Čaute Birdzáci,
robím rozbor Antigony a potrebujem tam napísať štruktúru a literárny jazyk. (+ kompozícia ) Nemám ani šajnu, čo tam mám napísať, skúšala som to googliť, ale nič som nenašla. Vedel by mi niekto s tým pomôcť? Ďakujem
však napíš akým literárnym jazykom je to napísané...básnický staroveký jazyk
kompozícia to je členenie formálne - na slohy, verše, koľko veršov má každá sloha a členenie obsahové - téma, básnické ozdoby, motívy, postavy, epický dej, či je to básnicko epická skladba...
však to je divadelná hra nie?? mne to dnes nepáli
tak potom postavy - je tam nejaká postava, ktorá je hlavná, vedľajšia, všetky vedľajšie vypíš, potom či je tam nejaká ktorá len vtrhne do deja a rozvráti ho to je deux ex machina
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
3 komenty
kompozícia to je členenie formálne - na slohy, verše, koľko veršov má každá sloha a členenie obsahové - téma, básnické ozdoby, motívy, postavy, epický dej, či je to básnicko epická skladba...
tak potom postavy - je tam nejaká postava, ktorá je hlavná, vedľajšia, všetky vedľajšie vypíš, potom či je tam nejaká ktorá len vtrhne do deja a rozvráti ho to je deux ex machina