Pýtam sa lebo dnes som bola s kamoškou v Bille a pýtala som si 50 gramov šunky a ona, ževraj väčšina ľudí to hovorí v dekách, tak som zvedavá na váš názor
@matus123 ja fakt neviem na co su predavacky zvyknute, ale aj ta vaha im ukazuje gramy a ked ti aj vytlaci tu nalepku s nazvom toho co si kupujes tak je to tam v gramoch, tak mi vzdy pripadalo samozrejme hovorit to takto
inac som uprimne rad ze nikto nejde ratat ci by som pri pouziti rovnikoveho tiazoveho zrychlenia nevyjebal akurat tak sam so sebou lebo mne sa to ratat nechcelo, som to sem rovno jebol ze snad je to dobre
@narazuvzdornaa akoze tolko kolko si vypytam? O.O ved ja by som to pytal v sile a ona by to musela cez hmotnost preratavat...aha dpc....no asi by som to musel preratavat ja
divné... ja buď poviem dekagramov, alebo počet plátkov... a nikdy mi to žiadna predavačka neokomentovala, pritom pár krát som mal chuť na šunku, tak som si kúpil dva rožky a štyri plátky šunky alebo 6 plátkov... ale nikdy to neokomentovala predavačka...
podľa mňa je jedno či povieš gramov alebo dekagramov, tie prepočty (jedna nula navyše) sú tak jednoduché, že ľubovoľná predavačka by mala takú ľahkú matiku zvládať.
ako brigadnicka robim na lahodkach,ludia vacsinou pytaju v dekach,tak som automaticky zvyknuta ked povedia 50 deka zobrat iste mnozstvo a navazit to.takze ked pride niekto kto povie 50 gramov tak ja sa skor sustredim druh šunky a na to čislo,nie na jednotku..a potom faux pas ked mu tam nalozim do sačku pol kila a on chcel len 3 platky...
...a presne pre toto si kupujem zasadne len tak ze je to uz zabalene a hodene v regali lebo by som nevedela kolko si mam coho vypytat.. uf, a pravda je vonku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
Nabudúce si opýtam v gramoch nejaké prvočíselné množstvo!
Ja ako študovaný strojár by som radšej skapal, ako pýtal 20 deka šunky
podľa mňa je jedno či povieš gramov alebo dekagramov, tie prepočty (jedna nula navyše) sú tak jednoduché, že ľubovoľná predavačka by mala takú ľahkú matiku zvládať.