ako moze bit nabozenstvo sympaticke??? ma tvar,oci,vlasy,telo??? nemoze bit sympaticke daco nehmotne,iluzia. to potom aj vzduch je asi sympaticki poniektorim.
Myslím si že zem vytvorila niaka iná forma života.(mimozemšťania) :p Veď uvážte ako voľakedy stavali pyramídy? Také šutere len tak nemohli preniesť, na bambusových tyčkách, a keby aj tak ako ich dostali na seba, tu určite pomohla niaka iná sila. Čisto moje presvedčenie. :p
Ani jedno pretože si myslím že náboženstvo vlastne nemá s Bohom nič spoločné. Je to len nejaká ilúzia stvorená ľuďmi. Keby bolo náboženstvo skutočné bolo by iba jedno pretože aj Boh je len jeden.
Cirkev ani náboženstvo neuznávam, ale nehovorím že neverím v Boha.
@johnysheek Tak ked vychadzame z toho, ze nabozenstvo je viera v Boha (duse, nadprirodzeno, nazvy si to ako chces) a ateizmus Boha odmieta, ako tam moze byt zaradene?
@nikeboy Moze ti byt sympaticka jeho myslienka, ucenie. Takisto kebyze ti teraz poviem ze si idiot (nemyslim si to, to je len priklad tak ti budem nesympaticky aj ked si ma nikdy nevidel.
Osobne sa neprikláňam asi ani k jednému, každé má svoje svetlé a tmavé stránky, ale pripadá mi trochu zvrátené pridať sa do určitej skupiny vyznávačov. Ale myšlienka o Tao sa mi celkom páči, ten ich individualistický prístup. A trochu panteizmu tiež nezaškodí.
inak to je fakt, budhizmus nie je náboženstvo, rovnako ako ateizmus, ak by si v nadpise zamenil(a?) termín náboženstvo za svetoznázor, bolo by to presnejšie
este mali problem v pojmoch: >ateista< znamena niekto kto je "proti bohu" a-teo, teda su to ludia ktori vystupuju proti nejakemu nabozenstvu alebo nabozenstvam. Na druhej strane >neveriaci< su ludia ktori ziadne nabozenstvo nevyznavaju, ale ani proti nemu nevystupuju.
@yebo a aspon vies o com rastafarianstvo je? Lebo vobec to nie je o huleni a reggae hudbe Ortodoxni rastafariani dokonca ani nehulia, su strasni rasisti voci bielim, su vegani atd... Takze pochybuje, ze myslis toto
@ribo nehovoril by som o niečom o čom neviem nič... napísal som že sa mi páči väčšina myšlienok, nie všetky!... nechcel sa mi tu rozpisovať, ale iba ti tu zacitujem jednu vetu zo múdrej wikipedie.... "Rastafariánstvo je jedným z najliberálnejších a najtolerantnejších náboženstiev. Uznávajú existenciu všetkých ostatných náboženstiev, pretože ich hlavným krédom je heslo: One Love – One God - One Destiny."
Ide tam hlavne o počúvanie svojho srdca a svedomia, čiže nikde nemáš prikázané že musíš počúvať reggae, nosiť dready, fajčiť marianku a byť vegánom...
A keď si pri rasizme, ten sa vyskytuje v každej viere, to nezaleží od náboženstva, ale od ľudí..,, povedal som že sa nebudem rozpisovať takže už by stačilo
@yebo OK nechcel som na tebanejak narazat, vidim, zety sa nieco vyznas. Len ma uz otravuju ludia (nemyslm teraz teba),ktori napisu, ze rasta je best a ani nevedia co to je a ako to vzniklo.... Niktore myslienky rastafarianstva sa pacia aj mne, ale nevyznavam ho, ta viera nie je pre mna.
jednoznacne hinduizmus uz len z toho dovodu, ze sa nim nemozes stat (stat sa hinduista - konvertovat), musis sa ako hinduista narodit do hinduistickej rodiny.
krestanstvo je to najhorsie vierovyznanie ake len poznam a hambim sa za to, ze som pokrsteny... dovody?
