Ja osobne myslím, že tanatofóbiu-strach zo smrti mám. Nie som teistka ale ani zarytá ateistka. Nie som ani úplná deterministka, no som spiritualistka, pretože moje sentimentálne „ja“ nechce prijať skutočnosť, že je ľudský život definitívne pominuteľný.
ludia by mali zit tak, aby nelutovali, nech pride smrt v hociakom momente
nechce sa mi zrovna prec, ale keby som teraz mala umriet, tak si poviem, ze na svoj vek som prezila vela peknych veci a spravila som vsetko v mojich silach a mohla odist spokojna.
neviem. možno. asi áno. nechcem umrieť pri vedomí.
ale trypophobiu mám. AAAAAA FUJ. @7 ja sa napríklad bojím smrti ako takej, že to bude bolieť...inak si myslím, že ak by som umrela v tomto momente neľutovala by som svoj život, stál za to (ale ešte oveľa viacej toho mám pred sebou )
Psychickú nie, biolgickú jedine tak vo forme pudu sebazáchovy
@midnight@5 Thanatos je po latinsky smrť, z toho vznikla asi tanatofóbia ... keďže Eros je po lat. život, logicky by sa fóbia zo života mala volať Erofóbia. Ale nikde na nete som taký pojem nenašla, takže je vhodný len na súkromné použitie
@mixelle hmm. nie, pod "sklony k samovražde" si predstavujem že už má človek väčšinu času vyslovene chuť to spraviť, a to zatiaľ nie, zatiaľ mám k samovražde len ľahostajný postoj, ako že nevadila by, ale vyslovene chuť do nej nemám.
Neviem ci sa to da nazvat fobiou ale ked myslim na to ze raz odtialto budem musiet odist a rozlucit sa s ludmi ktorych milujem zmocni sa ma neskutocny smutok a prazdnota preto sa nad tym snazim nezamyslat
Smrť je len metafora. To, čím naozaj sme, nikdy nemôže umrieť, pretože sa to nikdy nenarodilo. Strach zo smrti môže mať iba človek so silným egom, nikdy nie človek, ktorý spozná pravdu.
Smrti ako takej v mojom pripade sa až tak neobávam, možno tiež je to skôr taky strach o tie osoby, ktoré ma fakt maju radi, že ako by to zobrali a tak..
@22 to si zasa nemyslím, že sa toho bojí len človek so silným egom pretože napr. ja ho mám dosť nízke @25 aj to je pravda, človek prežíva strašné muky, keď mu niekto blízky odíde.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
a nie, mám jej opak, ale neviem nikde nájsť ako sa mu hovorí
nechce sa mi zrovna prec, ale keby som teraz mala umriet, tak si poviem, ze na svoj vek som prezila vela peknych veci a spravila som vsetko v mojich silach a mohla odist spokojna.
ale tak rada by som žila ešte aspoň tak 100 rokov.
ale trypophobiu mám. AAAAAA FUJ.
@7 ja sa napríklad bojím smrti ako takej, že to bude bolieť...inak si myslím, že ak by som umrela v tomto momente neľutovala by som svoj život, stál za to (ale ešte oveľa viacej toho mám pred sebou )
@midnight @5 Thanatos je po latinsky smrť, z toho vznikla asi tanatofóbia ... keďže Eros je po lat. život, logicky by sa fóbia zo života mala volať Erofóbia. Ale nikde na nete som taký pojem nenašla, takže je vhodný len na súkromné použitie
@25 aj to je pravda, človek prežíva strašné muky, keď mu niekto blízky odíde.