Viem kam smerujem, len neviem ako daleko sa dostanem.... Uz roky sa zaoberam filozofickymi uvahami, uvahami nad celym tymto systemom, nad ludskym myslenim a vsetkym, co s tym suvisi. A uz dlho so mnou nikto nevybabral, moji priatelia su skutocne priatelmi a mam ciel a smer, ktorym sa vydavam. Co viac chciet ? Len jednu vec a ta tiez bude, ked si vyriesim isty problemik.
Nie som spokojny s tym, kde som, ale som spokojny s tym ako sa veci vyvijaju a to, ze sa mi zacina darit a ze stale nachadzam nove a nove plody toho co robim mi dodava chut zit.
Pokial ide o tento svet.... verim, ze existuje forma spravodlivosti, ktora je nad nase chapanie.
Poznal som velmi zlu osobu a umierala pol roka v tazkych bolestiach.
Ludia, ktori mi kedysi robili peklo zo zivota su dnes na dne.
Ja som mal byt regulerne mrtvy uz 3 krat a stale som tu.
Nemozu to byt nahody..... je v tom nieco viac. A podla mna (ale to je len domienka) sa to vsetko deje vdaka tomu, ze som nikdy nemal potrebu sa nikomu pomstit. Nikdy som nikomu nic zle nezelal a ani teraz ked to pisem neprezivam ziadne vnutorne uspokojenie.... Len to konstatujem.
Mozno, ze spravodlivost nekona vtedy, ked koname my.
@hluzar to je dobré, že regulérne trikrát mŕtvi a si stale tu, v tomto krátkom príspevku si odporuješ sam sebe, raz sa ti dobre dari a zrazu neprežívaš žiadne vnútorné uspokojenie.
Povedal by som, že tvoja osobnosť sa zmieta vo vlastných psychických problémoch a mysliš si , že ti spôsobujú druhí.
Tak som to pochopil z tvojho písomného vyjadrenia.
@hluzar no prečítal som si ta viackrát a stale mi to nedáva logiku, mne to tak pripadá akoby si písal to čo ťa v tomto momente napadne a to viac dejov naraz , ktoré potom miešaš jeden cez druhý a náhodny človek ako ja keď to číta ma z toho pekne povedané guláš.
@alexalex a na margo toho, to ze clovek si za svoje problemy moze len sam je najvacsia gebuzina na svete a profesionalny psycholog (moje buduce povolanie) by ti take nieco nikdy nepovedal
Davat veciam skutocne mena je zaklad orientacie v zivote.
@hluzar ale ako profeionalneho psychologa by ťa mal pochopiť každy. Ty ale podsúvaš svoje myšlienky čitateľom tak,, že ich človek ťažko chápe. Mali by byť jednoduché, ľahko zrozumiteľné a myšlienkovo naplnené. Iba tak môže psycholog zaujať na seba a vlastne byť zaujímavým pre okolie.
@alexalex mam zohladnovat mentalnu vyspelost vo fore ? Toto je diskusia, ak niekto nieco nepochopi, dodatocne vysvetlim, ale to uz by bolo dost velke psycho keby som tu o svojej zivotnej filozofii (jednej z miliard, pretoze kazdy ma inu) napisal bibliu
Neviem, kde hladas chybu ja si stojim za tym, ze ten prispevok ma hlavu a patu.
@hluzar bude to tým, že som prvý čo ti niečo vytíka asi z toho dôvodu, že ťa nepoznám a tí ostatní čo su tu na birdzi ťa už poznaju. To však utvrdzuje moju už spomýnanú domienku, že ťa na prvýkrát cudzí človek absolutne nepochopí.
@hluzar a to sa u budúceho dr.psychólogie nesmie stávať, pacienti chodia za psychologom aby im pomohol a keď budu niečo take počuť na prvykrát, tak budu načisto zmätení.
@hluzar ale potom načo píšeš take príspevky, z ktorých čitateľ sa už , ako si spomýnal hovno dozvie? ja proste ťa vobec nechápem? Príspevok nič neobsahuje a je pritom pochopiteľný a jasne napísaný!
Tomu sa povie v ľudovom slengu, kecal o ničom 2 hodiny a ešte mu zato aj zaplatili.
Ako budúci dr.psychológie určite zmiatneš cele plénum pozorovateľov.
