Tomu sa proste hovori modelova situacia.... vsetky artributy su nemenne a ich zohladnenie dava jasnu odpoved. (v tomto pripade zoradenie dvoch priorit)
@matus123 ze staci sa dobre ucit ..to si zabil, ze staci sa dobre ucit a mozes ztarobit 5000€..clobvek, ktory ma takyto prijem robi nieco, kde nepotrebuje vzdelnaie (podnikatel)...beznou robotou tolko nezarobis...neska ti treba rozum a nieco vymyslet a zarobit a nie sa biflovat cely zivot...a aj tak si poriadne nic dobre nenajdes
vysvetlím môj uhol pohľadu: 5000€ beriem ako sumu, ktorá je pre mňa taký momentálne taký extrém, že keby som toľko zarábala, ani by som nevedela, čo s takou sumou robiť. a ty sám tvrdíš, že je to modelová situácia, tu a teraz, čiže suma je postavená na hodnote, akú teraz vnímame. a že si do toho niekto zahrnie budúcnosť a infláciu, lebo to znie múdro, je v podstate odbočenie od témy a úplne bezpredmetný argument v danej ankete.
takže pozrite si ešte ta3 a prečítajte financial times a dobrú noc, deti.
@luc.ka ale rozmaznanyzkrajinyx uvazil aj nieco , co mna sameho pri zakladani diskusie nenapadlo.....
Clovek , ktory by teraz zarabal 5000 eur a robil by to 30 rokov povinne, by kludne nakoniec mohol skoncit ako priemerne, alebo aj podpriemerne zijuci clovek.
Tym prejavil na svoj vek znacne ekonomicke myslenie a sotva ho mozno nazvat blbcom.
Neurazaj ludi len preto, ze nepochopis co ako myslia...
A tato uvaha do modelovej situacie ZAPADA..... pretoze pri odpovedi sa rozhodujeme podla uvazenia zadanych kriterii a to, ze by sa nemenila hodnota penazi som tam nenapisal.
ani neviem, ale kazdopadne by ten clovek posobil zaujimavym kontrastom - ludia by ho videli zaroven zbierat sracky zo zeme a zaroven vozit sa v luxusnych sportiakoch
@flussica ano rataju sa vsetky druhy hovien (ako vsetky druhy chorob pre lekara ) a kazde pocasie (clovek bezne neostava doma, pretoze prsi, alebo snezi a nejde do prace ) ale inak krasne rozanalizovana ekologicka otazka
@33 Nj, to vieš - mne finančná situácia na spôsob inflácie napadne tak po poldňovom premýšľaní, ale tieto bežné (arte)fakty "zo života" sa vynárajú okamžite . V konečnom dôsledku, nemyslím, že by to bol zlý džob. A mimoriadne dobre by sa s tým pôsobilo pri spoznávacích rozhovoroch na rande .
@missewo je mi luto, ale pre mna je originalita jednoducho velmi dolezita vec a musim pripustit ze podobnost medzi mojim a pubertovym stylom tu je (ale trvam na tom, ze som nic nekopiroval)
@xdravecx s človekom, ktorý nemá pochopenie pre iróniu (a sebairóniu) si nemám čo povedať. sú to pre mňa dosť nudné existencie. rovnako ako ty s tvojou potrebou poučovať ma.
a opúšťam túto anketu, ktorá mohla byť celkom vtipná, keby to niekto nepoňal prudko ekonomicky.
@luc.ka medzi kamoskami ano (v mojej partii je to tiez bezny jav) ale nemozes si to dovolit k hocikomu, pretoze ludi to moze aj mierne ranit (a zhodou okolnosti tohoto uzivatela uz troska poznam a viem, ze je to solidny typ ------> to je zas moja oblubena skupina ludi )
btw svojim sposobom si povedala prepac a to ti kvitujem.... cakal som, ze budes kluckovat , ale uznala si si....
jasne ze by som to bral , ale existuje vobec taka robota ? ze "zberac psacich hovien" podla mna to robia ludia co robia VPP a pritom aj zametaju a hrabu parky , vysypaju kose atď. lebo nwm si predstavit ze by som dosiel do nejakeho parku pozberal 10 hovien a bolo by dorobene (teda viem si to predstavit ) ale asi je to blbost
rad by som poznal taku firmu, čo by dokázala garantovať takú zmluvu na 30 rokov!
ale nič,
ľudia pracujú aj v omnoho horších zamestnaniach, napr, takí smetiari, požiarníci, patológovia, kriminalisti, tí čo chodia s hovnococom a čerpajú sračky zo žúmp
To robím každý deň a zadarmo... A inak ak sa nemýlim, existuje na to aj taký prístroj, ktorý zbiera všetko, aj odpadky atď., stačí ho len posúvať...
