ja som platila 1,5e za jednu stranu na obecnom urade, a u notara to ze vraj vychadza na 3e za stranu...takze chod sa skor osobne informovat..a vytlacili mi to tam..so sebou som doniesla len original
neviem nejak okolo max. 3 evry za dva kusy čiže zrejme tiež 1,5 za stranu ako aj hore napísali..už neviem..ja som doniesla len originál a oni mi to tam na úrade ofotili a opečiatkovali tak nevem..
Treba na overenie priniest kopiu, ale to neurobi len notar, aj na mestkom magistrate ti overia. A kopiu ti spravia vsade, kde je kopirka, cize teoreticky aj ty, ak mas kopirku. Akoze znie ten prikaz hrozivo ale je to jednoduche.
ja som tiez nevedela tak som poslala do skoly mail a napisali mi ze bud u notara alebo na matrike...a potom kamoska mi aj povedala ze na obecny urad mam ist..takze aj tam sa da
@lovinme jj ved to mi napadlo ze jedine tak to moze skontrolovat ale zda sa mi to zbytocna robota navyse, jednoduchsie mi pride ze ti to tam proste prefoti on
@etelnair ...veď samozrejme že so sebou vezmeš aj originál, lebo na kópii overuje to, či je zhodná s originálom, to treba fakt vyslovene napísať, aby to ľuďom došlo?
(a čo sa týka otázky... neviem, možno ti aj notár spraví kópiu, každopádne to jediné čo zaručene ako službu poskytuje a musí spraviť je len overenie kópie, nemá povinnosť ti ju aj vedieť vytvoriť, a aj keby mal, tak všeobecné pravidlo: čím viac úradníčkom všetko predpripravíš, tým väčšia je potom pravdepodobnosť že to rýchlo a bezproblémovo vybavíš.)
@midnight ale nepride ti to kravina? ked potrebujes overit 4stranovy dokument s milionom udajov aby porovnaval tvoje kopie s originalom ked tie kopie potrebujes 3 povedzme
lahsie mi pride ze to strci do stroja on a nemusi dalej nic riesit, ja som to s kopiami maturitneho robil takto a tej notarke to tam prislo uplne samozrejme a cele to zabralo par sekund kym jej to kopirka vyplula
choď radšej na obecný úrad, či na matriku, či kde všade robia overené kópie, tam to máš za malý poplatok. u notára veľmi draho, a každý to má inak... okolo 15€ som zvykla platiť za overenie vysvedčení za celú strednú.
a kópiu ti spraví priamo notár, jednostrannú, opečiatkovanú, zviazanú jeho čarovnou modro-červenou šnúrkou -.-
určite ti nebude porovnávať tvoju kópiu, aj keby si tam mala rovno len 3 riadky textu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
1. overená fotokópia nestojí nič, lebo overená fotokópia neexistuje.
fotokópia obvykle stojí do eura za stranu, podľa toho ako kvalitne, či farebne, na aký papier, atď...
2. notárske overenie fotokópie by malo stáť do troch eur.
3. ako by malo byť z predošlých dvoch bodov jasné, fotokópiu by si si k nemu už mala doniesť.
(a čo sa týka otázky... neviem, možno ti aj notár spraví kópiu, každopádne to jediné čo zaručene ako službu poskytuje a musí spraviť je len overenie kópie, nemá povinnosť ti ju aj vedieť vytvoriť, a aj keby mal, tak všeobecné pravidlo: čím viac úradníčkom všetko predpripravíš, tým väčšia je potom pravdepodobnosť že to rýchlo a bezproblémovo vybavíš.)
lahsie mi pride ze to strci do stroja on a nemusi dalej nic riesit, ja som to s kopiami maturitneho robil takto a tej notarke to tam prislo uplne samozrejme a cele to zabralo par sekund kym jej to kopirka vyplula
a kópiu ti spraví priamo notár, jednostrannú, opečiatkovanú, zviazanú jeho čarovnou modro-červenou šnúrkou -.-
určite ti nebude porovnávať tvoju kópiu, aj keby si tam mala rovno len 3 riadky textu.