@alexalex neries ho, precitaj si aj ine jeho prispevky a pochopis. V kazdom sa povazuje za kvalitnejsieho cloveka alebo obhajuje sameho seba s obdivuhodnou vytrvalostou
@hluzar a ešte jednú a poslednú otázku, ako si mám vysvetliť vetu: ja som mal byť regulerne mrtvi 3 krat a ešte stále som tu.
@kosh vieš ja som ten jeho príspevok prečítal niekoľkokrát a nemohol som a vlastne som ho doteraz nepochopil, ako budúci dr. psychológie ma tu zmietol ako handru zo stola čo tu nema čo robiť, lebo nechápem a keď nechápem som idiot a mám sa dať liečiť u takých psychológov ako je on a potom sa rovno hodiť pod vlak.
@hluzar ja som tu druhykrát dneska a nepoznám tu nikoho, tento portál som objavil náhodov a aj moja prvá otázka bola, či v zakladaní ankiet a fór je nejaký systém alebo sa to tu píše od buka do buka. Nemám ani v najmenšom záujme tu niekoho zvýhodňovať alebo urážať. @kosh je tak isto čitateľ ako ja a že ťa on lepšie pozná, som už spomenul v predchádzajúcich príspevkoch, kde som napísal, že ťa birdzáci lepšie poznajú a rozumejú tvojmu prejavu. To znamená, že aj ja po nejakom čase prídem na tvoje alebo pochopím tvoje myšlienky a z toho si vyvodím mienku-úsudok na tvoju osobu. @kosh ju už zrejme má a či je to výhra pre mňa posúdim určite aj ja po nejakom čase, či mal alebo nemal pravdu.
Ja len jedno tvrdím, že tvojmu prejavu vyjadrovania v súvislostiach na tvoju psychiku osobnosti som veľmi ťažko porozumel na prvýkrát.
Ten text je rozcleneny na jednotlive myslienky , medzi vetami funguju konektory , nadvetna syntax je dodrzana a pouzivaju sa v nom abstraktne pojmy, s ktorymi sa vo fore bezne pracuje.
@hluzar potom je to monolog, v ktorom sa rozprávaš sam zo sebou, uvažuješ čo bolo, je a bude, skáčeš v priestore a potom to človek naozaj ťažko chápe, ale ako som už napísal, časom ťa možno pochopím.
Neviem, nemozem si pomoct ale mne tato debata pride tak neskutocne stupidna, ze sa normalne hanbim, ze sa nou zamorilo forum.... ale tak musim sa branit, ked sa na mna pisu nezmysli..... sorry pre zakladatela
@hluzar ale veď ty si napísal ten príspevok, ktorému som neporozumel, to si teraz sam na seba napísal, že si stupídny. Ako budúci dr. psychologie by si mal už vedieť odhadnúť psychiku ľudí, ich konanie a následné vyjadrenie. Žiadne nezmysli som nepísal, práve tý píšeš v inotajoch, čo je zle pochopiteľné nielen pre mňa ale možno aj 99% birdzákov.
@alexalex to , ze nechapes (ani velmi asi nieje co), nie je tvoja chyba. Jednak vo akokolvek vztahu nikdy nie je chyba iba v jednom a mas super vlastnost. Pytas sa a chces pochopit V skole to funguje tak, ze ak nechapes ucitela a s nim diskutujes, je to jeho vina, ze to nevie vysvetlit. No ak tomu nerozumies, a si ticho, tak je tvoja vina, ze tomu nerozumies
Prosim pytaj sa cim viac (ale zas neprahanaj to, najdi spravnu hranicu). Je velky problem, ze vacsina studentov nepyta a takmer nikdy nie je sam, co tomu nerozumie.
Ako padol u nas pamatny vyrok: "Aj blbe otazky su fajn. Ostatnym stupne sebavedomie"
Z mnozstva studentov, ktorych som ucil som iba raz narazil na studenta, ktoremu bolo nemozne nieco vysvetlit. Totizto skoro kazdy pochopi po minute, co je to zvysok po deleni. A raz som mal studenta, ktory to nepochopil za 30 minut. Tak tam som usudil, ze to asi nebude pre neho to prave. Ale za tie roky som mal iba jedneho takeho studenta a povazujem ho za patalogicky pripad a tu naozaj su.
hej, este som si spomenul na jednu studentku. Ta mala zvlastnu povahu + nechapala najrychlyjsie, ale chcela a mala spustu otazok. Nakoniec to vzdy pochopila ale stalo ma to znacne mnozstvo casu, co mi neprislo normalne. Radsej by som ten cas vyuzil na vedu. Ako nie je problem 2 - 3 za semester ale viac nie. Nakoniec som jej co najcitlivejsie vysvetlit, ze ak s tym tak velmi bojuje a nema z toho ani radost, asi by bolo efektivnejsie vyuzivat cas s niecim, co jej vazne spravi radost.
