neverím na minulé životy. hoci, raz na hodine sa ma učitel snažil dosť presvedčiť a vtedy som nad tým dost rozmýšlala...no jednoducho mi niečo vraví že "nie"
A čo si myslíš že žiješ len raz a hotovo? Aká by to bola spravodlivosť - narodiť sa ako postihnutý telesne, alebo k týrajúcim rodičom alebo ako obeť iných zločinov?
Prečo by niekto žil krátko a šťastne, 10 rokov, a zrazu zomrel rýchlo na chorobu, a zasa niekto iný žije 45 rokov a stane sa obeťou nejakej genocídy? Aký by to malo zmysel?
ja neviem ...na jednej strane sa mi to zda, ze naco by boli a su argumenti proti ...na druhej strane za...castokrat sa zamyslam,kde je na svete spravodlivost...preco sa niektori maju dobre a niektori trpia...chvilu som si to vysvetlovala ako ,ze ten co to tu riadi /lebo verim,ze taky je/ nepriklada az taku dolezitost nejakym zivotnym podmienkam tu na Zemi- lebo asi je to prenho vsetko rovnake oproti tomu,kde je on ...ze tu su asi podmienky na zivot v porovnani s vyssou dimenziou nerozoznatelne...a ze len my ich asi vnimame tak viac...potom som si povedala,ze ked je taky dokonaly ,tak je to asi blbost,ze by nevedel ,ze my ludia to rozoznavame a porovnavame a trapime sa preto...tak som si vymyslela novu teoriu na zaklade ktorej pripustam,ze minule zivoty existovat mohli...ale zaroven dufam,ze ziadna ta nirvana ci co neexistuje a ked hej,tak je to ekvivalent nasho neba a ze ked konecne si zasluzime ist tam a netvrdnut tu na zemi /mozno aj inde/ ,tak sa tam vsetci stretneme- uz iba ako duse ,ale ako naivna osobna dufam,ze to bude tak,ze sa tam tie duse navzajom spoznaju a budu vediet ,ze kto bol kym a kedy zil...bola by to strasna prca,keby som sa o sebe dozvedela,ze som zila este aj pred 500 rokmi a poznala sa trebars s anglickou kralovnou a pod. ale nik nevie takze to mozno moze byt svihnuta teoria, ale aj nemusi...jedine, co mi na tom nesedi ,je pocet ludi a tym padom aj dusi...ale mozno sa dusa vie rozdelit aj do viacerych fyzickych osob...a tiez nechapem tu spravodlivost a nespravodlivost...skusila som sa nad tym zamysliet tak,ze mozno na zaciatku bola nejaka startovacia ciara a kazdy si mohol z vlastnej vole vybrat akym clovekom bude a ako sa bude spravat,ci bude dobry alebo zly...len neviem ,kde by ta startovacia ciara bola, lebo nech rozmyslam ako rozmyslam, tak nikdy neboli v historii podmienky pre vsetkych totozne...vzdy boli poddani aj nadradeni...aj zdravi aj chori....mozno bola, len o nej nevieme ....
viem ze tu je vela ateistov, ktori sa nezamyslaju nad tym a su na moj vkus v tomto smere prizemni ,ked si povedia,ze ich zaujima len a len tento zivot,lebo potom to tak v spolocnosti aj vyzera...ze kazdy hrabe len za seba ,aby sa on mal dobre a uzil si tento zivot, co je podla mna trochu smiesne upinat sa na nejaku obmedzenu dobu len na toto miesto a vobec nedufat,ze zivot moze aj pokracovat dalej...niekde inde...a inak...ale zase nie kazdy ateista je novodoba svina...aj medzi nimi sa najde vela priatelskych ludi ochotnych pomoct...takisto ako medzi tzv.veriacimi a vaznymi a zamyslajucimi sa su ludia ,ktori ta nechaju v stichu /zazila som/.....vlastne jedine,co ma trochu zaraza je zivotny postoj - spoliehaj sa len na seba...lebo to tak vobec nefunguje...len tolko som chcela
Tiež si myslím, že je v podstate jedno, kto si čo myslí, kto v čo verí, alebo neverí, proste to nejako je a myslím si, že postupne to všetci zistíme aj sami
No...ak sa pýtaš, lebo rád filozofuješ, tak...
