Podľa mňa aj taká schizofrénia alebo alzheimer su hrozné choroby.. si neviem predstaviť že postupne zabudam na všetko totalne.. a pri schize halucinácie atď to by nebolo fajn..
Neviem, ale vravi sa (teda niekde som sa s takym stretol...) ze horsie nez akekolvek fyzicke choroby je psychicka choroba- nejaka ultra depresia alebo kadejake tie psycho diagnozy ktore si clovek uvedomuje... ale tak z tych fyzickych chorob, hmm neviem nepoznam tolko chorob... ale mna trebars najviac, z takych tych beznejsich chorob/stavov co poznam, desia kadejake cervy ako trebars hlisty ci pasomnica a tak... ta predstava ze v tebe nieco zije, nejake alrvy nejake cerviky a beha to tam a robi neplechu a este to aj tak hnusne vyzera... normalne toto je pre mna najstrasnejsia predstava.
Neviem, ktorá choroba je najstrašnejšia pre chorého, ale viac strašné mi prídu choroby, pri ktorých trpia aj blízky.
Úplné max. je pre mňa Alzheimer, mal to môj dedko, vidieť človeka jak stráca pamäť až nakoniec zabudne vôbec ako vyzerajú jeho dcéry, vnučky... celé zle
vsetky choroby su zle. ale mimo oficialne choroby je to jednoznacne totalna a uplna jebnutost, ktorou bohuzial disponuje vela ludi na tejto stranke. je to dost smutne, dufam ze nie nakazlive.
skleróza multipléx... sledovanie sa opúšťania sa...sledovať sa ako sa o teba starajú... a ty ideš len nafurt byť len vo svojej hlave... radšej by som fyzicko bolestivo trpela...
@alpynus
(heh, práve som ťa šou zahriaknuť, lebo predsa len kopať treba od koreňov - od jazyka)(inak zaprasené máme tie všednekonverzačné slovné figúry, a ako ťažko sa takýchto kravín len zbavuje!)
Všetky, pri ktorých človek stratí samostatnosť a schopnosť sa o seba postarať, pretože pri takých stavoch ide dole automaticky aj psychika. A ešte aj tie, pri ktorých človek žije s vedomím, že umiera
@obliviate akurát som neprečítal popis a už som išiel napísať toho motýľa, ale vidím, že si ma predbehla ... je to fakt hnusna choroba, človek sa už s tým narodí a nedožije sa vela, ale na slovensku, čo to majú su vekovo aj 30tnici, len musia mať opateru rodičov, ale musí to byť hnusne pri každom dotyku mať rany
Deficit lasky... Clovek si to ani neuvedomuje ale psychicka a fyzicka rovina musia byt v rovnovahe a pokial je clovek dlhodobo v psychickej nepohode, dokaze to napachat strasne skody na zdravi. Psychika ovplivnuje strasne vela.
neviem ako sa tá choroba volá, ale v jendom medicínskom serialy o tom bolo. žena ktorej postupne "skameneli" všetky svaly.je to nezastavitelné. a časom to príde do štádia že "skamenie" celá... a umrie. ale sú aj iné dosť strašné choroby, ako tu mnohí spomínajú tak psychické choroby sú tiež dosť na nič.
rozne syndromy su naozaj strasne /napr uz vyssie spomenuta elephantiaza, alebo teraz ma napadol syndrom Progeria/
a samozrejme strasne su psychicke choroby napr depresia ktoru ma v dnesnej dobe skoro kazdy
@lukaso121 v skratke je to vysoko nakazlive virusove ochorenie, charakterizuje ju masivne vnutorne a vonkajsie krvacanie zo vsetkych telesnych otvorov, akutna hnacka a zvracanie, neznesitelne bolesti hlavy a hrudnika, v niektorych pripadoch je virus taky toxicky, ze ludom opadavaju vlasy a odpadavaju nechty a koza, neexistuje na nu ockovacia latka ani sa zatial neda liecit, jej povod je neznamy, vyskytuje sa v afrike vacsinou v dedinach niekde v dzungli, su 4 typy eboly, najnebezpecnejsi typ: ebola-zaire ma napr. 90%tnu umrtnost, najmiernejsi ebola-sudan 50% umrtnost
vidiet cloveka s rakovinou menit sa casom mi stacilo... videt male dieta s leukemiou tiez... prezit dni s vozickarmi a tou atmosferou... nikomu nic zle neprajem :/
@vladoko preco by bolo ? mne je luto tych ludi co sa v tej chvili lutuju... ale dala by som im facku... vsetko sa da prekonat so vsetkym sa da zit :ehm: nenavidim lutost
@sasuke Ako jasné, keď má človek nejaký hendicap tak sa s tým musí jednoducho zmieriť a zžiť sa s tým, lebo asi ináč na výber nemá. Tak ako ja nieže plačem alebo čo od ľútosti. Ale ja si v duchu pomyslím, že čo ak niečo také by od narodenia postihlo mňa alebo mojích súrodencov ? V takej situácii mi nieje všetko jedno a začnem si uvedomovať jak je život vzácna vec. Potom sa snažím svoje myšlienky presmerovať na príjemné veci. A ako si možno aj sama mala príležitosť vidieť, aký sú tí ĺudia milí, pokorní proste sú akoby anjeli na zemi, častokrát majú dobrosrdečnejšiu povahu ako zdraví ľudia :/
@vladoko hej ? poznam jednoho co je strasne hovado... vkuse nasrany, lutuje sa, hipochonder k tomu este... kazdemu nadava fajnovka strasna... aj vela co poznam sa lutuju a hipochondruju este viac... vpodstate asi deti su na tom fajn ako hej stazuju sa ze nechcu ale zvladaju vpohode... a potom clovek co poznam co ma rakovinu tak to je zlaticko aj ked trosku smutne :ehm: ale nevsimla som si zatial u nikoho ze by bol ako anjelik
@sasuke To máš pravdu, najčastejšie je to u detí a u ľudí, ktorí už nedokážu svojvoľne konať. Akože to nieje ľútosť ako taká, ja modré z neba napr. som ani nepozeral. Ani nepočúvam tie žvásty čo Vilo rozpráva a snaží sa stále dojať ľudí aby mal väčšiu sledovanosť ale tento príbeh bol, no smutný.. čo ja viem jak to povedať... ja neplačem a už dosť dlho som neplakal, ale pri tomto chlapcovi sa mi tisli slzy do ocí.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
67 komentov
neviem ktora je najhorsia nechcela by som.dostat nic
ale ak by som si mala vybrat, na co zomriet v starobe, tak na cokolvek ine, nez na demenciu.
Úplné max. je pre mňa Alzheimer, mal to môj dedko, vidieť človeka jak stráca pamäť až nakoniec zabudne vôbec ako vyzerajú jeho dcéry, vnučky... celé zle
vlastne ono sa nič z toho neklasifikuje ako choroba.
tak nič.
(heh, práve som ťa šou zahriaknuť, lebo predsa len kopať treba od koreňov - od jazyka)(inak zaprasené máme tie všednekonverzačné slovné figúry, a ako ťažko sa takýchto kravín len zbavuje!)
a samozrejme strasne su psychicke choroby napr depresia ktoru ma v dnesnej dobe skoro kazdy
a potom ešte rakovina pankreasu Pretože už len zápal pankreasu je hrozný, nie to ešte rakovina toho.
@goldfish no to teda ne podnes den mam jazvy z kiahni