Včera som začala nosiť šošovky a chcela by som sa opýtať po akom čase treba meniť ten roztok v puzdre bo sestrička vravela že naliať kažký deň nový ale musím ho meniť aj keď ich zopár dní nebudem používať ?
Nie nemusíš,meniť musíš vždy keď z toho puzdra tie šošovky vyberieš a dáš si ich do očí,pretože keď si ich vyberieš musíš ich dať už do čistého roztoku.
Takže v pohode môžeš mať šošovky v puzdre aj dlhšiu dobu s tým istým jedným roztokom,ak ich nepoužívaš
veď to zas neber, že ten roztok je svätená voda a voda z vodovodu ti to vyžerie jak kyselina, alebo čo... ide len o to, že vo vode z kohútika je chlór, a ten tak či tak na vzduchu časom vyprchá. keď to púzdro opláchneš vodou, nič sa mu nestane. a úplne stačí, ak potom tým roztokom opláchneš len vnútro.
ja kúpený roztok používam jedine na noc na naplnenie toho púzdra
púzdro umývam normálnou vodou, keď sú na ňom na tom závite usadené bielkoviny, čočky oplachujem fyziologickým roztokom od tety z nemocnice (ale môže sa aj doma vyrobeným roztokom NaCl, správny pomer sa dá vygúgliť), a henten roztok fakt čiste iba na dezinfekciu v noci
a žijem, vidím, dokonca lepšie, ako keď som ich začala nosiť a hlavne mi ten roztok vydrží tak 3-4násobne dlhšie
@leilla ,j a som rada, ze tie moje sosovky obcas aj z toho oka vytiahne Oficialne by som ich mohla nosit tyzden a potom zahodit do kosa ale tak ja ich potom necham okupat v roztoku a nic im nieje Takze tiez roztok posanujem pomerne dlho
@leilla tak ja už nosím šošovky pomaly dva roky a dezinfikujem ich tak, že dám obal na pár minút do mikrovlnky potom počkám pár minút prepláchnem a dám roztok
@leilla neviem čo je na tom prehánanie, ale robím to iba ked si dávam čisto nové šošovky a voda mi nepríde celkom fajn tak ja radšej ostanem pri mikrovlnke a roztoku
no ak sa ich par dni ani nedotknes, je zbytocne roztok menit, nie? vymenit sa ma vzdy po vybrati z oka.. sice ak si ich davam viac krat za den (kym som doma nech si oci oddychnu od nich) tak si roztok aj tak menim len raz.. a zatedy je vsetko okej
Ako čítam túto diskusiu, tak ja som asi lenivá, ale ja si roztok nemením po každom použití. Keď je ho už málo v puzdre, tak ho doplním, ale nie som na to nejako háklivá, skôr zabúdam . Keď šošovky nenosím týždeň, roztok nemením vôbec, a tiež puzdro umývam vodou, myslím si, že to nič nevadí, aj keď by sa to asi robiť nemalo. Chcem sa vás opýtať, aký vlastne používate roztok? Mám šošovky asi rok, ale chcem skúsiť niečo nové. Prechádzala som si webové stránky s roztokmi, a zaujali ma akcie na týchto stránkach » www.vasesosovky.sk/horien-2-x-360-... Chcem sa vás teda opýtať, či máte s touto značkou nejakú skúsenosť, pretože dve balenia za takú cenu sú úplne super. V lekárni som si kupovala o veľa drahšie, a rovnako boli najlacnejšie z celej lekárne. Ďakujem za odpoveď
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
ale ak ich nosíš tak proste keď si ich vyberieš, dáš ich do nového roztoku
občas riadne poumývaj aj tú nádobku
riadne si ukmývaj ruky, nech nedostaneš nejakú chorobu
Takže v pohode môžeš mať šošovky v puzdre aj dlhšiu dobu s tým istým jedným roztokom,ak ich nepoužívaš
veď to zas neber, že ten roztok je svätená voda a voda z vodovodu ti to vyžerie jak kyselina, alebo čo... ide len o to, že vo vode z kohútika je chlór, a ten tak či tak na vzduchu časom vyprchá. keď to púzdro opláchneš vodou, nič sa mu nestane. a úplne stačí, ak potom tým roztokom opláchneš len vnútro.
jj, to povie očná, alebo hocikto, kto tie roztoky predáva...
ja kúpený roztok používam jedine na noc na naplnenie toho púzdra
púzdro umývam normálnou vodou, keď sú na ňom na tom závite usadené bielkoviny, čočky oplachujem fyziologickým roztokom od tety z nemocnice (ale môže sa aj doma vyrobeným roztokom NaCl, správny pomer sa dá vygúgliť), a henten roztok fakt čiste iba na dezinfekciu v noci
a žijem, vidím, dokonca lepšie, ako keď som ich začala nosiť a hlavne mi ten roztok vydrží tak 3-4násobne dlhšie
@12 posledná veta.
nemám žiadne problémy, ale zo začiatku som tiež mala trošku väčší rešpekt. pochopíš sama časom, čo všetko sú len také rozprávočky.
aj 1-dňová šošovka vydrží viac ako len pár hodín, keď s ňou budeš vhodne zaobchádzať )
a keď ti padne špina do oka, tiež ho dezinfikuješ v mikrovlnke? božemôj... šak to zas tak nepreháňaj
a inak sorry, myslela som, že to reagovala zakladateľka
ale mikrovlnka? seriously? to som v živote nepočula, že by niekto robil...