@spidy more neni to spatne.. takto.. 2% ma jedni tikadlo, 97% ma dve tykadla co je ten celopolucny priemer a 1% ma 3 tykadla co je 3>2 takze 1% co ma 3tykadla .. 98% by bolo ked by v otazke stalo ze kolik % by malo aspon dve a vviac tykadiel.. nie??
@passko dajme tomu že existuje 100 tých čúrakov, 2 majú 1 tykadlo, 97 má 2 tykadlá a 1 má 3 tykadlá, priemer bude niečo málo pod 2, to znamená, že každý kto má 2 a viac je nad priemer... ide iba o ten priemer nie o tom či je reálne mať 1,9.... tykadla
@spidy sak to priemer je 1.99. to znamena ze uloha je dvojzmyslova. ak uvazujeme realne a logicky tak 1,99 sa zaokruhli na cele 2 tak potom mam pravdu ja. aspon si myslim. ak sa chceme drzat presnej hodnoty 1.99 a riesit podle teho tak ty mas pravdu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Tebe sa to povie ja a matematika sme doživotný nepriatelia
ach jaj
2. co sem zistil tak za hotelovu izbu zaplati sa 1540 a turisticku izbu 660sk. newem ci to pomoze..
O zaokrúhľovaní tam nie je nič písané, prečo by sa malo automaticky niečo zaokrúhľovať?
Ďakujem za pomoc