1, kazdy jeden predstavitel krestanstva kaze vodu a vino pije.
2, ak si odmyslim vojny ktore vznikli v priebehu davnej mynulosti z dovodu boja o podu na zivot, tak 99% vojen zacali krestania (nezalezi proti komu) tak kde ti krestania nehali "miluj nepriatela ako blizneho svojho"
3, a mnoho ineho ale to by dopadlo tak, ze by som bol oznaceny za ateistu co utoci na veriacich a milion ludi by sa tu somnou chcelo dotahovat..
@Mrhulahul suhlasim s komentom nadomnou, co sa ti moze lubit na tom ze si nemoze vybrat ani len svoje vlastne vierovyznanie? Kde ostala sloboda? Kritizujes tu, ze sa hanbis za to ze si pokrsteny (tipujem ze keby pockali tak by si nebol) ale hentam to vychvalujes.. co ked sa tak narodi ALE nechce tak zit? Neveri tomu? ...
@tommyhot : a co je dobre na nabozenstve ktore ti ako prve prikazuje: "budes si ctit iba mna ako jedineho boha, v ineho boha verit nebudes" ci ako to je formulovane... vsetko ma svoje muchy. nic nieje iba dobre ani iba zle... diskriminacia? haha sorry ale diskriminovani su vsetci a vsade.
@lollko : no napriklad to ze je to jedine nabozenstvo na ktore sa nemozes jedneho dna obratit. odpovedam tak, ako bola postavena otazka. ot znela "Ktoré z náboženstiev je Vám najsympatickejšie a prečo?" a mal som na vyber. tak som si vybral to, ktore bolo odlisne od tych ostatnych. hinduizmus - cim je odlisne som uz napisal...
napisal si:
"co sa ti moze lubit na tom ze si nemoze vybrat ani len svoje vlastne vierovyznanie? Kde ostala sloboda?" sorry ale ty si si vybral byt krestanom? alebo si sa narodil ako krestan? myslim si ze to skor lebo sa ta nikto nepytal, ci sa chces dat pokrstit, tak isto ako sa maleho hinduistu nikto nepyta, ci nim chce byt AVSAK S ROZDIELOM, ze on sa moze jedneho dna rozhodnut, ja uz nechcem byt hinduista, chcem byt zid, ok... podstupi obrad a je zid. Zatial co vsetci ostatni to takto urobit nemozu (myslim konvertovat na hinduizmus)
"ale hentam to vychvalujes" co ? kde som co vychvaloval? Cim? Dvojriadkovou vetou ktora odpovedala na otazku? prosim ta, neurazaj sa...
"(tipujem ze keby pockali tak by si nebol)" jj tipujes spravne.
"co ked sa tak narodi ALE nechce tak zit? Neveri tomu?" no tak sa na to vybodne tak isto ako vecsina "krestanov"
PS: vsetkym veriacim sa ospravedlnujem za pouzity vyzar vecsina, ale v mojom okoli je vecsina krestanov neveriacich. ako som na to dosiel? porusuju vsetky prikazania a absolutne ich to neirituje. Myslim ze dost silny dovod na takyto zaver.
@Mrhulahul Bohu som vdacny za to, ze som tu, dal mi slobodnu volu a na tom, ze si budem ctit len jeho nevidim nic zle.. To ma od diskriminacie typu "kastovanie spolocnosti" na mile daleko.. Kazdopadne ja krestanstvo neuznavam, o to viac cirkev a jej dogmy. V Boha verim po svojom..
@Mrhulahul No vidis, a to "no napriklad to ze je to jedine nabozenstvo na ktore sa nemozes jedneho dna obratit." moze byt brane aj ako nevyhoda. Budem mat pozitivny vztah k tomu nabozenstvu, budem sa chcet pridat, ale holt, mam smolu..
