Aký je váš názor? Resp. o čom konkrétne by ste robili prezentáciu a mini prednášku, kebyže máte tému KLIMATICKÉ ZMENY? Ja ju robím, už mám skoro polku hotovú, len by som uvítala ešte nejaké nápady, inšpirácie, rady, ... Ďakujem pekne za pochopenie a porad
predstavila by som oba názorové tábory - t.j. tých, čo veria, že globálne otepľovanie spôsobuje ľudská činnosť, a tých, čo sú presvedčení, že tieto zmeny sú prirodzené
@66janica6 toto video som videl a čítal som aj pár článov o tom, že globálne oteplovanie je podvrh, ževraj falšovali hodnoty teplôt a dajakí hackeri zistili tie pravé údaje navyše sa mala zaviesť nejaká daň,bohužiaľ presne neviem aká, (tuším z produkcie co2), ktorá by akože zabránila globálnemu otepľovaniu ale v skutočnosti by proste len znova zdierali ľudí pre vymyslený dôvod...
@athelasil môj názor na otepľovanie je taký, že je to výmysel aj keď to ti nikto nepotvrdí (bohužiaľ), môžeš skúsiť argumentovať tým aká bola a je tohtoročná zima.... napr koľko bolo tu na slovensku stupňov, že napadal sneh dakde v ázii kde ho ešte nevideli(neviem presne), a nedávno v amerike tuším zase napadalo kopu snehu skz ktorý mali školáci prázdniny...
@johnny89 presne tak dan za CO2..sak emisie cos a to teraz stale pretriasa...zevraj CO2 neskodi planete...prave naopak...len vlada to vyuziva aby ziskala viac penazi..typicke
@66janica6 Tak v tom článku čo som čítal, bolo len zopár informácií, ktoré nepopieram, ale kvôli ktorým neznamená, že globálne otepľovanie neexistuje a vlastne tam nepovedal žiaden fakt kvôli ktorému by bola 100% istota, že globálne otepľovanie je len klam.
@fr4nk1 ja to poviem asi len tak, že nikdy nebudeš mať 100% istotu, až pokým sa "kompetentní" nerozhodnú, že to potvrdia a to asi nenastane, lebo z toho im môže plynúť celkom dobrý biznis a prachy hýbu svetom, názor si musíš urobiť sám
Som zastanca teorie prichodu malej doby ľadovej, ktorej predchádza do istej miery oteplovanie. Ja by som túto otaźku vôbec nezjednodušoval a hneď by som povedal, že klimaticke zmeny a oteplovanie od rovníka vyššie je nepopierateľné, diskusia je len o fakte, do akej miery je zavinené človekom.
@66janica6 Godfrey Bloom je v strane "Europa slobody a demokracie" ktora je pravicova, a velmi euroskepticka, a tak je samozrejme, ze bude len nadavat na to, co hovoria zastanci EU, a podobne...
a kto povedal, ze CO2 neskodi planete?
@Johnny89 to, ze bola relativne chladna zima, a vela snehu neznamena, ze globalne oteplovanie neexistuje... musis vidiet celorocny priemer
@jaro1991 pozri povedala som svoj nazor... a pokial s nim nesuhlasis tak fajn..ale uvidis ze som mala pravdu..uz coskoro...a ked uz hovoris o tych celorocnych priemeroch..ty ich poznas ked si si taky isty? a keby aj su niekde napisane...kto ti potvrdi ze je tam napisana pravda hm?
@66janica6 ved dobre, ja tvoj nazor respektujem, kazdy nech ma svoj nazor, ale toto je proste dolozeny fakt. a ano poznam, lebo som sa informoval, ked som pisal o tom pracu. ktp mi potvrdi, ze to je pravda? no teplotu, vlhkost vzduchu, tlak vzduchu, rychlost a smer vetra, a vestky tieto veci, ktore meraju meteorologicke stanice su v rukach ludi ktori sa do toho vyznaju lepsie ako ja, a hadam vedia zaznami z pristrojov aj spravne opisat... aj ked...