@alexalex to je blbost, pretoze ja tu nepisem ako psycholog, ja tu pisem ako user fora a diskutujem na danu temu. Ja neodhadujem tvoju psychiku, nesparam sa v tebe , je mi to uplne jedno, nie si moj pacient,ani dlhorocny priatel na ktorom mi zalezi.
Len vysvetlujem , ze ak nechapes @14 chyba nie je u mna , ale niekde inde.
@alexalex Ty si nepochopil jeho prispevok a on ti ho potom vysvetlil. Potom si ty napisal, ze on pletie jedno cez druhe, ale mne sa nezda ze pletie jedno cez druhe.... podla mna je ten prispevok v pohode a zbytocne sa tu nieco nafukuje.
@startreker je to v pohode ako píšeš, u hluzara sa naučím čítať aj medzi riadkami a bude to asi dobre. Čital som aj ine príspevky a práve hluzarov ma zaujal tým, že som mu absolutne nerozumel, to je všetko.
Môj pomarančik to konči pekným úsmevom a želaním dobrú noc.
vdaka tomu socializmu, ktory vladne vsade vo svete (vratane samozvanych kapitalistickych krajin) smerujeme do riadnej riti a na jej konci nebude nic ine nez vojna...
Ku xenofóbii kvôli miešaniu kultúr ktoré sú si navzájom v základoch na galaxiu vzdialené a strachom z každého kto je čo i len trochu iný.
Ku závisti lebo keď má niekto niečo lepšie/krajšie, vždy sa nájde niekto kto to bude chcieť mať tiež. Niektorí jedinci sú na tom až tak dobre, že dokážu niekomu závidieť už aj jeho život alebo prístup k ľudom. S týmto som sa ja sám stretol na konci strednej - jedna spolužiačka mi povedala, že mi závidi že ma majú ľudia radi a chcela by to tiež. K tomu sa ale ľudia prinútiť nedajú (aj keď, dnes už sú pre € ľudia schopní všelličoho). Keby vedela čo všetko som pre to musel spraviť, koľko krát som kamarátom/kám v škole pomohol s niečim na úkor toho že ja niečo potom nestihnem/nespravím, koľkokrát som sa musel vzdať niečoho čo som ja sám veľmi potreboval a urobil som to rád... stále len chcieť, chcieť, chcieť... ale nič preto neurobiť. Len chcieť, hneď teraz, okamžite, a bez námahy. Jedonducho typická závisť.
Ku chamtivosti lebo "viac nie je dosť". Viac, viac, viac...
V spoločnosti vznikajú obrovské rozdiely.
-Sú takí, ktorí majú tak veľa že môžu robiť čokoľvek. Pre nich neexistujú pravidla, nemajú žiadne zásady, sú schopný čohokoľvek. Za dosť € im prejde aj vražda.
-Takí, ktorí žijú navonok dobre ale celý deň strávia v práci, a vlastne ani nie sú šťastný.
-takí, ktorí žijú na pokraji chudoby a prežívajú zo dňa na deň
-takí, ktorí nemajú nič a na ničom im už nezáleží lebo nemajú čo stratiť.
A tí, ktorí sú v poradí hore majú potrebu neustále každému ukazovať že oni sú najlepší a zvyšok je odpad. Tým ich stále len dráždia a občas to už niekto nevydrží. No ako asi môže byť niekomu, kto celý život pracoval a teraz žije z dôchodku ktorí sotva stačí na prežívanie a v TV sa niekto vystatuje tým že ma hodinky za 15000€?
Ľudia sa boja kontaktu. Osamostatňujú sa. Vzniká sociálna fóbia. Toto sa ale týka hlavne tých starších. V každom každý vidí nepriateľa. Chladný surový prístup bez emócií aby náhodou nebolo poznať že jedinec ja iba obyčajný človek schopný citu.
Veľkú radosť robí ničiť veci. Teda tie cudzie samozrejme. Rozkopať smetiak, obehnúť auto klučom, grafity, rozbité autobusové zástavky...
