Maturanti akooo ? Ako vám dopadol test?
Ja mám určite 5 chýb, z toho 3 sú úplné somariny, kedy som ako anaforu uviedla "ako tí" a nie len "ako" a dala nie južnoslovanské, ale juhoslovanské.
Test bol podla mna lahky, čo čitam komentare na facebooku, tak sa väčšina sťažuje na náročnosť testu, čo tam akože bolo náročné? Inak čakám na tie vysledky ABCD odpovedí, z tych dopisovacích mam zatial len jednu zle A sloh som písala ten prejav, téma sa mi zdala ľahká
@girl19955 tak test bol celkovo v poho
skor ma dostavaju take kraviny ze ako napr ja co studujem na technickej skole, ale 3/4 skoly su disgrafici a dyslektici a maju skor nadanie na technicke smery nez na jazyky tak dostanu rovnaky test jak ostatni ale to je samozrejme o celom systeme
no dostali ma južnoslovania, proste nepamatam si žiadne taketo slovo z dejepisu
aaa henti kettetle
@girl19955 ja som nevedela Mňačka, lebo sme ho preskočili, keďže slovenčinárka chcela opakovať na matury. Takže som ani len netušila, o čom je jeho dielo (ale román som si tipla dobre. ) . Potom v 2 otázkach mám blbý preklep, kedže spolužiaci hučali.
@horsiq disgrafici a dyslektici si mohli vybaviť, aby mohli pisať dlhšie test,mam spolužiačku, ktora horšie počuje a mala dlhši čas na test, to trebalo včas vybaviť a nie teraz sa sťažovať. a čo sa tyka tych južoslovanskych, to je skor z geografie, to uznavam, ze nemuseli všetci vediet. @miraceleux s Mňačkom som mala aj ja troška problem pri niektorych otazkach, ale sme mali dobry dozor, sme si mohli poradiť, asponze tak
@girl19955
ja som to skor myslel tak ze tie testy by mali byt uplne inak stavane
proste na co bude niekomu kto studuje elektotechniku zaradenie krajin do jazykovych kultur ci jak to nazvat
alebo naco mi bude treba poznat 20 autorov a ich diela, zaradit tie diela podla neviem akych 200 parametrov
ked to ma byt v povinnom citani tak nech je, slovnu zasobu si rozsirit treba aj nejak rozvit ducha treba ale naco to je v tych testoch pre boha
ked 3/4 maturantov nevie normalne pisat i/y nie este ciarky ci vobec napisat spravne interpunkcne znamienko na konci vety.
o pisani nejakych formalit ani nehovorim
proste cele hnusne prehnite postkomunisticke skolstvo
som fakt rad ze som tie 4 roky vyuzil schopnejsie ako chodenim do skoly
@horsiq Podľa mňa bolo takých 75% testu úplne v pohode. Niektoré veci tam boli somariny, ale veľa z toho vychádzalo z textu s porozumením. Tie diela by mali patriť k všeobecnému prehľadu (uznávam, je to moja chyba, že som si Mňačka nepozerela). Nad 50% by mal napísať každý, kto je zdravý fungujúci jedinec.
A to, že maturanti nevedia napísať tvrdé a mäkké i/y, ktoré sa učí už na narvom stupni ZŠ je smutné.
celý čas som si pod tou Kettlovou predstavovala rýchlovarnú kanvicu a zatiaľ som si našla 3 chyby. juhoslovanské, Kettlový (som vedela, že sa niekde oserem na čechizme), a jedno v krížikovaciom.
@miraculeux ale aaaano priemerne inteligentný človek čo chodil do školy to dá v poho
diela nech si pozná niekto kto studuje jazyky alebo kultury a pod, nejake zakladne ako mor ho ci marinu by mal poznat kazdy ale nechapem zahranicnych autorov a
proste cele skoda reci
@horsiq 50% testu stojí vyslovene na tom, ako vieš čítať test. Napr. tá úloha o reklamácii, tam sa veľa vecí vyvodzovalo logicky. A aj viac takých otázok.
A Mňačko je slovenský autor. O ostatných dielach si nepotreboval vedieť nič dôležité.
Anaforu som tiež dala "ako tie" a aj všetci ostatní od nas. Myslím že to aj je správna odpoveď a je to už prijebanost nucemu ak sa to nebude uznávať. Ale z tých výsledkov čo zverejnili mám zatiaľ 20/24b
A sloh bol pre mna hotova katastrofa... Vybrala som si tému 4) prejav, to bolo pre mna najprijateľnejsie a aj to som ledva napísala na 1,5 strany
"Anafora - opakovanie rovnakého slova alebo skupiny slov na začiatku po sebe idúcich veršov alebo viet"
skupiny slov! tak dúfam, že drbnutý NÚCEM mi uzná aj ako tie > potom by som mohla mať okolo 20 bodov z tých vypisovacích.
