ty ktory citate knihy, castejsie si ich kupujete alebo poziciavate z kniznice?? ja osobne kupujem pretoze momentalne citam autorov ako Knaak, Salvatore.... a tych v ziadnej kniznici nemaju, a myslim ze aj kupit sa to da iba v Brlohu
Ja mám radšej svoje, ale občas požičiavam. A najradšej mám staré vydania, ešte z čias komoušov, s tými tvrdými látkovými obálkami. Prípadne aj do antikvariátu by som rada šla. Aj sa chystám ísť už nejaký čas.
no ako ja keďže veľa čítam nestíhala by som si ich kupovať...a v poslednej dobe som sa zamerala na klasických autorov ktorých majú všade,takže načo kupovať? veď keby som si aj každú knihu kupovala ktorú idem čitať tak zachvíľu by som sa asi ani nepohla v mojej izbe( čo je pomerne fakt dosť veľká).....ale teda najlepšie je keď siich kúpim, lebo sak nim hocikedy môžem vrátiť ale kupujem hlavne teraz čo len vychádzajú nové knihy lebo tie určite nebudú mať v knižniciach ale veľmo rada chodím aj do antikvariátu...
Sú knihy, pre ktoré by som hádam aj vraždila, len aby som ich mala doma... Dostojevsky, Tolstoj, Shakespeare, Bergman, Gregor... to sú autori, ktorých diela si kupujem, či už v kníhkupectvách alebo antikvariátoch... Aj keď občas si proste schrastím knihu z knižnice a už ju nikdy nevrátim. Ale veľmi často chodím do knižnice, veď inak by som sa nedoplatila za všetky tie knihy...
Ináč,kedysi knižnica nr. 1, ale teraz nám tam prosím pekne spravili informačné stredisko pre dôchodcov (podľa mňa im postačujú aj informácie z Lidl letákov,ale aj tak je to ušľachtilé )
samozrejme si knihy kupujem..raz som mala aj obdobie, ked som si poziciavala z kniznice, ale kedze som uz celu kniznicu precitala.... co ine mi ostava????
z knižníc mám mesačne doma bežne op desať kníh. Vlastné tiež rada čítam, antikvariáty milujem a knižky si kupujem veľmi zriedkavo. Keď pozriem na tie ceny, až sa mi hlava krúti...
Keďže sú knižnice v našom meste dosť blbo zásobované a ešte k tomu sa tam nájde aj neochotný personál, radšej vyhľadám tú "svoju" v kníhkupectve , ktoré má skvelé ceny a samozrejme, že antikvariáty....
ked chcem nejaku literaturu z 3. storocia tak pojdem do kniznice lebo tam vacsionou maju take veci ( stare ) ale ked chcem nejaku poriadnu knihu ( ako napriklad Twilight =D ) tak zarucene do knihkupectva
ako kedy, z knižnice požičiavam "balast", t.j. čítanie len pre čítanie samotné; v antikvariáte kúpim všetko, čo mi príde pod ruku (Galsworthyho Ostrov pokrytcov za 17 centov - to je ZLOČIN); v kníhkupectve len za ozaj rozumné ceny...rodičia majú bohovskú zbierku kníh, takže väčšinou čítam, čo nájdem doma.
ja mam special system,,,, najprv vypožičiam... zapači sa mi .. a potom ju kupim... samozrejme tento system je obmedzeny množstvom peňazi .. a inak spominate antikvariaty.... škoda že vo Svidniku žiadny nieje.. pravdepodobne prichadzam o vela ( tak to usudzujem z vašich komentov ) a žiada sa mi tu podotazka.... kupujete z real knihkupectva alebo z internetového??
ja som bola v kniznici znama firma, hlavne ked prisli prazdniny... vzdy som si napisala zoznam knih ktore ma zaujali (bud podla nazvu alebo boli od overeneho autora) a vzdy som aspon jednu vyhovujucu nasla... a teraz, kedze v nasej dedine kniznica nie je, si vacsinou objednavam z internetovych antikvariatov, zaplatim za 5 knih tolko, co by som v knihkupectve dala za jednu. Kamennych antikavriatov je podla mna malo... a malokedy tam maju kvalitne knihy, ludia tam nosia to, co nechcu... a aj to tak vyzera
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
Avšak chodím aj do knižnice a sem-tam mi tatko kúpi nejakú knihu, lebo mňa by to finančne zruinovalo
ci?
Napríklad...Hm.. Niektoré si len požičia z knižnice, ale ak ma ta séria hrozne zaujala...tak si dalšiu knihu kúpim..
A niekedy aj celú sériu
Antikvariát...pche!Keby bolo niečo také v našom meste,som tam nasáčkovaná každý mesiac,keď by som si niečo zarobila
stary dobry antikvariat x)