Cisto hypoteticky, nestalo sa to nikomu koho poznam ani mne.
Dievca ma priatela uz dlhsi cas a ten ju zavolal, aby s nim stravila noc. No ona vedela, ze by ju jej prisna matka nikdy nepustila, tak povedala, ze spi u kamaratky, dokonca aj je
dajme tomu co len chcem.. upravme si to ako chceme..
nie je to cierno biele a nikto nie je jasne zly ci dobry..
obe spravili chybu.. matka si nemala citat ten dennik.. avsak znaci to len to, ze je starostliva
dcera jej nemala klamat.. vztahy nestoja na klamstvach a klamstvami sa ani netvoria ani neudrzuju..
ona vedela ze by ju matka nepustila..
mozno nie teraz... mozno nie na druhy krat..ale raz by matka nazor zmenila
///
osobne si tiez myslim o mojich rodicoch ze su prilis starostlivi a boja sa..ale nikdy by som im neklamal, ze idem tam a pritom by som siel niekam kam viem ze by mi ist zakazali..
to je o respekte a laske ku nim..
>>mohla mame otvorene povedat, ze tam ide.. porozpravat sa s nou o tom a skusit ju presvedcit nech ju pusti..
No obe su zle. Ale ked sa nad tym zamyslim, vychadza mi iba dcera a nie preto, ze by mame klamala (niekedy je loz lepsia nez pravda, zalezi od situacie) ale preto ze bola tak neskutocne blba, ze mame natlacila kaleraby do hlavy a do dennika si zapisala podrobnosti, pricom je viac menej logicke ze ked dennik niekto najde neda mu a precita si aspon cosi (ludska zvedavost u rodiov umocnena na tretiu .
No, matka si nemala citat dennik!! bolo to hnusne-podrazácke narušenie súkromia...
A ak chcela dcéra , aby jej matka verila-nemala ju klamať...čiže pravda je niekde v strede..
osobne-pokial som nemala aspon 18 rokov- mohla som len snivat o prespavani u niekoho v podstate mi nic neutieklo a teraz si robim co chcem, kde chcem a do kedy chcem
A to že čítala mama jej denník, to je iný problém, za to je vinná matka, že dcére narúšala súkromie, ale s tým, že dcéra aj tak matku oklamala, to nemá nič spoločné
ani jedan nema pravo tej druhej nieco vycitat. Mali by sa obidve poucit a hladat cestu k uprimnosti a vzajomnej komunikacii,aby k podobnym veciam uz nedoslo.
kto bol zly? Myslim si, ze ta najhorsia bola asi dcera. Ona jej klamala. keby jej mamina necitala dennik tak sa to nikdy nedozvie. I ked neuznavam to, ze mala si citat jej dennik.
Ale keby to neprecitala tak do kedy by to pokracovala. Vsak by to bolo kazdemu cudne nie? Aj tak kazde klamstvo raz vide na javo. Takze medzi tymi dvoma osobami nebola uprimnost.
A trosku cudne, ze si pisala aj dennik. Pre mna osobne nepochopitelne. Vsak ked to niekto najde tak mu to neda a precita si to vsetko.
obe, ale z môjho pohľadu (snažila som sa, aby bol neutrálny) bola horšia matka.
1. Keby nepustila by dcéru, hoci na to nie je žiadnu rozumný dôvod (jedine, že by ju zle vychovala a z jej dcérenky by bola k*rvička), bola by to chyba
2. Čítať cudzí denník je protizákonné, neetické a stratiť dôveru najbližšíchh ľudí sa neoplatí pre získanie zopár informácií. Kto sa nenaučí dôverovať, narobí kopu chýb.
registrujem, že sú tu diskusie podobného žánru...teraz nie som si istá, ale princíp všetkých tých vymyslených príbehov (ktorý nám raz dala psychologička aj) je, že nie je dôležité, čo kto spraví, ale či sa svojej funkcie, aká mu prináleží držal a teda otázka vždy znie: kto konal správne!
príklad (trochu zostručnený):
máme postavy- žena, jej muž, milenec, kupec, a cháron akýsi (čiže ten, čo preplaví pasažierov)
a príbeh v bodoch:
1. žena podviedla svojho muža s milencom
2. muž sa rozhodol, že ju predá kupcovi, už ju nechce, lebo je pošpinená, alebo tak nejak
3. milenec chce za to zabiť muža
4. keď prichádza k aktu predaja , žena stojí na jednom brehu, na druhom je kupec, ktorý si už mädlí na ňu ruky, no je tu háčik
5. ten, čo ju má preplaviť, chce peniaze za to, inak ju znásilní
6. žena nemá na výber, lebo peniaze nemá
atď...proste som to trochu prerobila, lebo si už celkom to nepamätám
a kto konal najsprávnejšie? mali sme vytvoriť nejaký rebríček, od toho najmenšieho zločinca, až po toho, čo vykonal najhorší čin
riešenie: ako najmenším vinníkom bol cháron, pretože si konal len svoju funckiu, preplavoval za peniaze predsa a ona ich nemala
no rozhodne vieme posudit, po kom dcera zdedila charakter ..... a ak mam porovnat vaznost cinu oboch z nich tak IMHO je citanie denniku niekoho bez jeho povolenia ovela horsie ako ked niekto klame kvoli tomu, ze chce byt s niekym koho ma rad. HAWK.
