Chcel som dať že by som šiel do vojny ale jak som prečítal možnosť o tom zdrhnutí tak to je zaujímavejšia možnosť zobrať si saky-paky nejaké to jedlo, vodu, deku do ktorej by som sa na noc zakuklil a šiel by som cestovať no.. a možno by moje deti o niekoľko rokov neskôr žili niekde v Japonsku a nie na tomto Slovensku
najkrajšie by bolo keby ľudia malo dostatok ľudskosti aby sa vedeli vzoprieť takým veciam ako povinná vojenská služba... keby tí tam hore nemali figúrky s ktorými by mohli bojovať, neboli by žiadne vojny... bohužiaľ existujú aj takí jedinci ktorí sú pravým príkladom ľudskej degenerácie a fungujú aj tu na birdzi (nebudem menovať každý vie o koho ide) ....
Po tom, čo Nemecko obsadilo Sudety, odtiaľ môj starý otec ušiel do Poľska. Keď napadli aj to, Ušiel do ZSSR, kde sa sformoval Prvý ČS armádny zbor. Denník začínal idealistickými a pacifistickými sračkami. A končil vetou: "Dneska jsme konečně dostali zbrane. Už se nemůžu dočkat, až budeme to olovo pálit do němců."
A teda v prípade, že by moju vlasť napadla banda arogantných hoviad s cieľom všetko vyvraždiť, s pokorou by som narukoval.
@majster22 ach, chudacik hlupucky neschopnucky statik! neviem, ale to ze je segin blby ma vobec netankuje, aby som s nim sucitila a sla sa pre neho dat zabit, neviem ako ty.
Pozri sa na mužov, ktorí boli na vojne akí sú teraz...v 18 išli a hotovo stali sa z nich chlapi...porovnaj si to s dnešnou mládežou a tým prijebanými šiltovkármi napríklad, čo si idú hodiť slučku ked nedostanú € na nové boty ...
@hovnovhlave ako ja si nevšímam, že mi otec volá o takýchto veciach, panikáriť nebudem, tiež neverím, že niečo také nastane, ale samozrejme sa tomu nesmejem
@zeriavka smejem sa tomu lebo je to totálna sprostosť akú som za posledný rok ani nepočul ak si to naozaj myslíte, tak dobre, len vy sami si klamete...
@hovnovhlave ja tomu neverím, načo by som potom študovala ale môj otec a kopu ľudí verí, že príde ďalšia katastrofa, zdroje sú vyčerpatelné a kvôli tomu..myslím si, že ide hlavne o tú ropu
@zeriavka to sú len samí negativisti, čo si myslia takéto veci... nezaujíma ma to, nepočúvam ich, raz za čas myslieť pozitívne by im určite pomohlo - tú vojnu si privolávajú keď tak len sami svojim myslením...
šiel by som do vojny, vojna je nezmysel, ale utiecť sa pred ňou nedá. Môj dedko si vojnu zažil a stále hovoril, že kto má vyžrať hovno, vyžerie hovno...
je jedno na ktorej ste strane, je jedno čo v tej armáde robíte, hlavné je prežiť...
ak by som utiejkol do hôr, stal sa partizánom hory by pokropili napalmom a do diery by mi hodili termobarickú bombu, na hraniciach pri úteku by ma možno chytili a obesili, krajina kam újdem ma nemusí prijať a skončím v niečom ako utečeneckom tábore, čo je niekedy dvojhviezdičkový koncentrák. Ak zostanem doma, ako "modrý" tak nakoniec budem makať v nejakej fabrike na zbrane, ktorú skôr či neskôr vybombardujú, alebo budem poľnohospodár a každá armáda mi zoberie všetko čo mám (žrať sa musí) a znásilnia mi ženu... krásne vyhliadky čo?
V armáde dostanem deku, pod ktorou budem spať hoc na Sibíri, zbraň, s ktorou to viem ukončiť kedykoľvek a veliteľa, ktorý ma bude buzerovať a buzerovať. Ale vždy to buď prežijem, alebo skapem na guľku, šrapnel, alebo niečo také. tam je to isté, inde nie.
