problém je, že v podstate okrem kresťanstva nič inšie nie je možné spoznať na základe faktov nie dojmov. teda tvoja anketa je nezmysel, nakoľko nepredpokladam, že si isty čas žil v číne, europe, afrike, a podobne. čo povieš
Navyše konfucianizmus myslím že ani nie je náboženstvo,skôr filozofický smer, takisto budhizmus a asi aj taoizmus, ak sa nemýlim. To,že je niečo mystické,zaoberá sa nejakou formou duchovna ešte neznamená,že sa to dá označiť za náboženstvo.
Ani jedno. Mne už feng šuej dáva poriadne zabrať nemám vlohy rozumieť východným filozofiám. A čo sa týka náboženstiev, tak mi stačí "slovenské" kresťanstvo a sekty, je z čoho vyberať
@jantebont "Lebo mám o ňom najviac informácií a zdá sa mi najviac reálne"
Budhizmus vychádza z Véd (Hinduizmus) a je odvodený v zaklade od Buddhu a buddha je hindu postava… Samotné slovo buddha je odvodené od sanskritského buddhi – inteligencia. Rovnako celé budhistické nazvoslovie. Buddhizmus je ateistickou sektou hinduizmu, ktorý má blízko k Haré Krišna. Ukradol väčšinu svojho učenia z hinduizmu, používa ten istý jazyk, terminológiu atď... A navyše také Hinduistické Védy sú prepracovanejšie 1000x väčšom rozsahu ako nejaký Budhizmus a tebe zdá reálnejší?
@darksider96 a Budha bol vlastne Krišna ale keďže v tej dobe bolo veľa ľudí ateistov a chcel aby ľudia prestali jest mäso, tak aby ho rešpektovali tak to uhral na takéto "náboženstvo bez Boha"
@salora fakty? lepotočet píšeš od narodenia krista. teda sa píše napr... 135 r. p.n.l, alebo pr. Kristom. teda pred nikým iným ale Kristom. pred kým iným ak pred ním?
@vreskot000 ako inak typická bohorovná odpoveď kresťanov a prejav nulovej tolerancie k iným vieram a náboženstvám - ergo žiaden fakt, žiaden dôkaz, nič...
@salora Mylis sa. Tu sa nejedna o moje poklonkovanie sa inym nabozenstvam. Ine nabozenstva nemaju vyznam, mozno nejaky budhista citi akesi duchovne zjednotenie ked praktizuje svoje nabozenske ukony ale inak su ti nanic. Obsah krestanstva a jezisovych slov su zivotnym principom krestanov... Polozil svoj zivot aby sme my mali raz ten vecny, ked namiesto nas splatil dlh prarodicov adama a evy. Krestanstvo nema za ulohu byt v pozicii kulturneho referenta. To si si zmylil s nejakymi filozofickymi smermi. Mne Pan Boh evidentne pomaha a nehanbim sa ho vyznat kedykolvek, a koli mojej viere ka aj vypocuvali, zle mi robili znemoznovali. Aj mojimi prispevkami o duchovne a Bohu chcem preukazat to, ze oplati sa verit v Boha a nedrzat sa materialistickych principov. Tie sice prinesu taktiez nejake dobre a pozitivne veci to nepopieram, ale nemas z toho nic. Krestanstvo ti prinasa realnu nadej na vecny zivot a vzkrriesenie tela. Ine nabozenstva ti ponukaju nejaku formu duchovneho poznania avsak to poznanie ti neprinesie nic. Inokrestanske filozofie ti prinasaju nieco na sposob vyroku...."zdochol ti pes, ale tvojou utechou bude, ze mozes si ho nechat..."
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Pobavilo
Budhizmus vychádza z Véd (Hinduizmus) a je odvodený v zaklade od Buddhu a buddha je hindu postava… Samotné slovo buddha je odvodené od sanskritského buddhi – inteligencia. Rovnako celé budhistické nazvoslovie. Buddhizmus je ateistickou sektou hinduizmu, ktorý má blízko k Haré Krišna. Ukradol väčšinu svojho učenia z hinduizmu, používa ten istý jazyk, terminológiu atď... A navyše také Hinduistické Védy sú prepracovanejšie 1000x väčšom rozsahu ako nejaký Budhizmus a tebe zdá reálnejší?