Zamysleli ste sa niekedy nad tým, o čom ten náš život vlastne je? Dieťa rastie, spoznáva, učí sa, škôlka-škola- potom práca..celý život pracovať..prečo?- no pre rodinu..a napokon, umrieť. Bol niekedy život iný? Bolo to niekedy inak? Celé stáročia sa pol ž
da sa žiť ešte duchovne, ale to je veľka práca na sebe sebaspoznávanie, ovládanie, zdokonaľovanie, práca s emociami a spoznávanie pre nás doteraz nepoznaného, ale na to sa skutočne každy nehodí
Keď sa na to pozeráš z iného hľadiska, tak je to úplne inak. Ja keď mám týždeň dovolenku, tak mi práca chýba a fakt sa cítim neužitočný a lenivý. Vezmi si, že v práci si vo väčšine prípadov len 8 hodín a 5 razy v týždni, no a potom je na tebe ako čas zabiješ, ale ak ho využiješ vo svoj prospech a v prospech okolia a svojich blížnych, nebude ten život o ničom. Bude ťa život viac a viac baviť. Vo všetkom treba hľadať Boha.
@mysticlady veľmi dobre viem o čom hovoríš..tieto veci u nás v rodine (niekedy bohužiaľ) kolujú..a myslím tým že kolujú podklady na rozvíjanie..veľmi dobré podklady..
Každého človeka život je o niečom inom, o trápení, o láske, o smrti, šťastí, nešťastí. Ale o čom by mal byť? To je tiež individuálne, niekoho človek môže byť o práci, buď tou prácou môže pomáhať luďom a miluje ten pocit ak niekomu pomôže, alebo si našiel prácu ktorú miluje lebo ho vnútorne uspokojuje a napĺňa pocitom štastia, napríklad stolár môže mať zle platenú prácu, ale miluje ju lebo sa v nej dotíka dreva, to drevo v ňom vzbudí niečo čudné, čo si on zamiluje. Iného život by mohol byť o láske, nič iné ako tá osoba ho nezaujíma, proste všetko sa mu točí okolo nej, osobne si myslím že to nieje dobré, lebo ak toho človeka stratí, buď rozchodom, alebo smrťou, ten človek sa zrúti. Život človeka sa môže točiť aj okolo duchovných vecí, tím nemyslím len boha. Myslím tím objavovanie samého seba. Objavovanie nepoznaného a schopností ktoré si človek myslí že ani nemá. Bádanie vo svojom vnútri. Každého život sa točí okolo niečoho iného, lúto mi je tých, čo sa ich život okolo ničoho netočí.
je to na prd... tiez som nad tym rozmyslal a neostal som iba takto na povrchu ako ty... cim hlbsie rozmyslam tym viac som emak.. a to nechcem najlepsie je mat nieco co ta zamestna od tohto rozmyslania
koniec koncov zabit sa mozes kedykolvek... som optimista co? nie, tak som to nemyslel, ide len o to ze zomriet sa ma prirodzenou cestou, keby som s to nemyslel tak uz tu davno nie som, naco sa cely zivot trapit? pretoze zivot je z vacsej casti trapenie, nech si hovori hocikto co chce....
Myšlienka na samovraždu je jediný utišujúci prostriedok na to, aby človek prežil nejednu hroznú noc. Život je podľa mňa absurdný a nemá zmysel. "Len hrôza čo je po smrti, z neznámych končín, odkiaľ niajký pútnik sa nevracia, nám marí vôľu a káže radšej znášať známe zlá, než uniknúť k tým, ktoré nepoznáme." To povedal Hamlet vo svojom monológu. Aj keď je svet krutý a nezmyslný, nevieme čo nás čaká po smrti a preto treba radšej žiť.
skor by som to klasifikoval tak, ze teraz sme v stave ked si myslime ze zijeme.. tak preco by som sa zabijal ked neviem co ma tam caka? co ked uz nic? tak si uzijem toto co tu mam aj ked vlastne trpim.. smrt raz pride tak ci tak, je to tak definitivne.....
@3 Čistý fanatizmus... 8 hodín, 5 dní v týždni otročiť je hrozne veľa. 7 hodín ešte musíš spať, potom prídeš domov unavený, už v blbom čase a na poriadnu, zmysluplnú robotu, záujmy už nie je čas.