Prudko klesá akési kolektívne uvedomenie. Čin -> dôsledok. Napr. hadzanie smetí na zem: prečo to niekto robí kua?
- všade je bordel a vyzerá to ako na smetisku, to predsa nemôže byť príjemné na pohľad ani tomu čo to spravil!!
- niekto si dal tú námahu že už pred tým po niekom tie smeti vyzbieral a bolo čisto a teraz to musí robiť znova - neváženie si práce druhých
Toto je choroba hlavne mojej a kúsok mladšej generácie (vek 14-22). Tí mladší už naštastie su vo väčšine školách vedený k tomu že je to nesprávne.
...a veľa ďalšieho zlého.
Bol by som rád kebyže môžem napísať aj niečo pozitívne, ale neviem či je vôbec čo. Keď má niekto pekné neskazené myšlienky väčšinou nemá možnosť ich realizovať vo veľkom lebo nie je taký bezohľadný, aby dokázal bojovať vždy keď sa mu do cesty postaví ďalší človek-kurva. A že ich je všade dosť!
@matheusko kapitalizmus rovnako ako komunizmus nie je a ani nikdy nikde nebol. Preco? No preto, ze keby existoval kapitalizmus, tak by NIKDY nedoslo ku krize, ekonomicky vyvoj krajin by bol pomalsi no stabilnejsi, a banky a nezodpovedne krajiny by krachovali bez toho, aby mal potrebu ich niekto zachranovat. To, co je vo svete poslednych 50 a viac rokov je obycajny socializmus, s keynesovskymi principmi ekonomiky, ktore ako vidis sa ukazali ako uplne destruktivne.
A ta skladka, to je skor vysledok samozvanej "demokracie" ako nejakeho ekonomickeho smeru.
@serioznybloger prečítal som si pozorne tvoju webku a dospel som k záveru pri jednej vete čo si napísal, že neveríš na zázraky. Tak to je potom tvoj problém! Ja som tu živý sam za seba a nepotrebujem sa za niekoho skrývať, ako som sa dočítal, že vätšina je tu taká a odburáva si tu svoj adrenalín na nevinných nových uživateľov. Považujem moju odpoveď zodpovedanú na tvoj príspevok, že som fake. Ďakujem.
@alexalex Mne to po precitani celeho rozhovoru pripada, ze si na @hluzar -a zaujaty, pretoze pises fakt nezmysli az to boli. A mimochodom psycholog nie je doktor.
@christopherpd určite som to tak nemyslel p. christopherpd, nebolo to z určitosťou možem konštatovať zámerne. Nakoľko mi bolo povedané, že sa tu ma pravdivo a vecne odpovedať, tak som to aj tak spravil. p.@hluzar sa na mňa urazil a nazval ma po poslednom príspevku debilom, i keď neviem prečo? Ako budúci dr. psychológie by sa mal mladý muž ovladať a už taka maličkosť aku som sa ja na ňom dopustil, že som si dovolil napísať, že jeho príspevku zo včera nerozumiem ma stála kopu času a osočovania. Jeho prístup ku mne je prinajmenšom zvláštny.
Všetko bola len náhoda, že som si prečítal jeho príspevok, ostatným som rozumel a tomúto jeho nie. Myslím si, že p.hluzar by potreboval odbornu prsychiatricku pomoc. Tiež som to tak (nechcel) napísať p. hluzar.
@alexalex Nikde som nevidel, ze by ta @hluzar osocoval, prave naopak. Cely cas sa snazil o kompromis. Jedine, coho sa dopustil je, ze si nenechal srat na hlavu. Pre mna je to moralny vitaz tejto diskusie a viac k tomu uz nemam co povedat. Zamysli sa nad sebou. A to ze si fake nebola otazka, to bolo konstatovanie.
@tommyhot . . . tak ono si to hovori kapitalizmus a velky demokraticky svet . . . dokonalost sama. Mne osobne je to fuk, ako si to kto nazve, jednoducho sa mi to nepaci.
--
K fotke smetiska len tolko ze civilizacia je nechutna. Clovek je vlastne len tvorca odpadu a skodlivin. "Vysoko inteligentne tvory" maximalne obmedzene vlastnou nenazratou, parazitnou, konzumnou a nesitnou povahou.