Ale zas ak by to mala byť nejaká pevná pracovná doba vkuse každý deň od rána do večera, tak to nie. Načo by mi tie peniaze potom boli? Každý chceme snáď v živote niečo dosiahnuť, niečo po sebe zanechať, žiť plnohodnotný život najlepšie ako vieme... samotné peniaze nie sú prvoradé.
@zajkousko zas nehovorim, ze patologovia nemaju hnusnu pracu, ale keby im z nej bolo prave zle...... asi by koli nej nevystudovali najtazsiu skolu , aka existuje , jedinu, kde sa naozaj neda flakat..... podla mna ich konstrukcia ludskeho tela fascinuje.
konštrukcia aj mňa unáša za hranice fantázie a úžasu...ako je možné, že to všetko tak do seba zapadá a pracuje mnohé roky....vesmír je tak isto prekrásny a zložity, kde ma všetko svoje miesto..... .....filip
robota o hovne ....ale za te prachy???.....clovek sa prechadza celi den a ked ma na to dake naradi tak pohoda.....sice casom by zacali hnevat nohy od tolkeho chode ale sak co.....clovek by mal aspon dobre zabespecenu rodinu ......ale tes by ete zalezalo na pracovnej dobe
vidím, že slováci sú strašne sprostý národ.... stačí ísť do luxemburska alebo inej bohatej krajiny a 5000 eur si zarobíte za oveľa príjemnejšiu prácu.....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
....ale akonahle ma niekto obvini, ze preberam niekoho styl (v tomto pripade vraj pubertov) , vtedy koncim.
ale podme rozmyslat , kdo bude taky debil ze bude niekomu platit tolke prachy za taku pracu ?
(ale vlastne aj tak mi celý život len rozkazujú
Za 30 rokov je mozne, ze realna hodnota penazi bude rapidne rozdielna.
to neries to zjavne luc.ka ani etelnair nepochopila im pojem inflacia nic nehovori..
ale ako vraví jeden môj obľúbený obrázok... "len raz sa s ním vyspíte, a bývate v novom" takže hej, stačí sa učiť a roztiahnuť nohy na správnom mieste
bože vy inteligenti...
vysvetlím môj uhol pohľadu: 5000€ beriem ako sumu, ktorá je pre mňa taký momentálne taký extrém, že keby som toľko zarábala, ani by som nevedela, čo s takou sumou robiť. a ty sám tvrdíš, že je to modelová situácia, tu a teraz, čiže suma je postavená na hodnote, akú teraz vnímame. a že si do toho niekto zahrnie budúcnosť a infláciu, lebo to znie múdro, je v podstate odbočenie od témy a úplne bezpredmetný argument v danej ankete.
takže pozrite si ešte ta3 a prečítajte financial times a dobrú noc, deti.
Clovek , ktory by teraz zarabal 5000 eur a robil by to 30 rokov povinne, by kludne nakoniec mohol skoncit ako priemerne, alebo aj podpriemerne zijuci clovek.
Tym prejavil na svoj vek znacne ekonomicke myslenie a sotva ho mozno nazvat blbcom.
Neurazaj ludi len preto, ze nepochopis co ako myslia...
A či aj sypké, aj tekuté, pričom tie tekuté bohvieako zobrať nejdú a či čerstvé, alebo vychladnuté ... No proste.. chcelo by to širšie info.
A tá denná pracovná doba?
a opúšťam túto anketu, ktorá mohla byť celkom vtipná, keby to niekto nepoňal prudko ekonomicky.
btw svojim sposobom si povedala prepac a to ti kvitujem.... cakal som, ze budes kluckovat , ale uznala si si....
ale nič,
ľudia pracujú aj v omnoho horších zamestnaniach, napr, takí smetiari, požiarníci, patológovia, kriminalisti, tí čo chodia s hovnococom a čerpajú sračky zo žúmp
moja odpoveď znie, nie .......filip
Ale zas ak by to mala byť nejaká pevná pracovná doba vkuse každý deň od rána do večera, tak to nie. Načo by mi tie peniaze potom boli? Každý chceme snáď v živote niečo dosiahnuť, niečo po sebe zanechať, žiť plnohodnotný život najlepšie ako vieme... samotné peniaze nie sú prvoradé.