Strašne ma serie, že vždy, keď je vonku akurát krásne a mám na to náladu, že chcem ísť fotiť, tak musím ísť do školy a trčať tam 7-8 hodín a potom je to už na hovno, je škaredo, zotmie sa a som unavená.
krejzy, každý sa zamyslí občas... si pekne opísala svoj stav no treba žiť pre každý deň, nie pre budúcnosť a históriu; z nej si treba vziať ponaučenie a spomínať na to dobré a z budúcnosti hľadať možnosti, v ktorých sa ligoce perspektíva nového zážitku, najlepšie ak to zapácha novosťou a časom, keď budeš staršia pochopíš možno, že človek potrebuje mať aj určitý stereotyp, ktorý poskytuje zázemie, istotu..., ja napríklad ešte také zázemie nechcem mať aspoň do tridsiatky a možno aj viac rokov
no... v Hamletovi sa skrýva toľko právd, že pre mňa znamená knihu kníh
väčšina života je stereotyp vstaneš, ideš do školy/práce, prídeš unavený, zapneš net, ideš k telke, ideš von Také tie individuálne veci špecifické pre každého jedinca sú v menšine
Nehovorím, že svoj život tak mienim žiť. Ako každý z vás mám svoje sny a ciele za ktorými si pôjdem..a to už je tá dynamika života. Vždy o niečom inom, u každého o niečom inom...ale keď si vezmete do úvahy tú úplne najzákladnejšiu formu..tak to tak je..a jediné, čo nám umožňuje nevidieť to je zanietenosť do práce, šťastie v živote a iné chvíľky pre radosť...
Vsetci nemaju rovnaky zivot. Napriklad taki Palestinci. Narodis sa a rodicia ti ihned vstepuju do hlavy, ze Zidia su najhorsi ludia na svete, diabli, za vsetko zle mozu oni.
Dospievas a tvoj prvy uspech je prva spalena izraelska vlajka. Pomaly sa ucis narabat s AK-47, neskor s RPG-ckom. Ked si uz velky, tak prichadza tvoj velky okamih, odpalis svoju prvu raketu smerom na uzemie Izraelu. Nasleduju dalsie, dalsie a dalsie. Ked ich spolu so svojimi spolubojovnikmi odpalis uz cez 6,5 tisic pridu izraelske stihacky a zrovnaju tvoj dom so zemou (ak mas stastie tak aj s tebou vo vnutri). Najvacsej dokonalosti (kam sa dostanu len ti najvacsi profici) dosiahnes vtedy ak sa v nejakej egyptskej dovolenkovej destinacii (taky Sarm Al Sejk celkom postaci) medzi ludmi opasany vybusninami vyhodis do vzduchu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
koniec koncov zabit sa mozes kedykolvek... som optimista co? nie, tak som to nemyslel, ide len o to ze zomriet sa ma prirodzenou cestou, keby som s to nemyslel tak uz tu davno nie som, naco sa cely zivot trapit? pretoze zivot je z vacsej casti trapenie, nech si hovori hocikto co chce....
Hamlet mal pravdu. Vlastne Shakespear.
Strašne ma serie, že vždy, keď je vonku akurát krásne a mám na to náladu, že chcem ísť fotiť, tak musím ísť do školy a trčať tam 7-8 hodín a potom je to už na hovno, je škaredo, zotmie sa a som unavená.
no... v Hamletovi sa skrýva toľko právd, že pre mňa znamená knihu kníh
Fúuu, to je rada, to by si mal publikovať ako komplexné riešenie problémov ľudí čo sa týka práce a zamestnania ...
A neostane ti teda menej dreva keď rúbeš vyššie?
@16 nie nehodlám..len som sa trochu zamyslela
Dospievas a tvoj prvy uspech je prva spalena izraelska vlajka. Pomaly sa ucis narabat s AK-47, neskor s RPG-ckom. Ked si uz velky, tak prichadza tvoj velky okamih, odpalis svoju prvu raketu smerom na uzemie Izraelu. Nasleduju dalsie, dalsie a dalsie. Ked ich spolu so svojimi spolubojovnikmi odpalis uz cez 6,5 tisic pridu izraelske stihacky a zrovnaju tvoj dom so zemou (ak mas stastie tak aj s tebou vo vnutri). Najvacsej dokonalosti (kam sa dostanu len ti najvacsi profici) dosiahnes vtedy ak sa v nejakej egyptskej dovolenkovej destinacii (taky Sarm Al Sejk celkom postaci) medzi ludmi opasany vybusninami vyhodis do vzduchu.
Prepacte ale nedalo mi to