Asi dva týždne ma občas svrbí krk, ruky aj nohy, občas brucho. Rozmýšľam z čoho by som to mohol mať. Nevie niekto či to nemôžem mať náhodou alergiu na niečo? Citrusy alebo čo, o orechoch som pochyboval ale tie som vylúčil keďže som to mal aj bez nich ...
No totižto ja som už na alergológii bol a nič mi nezistili, hej myslím, že to bude reakcia na jedlo preto ma ide poraziť lebo nemôžem prísť na to čo som opätovne začal pred sviatkami jesť. K doktorovi nejdem, nechcem injekcie ...
@dumbledore aj keď ti nezistili môžeš byť alergický... ako oni ti presnie na čo máš alergiu nezistia, ver mi...
ja sa napr. vyhodím z pomaranča, mandarinky, alebo dokonca aj na tele z niektorých mydiel či voňaviek..
@6 wat
alergia na chlad
to si niekto aj takéto niečo už vymyslel
a k téme riadnejšie, pomarančemandarinky a fšeckototo citrusoidné konvenčne pestované je striekané asi nie tak celkom prívetivou chémiou, to je ďalšia vec okrem citrusov samotných (no ja citrusom samotným dôverujem)
+ odporúčam si skontrolovať rôzne vyparovadlá, osviežovače vzduchu apod., či to náhodou nespôsobuje dajaký prípravok,
toluén, formaldehyd etc. všetko poriadne nepríjemnosti
podľa mňa alergia na jedlo
a nemusí sa ti to prejaviť hneď, keď to jedlo zješ prvý raz, pretože á potravina môže byť napríklad niečím iným postrekovaná
mojej sestre sa to stalo a mandarínkou, mojej kamarátke s nektarinkami.
Neviem, raz mi strašne slzili oči z jednej farby na plot a raz som dostala alergiu z tých somarín s čím postrekujú južné ovocie ale to som mala zníženú imunitu pretože som bola chorá.
ja mam alergiu, no nikdy mi presne nezistili na co...priblizne asi lieska a rozne plesne, ale to su len take vedlajsie spustace mojich alergickych reakcii. Pohrdam farmaceutickymi spolocnostami, no keby neexistuje zodac, neviem co by sa so mnou dialo
@thrwtchr
ja som jeden a mam o 10 viac a nechcem sa zoznamit ale asi som to mala pochopit inac nez doslovne.. .)
@15 no... inac alergia na chlad, rovnako i na teplo, slnko.... proste uplne zle vsetko a preto ma nikto nikdy nedostane k alergologovi, pokym budem zit v nevedomosti, budem moct tvrdit, ze nemam ziadnu alergiu
moja alergia v uplynulych dnoch presla vyvinovym stadiom-svrbenie v hrdle, sople, svrbenie vsetkych telesnych otvorov na hlave, kasel, sople, zachripnutost, slzenie oci, sople, nic, bolest ucha, bolest ucha, bolest ucha, nic, sople
a odmietam na to brat lieky, takze si dalej soplim a ignorujem
tento prispevok zrejme nikomu nepomoze, ale mala som potrebu zdelit svoje zdravotne potiaze, excusez moi
@dumbledore fájn, beriem, že sú osoby, ktorým sa prejaví aj neskôr.
ale prečo by som ju mala proste mať?
nerozumiem tvojmu zneisťovaniu mojej osoby v rámci tohto.
nemám žiadnu alergiu...inak vždy ma zaujímalo, či je pravda, že deti , ktoré vyrástli na dedine medzi zvieratami mávajú menej resp. žiadne alergie zatiaľ sa mi to v mnohých prípadoch potvrdilo
som vdacna za tuto temu.
zvykne ma svrbiet koza na celom tele ale nie som schopna dodrzat dietu takze...pomohol mi daosin jeden cas, ale ked 1 balenie doslo tak...je to drahe.
a svrbia aj sliznice z pelu.
aj oci mi slzia z neho a kycham.
dalej kycham z cokolady, priamo umerne percentu kakaa.
mám alergiu na citrusy,orechy,uštipnutie hmyzom,karamel a slnko .. to sú len tie,na ktoré mi alergologička robila testy .. pravdepodobne toho bude viac
ja mam na vsetko mozne ale tak da sa to prezit kedysi som to mal horsie a teraz uz neberiem ani lieky moc ani k doktorke nechodim ale obcas ma to chyti a tiez nemozem niektore veci jest teda vo velkych mnozstvach ked si iba zobnem napriklad ananas tak mi nic neni ale zas ono to je aj tak ze pri niektorych veciach clovek nema alergiu priamo na to ale na tu chemiu co je v tom takze takzko povedat co je to u teba
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
S takými príznakmi som sa stretol skôr u ľudí s intoleranciami na druh jedla, ale to by si asi mal aj predtým.
Osobne nemám také problémy, tak je mi ťažko ti niečo odporučiť.Skús zájsť za obvodným doktorom a ten ťa môže odporučiť ku imunológovi.
ja sa napr. vyhodím z pomaranča, mandarinky, alebo dokonca aj na tele z niektorých mydiel či voňaviek..
alergia na chlad
to si niekto aj takéto niečo už vymyslel
a k téme riadnejšie, pomarančemandarinky a fšeckototo citrusoidné konvenčne pestované je striekané asi nie tak celkom prívetivou chémiou, to je ďalšia vec okrem citrusov samotných (no ja citrusom samotným dôverujem)
+ odporúčam si skontrolovať rôzne vyparovadlá, osviežovače vzduchu apod., či to náhodou nespôsobuje dajaký prípravok,
toluén, formaldehyd etc. všetko poriadne nepríjemnosti
( :
a nemusí sa ti to prejaviť hneď, keď to jedlo zješ prvý raz, pretože á potravina môže byť napríklad niečím iným postrekovaná
mojej sestre sa to stalo a mandarínkou, mojej kamarátke s nektarinkami.
ja som jeden a mam o 10 viac a nechcem sa zoznamit ale asi som to mala pochopit inac nez doslovne.. .)
@15 no... inac alergia na chlad, rovnako i na teplo, slnko.... proste uplne zle vsetko a preto ma nikto nikdy nedostane k alergologovi, pokym budem zit v nevedomosti, budem moct tvrdit, ze nemam ziadnu alergiu
a odmietam na to brat lieky, takze si dalej soplim a ignorujem
tento prispevok zrejme nikomu nepomoze, ale mala som potrebu zdelit svoje zdravotne potiaze, excusez moi
ale prečo by som ju mala proste mať?
nerozumiem tvojmu zneisťovaniu mojej osoby v rámci tohto.
A som alergický na bodavý hmyz, čo je najlepšie, že alergickú reakciu som mal len asi 3x pritom mal včela jebla oveľa viac x
zvykne ma svrbiet koza na celom tele ale nie som schopna dodrzat dietu takze...pomohol mi daosin jeden cas, ale ked 1 balenie doslo tak...je to drahe.
a svrbia aj sliznice z pelu.
aj oci mi slzia z neho a kycham.
dalej kycham z cokolady, priamo umerne percentu kakaa.