@turgon Tak potom vieš o araboch menej ako o globálnom otepľovaní
@mm47 Som zvedavý, ako asi by si si zistil pravdivé údaje a prečo si myslíš, že sme preto kokoti. Vedci si proste môžu povedať, že globálne otepľovanie spôsobujú ľudia, aj keď to môže (môže, nepovedal som, že je, alebo že musí) byť ľudskou činnosťou. A tým môžu nahrávať vládam.
@jaro1991 Ako som povedal, nemôžeš vedieť, či nám hovoria pravdu Jedine, žeby si si to meral sám. A vieš ako ľahko sa dá dnes všetko sfalšovať
Sa mi zdá, že tu nikto nikdy nepochopí význam - viem, že nič neviem. To čo povie niekto druhý môže byť pravda, ale aj nemusí. Ako povedal niekto vyššie - názor si musíš spraviť sám.
Podľa mňa sa príroda vysporiada s každým problémom, dokonca aj s nami, keď bude veľmi treba. Vlastne sa už vysporiadáva Aby sa ľudia nepremnožili, obmedzuje plodnosť ^^ A myslite si, že je to dobou, mne je to jedno. Pre mňa je Zem, príroda, svet, živý organizmus.
@jimmycrow samozrejme, ale nejde len o merania... proste clovek to aj sam citi.. su to malickosti, ktore nesu ale obrovsku hrozbu. Na priklad topenie ladovcov by mohol byt argument... to su proste fakty, dolozene totkami. alebo komare: posledne roky su premnozene, a vyskytuju sa cim dalen, tym vyssie na horach. Si pamätam, ze ked som isiel pred 6timi rokmi do lesa v malych karpatoch bicyklovat, tak od neakych 200 - 300 metrov nad morom uz neboli komare... posledne leto ma zrali na ceste na kamzik, ktory je vysoky vyse 400 metrov, a celu cestu taky roj komarov, ze som si myslel, ze sa na to vyjebem, a idem domov dalsi priklad. oteplovanie oceanov, a mora: Kvoli tomu odumieraju koraly, kvoli comu zase kape vela ryb.
@jaro1991 Viem, viem. To musí vidieť hádam každý človek (ale tie komáre ma serú slight_smile:. Lenže ostáva otázka, či je to umelo vyvolané, alebo prirodzene. Veď o tom nám ide zistiť, nie? Preto sa tu hádame
@turgon Čo také sa deje? Nepostrehol som... Mňa len štve, že si povedal, že globálne otepľovanie je nieč 1000 krát nebezpečnejšie ako arabi alebo Kórea Neverím.
@jimmycrow no ja som to pochopil tak, ze ty a @66janica6 myslite, ze vobec neexistuje, a nie, ze ci je vytvorene clovekom alebo prirodou...
Podla toho, co som sa doposial dozvedel o tejto teme si myslim, ze to je aj aj. Ale urcite ma clovek aspon velku cast viny na globalnom oteplovani, lebo jednoducho plyny, ktore produkuje vytvaraju sklenikovy efekt. Hustota CO2 v atmosfere sa ztrojnasobyla oproti casu pred industrialnou revoluciou... priroda nam ale "pomaha" takto: Clovek zvysil sklenikovy efekt, co roztopilo velku cast Arktidy. A priroda to ma tak super vymyslene, ze sneh odraza ovela viac svetla a aj tepla ako more. Cize ked sa roztopi vela ladu, a je tam viac mora, tak to len posilni roztapanie, kvoli znizenej schopnosti reflektovat slnecne ziarenie... ale samozrejme to funguje aj naopak, ako sme to mohli citit v januari, a prvej polovici februara: Sneh odraza viac slnka, ako zem, a preto bola u nas kvoli snehu zima, a ani nie tak sneh kvoli zime... Paradox, ale je to tak
@jimmycrow Deje sa toho vcelku dosť stačí pozerať TV noviny a budeš vedieť že Irán vyvíja jadrové zbrane ktoré bez váhania použije proti NATO teda jedna sa ujde aj Slovensku. Ale deje sa toho oveľa viac toto je len príklad že sa chystá vojna. Ale ani Irán a spol nie su taká hrozba ako roztápanie ľadovcov a zväčšovanie ozónovej diery.
