Mám kamarátov saleziánov, Brat ide za protestanského kazateľa a bratranec za pravoslávneho kňaza. Z týchto skúsenosti môžem na 100000000% povedať že protestanti. Videli ste Borata? Ten "kostol" čo tam zablúdil? Bohužiaľ to vôbec nebolo ďaleko od reality.
Raz som napísal článok na svojej WWW o kresťanskom spoločenstve Milosť čo maly svoj koncert vo Zvolene a ako som bol v komentároch za to zvozený no hrôza preto sa už radšej nechytám do takých diskusií
@ujoperun Šak tak sa to aj využívalo počas španielskej občianskej vojny, z ktorej obdobia pochádza ten citát Kostoly tam ľudia väčšinou spontánne rozbili a používali sa potom akurát tak ako záchody, na zohriatie alebo na skrývanie sa (spisovateľ George Orwell sa tiež v nejakom španielskom kostole schovával pred stalinovcami a prespával tam ako som čítal v jednej jeho knihe - » odpor.wz.cz/OSOBNOST/orweho... ), niečo iné boli kostoly s nejakou tou umeleckou hodnotou, ale to je tiež relatívny pojem, aspoň pre Orwella určite
"Poprvé co jsem byl v Barceloně, jsem se šel podívat na katedrálu — moderní katedrálu a jednu z nejohyzdnějších staveb na světě. (Nepochybně katedrála Sagarda Familia Antoni Gaudího — pozn. překl.) Měla čtyři věže s cimbuřím, které měly přesně tvar láhví na víno, jimž se říká pistole. Na rozdíl od většiny kostelů v Barceloně nebyla během revoluce zdemolována — byla ušetřena pro svoji „uměleckou hodnotu", jak říkali lidé. Myslím si, že anarchisté věru vykázali špatný vkus, že ji nevyhodili do povětří, když měli možnost; vyvěsili aspoň mezi věže rudočernou vlajku."
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Ľudí najviac ovplyvňuje nahoženstvo.
A baptisti teda vedia človeka zmeniť a presvedčiť... nehovorím o sebe, ja som nenapraviteľný ateista
"The only church that illuminates is a burning church." (Buenaventura Durruti, 1896-1936)
a ked tak tak katolicke, ale to len preto, lebo kazdy ma potrebu si do neho kopnut .. a nadavat nan.. a vediet o nom prd a este menej ho chapat..
"Poprvé co jsem byl v Barceloně, jsem se šel podívat na katedrálu — moderní katedrálu a jednu z nejohyzdnějších staveb na světě. (Nepochybně katedrála Sagarda Familia Antoni Gaudího — pozn. překl.) Měla čtyři věže s cimbuřím, které měly přesně tvar láhví na víno, jimž se říká pistole. Na rozdíl od většiny kostelů v Barceloně nebyla během revoluce zdemolována — byla ušetřena pro svoji „uměleckou hodnotu", jak říkali lidé. Myslím si, že anarchisté věru vykázali špatný vkus, že ji nevyhodili do povětří, když měli možnost; vyvěsili aspoň mezi věže rudočernou vlajku."
Ja som veriaca, ale po hlave si od ľudí stúpať nedám.