ja som šťastný už len keď sa ráno zobudím a som zdravý.....
je hrozné dennodenne vidieť tie strašné nešťastia, ktoré v stotine sekunky zmenia život človeka, ta bolesť v nemocniciach, to utrpenie rodinných príslušnikov, že nemôžu trpiacemu pomôcť, tu hroznu nenávisť, ktorá srší z ľudí a zabíjaju kvôli peniazom, pomstia sa za maličkosti.......je to fak na zamyslenie...........filip
Stále sa vraciam k peknym chvilam a nesnažím sa ich zopakovať lebo mi stačia spomienky...Ak sa nahodou prihodi niečo pekné ak ma niečo poteši tak sa z toho tešim ešte velmi dlhuuuuu dobu
prepáč, ale toto sa fakt nedá zovšeobecniť do pozorovania vhodného pre celé ľudstvo...keby to bolo také jednoduché, vyzeralo by to tu takto?
niekto je nešťastný, lebo sa možno príliš zamýšľa nad negatívnym a sám si kazí šťastie. niekto si možno neuvedomuje, čo má. niekto je možno zbabelý a nevie urobiť krok k zmene, po ktorej túži.
rovnako si ale toto niekto môže myslieť a môže to byť pritom len fáza. a kľudne to ani nemusí byť jeho vina, prečo by zákonite musela? človeka ovplyvňujú aj iné veci, ako on sám.
Tu nejde o to co clovek robi...myslis ze existuje navod na stastie ? keby ano uz to davno pouzivam.... stastny clovek moze byt aj taky co nic nema,nic neznamena.... ide o to co ta dokaze spravit stastnym,bud si vedomio ze ziadne statie neje dlhodobe je to len kratky pocit.... vazit si malickosti a tesist sa z malej veci aky keby bola ta najvedsia
@anzu máš 100% pravdu........ale nič nie je zbytočné, my ľudia by sme sa mali vedieť vyvarovať z veci a nešťastia druhých, pochopiť podstatu našieho bytia na Zemi a to dosiahneme práve tým veľkým filozofovaním..........filip
zbytočne je len zomrieť.............ale to nikto nechceme....
@zajko30 iste, ale verím, že riešením v prípade osobného nešťastia je skôr spýtať sa "kde (ja, jedna konkrétna osoba) robím chybu?" ako sa takto všeobecne hrať s myšlienkami, ktoré potom pri konkrétnom prípade vôbec nemusia pomôcť. ak sa chceme vyvarovať z chýb iných, tiež to robievame bežne z konkrétnych príkladov, ktoré okolo seba vidíme. čiže tvrdím, že rozmýšľať nad tým áno, ale vyvarovať sa všetkému, čo zaváňa zovšeobecňovaním alebo univerzálnymi poznatkami.
ale s tým, že sa treba pýtať "Kde JA robím chybu ?" máš pravdu. Nad tým sa aj zamýšľam... Lenže ťažko by som sa pýtal ľudí tu, kde JA robím chybu, keď ma tu nik nepozná, preto som použil to zovšeobecnenie... Čiže je to myslené skôr tak, že čo si ľudia tu myslia, kde oni sami, alebo ich blízki robia tú chybu... Alebo, kde TY robíš chybu ? (kľudne si odpovedz len sama pre seba Proste, je to na zamyslenie...
každý robí chybu v niečom inom, pretože každého urobí šťastným niečo iné. Väčšinou sú ľudia nešťastní (resp. niesú šťastní) preto, pretože nevedia byť spokojní s tým, čo majú. Ako ja
Ľudia si s obľubou nahovárajú že sú nešťastní, v jednom kuse nie sú s ničím spokojný a nechápu že na dobré a opatí čakat a že tento život ma daleko hlbší zmysel než len pár "lások", peniaze a podobne.A potom to dopadá tak ako dopadá - depresie a robenie debilín.Možno keby ľudia používali rozum a rozmýšlali o ozajstnom plnohodnotom šťastí a nie len o chvíľkových radostiach a poblázneniach mali by život lepší.... a myslím že šťatsný môže byť hlavne ten čo verí v Boha.Nie som prehnaná veriaca , ale Boh mi dáva každý den jasne najavo že tu je.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
..no ale podla mna..kazdy clovek je niekedy stastny..niekto z malickosti, niekomu malickosti nestacia, ale urcite je kazdy z nas niekedy stastny
je hrozné dennodenne vidieť tie strašné nešťastia, ktoré v stotine sekunky zmenia život človeka, ta bolesť v nemocniciach, to utrpenie rodinných príslušnikov, že nemôžu trpiacemu pomôcť, tu hroznu nenávisť, ktorá srší z ľudí a zabíjaju kvôli peniazom, pomstia sa za maličkosti.......je to fak na zamyslenie...........filip
niekto je nešťastný, lebo sa možno príliš zamýšľa nad negatívnym a sám si kazí šťastie. niekto si možno neuvedomuje, čo má. niekto je možno zbabelý a nevie urobiť krok k zmene, po ktorej túži.
rovnako si ale toto niekto môže myslieť a môže to byť pritom len fáza. a kľudne to ani nemusí byť jeho vina, prečo by zákonite musela? človeka ovplyvňujú aj iné veci, ako on sám.
výsledok? zbytočne filozofujeme.
zbytočne je len zomrieť.............ale to nikto nechceme....
ale s tým, že sa treba pýtať "Kde JA robím chybu ?" máš pravdu. Nad tým sa aj zamýšľam... Lenže ťažko by som sa pýtal ľudí tu, kde JA robím chybu, keď ma tu nik nepozná, preto som použil to zovšeobecnenie... Čiže je to myslené skôr tak, že čo si ľudia tu myslia, kde oni sami, alebo ich blízki robia tú chybu... Alebo, kde TY robíš chybu ? (kľudne si odpovedz len sama pre seba Proste, je to na zamyslenie...
plný súhlas