a nie je to pravda? veď kofeín rozširuje cievy a tým pádom prekrvuje...ak prekrví, tak sa zvýši prietok krvi...a tým pádom sa zvyšuje aj tlak nezdá sa mi to ako mýtus
minimálne mne to dosť pomáha ak sa ráno zobudím s tlakom 70/45 a vypijem kávu, tak na tých 90-100 sa mi to vyšplhá
@nathalicatko kava znizuje tlak. odvodnuje,a tym sa odvodnene miesta viac prekrvia,cize sa krv dostava z ciev do odvodnenych(tusim obliciek) a neviem uz presne ako to bolo...kazdopadne toto som zistil az ked mi pri nizkom tlaku bolo po kave este viac zle,potom mi to potvrdila aj lekarka + par clankov na nete
@fxx tak toto je naozaj veľmi zaujímavé, lebo nič také som na sebe nepocítila.. samozrejme, kvôli nízkemu tlaku celkovo veľa pijem, čiže sa nejaké rapídne odvodnene nekoná skôr to prekrví
avšak, je dosť možné, že každé telo reaguje na kofeín odlišne
to si veĺmi dobre pamätám keď som nastupoval na brigádu a začínal som od 7hodiny ...vstavanie na 6, tak to sa nedalo a tetky v robote mi ponúkli ze naj si dám hnus jak chcanky ale potom som tomu dosiel na chut a hlavne nato ze bez nej rano neprezijem takze teraz mam velku lasku k kave take fajnove latte aj trz by som dal
Myslím že tak v 14, ale určite nie tak že každý deň aspoň 3x káva. Káva je super na prečistenie organizmu a to že "po nej ostanete hore" je podla mňa nezmysel. Mám taký názor na to že tím že pijete kávu a toto si namýšlate tak vaše podvedomie vykoná tzv. nespavosť . Ale možno sa mýlim neviem či je to vedecky dokázané ha ha Kávu pijem pár krát týždne a som spokojná pretože mi chutí je to taká chuťovka nó
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
ale to sú ešte len slabé začiatky toto
a nie je to pravda? veď kofeín rozširuje cievy a tým pádom prekrvuje...ak prekrví, tak sa zvýši prietok krvi...a tým pádom sa zvyšuje aj tlak nezdá sa mi to ako mýtus
minimálne mne to dosť pomáha ak sa ráno zobudím s tlakom 70/45 a vypijem kávu, tak na tých 90-100 sa mi to vyšplhá
avšak, je dosť možné, že každé telo reaguje na kofeín odlišne
Kávopiči!
Ale dám si len sem tam, nechcem dopadnúť ako sestra, ktorá ju pije 3x denne, inak nič nevládze .
a to bolo asi ked som mal hmmm 15