@matheusko nie je to jedno ako si to kto nazve, lebo potom vsetci hadzu spinu na ekonomicky princip, ktory keby fungoval tak ako ma (vdaka zasahom statu tak fungovat nikdy nebude), tak by bol ekonomicky vyvoj krajin sice pomaly, ale stabilny.. neboli by krizy, lebo trh by sa sam ocistil od firiem, ktore tam nemaju co hladat.. nezachranovali by sa ekonomiky, pretoze tie naozaj zle by skrachovali.. ti co by nechceli skrachovat, by museli vediet hospodarit atd... mne taky system pride ako rozumny, skoda ze je to pri tych nekompetentnych blbcoch v politike utopia rovnako ako komunizmus...
Celá história ľudstva je akoby čas východu slnka - raz je teplo, raz je tma, raz je zima, raz je svetlo. Preto nemá pravdu ten, kto hovorí, že celý svet je dobrý, ani ten, kto ho démonizuje.
Ale perzské príslovie vraví, že každá noc končí úsvitom. A raz nastane deň aj pre ľudskú spoločnosť, vtedy, keď sa časnosť stretne s večnosťou.
Podľa mňa tu bude čoskoro lepšie. Veď to vidíte všade, aj s chorobami je to tak - pred zlepšením je vždy horšie. To, že teraz sme (ako tu už pár krát padlo) "v riti" podľa mňa neznamená, že to tak bude nadlho. Či sa toho dožijem, to je už iná vec...
@35@hluzar Ty ako vies ze si mal byt 3x mrtvy? Ty vies kedy mas umriet a akurat vtedy si to vybavis ze nezomries no a k tomu buducemu dr psychologie... toto by ziaden rozumny clovek nenapisal a nie buduci lekar
@hluzar Obdivuhodne, s akou vytrvalostou ich odpalkovavas, ale uz ser na tych debilov. Kto prehodi s hluzarom par viet vie, ze v mnohom ma pravdu a mne dost pomohol.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
101 komentov
alebo si sa vyklubal z vajca ako kur?
@ostatn í, a čo takto raz za x-milión rokov i dačo pozitívne?
Nie som spokojny s tym, kde som, ale som spokojny s tym ako sa veci vyvijaju a to, ze sa mi zacina darit a ze stale nachadzam nove a nove plody toho co robim mi dodava chut zit.
Pokial ide o tento svet.... verim, ze existuje forma spravodlivosti, ktora je nad nase chapanie.
Poznal som velmi zlu osobu a umierala pol roka v tazkych bolestiach.
Ludia, ktori mi kedysi robili peklo zo zivota su dnes na dne.
Ja som mal byt regulerne mrtvy uz 3 krat a stale som tu.
Nemozu to byt nahody..... je v tom nieco viac. A podla mna (ale to je len domienka) sa to vsetko deje vdaka tomu, ze som nikdy nemal potrebu sa nikomu pomstit. Nikdy som nikomu nic zle nezelal a ani teraz ked to pisem neprezivam ziadne vnutorne uspokojenie.... Len to konstatujem.
Mozno, ze spravodlivost nekona vtedy, ked koname my.
toto mi práve hralo, asi tam niekam
Povedal by som, že tvoja osobnosť sa zmieta vo vlastných psychických problémoch a mysliš si , že ti spôsobujú druhí.
Tak som to pochopil z tvojho písomného vyjadrenia.
z toho, ze sa mi dari prirodzene vnutorne uspokojenie prezivam....
vies preto davam medzi myslienkami medzery (aj ked je to nezvykle) , aby bolo jasne kedy hovorim o jablkach a kedy o hruskach
Davat veciam skutocne mena je zaklad orientacie v zivote.
1.Opis toho comu sa venujem.
2.Stav ktory momentalne prezivam
3.Charakteristika mojej viery
4. priklady toho comu verim v praxy
5.Moje chapanie prikladov, ktore som uviedol
6.Zaver
...... sorry ale ja vsetko (aj v blogoch , proste vsade) pisem totalne polopate a ty si defakto prvy, kto mi vytika, ze sa nevyjadrujem zretelne.
Neviem, kde hladas chybu ja si stojim za tym, ze ten prispevok ma hlavu a patu.
prikladna veta: ,,Dlhodobo som riesil vazny problem, ale uz som ho vyriesil.'
MA vyznam napriek tomu, ze sa z nej hovno dozvies.
Moj prispevok neobsahuje nic konkretne, napriek tomu je pochopitelny a jasne napisany.
Tomu sa povie v ľudovom slengu, kecal o ničom 2 hodiny a ešte mu zato aj zaplatili.
