Ahojte Viem, že sa tu nachádza veľa inteligentných ľudí, preto sa vás pýtam: Viete o nejakom náboženstve alebo ideológii, ktorá človeka nepovažuje za nekonečného, kedy smrťou človeka končí aj jeho bytie? (trošku morbídne, ale vopred vám ďakujem )
Mozno napisem blbost, je to davno co som sa o taketo veci zaujimal, ale napr. vedske nabozenstvo z Indii bolo zalozene na kastach, kde vlastne verili v reinkarnaciu a po smrti sa prevtelovali. No a ked sa niekto prevtelil do najvyssej kasty mal moznost sa vyslobodit z toho a potom uz asi nebolo nic. Aspon takto si to pamatam.
@gnomeslayer zle si pamätáš. keď sa vyslobodíš z kolebehu rodenia a smrti, mal by si ísť naspäť ku Krišnovi. a nejde o to, do ktorej kasty sa narodíš. ale akým životom žiješ. keď už hovoríš o védach
ja si myslim ze buddhizmus by splnal tuto ideu svojim sposobom. ale tak zavisi ako to konkretnejsie myslis. kazde nabozenstvo ma svoju mytologiu a eschatologiu takze ak chces nicotu tak sa musis obratit do striktneho materializmu
@chlorofyl Ďakujem, tiež som si to vysvetlila podobným spôsobom, že ak je teda každé náboženstvo založené na viere, každé jedno musí mať vieru v nejaké smerovanie po živote. Asi mi tam teda zostávajú len ateistické názory, ako ty hovoríš, materialistické, kedy proste život skončí smrťou a hotovo, je to jednorázový akt.
Ďakujem vám všetkým ale, že ste sa vyjarili. Ak bude chcieť niekto niečo ešte pridať, budem rada
mozno Pastafariani
Posmrtný život
Koncepcia nebeského raja podľa pastafariánov zahŕňa najmä pivnú sopku a striptízové tanečnice.[2] Peklo je v zásade koncipované rovnako, iba s tým rozdielom, že pivo je zatuchnuté a striptérky majú pohlavne prenosné choroby.
@dadley ono aj niektore nabozenstva maju materialisticke doktriny ako napr. v hinduizme je darsana a v nej carvaka ktora je materialisticka resp. je to skor akoby atomizmus. treba sa posparat v indickych filozofickych skolach a textoch
Ak ťa zaujímajú takéto veci tak si prečítaj Nietzscheho Antikrista alebo Súmrak modiel. Tam nájdeš veľa veľa impulzov na premýšľanie a predstavovanie si
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Ďakujem vám všetkým ale, že ste sa vyjarili. Ak bude chcieť niekto niečo ešte pridať, budem rada
Posmrtný život
Koncepcia nebeského raja podľa pastafariánov zahŕňa najmä pivnú sopku a striptízové tanečnice.[2] Peklo je v zásade koncipované rovnako, iba s tým rozdielom, že pivo je zatuchnuté a striptérky majú pohlavne prenosné choroby.