1 B
2 D
3 B
4 A
5 A
6 román/soc. román/pol. Pamflet
7 mladá zmena/naša mladá zmena
8 nech žije/Nech žije/kričia: nech žije/Kričia: nech žije
9 B
10 C
11 A
12 D
13 C
14 Komenského (ulica)/na Komenského (ulicu) 24
15 v Košiciach/Košice
16 Huna
17 C
18 B
19 B
20 D
21 C
22 pauza/o pauze/prestávka/o prestávke
23 rétorika
24 laici/Laici
25 A
26 B
27 A
28 B
29 B
30 mohli/chcieť
31 číslovka/číslovkou/číslovky
32 tak, že, za
33 B
34 D
35 C
36 C
37 C
38 Samo Chalupka
39 Anton Bernolák
40 bratové
41 B
42 A
43 A
44 D
45 D
46 úmrtiach/tlmočení/úmrtie/tlmočenie
47 slovanská/do slovanskej/južnoslovanská/do južnoslovanskej
48 publicistický/žurnalistický
49 A
50 B
51 D
52 A
53 C
54 tys´
55 ako, ako/a, a/ako tie
56 desať/10
57 A
58 C
59 B
60 C
61 B
62 predmetová
63 Kettlovci
64 hniezdo
Mala som rozprávanie. Test mi neprišiel nejako veľmi ťažký. až na zopár výstrelkov. A ako pevne verím že uznaju anaforu aj AKO TIE! lebo keď uznajú len AKO tak si celý nucem môžu strčiť do prdele! myslím, že keď 50% maturantov napísalo ako tie tak to bude mať ohlasy a učielia budú volať do nucemu.. mali by to uznať!
@moonlawoo ja som si to kontrolovala podla toho kluca neoficialneho, a mala som to dobre
cize by bola asi velka nahoda, keby som to mala zle ja aj oni
ale vlastne tymi odpovedami som si bola viac menej ista, tak mozno sa skus spytat konkretne
prepac, uz sa mi k tomu nechce vracat, slovinu som uzavrela na dnes
pockajme si na oficialne vysledky
Ja som ako piča napísala Antonína Bernoláka, namiesto Antona (ale je nefér, že uznávajú aj Chalúpku ako správnu odpoveď, keď to má byť Chalupka) a tiež som dojebala tú anaforu, ja som vypísala dva verše, kde sa opakovalo to ako
@natyfuckingo No len tam je aj to blbé "na", čo mi nedáva význam ked tam bolo napísane vypište názov ulice, ale tak som už zrejme aj mimo a plný angliny ...
No áno dal som tam aj číslo ja už som to bral ako samozrejmosť
@moonlawoo Ja si myslím, že 21. je D (Veľké ťažkosti boli s knihami, lebo každá predstavovala hotový majetok)
4. tiež D, keď že si myslím, že Veľký muž, ktorého bol Frank priateľ, nie je ten v ukážke 1 (Veľký muž, aj ten už dávnejšie mŕtvy- ta nemohol byť už dávnejšie mŕtvy, keď mu bol na pohrebe..)
18. By mohlo byť C aj B, štýl hádaj na čo myslím a 60. je v pohode.
@jessiqa Mne sa zdalo, že sa pýtali na to, kedy sa odohráva DEJ v knihe a to sú podľa mňa tiež 70, alebo 60 roky. Lebo dej sa odohráva počas troch dní pohrebu. Ten pohreb bol až tuším rok 45 + 20 rokov čo vládol henten chlap, čiže to vychádza okolo roku 65 a viac.
A za toho Antonína sa osobne hanbím Najprv som mala Anton a to som preškrtla a dala hento
@girl19955 nahodou v tom citani s porozumenim obcas byvaju dost chytaky... v nedelu som si pre srandu robil minulorocny test zo SJ a par odpovedi tam bolo velmi diskutabilnych, qoli nim som mal len 89%
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
74 komentov
PS: jebatmaturituzosjl
a rozpravanie som pisala a ked to budu citat budu plakat :'D
No podľa mňa bol ten test dosť náročný. A písala som rozprávanie.
to take slova by vedel najst ken ten kkt co to vymyslal
» www.nucem.sk/documents//25/m...
