v poslednej dobe ma zaujala téma drog, neviem prečo ale mám pocit že sa o tom veľa hovorí. Poznáte niekto nejakú dobrú knihu o narkomanii alebo drogách všeobecne? nejaké skutočné príbehy a tak ..
ja poznam jednu celkom dobru... je to taky pribeh.. ale neviem kto to napisal... modry motylik sa to vola tušim.. pozri ju na nete... da sa zohnať aj v knžnici...
podla mna si precitaj od Radek John - Memento.. ma to tri obrovske plusy:
1 - je to o drogach - reaalne
2 - historicky podton - na konci pribehu zapisu pervitin na ten zoznam tych fuj drog
3 - opisuje situaciu v Cesku resp. tusim malinko aj na Slovensku.. ale ta kniha je super..proste neponuka ti nic mozno aj vymyslene zo zahranicia, ale je to pribeh odtadialto.. a tusim som to videla aj vo worde, ba aj prerozpravane tym spevakom z Kristofu na ulozto.cz
odporúčam motýlika ..tú nájdeš hocikde...a ešte som počula že je dobrá aj my deti zo stanice zoo....ale tú už som nečítala...alebo si pozri requiem za sen...neviem či je to aj ako kniha,ale film je to úplne brutálny....
Memento od Radka Johna. Užastná, pravdivá kniha pri ktorej si človek pomyslí : Ty kokos toto ak niekdo urobí pre drogu .. . Otvorilo mi to oči.
Odsúdený od Vladislavy Hoffmanovej. Je to pomerne nová kniha ( tusím vyšla tento rok ) a napísala ju skutočná matka drogovo závislého syna. Teraz už drogy neberie, zahral si v Odsúdených dlhodobejšie a tá kniha stojí za to
co vsetci vidite na filme Rekviem za sen?? ako mne ten film dal hovno ....zaver nie je taky ze by si clovek povedal ze wau ....mne sa celkom pacil film Candy a Gia
mmm.. ty vole toľko som ich čítala už asi ani nepamätám. ale určite memento.. my deti.. ako ďaleko je do šanghaja.. mé syny zničil heroín (sú tam autentické fotky, to je na tom asi to najkrutejšie..)
Najviac sa mi páčila kniha Heroín, ale už fakt neviem spisovateľa, len viem, že to bol muž a nebol to slovák (ani čech) D neviem, či je to skutočný príbeh ale je to super kniha o dievčati a chlapcovi, ktorí spolu chodili, odišli z domu(cca v 14-stich) a spisovateľ opisuje ako sa postupne dávali na drogy, istý čas sa skrývali sami pred sebou a tvárili sa, že drogy neberú, ako musela robiť k*rvu aby na tie drogy mala a podobne.... super kniha
otawa ti poradi MEMENTO moja srdcovka,DETI ZO STANICE ZOO,ZIT HOCI AJ NA KOLENACH,HEROIN CESKY,HERAK ANGLICKY a poznam mnoho dalsich aj vedeckych aj psychodelickich napr. FETAKUV PRUVODCE AZ ZA GALAXII
ano, Heroin od mervina burgessa. Citala som ju est v 6.triede, je to mega kniha .. Vcera som docitala Motylika. dost silne, pomoze ti to pochopit ludi co beru drogy. a chystam sa na dalsiu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
1 - je to o drogach - reaalne
2 - historicky podton - na konci pribehu zapisu pervitin na ten zoznam tych fuj drog
3 - opisuje situaciu v Cesku resp. tusim malinko aj na Slovensku.. ale ta kniha je super..proste neponuka ti nic mozno aj vymyslene zo zahranicia, ale je to pribeh odtadialto.. a tusim som to videla aj vo worde, ba aj prerozpravane tym spevakom z Kristofu na ulozto.cz
Odsúdený od Vladislavy Hoffmanovej. Je to pomerne nová kniha ( tusím vyšla tento rok ) a napísala ju skutočná matka drogovo závislého syna. Teraz už drogy neberie, zahral si v Odsúdených dlhodobejšie a tá kniha stojí za to
Príjemné čítanie
ale kukni si hlavne dokument KATKA. fuj!
Ja sa chystám čítať konkrétne túto » www.databazeknih.cz/knihy/milion-ma...
Ale veľmi dobré recenzie som čítala aj na » www.databazeknih.cz/knihy/my-deti-z...
LSD - mé problémové dítě, toto je dobra kniha