tak s tymto mam dost zle skusenosti...myslim co sa len denniku tyka nastastie matka mi raz jeden nasla kde boli napisane veci ktore radsej nemala vediet ale to bolo v case este ked v mojom zivote ziaden chlap nebol a doteraz o ziadnom ani nevie...ale tak dievca klamalo mame nie so zlym umyslom a sukromie je uz ina vec ja by som len tak svojim pripadnym detom necitala dennik a podobne ked viem ze by to nebolo mne prijemne...
moj nazor je ked sa pytas kto bol ten "zly" odpoved je matka
matka... namiesto zakazovania dcere, mala by jej radsej poradit, ako sa chranit pred pohlavnymi chorobami a pod .. zakazovanim sa nic nevyriesi... jedine sa stane to, co aj v tomto pripade... dcera ju oklamala.. a tak jej treba.. keby ze sa s nou normalne porozprava, povie, ze jej v tomto veri a ze necha ju, aby sa sama rozhodla, tak by si ta dcera dvakrat premyslela, co urobi... matka tym zakazom nevyriesila nic, akurat si podkopala autoritu, lebo dcere ukazala, ze jej neveri, cize neveri ani tomu, ako ju vychovala,ake hodnoty jej vstepila... a este citala jej dennik, co je podla mna neospravedlnitelne... ak sa vzth: dcera - matka dostane az do takej krajnosti, ze je zalozeny na prikazoch a klamstvach a ze sa tie dve nedokazu normalne porozpravat, tak potom je jedine chyba vo vychove.. okrem toho ...v tom veku by uz mala byt matka skor kamaratkou ako autoritou... lebo dcera si moze pockat par mesiacov, bude dospela abude ako utrhnuta z retaze.. oi, ale som sa rozpisala.. tot vsjo
Určite mama čo čítala jej denník. Mojej kamoške sa stalo, že jej mama prečítala denník. Potom to malo dosť veľké následky... napr celé prázdniny musela byť u babky kde sa nudila.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
nie je to cierno biele a nikto nie je jasne zly ci dobry..
obe spravili chybu.. matka si nemala citat ten dennik.. avsak znaci to len to, ze je starostliva
dcera jej nemala klamat.. vztahy nestoja na klamstvach a klamstvami sa ani netvoria ani neudrzuju..
ona vedela ze by ju matka nepustila..
mozno nie teraz... mozno nie na druhy krat..ale raz by matka nazor zmenila
///
osobne si tiez myslim o mojich rodicoch ze su prilis starostlivi a boja sa..ale nikdy by som im neklamal, ze idem tam a pritom by som siel niekam kam viem ze by mi ist zakazali..
to je o respekte a laske ku nim..
>>mohla mame otvorene povedat, ze tam ide.. porozpravat sa s nou o tom a skusit ju presvedcit nech ju pusti..
Kde sme? V Klastore sv. Lujziany??
A ak chcela dcéra , aby jej matka verila-nemala ju klamať...čiže pravda je niekde v strede..
osobne-pokial som nemala aspon 18 rokov- mohla som len snivat o prespavani u niekoho v podstate mi nic neutieklo a teraz si robim co chcem, kde chcem a do kedy chcem
A to že čítala mama jej denník, to je iný problém, za to je vinná matka, že dcére narúšala súkromie, ale s tým, že dcéra aj tak matku oklamala, to nemá nič spoločné
a obe su zle
Ale keby to neprecitala tak do kedy by to pokracovala. Vsak by to bolo kazdemu cudne nie? Aj tak kazde klamstvo raz vide na javo. Takze medzi tymi dvoma osobami nebola uprimnost.
A trosku cudne, ze si pisala aj dennik. Pre mna osobne nepochopitelne. Vsak ked to niekto najde tak mu to neda a precita si to vsetko.
1. Keby nepustila by dcéru, hoci na to nie je žiadnu rozumný dôvod (jedine, že by ju zle vychovala a z jej dcérenky by bola k*rvička), bola by to chyba
2. Čítať cudzí denník je protizákonné, neetické a stratiť dôveru najbližšíchh ľudí sa neoplatí pre získanie zopár informácií. Kto sa nenaučí dôverovať, narobí kopu chýb.
registrujem, že sú tu diskusie podobného žánru...teraz nie som si istá, ale princíp všetkých tých vymyslených príbehov (ktorý nám raz dala psychologička aj) je, že nie je dôležité, čo kto spraví, ale či sa svojej funkcie, aká mu prináleží držal a teda otázka vždy znie: kto konal správne!
príklad (trochu zostručnený):
máme postavy- žena, jej muž, milenec, kupec, a cháron akýsi (čiže ten, čo preplaví pasažierov)
a príbeh v bodoch:
1. žena podviedla svojho muža s milencom
2. muž sa rozhodol, že ju predá kupcovi, už ju nechce, lebo je pošpinená, alebo tak nejak
3. milenec chce za to zabiť muža
4. keď prichádza k aktu predaja , žena stojí na jednom brehu, na druhom je kupec, ktorý si už mädlí na ňu ruky, no je tu háčik
5. ten, čo ju má preplaviť, chce peniaze za to, inak ju znásilní
6. žena nemá na výber, lebo peniaze nemá
atď...proste som to trochu prerobila, lebo si už celkom to nepamätám
a kto konal najsprávnejšie? mali sme vytvoriť nejaký rebríček, od toho najmenšieho zločinca, až po toho, čo vykonal najhorší čin
riešenie: ako najmenším vinníkom bol cháron, pretože si konal len svoju funckiu, preplavoval za peniaze predsa a ona ich nemala
aľe šom ša rozpišaľa
moj nazor je ked sa pytas kto bol ten "zly" odpoved je matka