Ako budúci dr.psychológie určite zmiatneš cele plénum pozorovateľov.
@kosh vieš ja som ten jeho príspevok prečítal niekoľkokrát a nemohol som a vlastne som ho doteraz nepochopil, ako budúci dr. psychológie ma tu zmietol ako handru zo stola čo tu nema čo robiť, lebo nechápem a keď nechápem som idiot a mám sa dať liečiť u takých psychológov ako je on a potom sa rovno hodiť pod vlak.
a to, ze kosh (vseobecne chapany ako idiot co ma sameho seba za boha) je na tvojej strane nie je ziadna vyhra to mi ver....
Ja len jedno tvrdím, že tvojmu prejavu vyjadrovania v súvislostiach na tvoju psychiku osobnosti som veľmi ťažko porozumel na prvýkrát.
Nehovorim, ze si debil (ani som to nikde hore nenapisal) ale ak premyslas na inej vlne , tak proste nechapes ale to nie je MOJA CHYBA.
Ja nemozem za to, ze si to nepochopil.....
To, ze si to nepochopil nie je moja chyba stojim si za tym.
Cize bude je to tvoja chyba, alebo to nie je nicia chyba. Obcas sa stretnu dvaja ludia, ktori sa navzajom nechapu.
Alebo si myslis, ze ked nechapes ty, tak automaticky nechape nikto ?
@alexalex ty mi davas za vinu, ze si neporozumel uplne jasne napisanemu prispevku. Chapes uz co je na tom celom vlastne stupidne ?
Prosim pytaj sa cim viac (ale zas neprahanaj to, najdi spravnu hranicu). Je velky problem, ze vacsina studentov nepyta a takmer nikdy nie je sam, co tomu nerozumie.
Ako padol u nas pamatny vyrok: "Aj blbe otazky su fajn. Ostatnym stupne sebavedomie"
Z mnozstva studentov, ktorych som ucil som iba raz narazil na studenta, ktoremu bolo nemozne nieco vysvetlit. Totizto skoro kazdy pochopi po minute, co je to zvysok po deleni. A raz som mal studenta, ktory to nepochopil za 30 minut. Tak tam som usudil, ze to asi nebude pre neho to prave. Ale za tie roky som mal iba jedneho takeho studenta a povazujem ho za patalogicky pripad a tu naozaj su.
hej, este som si spomenul na jednu studentku. Ta mala zvlastnu povahu + nechapala najrychlyjsie, ale chcela a mala spustu otazok. Nakoniec to vzdy pochopila ale stalo ma to znacne mnozstvo casu, co mi neprislo normalne. Radsej by som ten cas vyuzil na vedu. Ako nie je problem 2 - 3 za semester ale viac nie. Nakoniec som jej co najcitlivejsie vysvetlit, ze ak s tym tak velmi bojuje a nema z toho ani radost, asi by bolo efektivnejsie vyuzivat cas s niecim, co jej vazne spravi radost.
Len vysvetlujem , ze ak nechapes @14 chyba nie je u mna , ale niekde inde.
na okne mam napisane"Welcome in NEW day"
Môj pomarančik to konči pekným úsmevom a želaním dobrú noc.
--
a inak . . .
Ku závisti lebo keď má niekto niečo lepšie/krajšie, vždy sa nájde niekto kto to bude chcieť mať tiež. Niektorí jedinci sú na tom až tak dobre, že dokážu niekomu závidieť už aj jeho život alebo prístup k ľudom. S týmto som sa ja sám stretol na konci strednej - jedna spolužiačka mi povedala, že mi závidi že ma majú ľudia radi a chcela by to tiež. K tomu sa ale ľudia prinútiť nedajú (aj keď, dnes už sú pre € ľudia schopní všelličoho). Keby vedela čo všetko som pre to musel spraviť, koľko krát som kamarátom/kám v škole pomohol s niečim na úkor toho že ja niečo potom nestihnem/nespravím, koľkokrát som sa musel vzdať niečoho čo som ja sám veľmi potreboval a urobil som to rád... stále len chcieť, chcieť, chcieť... ale nič preto neurobiť. Len chcieť, hneď teraz, okamžite, a bez námahy. Jedonducho typická závisť.
Ku chamtivosti lebo "viac nie je dosť". Viac, viac, viac...
V spoločnosti vznikajú obrovské rozdiely.