"sorry ale ty si si vybral byt krestanom?" Och.. nie nevybral, som NEPOKRSTENY, cize mam slobodnu volu sa rozhodnut, comu budem verit a je len na mne kedy sa tak rozhodnem. Btw, som ateista.
""ale hentam to vychvalujes" co ? kde som co vychvaloval? Cim? Dvojriadkovou vetou ktora odpovedala na otazku? prosim ta, neurazaj sa... " To bolo myslene na to, ze u hinduistov sa ti lubi to, ze sa tak narodia a nijak inak sa tym nemozu stat (cize presne tak isto, ako si sa ty stal krestanom. Tiez si nemal na vyber) Ale ok to som mozno zle pochopil, berem spat..
ked sa beru ako filozofie a vynecham z nich nabozenske dogmy, tak Budhizmus a taoizmus vseobecne myslim ze clovek nepotrebuje ku stastiu nabozenstvo, ale ked uz mame ten mozog niecim zatazovat, tak aspon niecim pozitivnym
Každý by si mal povedať prečo sú svetové vojny a potom by ste kašlali na takéto ankety. Ale myslím si že keby každý aspoň trochu načerpal z budhizmu bolo by to určite lepšie.
Aj ja som dlho pochyboval niektory ty kretania sa priznam ma troska strasili plus my nahanl strach aj Stary Zakon ale uvedomme si ake je to krasne byť kresťan veď Boh sa na tento svet nepozera spohladu materialnho ale duchovneho kde viac ako peniaze a moc je čisty usmev Už pred 3 nasim letopoctom si Boh zvolil narod Izrael , taky maly a slyba narod spomedzi Egyptanov , Babylon ... KRISTUS SA NARODIL NA NAJNIZSOM MIESTE NA ZEMSKOM POVRCHU , a toto aj ucil ze krasa je vnutri nas . Krestanstvo je cista laska k slabsim ano niketo to tu spomenul ze krastanstvo nemoze byt prepokladom pre silnu risu suhlasim no to si neuvedomujete ze skutocna sila je niekdee uplne inde . A teorie chybnych proroctvach ? Teorie su vzdy spravne ? ved ludia sa mylia aj dnes . A o vzniku sveta chech teoria velkeho tresku ved MUSEL tu byt niekto kto z nicoho urobil nieco co sa postupne vyvyjalo toto Biblia nezakazuje ved Biblia hovori ze Boh stvoril cloveka , nie ako ho stvoril Vedci sa XXL krat pomylili ... lebo su to tiez ludia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
165 komentov
a raz sa nas ocitel na obcianskej pytal, ze ci sme veriaci, a potom kazdemu tvrdil ze kazdy veriaci, lebo VERI ze boh bud existuje alebo nexestije
Áno, máš pravdu...Opäť raz som sa uponáhľal a urobil pár chýb... Taoizmus a Šintoizmus som tam mal dať...
no jo, ani budhizmus, ani animizmus by som nenazvala náboženstvami. A pri ateizme... hmmm
Ktoré z náboženstiev, učení a presvedčení ľudí o existencii božstiev či ich zamietaní, alebo názore, je Vám najsympatickejší?
Ale nielen že budhizmus nie je náboženstvo, ale ani ateizmus ním nie je
veď je to vlastne (ne)viera v bohov, či anprirodzeno..
inými slovami je to viera v to, že niečo také nejestvuje..
Cirkev ani náboženstvo neuznávam, ale nehovorím že neverím v Boha.
@nikeboy Moze ti byt sympaticka jeho myslienka, ucenie. Takisto kebyze ti teraz poviem ze si idiot (nemyslim si to, to je len priklad tak ti budem nesympaticky aj ked si ma nikdy nevidel.
inak by to bolo ásatrú to je krásne na fantáziu
ale aj keď by som v niečo veľmi rada verila, ale som ateistka...