@jaro1991 Nieee, je, určite existuje globálne otepľovanie. Keby to aj vedci nepovedali, to teplo v lete, zimy bez snehu a tak.. To si musí všimnúť každý. Ale ja som radšej nestranný v tomto, snažím sa poznať a akceptovať názory oboch strán, ale nebudem klamať, keď poviem, že sa prikláňam k strane, čo si myslí, že je to prirodzený proces. Za jedno - prikláňa sa k tomu menšina a za druhé - dáva to istú nádej, že to nemusí byť tak zlé
Áno. V tom celom máš pravdu. Len. Je tu jedno len. Nikto z tej doby nežije, kto by to mohol potvrdiť, že hej, tá hodnota bola vtedy toľko a toľko Už to zachádza o filozofie, že všetko je relatívne. Len sa skús na to pozrieť takto Že nemusí byť všetko pravda, čo sa hovorí v telke.
@turgon Presne preto ma neteší, že si myslíš, že globálne otepľovanie je väčšou hrozbou Tak snáď vieš, čo spraví pár atómových bômb s planétou A s čím sa asi vysporiada rýchlejšie?
@jimmycrow to nie ale je to dosť pravdepodobné Keby nebolo USA a Číny tak nie sú skoro žiadne klimatické problémy a nebolo by ani žiadneho jadrového programu Iránu.
@jimmycrow hej, aj ja sa pokusam veci vidiet s odstupom... a hlavne co je v telke, a v casopisoch... ale tak na priklad hodnotu CO2 v atmosfere z minulosti vedia vedci zistit z ladu v Antarktide... a tam maju udaje ktore su stare par dni, az niekolko stotisic rokov. A vzdy boli teple a studene obdobia - a to mala na svedomi priroda. Uplny suhlas s tebou. Ale take hodnoty CO2 v atmosfere ako su poslednych 100 rokov este nikdy neboli...
@ratsanares urcite ano ladovce sa topia lebo sa im chce, a more sa otepluje lebo donho stia cinania, a maximalne teplotne rekordy sa prepisuju skoro kazdy rok preto, lebo vsetci sa dohodnu na jeden den, a kuria "do sveta"...
preboha nie, len viem, že dokázať, že človek svojim vyčínaním spôsobouje globálne oteplovanie, je nedokázateľné, za súčasných technológii...
pises o CO2 za sto rokov... sto rokov je malo na to aby sme mohli sudiť ci to nie je priroda... malej dobe ladovej v stredoveku, tiez predchádzali velmi urodne roky aj v severskych zemiach, co znaci viac slnka, vacsie teplo...
co sa tyka malarie, ktora sa ma pomaly presuvat do europy, uz v minulosti boli komare prenasajuce tuto chorobu najdene v Brtianii a napriklad aj u nas v obycke...
co sa tyka klimatickych zmien, tie su nezvratne, globalny posun zivocistva smerom od rovnika atd...
ale niekde ladovca ubudne, inde pribudne... niekde nejaky druh zmizne a objavi sa inde...
s istotou sa neda povedat, ci sa definitivne otepli, alebo ostane trvalo zamracene...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
@athelasil môj názor na otepľovanie je taký, že je to výmysel aj keď to ti nikto nepotvrdí (bohužiaľ), môžeš skúsiť argumentovať tým aká bola a je tohtoročná zima.... napr koľko bolo tu na slovensku stupňov, že napadal sneh dakde v ázii kde ho ešte nevideli(neviem presne), a nedávno v amerike tuším zase napadalo kopu snehu skz ktorý mali školáci prázdniny...
a kto povedal, ze CO2 neskodi planete?
