predstav si muzeum s pocitmi a citmi - jediny pramen pre nieco take do buducich generacii.. "No, mile deti, toto je laska. Vyhynula v tretohorach, potom sa opat na chvilu objavila a postupne znovu mizla a transformovala sa v ine, uzitocnejsie a pouzitelnejsie hodnoty, ako peniaze a majetky, ale jeden dobry clovek (meno nezname, vieme iba o jeho nicku na istej prahistorickej komunikacnej sieti) ulozil do svojho trezoru namiesto zaveti tuto priehladnu konzervu s omrvinkami lasky, aby ste aj vy mohli vidiet, ako to asi vyzeralo v tych davnych dobach." "Ooo.."
cim dalej tym viac sa znehodnocuje podla mna, berie sa na lahku vahu
Bol som o krok bližšie k láske,
dnes už o nej len píšem básne
hore v podkroví, tam kde holuby
si ju vyznávajú.
Skúšal som ju všade vypátrať,
či nemôžem ju vyhrať v kartách,
a či náhodou nie je vo víne
tak ako pravda.
gladiator ale tam asi nieje....
...nestráca sa, možno časom vyprcháva, ale trebárs ja si so sebou každodenne nosím lásku k mojim domácim zvieratkám a knihám a ľudstvu a haribo cukríkom a zombíkom, and I feel just fine
Podla mňa láska vzniká zo zmesky chémie, sympatii, dôvery, istej príťažlivosti, starostlivosti o toho jednoduchého. To je začiatok.
A končí? Stráca sa? Asi vtedy, keď sa uberá z prísad tam hore spomenutých. Nemizne zo dňa na deň, ale postupne.
@insomnya Som si takmer celkom ista, ze vyhodnotenie sa chysta...
@sirota Myslim, ze nejaky tym specializovanych vedcov sa zhodol na tom, ze v hormonoch & v mozgu
@ikuto Tak je aspon v tych pesnickach, no .. Hoci to asi celkom nestaci
Inak je zaujimave, ako mnohi mysleli hned na lasku partnersku. Nie je to hlupost?
@59 @drejka jj, si etalón tolerantnosti... tie škrabance sa mi už zahojili
@ins omnya no nespat s nou je horsie ako spat.. ktovie co robite ked nespite
Odpoveď je jednoduchá. Keď nespíme, tak robíme.
@drejka rob ako uznas za vhodne mas moje /johnysheekovske/ pozehnanie
@insomnya otazka je.. co robite
Všeličo možné. Napr. lepíme obálky.
O tom som nikdy nepočula.
@drejka Odpovedz na moju (resp. svoju) otázku!
( Vravel som, že by to bol dobrý biznis )
Láska sa stráca pretože ľudia si navzájom ubližujú.