Ide tam hlavne o počúvanie svojho srdca a svedomia, čiže nikde nemáš prikázané že musíš počúvať reggae, nosiť dready, fajčiť marianku a byť vegánom...
A keď si pri rasizme, ten sa vyskytuje v každej viere, to nezaleží od náboženstva, ale od ľudí..,, povedal som že sa nebudem rozpisovať takže už by stačilo
Mimochodom OnT: Ja vyznavam skor panteizmus
krestanstvo je to najhorsie vierovyznanie ake len poznam a hambim sa za to, ze som pokrsteny... dovody?
1, kazdy jeden predstavitel krestanstva kaze vodu a vino pije.
2, ak si odmyslim vojny ktore vznikli v priebehu davnej mynulosti z dovodu boja o podu na zivot, tak 99% vojen zacali krestania (nezalezi proti komu) tak kde ti krestania nehali "miluj nepriatela ako blizneho svojho"
3, a mnoho ineho ale to by dopadlo tak, ze by som bol oznaceny za ateistu co utoci na veriacich a milion ludi by sa tu somnou chcelo dotahovat..
@lollko : no napriklad to ze je to jedine nabozenstvo na ktore sa nemozes jedneho dna obratit. odpovedam tak, ako bola postavena otazka. ot znela "Ktoré z náboženstiev je Vám najsympatickejšie a prečo?" a mal som na vyber. tak som si vybral to, ktore bolo odlisne od tych ostatnych. hinduizmus - cim je odlisne som uz napisal...
napisal si:
"co sa ti moze lubit na tom ze si nemoze vybrat ani len svoje vlastne vierovyznanie? Kde ostala sloboda?" sorry ale ty si si vybral byt krestanom? alebo si sa narodil ako krestan? myslim si ze to skor lebo sa ta nikto nepytal, ci sa chces dat pokrstit, tak isto ako sa maleho hinduistu nikto nepyta, ci nim chce byt AVSAK S ROZDIELOM, ze on sa moze jedneho dna rozhodnut, ja uz nechcem byt hinduista, chcem byt zid, ok... podstupi obrad a je zid. Zatial co vsetci ostatni to takto urobit nemozu (myslim konvertovat na hinduizmus)
"ale hentam to vychvalujes" co ? kde som co vychvaloval? Cim? Dvojriadkovou vetou ktora odpovedala na otazku? prosim ta, neurazaj sa...
"(tipujem ze keby pockali tak by si nebol)" jj tipujes spravne.
"co ked sa tak narodi ALE nechce tak zit? Neveri tomu?" no tak sa na to vybodne tak isto ako vecsina "krestanov"
PS: vsetkym veriacim sa ospravedlnujem za pouzity vyzar vecsina, ale v mojom okoli je vecsina krestanov neveriacich. ako som na to dosiel? porusuju vsetky prikazania a absolutne ich to neirituje. Myslim ze dost silny dovod na takyto zaver.
"sorry ale ty si si vybral byt krestanom?" Och.. nie nevybral, som NEPOKRSTENY, cize mam slobodnu volu sa rozhodnut, comu budem verit a je len na mne kedy sa tak rozhodnem. Btw, som ateista.
""ale hentam to vychvalujes" co ? kde som co vychvaloval? Cim? Dvojriadkovou vetou ktora odpovedala na otazku? prosim ta, neurazaj sa... " To bolo myslene na to, ze u hinduistov sa ti lubi to, ze sa tak narodia a nijak inak sa tym nemozu stat (cize presne tak isto, ako si sa ty stal krestanom. Tiez si nemal na vyber) Ale ok to som mozno zle pochopil, berem spat..
@lollko : no to si pochopil trosku zle ale mam na tom z casti vinu i ja. mne sa paci to, ze su iny ako ostatni... tym ze .....
Bol som pokrsteny a som v tom naboženstve spokojný a kebyže niesom pokrsteny a dozviem sa o krestanstve tak by som chel byť krestan