Existujú rôzne úrovne...podľa mňa tá duša, ktorá je momentálne v tomto tele, v ktorom žijem ja alebo ty...len putuje...a učí sa....čistí sa...aby vlastne dosiahla takú úroveň, že dokáže milovať čistou láskou... ...
Sú rôzni ľudia...u niektorých je proste cítiť (aspoň ja to tak vnímam), že sú to také "staré duše"...majú také silné vyžarovanie, cítiť z nich viac pokoja, alebo čo ja viem...
A k tej smrti Nie, nebojím sa smrti, pretože sa nemám čoho báť...je to len prechod k inej forme existencie...umrie moje telo, nie moja duša...veď aj počas života je duša schopná opustiť telo
Žijeme len raz a bojím sa bolesti v živote. Počas smrti nebudem cítiť nič, lebo pokiaľ budem cítiť, budem živá. Takže smrti sa nemám prečo báť. Občas pochybujem, či smrť nie je signál, nejaké kvantum obrovského niečoho, ktoré mi dá vedieť, že je koniec a ja prvýkrát nebudem mať možnosť urobiť nič a nikomu dať vedieť. Cez to si uvedomuejm, čo je vlastne život. Takže smrti sa nebojím. Len je nepríjemná predstava, že tu raz nebudem a tento svet bude pokračovať bezo mňa. Beriem to ako spravodlivosť, pretože tak ako som dostala šancu na život ja, po mne aj predo mnou ju dostali iní a tak ako zimriem ja, zomreli ostatní a zomrú aj tí, čo prídu po mne. Beriem to ako daň za život, ktorý žijem. Beriem to ako niečo, čo si zaslúžim sama, svojimi skutkami, daň za život. Minulé živote a posmrtné životy len komplikujú už tak komplikované zaspávanie, keď mám pochybnosti o tom, či som na správnej ceste a s vedomím, že žijem len raz, sa mi zaspáva aj žije najlepšie.
@veronika638 ateisti sú podľa teba prízemní, lebo nebo je vysoko nad zemou? a kto nevie prijať, čo sa mu dostáva a nevďačne si vytvára iné predstavy o živote? O iných životoch, niečom lepšom ako to čo je každému jasné, pokiaľ si nezačne vytvárať nejaký názor na život, ktorý je schopný priznať si sám pred sebou? Nie je to prízemné?
@pijemzelenycaj ja som myslel chcel tim povedat ze tie nezname tvare,veci a podobne ,, su ustrišky min.života samozrejime že nie všetko len nieco a to malo kedy ta duša(podvedomie) nam to ukazuje
@pijemzelenycaj ine vysvetlenie nato nemam si vezmi raz som mal sen ze mam zenu ze ju boskavam ,, ale tu tvar som nepoznal nikdy ale vtom sne som ju poznal neviem to vysvetlit ,, proste som citil ze ju milujem ,,,
@17 cital som teoriu ze duse niesu fixovane 4tou dimenziou cize tvoj buduci zivot moze byt jak v buducnost tak v minulosti a preto si niektory ludia nepamataju minuly zivot: bud na to nemaju ,,vlohy" alebo zili v minulom zivote v buducnosti
áno, každý má trápenie, ale tie trápenia sa dajú porovnať - niekto sa dožije 2 rokov a zomrie - iný sa zasa dožije 20 rokov a zomrie, ale pomaly, a hrôzostrašne, následkom vyhladovania v Afrike. Prvý si prežije vpodstate život bez utrpenia, druhý s veľkým utrpením. A teraz otázka - ktorý pôjde kam? Do vyššieho neba? Nižšieho? - aké hlúposti...