Som za istoty, som za veľké zbrane a krátke vzdialenosti
základná vojenská služba nemá za úlohu každého mladého muža zdeptať, zbuzerovať a naučiť zabíjať.
ZVS má za úlohu naučiť toho chlapa prežiť aspoň mesiac, aby sa vrátil domov k rodine.
Ja osobne to beriem tak, že to bola nutnosť a odkrútil som si to, buď v dobrom, alebo zlom... tak som viac menej držal hubu a krok, nerebeloval som pred vyššou šaržou a tak som si odsedel iba tri dni
boli aj "hipíci" ktorým vždy išla huba okolo, vžd yboli nespokojní a tí to dostávali vžrať, mali rovnaký názor, ako ja, ale veľké ústa, ich hlúposť... posledá skupina sú tí militaristi, ktorí sa tešili a tých ja tiež nemusím. Tí sa vyžívali vo vojne a to je aj podľa mňa choré.
ZVS bola fajn v tom, že fakt vycepovala z chlapca chlapa, naučila disciplíne a poriadku. Škoda, že nohí si odniesli namiesto hodôt iba ten debilný názor na armádu. Armáda nie je ani dobrá, ani zlá... armáda je armáda. Američania to berú krásne zaujímavo. Armáda je pre nich inštitúcia, ktorú nemajú veľmi v láske, ale neryjú moc do toho, lebo je to parta kktkov v zelenom, ktorí ale chránia ich prdele, keby niečo.
S tou politikou tam hore súhlasím, tak tam sú skutočné gumy, tam sú fanatici hlavne. Česť výnimkám na oboch stranách. Ja našťastie som mal skvelého veliaceho, ktorý nás vedel strestať, ale vždy bolo cítiť, že je viac človek, ako vojak.
ZVS by mali v niečom obnoviť, mnohým faganom by to pomohlo- len bez tej občasnej buzerácie...
@hov ädo to je síce všetko pekné čo si napísal no autor sa pýtal konkrétne na druhú svetovú vojnu, na boj kde sa zabíja, nie na zvs nech sa chodia ľudia vycvičovať a učiť disciplíne, mne je to fakt jedno čo kto robí, ale cvičiť ľudí ktorí majú rodiny a život pred sebou na to aby zabíjali iných ľudí...zdá sa mi to choré ale asi sa nikdy nedočkáme dňa keď si všetci uvedomia že nie sú figúrky a nemusia zabíjať a umierať pre osobné záujmy tých pár ľudí čo sú hore....
@zeriavka takisto ako bolo milión dokumentov, dokonca aj filmov na tému koniec sveta... a čo z toho bolo? len ďalší zlý poplach od nejakých ľudí hore, ktorí chcú aby sa ľudia báli každej blboviny, lebo vedia, že strach veľmi ovplyvňuje ľudí - a tých, ktorí tomu veria...
takže nelámať si hlavu takýmito vecami a všetko bude fajn
ano, ale predstav si, uz za rakuska-uhorska existovala tzv denna armada a oficiri a potom civilne zlozky, ktore tam brachu stravili rokov sedem a nie blahe dva. Dokonca aj nemci mali abwehr a waffen ss, aj rusi mali krasnaju arimyu a kozakov... Tak si predstav, ze aj nasa uboha slovenska armada mala profesionalov a zakladakov. Co myslis preco sa to asi vola zvs? Preco len to bude "zakladna"... lebo to zdaleka nie je vojna v pravom slova zmysle.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
70 komentov
vtedy by som asi bola prva vojnova obet, nech ma rychlo zabiju a mam pokoj
A podľa toho buď 1.,3. alebo v núdzi 6. možnosť
A teda v prípade, že by moju vlasť napadla banda arogantných hoviad s cieľom všetko vyvraždiť, s pokorou by som narukoval.
ľudí je príliš veľa a surovín začne byť okolo 4-5 rokov menej.. určite existujú iné zdroje energie, ale nevieme o nich na čo by potom zarábali
Druhá svetová vojna? Tupý štát, čo sa dostane do vojny?