@Johnny89 to, ze bola relativne chladna zima, a vela snehu neznamena, ze globalne oteplovanie neexistuje... musis vidiet celorocny priemer
@mm47 Som zvedavý, ako asi by si si zistil pravdivé údaje a prečo si myslíš, že sme preto kokoti. Vedci si proste môžu povedať, že globálne otepľovanie spôsobujú ľudia, aj keď to môže (môže, nepovedal som, že je, alebo že musí) byť ľudskou činnosťou. A tým môžu nahrávať vládam.
@jaro1991 Ako som povedal, nemôžeš vedieť, či nám hovoria pravdu Jedine, žeby si si to meral sám. A vieš ako ľahko sa dá dnes všetko sfalšovať
Sa mi zdá, že tu nikto nikdy nepochopí význam - viem, že nič neviem. To čo povie niekto druhý môže byť pravda, ale aj nemusí. Ako povedal niekto vyššie - názor si musíš spraviť sám.
Podľa mňa sa príroda vysporiada s každým problémom, dokonca aj s nami, keď bude veľmi treba. Vlastne sa už vysporiadáva Aby sa ľudia nepremnožili, obmedzuje plodnosť ^^ A myslite si, že je to dobou, mne je to jedno. Pre mňa je Zem, príroda, svet, živý organizmus.
Takto by som este dlho mohol pokracovat...
Podla toho, co som sa doposial dozvedel o tejto teme si myslim, ze to je aj aj. Ale urcite ma clovek aspon velku cast viny na globalnom oteplovani, lebo jednoducho plyny, ktore produkuje vytvaraju sklenikovy efekt. Hustota CO2 v atmosfere sa ztrojnasobyla oproti casu pred industrialnou revoluciou... priroda nam ale "pomaha" takto: Clovek zvysil sklenikovy efekt, co roztopilo velku cast Arktidy. A priroda to ma tak super vymyslene, ze sneh odraza ovela viac svetla a aj tepla ako more. Cize ked sa roztopi vela ladu, a je tam viac mora, tak to len posilni roztapanie, kvoli znizenej schopnosti reflektovat slnecne ziarenie... ale samozrejme to funguje aj naopak, ako sme to mohli citit v januari, a prvej polovici februara: Sneh odraza viac slnka, ako zem, a preto bola u nas kvoli snehu zima, a ani nie tak sneh kvoli zime... Paradox, ale je to tak
Áno. V tom celom máš pravdu. Len. Je tu jedno len. Nikto z tej doby nežije, kto by to mohol potvrdiť, že hej, tá hodnota bola vtedy toľko a toľko Už to zachádza o filozofie, že všetko je relatívne. Len sa skús na to pozrieť takto Že nemusí byť všetko pravda, čo sa hovorí v telke.
@turgon Presne preto ma neteší, že si myslíš, že globálne otepľovanie je väčšou hrozbou Tak snáď vieš, čo spraví pár atómových bômb s planétou A s čím sa asi vysporiada rýchlejšie?
veľmi sa myliš
pises o CO2 za sto rokov... sto rokov je malo na to aby sme mohli sudiť ci to nie je priroda... malej dobe ladovej v stredoveku, tiez predchádzali velmi urodne roky aj v severskych zemiach, co znaci viac slnka, vacsie teplo...
co sa tyka malarie, ktora sa ma pomaly presuvat do europy, uz v minulosti boli komare prenasajuce tuto chorobu najdene v Brtianii a napriklad aj u nas v obycke...
co sa tyka klimatickych zmien, tie su nezvratne, globalny posun zivocistva smerom od rovnika atd...
ale niekde ladovca ubudne, inde pribudne... niekde nejaky druh zmizne a objavi sa inde...
s istotou sa neda povedat, ci sa definitivne otepli, alebo ostane trvalo zamracene...