Narodí sa znovu. Možno nie tu na Zem - a prečoby aj? Možno existuje nekonečné množstvo vesmírov, svetov, s úplne ale úplne inými podmienkami, zákonami, ponúkajúce skúsenosti za hranice našej predstavivosti. V nekonečnosti nie sú žiadne obmedzenia, žiadne hranice. Všetko je dovolené.
Život je nekonečná hra - nemá koniec ani začiatok - tak ako večné a jediné "JA" nemá začiatok ani koniec. Nič iné neexistuje, len "JA" a jeho hra.
@david95 Aby sme si ujasnili, to, čo tu píšem je len môj názor, domnienka. Ja neviem ako to naozaj je (a myslím že nikto to určite nevie). Takže 1. nepovažuj toto za pravdu, sám si všetko skúmaj, preveruj. Odo mňa sa môžeš len inšpirovať.
Tento môj pohľad na svet sa vyvíjal počas dlhšieho obdobia môjho skúmania. Vypíšem ti knihy, respektíve filozofie, (diela), čo ma prvé napadnú, každopádne zoznam nie je kompletný:
filozofické, teologické smery:
gnosticizmus, buddhizmus, hinduizmus,
New Age, channelingy,
mysticizmus - kresťanský, islamský
osobnosti (a ich knihy)
Neal D. Walsch - Hovory s Bohem (1-3),
George Kavassilas
Osho - Bdelé vedomie
Eckhart Tolle,
Carlos Castaneda,
Manly P. Hall,
pani Blavatska
Buddha,
David Icke
Richard Bach,
Namkhai Norbu Rinpoche - Zrkadlo
Namkhai Norbu Dzogčhen - Prirodzene dokonalý stav
-skúsenosti s Astrálnym cestovaním, Lucídnymi snami a knihy o tom:
Robert Monroe - Cesty mimo telo, ...
Peter Richelieu - Putováni duše
C. Castaneda
filmy:
Matrix,
Snim ci bdim?
.....
Konkrétne k tejto diskusii sa hodí toto (odporúčam aspoň začať čítať prvú kapitolu z knihy:
Jiří Palka - Dukazy o existenci Prevtelovani a Karmy
@arcturus@35 - s tou 4 dim. mas podla mna pravdu, ale s cim nesuhlasim, je, ze dusa si nepamäta minuly zivot nie preto, ze zila v buducnosti (co je samozrejme; respektive kazdy uz "zil" v buducnosti, pretoze buducnost v tej 4, alebo inej dimenzii neexistuje, všetko je len TERAZ. Z isteho uhla pohladu je uz vsetko dane dopredu.)
Vraciam sa na zac. - Duša si nepamätá min. zivoty, pretoze je to pre nu odlahcujuce. A je to tiez sucast dohody, kt. uzavrieme (? s Bohom, sama so Sebou?), predtym ako sa narodi tu na Zem.
Samozrejme spomienky sa daju vyvolat, ale je mozne, ze niekto si nebude aj tak nic pamätat zo zivota tu na Zemi, pretoze nezil tu(ale niekde uplne inde).
Nehovorim ze to tak je, su to vsetko moje domnienky, kt mi takto zatial do seba zapadaju.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
Prečo by niekto žil krátko a šťastne, 10 rokov, a zrazu zomrel rýchlo na chorobu, a zasa niekto iný žije 45 rokov a stane sa obeťou nejakej genocídy? Aký by to malo zmysel?
Jasné že existujú budúce životy.
viem ze tu je vela ateistov, ktori sa nezamyslaju nad tym a su na moj vkus v tomto smere prizemni ,ked si povedia,ze ich zaujima len a len tento zivot,lebo potom to tak v spolocnosti aj vyzera...ze kazdy hrabe len za seba ,aby sa on mal dobre a uzil si tento zivot, co je podla mna trochu smiesne upinat sa na nejaku obmedzenu dobu len na toto miesto a vobec nedufat,ze zivot moze aj pokracovat dalej...niekde inde...a inak...ale zase nie kazdy ateista je novodoba svina...aj medzi nimi sa najde vela priatelskych ludi ochotnych pomoct...takisto ako medzi tzv.veriacimi a vaznymi a zamyslajucimi sa su ludia ,ktori ta nechaju v stichu /zazila som/.....vlastne jedine,co ma trochu zaraza je zivotny postoj - spoliehaj sa len na seba...lebo to tak vobec nefunguje...len tolko som chcela
No...ak sa pýtaš, lebo rád filozofuješ, tak...
