Som za klonovanie tých zvierat, ktoré sú už vyhynuté (alebo na pokraji vyhynutia) a po ktorých zostali akékoľvek fosiílie či iné DNA pomocou ktorej by ich mohli vytvoriť. (mamuty, tasmánske tigre, vták dodo, a pod.)
Čo sa týka klonovania ľudí, tak to som zásadne proti.
za, lebo prečo nie? ... ale, musel by sa upraviť na to zákon ! zákon o slobode a o vytvorení ľudského života človekom ! pomenili by sa nejaké morálne pravidlá a tak ďalej, bla bla bla a bolo by to , mohlo by to fungovať solídne ... teoreticky viem si to predstaviť ... stane sa nehoda, alebo podobné veci ... proste, tí ludia by sa nezneužívali, ale boli by darom
Proti. Ono už teraz sa dajú ,,naprogramovať" plody, dodať im gény, aby boli múdre, športovo zdatné, aby mali blond vlasy a modré oči a pod... ale nesmie sa to. A dúfam, že to ani nebude praxou... aj keď raz určite áno. Ale o čom to bude, keď si svoje deti naprogramujeme??? Už iba o tom, že sa budú vedci predháňať, kto vytvorí lepšieho supergénia... takže nakoniec našu planétu ovládnu ,,roboti" ... proste som proti.
Som proti, a navyse dnes ledva vedia vyklonovat vlasy aj to s problemamy takze este uplynie vela rokov kym sa tak stane...to ze sa to podarilo s ovcou je sice pekne ale toje tak asi vsetko...
Neviem si predstaviť nič pozitívne, čo by z toho mohlo vyjsť. Buď by boli vnímaní ako plnohodnotné ľudské bytosti so všetkými právami, čo mi pripadá zbytočné, alebo by sme sa vrátili do stredoveku a vytvorili by sme z nich otrokov. To už radšej popracujme na rozvoji umelej inteligencie.
hmm...kedysi som bývalému hovorievala, že by som si ho chcela dať naklonovať..ale tak..aby ten jeho klon len vyzeral ako on ale správal by sa inak..lepšejšie.. a viac by ma ľúbil!
ale tento ošiaľ ma už prešiel... (i keď pri horsovi by som tiež brala takéto čosi )
Príde mi to zbytočné a nemorálne. V zásade skoro umierajú ľudia čo by mohli ešte žiť(pretože vždy to bude skoro) a ľudia bez ktorých by bol svet lepší žijú pridlho. Si predstavte, že by taký Stalin žil ešte aj dnes. A čo preľudnenie? Vzdali by sme sa rozmnožovania?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Čo sa týka klonovania ľudí, tak to som zásadne proti.
som ale za vytvaranie organov a ich pouzitie pri nehode/chorobe etc
ale tento ošiaľ ma už prešiel... (i keď pri horsovi by som tiež brala takéto čosi )
ále inak som proti
» hrsbstaff.ednet.ns.ca/engramja/ENG_11...
odporúčam prečítať.