-Sú takí, ktorí majú tak veľa že môžu robiť čokoľvek. Pre nich neexistujú pravidla, nemajú žiadne zásady, sú schopný čohokoľvek. Za dosť € im prejde aj vražda.
-Takí, ktorí žijú navonok dobre ale celý deň strávia v práci, a vlastne ani nie sú šťastný.
-takí, ktorí žijú na pokraji chudoby a prežívajú zo dňa na deň
-takí, ktorí nemajú nič a na ničom im už nezáleží lebo nemajú čo stratiť.
A tí, ktorí sú v poradí hore majú potrebu neustále každému ukazovať že oni sú najlepší a zvyšok je odpad. Tým ich stále len dráždia a občas to už niekto nevydrží. No ako asi môže byť niekomu, kto celý život pracoval a teraz žije z dôchodku ktorí sotva stačí na prežívanie a v TV sa niekto vystatuje tým že ma hodinky za 15000€?
Ľudia sa boja kontaktu. Osamostatňujú sa. Vzniká sociálna fóbia. Toto sa ale týka hlavne tých starších. V každom každý vidí nepriateľa. Chladný surový prístup bez emócií aby náhodou nebolo poznať že jedinec ja iba obyčajný človek schopný citu.
Veľkú radosť robí ničiť veci. Teda tie cudzie samozrejme. Rozkopať smetiak, obehnúť auto klučom, grafity, rozbité autobusové zástavky...
Prudko klesá akési kolektívne uvedomenie. Čin -> dôsledok. Napr. hadzanie smetí na zem: prečo to niekto robí kua?
- všade je bordel a vyzerá to ako na smetisku, to predsa nemôže byť príjemné na pohľad ani tomu čo to spravil!!
- niekto si dal tú námahu že už pred tým po niekom tie smeti vyzbieral a bolo čisto a teraz to musí robiť znova - neváženie si práce druhých
Toto je choroba hlavne mojej a kúsok mladšej generácie (vek 14-22). Tí mladší už naštastie su vo väčšine školách vedený k tomu že je to nesprávne.
...a veľa ďalšieho zlého.
Bol by som rád kebyže môžem napísať aj niečo pozitívne, ale neviem či je vôbec čo. Keď má niekto pekné neskazené myšlienky väčšinou nemá možnosť ich realizovať vo veľkom lebo nie je taký bezohľadný, aby dokázal bojovať vždy keď sa mu do cesty postaví ďalší človek-kurva. A že ich je všade dosť!
veru sa mi páčil na poprvé nie ako ten @hluzar ...ov nezrozumiteľný
A ta skladka, to je skor vysledok samozvanej "demokracie" ako nejakeho ekonomickeho smeru.
Všetko bola len náhoda, že som si prečítal jeho príspevok, ostatným som rozumel a tomúto jeho nie. Myslím si, že p.hluzar by potreboval odbornu prsychiatricku pomoc. Tiež som to tak (nechcel) napísať p. hluzar.
Jediné, čo môžme, je prežiť svoj život tak, aby stál za to, a aby sme ho neničili druhým.
--
K fotke smetiska len tolko ze civilizacia je nechutna. Clovek je vlastne len tvorca odpadu a skodlivin. "Vysoko inteligentne tvory" maximalne obmedzene vlastnou nenazratou, parazitnou, konzumnou a nesitnou povahou.
Celá história ľudstva je akoby čas východu slnka - raz je teplo, raz je tma, raz je zima, raz je svetlo. Preto nemá pravdu ten, kto hovorí, že celý svet je dobrý, ani ten, kto ho démonizuje.
Ale perzské príslovie vraví, že každá noc končí úsvitom. A raz nastane deň aj pre ľudskú spoločnosť, vtedy, keď sa časnosť stretne s večnosťou.
mna to tiez napadlo ale chcel som byt slusny dik ze si to vyjadril aj za mna
a všetci sa iba sťažujú.. a brblú na všetkých.. ale robia nejaké zmeny v sebe? nie.. šak načo
pretoze som nenastupil do auta, v ktorom umrel moj najlepsi kamarat
pretoze ma isty typek nahanal s nozom a akoby zazrakom sa podkol a ja som stihol utiect
Spokojny ?
Po dalsie moja osobna viera s mojim buducim povolanim nijak nesuvisi. Tema diskusie je , kam tento svet speje. K tomu som sa vyjadril.
Vid diskusie v parlamente.... ake su vela krat az dementne... aka vlada , taky narod
raz sa stretneme v jednej veľkej posteli