Existujú rôzne úrovne...podľa mňa tá duša, ktorá je momentálne v tomto tele, v ktorom žijem ja alebo ty...len putuje...a učí sa....čistí sa...aby vlastne dosiahla takú úroveň, že dokáže milovať čistou láskou... ...
Sú rôzni ľudia...u niektorých je proste cítiť (aspoň ja to tak vnímam), že sú to také "staré duše"...majú také silné vyžarovanie, cítiť z nich viac pokoja, alebo čo ja viem...
A k tej smrti Nie, nebojím sa smrti, pretože sa nemám čoho báť...je to len prechod k inej forme existencie...umrie moje telo, nie moja duša...veď aj počas života je duša schopná opustiť telo
..ale smrti sa bojim tak ci tak
podla mna to je aj tak jedno ked si na to nepamatame
skor sa bojim toho ze neumriem a tato mizeria fyzickej reality ma bude otravovat navzdy
Narodí sa znovu. Možno nie tu na Zem - a prečoby aj? Možno existuje nekonečné množstvo vesmírov, svetov, s úplne ale úplne inými podmienkami, zákonami, ponúkajúce skúsenosti za hranice našej predstavivosti. V nekonečnosti nie sú žiadne obmedzenia, žiadne hranice. Všetko je dovolené.
Život je nekonečná hra - nemá koniec ani začiatok - tak ako večné a jediné "JA" nemá začiatok ani koniec. Nič iné neexistuje, len "JA" a jeho hra.
Tento môj pohľad na svet sa vyvíjal počas dlhšieho obdobia môjho skúmania. Vypíšem ti knihy, respektíve filozofie, (diela), čo ma prvé napadnú, každopádne zoznam nie je kompletný:
filozofické, teologické smery:
gnosticizmus, buddhizmus, hinduizmus,
New Age, channelingy,
mysticizmus - kresťanský, islamský
osobnosti (a ich knihy)
Neal D. Walsch - Hovory s Bohem (1-3),
George Kavassilas
Osho - Bdelé vedomie
Eckhart Tolle,
Carlos Castaneda,
Manly P. Hall,
pani Blavatska
Buddha,
David Icke
Richard Bach,
Namkhai Norbu Rinpoche - Zrkadlo
Namkhai Norbu Dzogčhen - Prirodzene dokonalý stav
-skúsenosti s Astrálnym cestovaním, Lucídnymi snami a knihy o tom:
Robert Monroe - Cesty mimo telo, ...
Peter Richelieu - Putováni duše
C. Castaneda
filmy:
Matrix,
Snim ci bdim?
.....
Konkrétne k tejto diskusii sa hodí toto (odporúčam aspoň začať čítať prvú kapitolu z knihy:
Jiří Palka - Dukazy o existenci Prevtelovani a Karmy
stiahni tu:
» www.ulozto.sk/xu1BbnU/jiri-pa...
Tie sú písané jednoduchou formou a sú veľmi poučné, inšpiratívne. Tie knihy sú bestsellery.
Vraciam sa na zac. - Duša si nepamätá min. zivoty, pretoze je to pre nu odlahcujuce. A je to tiez sucast dohody, kt. uzavrieme (? s Bohom, sama so Sebou?), predtym ako sa narodi tu na Zem.
Samozrejme spomienky sa daju vyvolat, ale je mozne, ze niekto si nebude aj tak nic pamätat zo zivota tu na Zemi, pretoze nezil tu(ale niekde uplne inde).
Nehovorim ze to tak je, su to vsetko moje domnienky, kt mi takto zatial do seba zapadaju.
po smrti nic neexistuje a nebojim sa smrti lebo (a toto tu uz pisat nebudem).....