Že 13-ročná porodila dvojčatá, predtým 13-ročný sa stal otcom... To o 20 rokov bude priemerný vek zakladanie rodiny?? No je toto normálne?... Som rada že som sa nenarodila o storočie neskôr..
bud rada ze si sa nenarodila o 200rokov skôr. tam by si bola už ako 13ročná 5rokov vydatá a čakala tretie dieta s niekym koho nepoznáš je mu cez 40 ale vraj je to bohatý strýko tvojho šlachtického otca... ak by si mala štastie, ak nie bol by to pijan z vedlajšej dediny
Aj pred polstoročím bolo úplne bežné, že sa chlapec s dievkou sobášili omnoho skôr než mali na chrbte druhý krížik a ten, kto mal potomka neskôr ako po 25. roku života, bol dedinou označený minimálne za zvláštneho samotára.
Ale v dnešnej dobre, keď existuje veľa vecí ako tomu zabrániť, v podstate aj sex v 12 je už dosť silná káva...Dnes sa k tomu spoločnosť stavia inak ako v minulosti, kde (ako píšeš) ten, kto mal potomka neskôr ako po 25. roku života, bol dedinou označený minimálne za zvláštneho samotára...
boha čo to tu zasa riešite....proste v minulosti rodili dievčence devet mesiacov po tom čo dostali kramy, vsak nie preto chceli ale boli už vydate....a teraz rodia preto lebo su to hlupe husy čo roztiahnu nohy pred každým. To je len a len skazenosť.
Jedna zo skazeností tochto sveta. Aj tak sa všetci pozabíjame navzájom. tak čo tu potom riešite trinásť ročné?
poviem vám úprimne, keď som sa o tom dozvedela, strašne som sa zhrozila a zľakla. pripadalo mi to úplne neuveriteľné, zlé. vôbec som si to nevedela predstaviť a ako prvé ma napadlo, či si vôbec to dievča alebo chalan uvedomujú, čo vykonali a či to dokážu naozaj racionálne posúdiť. Jasné, že v minulosti to bolo úplne bežné, ale v dnešnej dobe to normálne nie je. deti si majú užívať detstvo, bezstarostný život. Preto je detstvo to najúžasnejšie obdobie v živote človeka. Lenže v dnešnej dobe oňho deti prichádzajú priveľmi skoro. Preto z nich vyrastajú bezcitné beštie a svet speje k zániku. Rozhodne proti tomuto protestujem, sú to deti, nech si to užívajú.
keď sa nad tým tak zamyslíme, tak v minulosti bolo normálne, že 13. ročné dievčatá sa vydávali a mali deti. Ale ani ja nesúhlasím s tým aby sme sa k tomuto vrátili aj v tejto dobe. deti by mali zostať deťmi kým môžu.
Tak to potom znamena ze sme vsetci stari na zalozenie rodiny, je pre nas neskoro, no pozitivom je co? NO ze sa mozeme zabavat a uzivat si az do konca zivota!
Aby som sa vratil k otazke...naozaj neviem kam tento svet speje...sam pre seba som si povedal že dopiče asi,ale myslim ze zatial to nespeje nikam, len konci urcita ,,dekada" alebo nejake obdobie v ktorom sa nieco muselo stat vyznamne a teraz to konci a zacne to odznova...takto to citim...
ked sa tak vratime 2000 rokov dozadu - kolko rokov mala udajna panenka maria, ked porodila? no vidis. ono to tu vzdy bolo a vzdy aj bude. len nazor spolocnosti sa meni.
Riešiť tieto veci. Je to bieda, ale bulvár všetko tak nafúkne. Aj predtým to bolo, ale nepísalo sa o tom v každom časopise, tak sa o to ani nikto nestaral.
Asi sa doba fakt vracia. Však už aj teraz je "nemódne" byť ako ten spomínaný samotár.
Hej, hej... Dialo sa to už dávno a deje sa to aj teraz, ale to neznamená, že keď si niekedy v roku XYZ utierali zadky od hovien rukami, tak že si ich rukami budeme utierať aj dnes. Vymysleli sme hajzelpapier a utierame si zadky do papiera
a myslis si ze je to bezne? tych par pripadov ktore pretriasaju v bulvare? problem je skor opacny...vsetky zeny chcu mat vybudovane zazemie, az potom rodinu. menej deti, populacia starne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Aj pred polstoročím bolo úplne bežné, že sa chlapec s dievkou sobášili omnoho skôr než mali na chrbte druhý krížik a ten, kto mal potomka neskôr ako po 25. roku života, bol dedinou označený minimálne za zvláštneho samotára.
kolko sa ich stalo pred 20 rokmi? 4? 5?
preco o nich teraz vieme? Bulvar, zeby?
proste, stane sa a je to jedno aka je doba.
to ze niekto porodi dvojcata na zakladnej skole nieje predzvest sodomie.
je to proste bezne, bolo to a bude este.
rob si ciarky na stenu za kazdy taky blby bulvarny clanok, nad ktorym budes tazko filozofovat a nastavajucom konci sveta.
Jedna zo skazeností tochto sveta. Aj tak sa všetci pozabíjame navzájom. tak čo tu potom riešite trinásť ročné?
dnes je trošku uponáhľanejšia doba než "vtedy"...
Tak to potom znamena ze sme vsetci stari na zalozenie rodiny, je pre nas neskoro, no pozitivom je co? NO ze sa mozeme zabavat a uzivat si az do konca zivota!
Aby som sa vratil k otazke...naozaj neviem kam tento svet speje...sam pre seba som si povedal že dopiče asi,ale myslim ze zatial to nespeje nikam, len konci urcita ,,dekada" alebo nejake obdobie v ktorom sa nieco muselo stat vyznamne a teraz to konci a zacne to odznova...takto to citim...
Asi sa doba fakt vracia. Však už aj teraz je "nemódne" byť ako ten spomínaný samotár.
to len teraz je taká doba...takže mf