Ono vlastne to nacistické Nemecko bolo úplne v pohode a len nejaký tupý agresor by sa mu chcel vzoprieť, nie?
@sturmer pravda
Ale za hociaky normalny stat by som isiel do toho aby som co i len trosku prispel k tomu ze sa ten fuzkaty cock v Berline zabije potom.
Ale rozumieme tomu, že vo vojne sú vždy aspoň dve strany a jedna z nich agresorom byť nemusí, hej?
šiel by som do vojny, vojna je nezmysel, ale utiecť sa pred ňou nedá. Môj dedko si vojnu zažil a stále hovoril, že kto má vyžrať hovno, vyžerie hovno...
je jedno na ktorej ste strane, je jedno čo v tej armáde robíte, hlavné je prežiť...
ak by som utiejkol do hôr, stal sa partizánom hory by pokropili napalmom a do diery by mi hodili termobarickú bombu, na hraniciach pri úteku by ma možno chytili a obesili, krajina kam újdem ma nemusí prijať a skončím v niečom ako utečeneckom tábore, čo je niekedy dvojhviezdičkový koncentrák. Ak zostanem doma, ako "modrý" tak nakoniec budem makať v nejakej fabrike na zbrane, ktorú skôr či neskôr vybombardujú, alebo budem poľnohospodár a každá armáda mi zoberie všetko čo mám (žrať sa musí) a znásilnia mi ženu... krásne vyhliadky čo?
V armáde dostanem deku, pod ktorou budem spať hoc na Sibíri, zbraň, s ktorou to viem ukončiť kedykoľvek a veliteľa, ktorý ma bude buzerovať a buzerovať. Ale vždy to buď prežijem, alebo skapem na guľku, šrapnel, alebo niečo také. tam je to isté, inde nie.
Som za istoty, som za veľké zbrane a krátke vzdialenosti
prepáč, ale trochu budem oponovať-
základná vojenská služba nemá za úlohu každého mladého muža zdeptať, zbuzerovať a naučiť zabíjať.
ZVS má za úlohu naučiť toho chlapa prežiť aspoň mesiac, aby sa vrátil domov k rodine.
Ja osobne to beriem tak, že to bola nutnosť a odkrútil som si to, buď v dobrom, alebo zlom... tak som viac menej držal hubu a krok, nerebeloval som pred vyššou šaržou a tak som si odsedel iba tri dni
boli aj "hipíci" ktorým vždy išla huba okolo, vžd yboli nespokojní a tí to dostávali vžrať, mali rovnaký názor, ako ja, ale veľké ústa, ich hlúposť... posledá skupina sú tí militaristi, ktorí sa tešili a tých ja tiež nemusím. Tí sa vyžívali vo vojne a to je aj podľa mňa choré.
ZVS bola fajn v tom, že fakt vycepovala z chlapca chlapa, naučila disciplíne a poriadku. Škoda, že nohí si odniesli namiesto hodôt iba ten debilný názor na armádu. Armáda nie je ani dobrá, ani zlá... armáda je armáda. Američania to berú krásne zaujímavo. Armáda je pre nich inštitúcia, ktorú nemajú veľmi v láske, ale neryjú moc do toho, lebo je to parta kktkov v zelenom, ktorí ale chránia ich prdele, keby niečo.
S tou politikou tam hore súhlasím, tak tam sú skutočné gumy, tam sú fanatici hlavne. Česť výnimkám na oboch stranách. Ja našťastie som mal skvelého veliaceho, ktorý nás vedel strestať, ale vždy bolo cítiť, že je viac človek, ako vojak.
ZVS by mali v niečom obnoviť, mnohým faganom by to pomohlo- len bez tej občasnej buzerácie...
takže nelámať si hlavu takýmito vecami a všetko bude fajn
Teda ty zacnes tocit o zvs a ja som potom ten co je mimo ked reagujem? Sa uvedom a nebud smiesna