skor ma dostavaju take kraviny ze ako napr ja co studujem na technickej skole, ale 3/4 skoly su disgrafici a dyslektici a maju skor nadanie na technicke smery nez na jazyky tak dostanu rovnaky test jak ostatni ale to je samozrejme o celom systeme
no dostali ma južnoslovania, proste nepamatam si žiadne taketo slovo z dejepisu
aaa henti kettetle
@vlado905 ešte nie sú
@miraceleux s Mňačkom som mala aj ja troška problem pri niektorych otazkach, ale sme mali dobry dozor, sme si mohli poradiť, asponze tak
z testu mam z kratkych odpovedi zatial 4 zle uvidime co da ABCD, ale ten mnacko ma tam nasral
a tiež som písala diskusný príspevok
ja som to skor myslel tak ze tie testy by mali byt uplne inak stavane
proste na co bude niekomu kto studuje elektotechniku zaradenie krajin do jazykovych kultur ci jak to nazvat
alebo naco mi bude treba poznat 20 autorov a ich diela, zaradit tie diela podla neviem akych 200 parametrov
ked to ma byt v povinnom citani tak nech je, slovnu zasobu si rozsirit treba aj nejak rozvit ducha treba ale naco to je v tych testoch pre boha
ked 3/4 maturantov nevie normalne pisat i/y nie este ciarky ci vobec napisat spravne interpunkcne znamienko na konci vety.
o pisani nejakych formalit ani nehovorim
proste cele hnusne prehnite postkomunisticke skolstvo
som fakt rad ze som tie 4 roky vyuzil schopnejsie ako chodenim do skoly
A to, že maturanti nevedia napísať tvrdé a mäkké i/y, ktoré sa učí už na narvom stupni ZŠ je smutné.
a sloh - rozprávanie na niečo málo pod 2 a pol strany..
a mám pocit, že tam žiadna gramatika nebola
diela nech si pozná niekto kto studuje jazyky alebo kultury a pod, nejake zakladne ako mor ho ci marinu by mal poznat kazdy ale nechapem zahranicnych autorov a
proste cele skoda reci
A Mňačko je slovenský autor. O ostatných dielach si nepotreboval vedieť nič dôležité.
A sloh bol pre mna hotova katastrofa... Vybrala som si tému 4) prejav, to bolo pre mna najprijateľnejsie a aj to som ledva napísala na 1,5 strany
a na test uz su odpovede?
hej a sloh, pisala som diskusny prispevok.
skupiny slov! tak dúfam, že drbnutý NÚCEM mi uzná aj ako tie > potom by som mohla mať okolo 20 bodov z tých vypisovacích.
1 B
2 D
3 B
4 A
5 A
6 román/soc. román/pol. Pamflet
7 mladá zmena/naša mladá zmena
8 nech žije/Nech žije/kričia: nech žije/Kričia: nech žije
9 B
10 C
11 A
12 D
13 C
14 Komenského (ulica)/na Komenského (ulicu) 24
15 v Košiciach/Košice
16 Huna
17 C
18 B
19 B
20 D
21 C
22 pauza/o pauze/prestávka/o prestávke
23 rétorika
24 laici/Laici
25 A
26 B
27 A
28 B
29 B
30 mohli/chcieť
31 číslovka/číslovkou/číslovky
32 tak, že, za
33 B
34 D
35 C
36 C
37 C
38 Samo Chalupka
39 Anton Bernolák
40 bratové
41 B
42 A
43 A
44 D
45 D
46 úmrtiach/tlmočení/úmrtie/tlmočenie
47 slovanská/do slovanskej/južnoslovanská/do južnoslovanskej
48 publicistický/žurnalistický
49 A
50 B
51 D
52 A
53 C
54 tys´
55 ako, ako/a, a/ako tie
56 desať/10
57 A
58 C
59 B
60 C
61 B
62 predmetová
63 Kettlovci
64 hniezdo
@leoooo ja mám 65 predbežne
ale btw, bolo tam napiste nazov ulice, nie nazov a cislo ulice
akoze predbezne 92%? wadafak som naj
ja som ani tak nepindal na ten test samotny mna proste vytaca cely ten system
cize by bola asi velka nahoda, keby som to mala zle ja aj oni
ale vlastne tymi odpovedami som si bola viac menej ista, tak mozno sa skus spytat konkretne
prepac, uz sa mi k tomu nechce vracat, slovinu som uzavrela na dnes
pockajme si na oficialne vysledky
ja uz ani neviem co pisem, som prepracovana asiQ
No áno dal som tam aj číslo ja už som to bral ako samozrejmosť
4. tiež D, keď že si myslím, že Veľký muž, ktorého bol Frank priateľ, nie je ten v ukážke 1 (Veľký muž, aj ten už dávnejšie mŕtvy- ta nemohol byť už dávnejšie mŕtvy, keď mu bol na pohrebe..)
18. By mohlo byť C aj B, štýl hádaj na čo myslím a 60. je v pohode.
A keď to neuznajú, tak sú sprostí..
a spolužiačka vypísala len celý prvý verš s anaforou a to "ako" zakrúžkovala
A za toho Antonína sa osobne hanbím Najprv som mala Anton a to som preškrtla a dala hento
ako tie kvety...
ako tie drahé kamene
a chudáka Bernoláka som nazval Antón :/ (dúfam ,že mi ho uznajú...)
a inak úvaha