Každý večer pred modlitbou Otče náš-Verím v Boha-Zdravas, potom nasleduje samotná modlitba- najprv sa poďakujem a potom prosím čo mi treba na nasledujúci deň. Potom Zdravas-Verím v Boha-Otče náš.
v podstate v niečo ako boh neverím, ale časom sa mi zdá že všetko nefunguje len tak. len by som to nenazýval nejakým náboženstvom, nemodlím sa ku konkrétnemu bohu, dalo by sa to nazvať že sa "pomodlím" k náhode, šťastene.
dakedy som bol fakt silný ateista ale s vekom sa mi zdá že veriť v niečo vyššie (nemusíme to nazývať priamo ako Boh) je dôležité.
nemyslite ze je to evolucna nedokonalost ze niekto very ze modlidbou sa riesia pravidla vesmiru.hahaha.nechce sa mi verut ze 33% mladych ludi sa modli,strasneee je mi ich luto ze sa nechali oklamat, sami by nato nikdy neprisli.je to obycajny vynalez skazy ktory sa dedi
@rrr666 Za nedostatky evolúcie považujem situáciu ktorú vidím v everyone klube 21 storočia. 14 Ročné dievčatá sa ožerú do nemoty a potom sa kurvia. Väčšina mladých si nič neváži ide len o to aby bolo cez výkend čo vypiť kde sa zabaviť...
Niektoré cirkevné názory ma vedia pekne nasrať ale povedz mi, Bolo niečo takéto pred cca 25++ rokmi? Vieš väčšina ľudí ktorý sa správajú slušne sú práve z rodín ktoré sa každodenne modlia, rozumejú si, každodenne sa rozprávajú o svojich problémoch.
Ešte spomeniem rebríček hodnôt: (bohužiaľ už neviem ako sa volal ale pred 2 týždňami to išlo v TV novinách na markíze ) Za posledných 20 rokov sa spomedzi prvých miest v rebríčku hodnôt vytratili veci ako: spolupatričnosť, čestnosť, pokora, VZŤAH K PRÁCI a nahradili ich veci ako peniaze atď...
Dnes to väčšina mladých ľudí nepozná. Keby som sa ťa opýtal bez akých vecí nevieš žiť? Čo by si povedal ? Čo by povedala väčšina? Potrebujem sex, zábavu?
PS: Niesom fanatik, do kostola chodím vlastne na silu a na spovedi som bol naposledy pred cca 6++ mesiacmi.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
dakedy som bol fakt silný ateista ale s vekom sa mi zdá že veriť v niečo vyššie (nemusíme to nazývať priamo ako Boh) je dôležité.
Buď budeš zabíjať čas modlitbami a dúfať, že to zrazu budeš vedieť, alebo sa to naučíš a budeš to vedieť.
Niektoré cirkevné názory ma vedia pekne nasrať ale povedz mi, Bolo niečo takéto pred cca 25++ rokmi? Vieš väčšina ľudí ktorý sa správajú slušne sú práve z rodín ktoré sa každodenne modlia, rozumejú si, každodenne sa rozprávajú o svojich problémoch.
Ešte spomeniem rebríček hodnôt: (bohužiaľ už neviem ako sa volal ale pred 2 týždňami to išlo v TV novinách na markíze ) Za posledných 20 rokov sa spomedzi prvých miest v rebríčku hodnôt vytratili veci ako: spolupatričnosť, čestnosť, pokora, VZŤAH K PRÁCI a nahradili ich veci ako peniaze atď...
Dnes to väčšina mladých ľudí nepozná. Keby som sa ťa opýtal bez akých vecí nevieš žiť? Čo by si povedal ? Čo by povedala väčšina? Potrebujem sex, zábavu?
PS: Niesom fanatik, do kostola chodím vlastne na silu a na spovedi som bol naposledy pred cca 6++ mesiacmi.
No zaujímavé...a myslíš si, že takúto modlitbu Boh vypočuje ?
Môže a nemusí...On nie je automat, ktorý môžeme používať, ako sa nám zachce. Modliť sa máme stále a vytrvalo, nie iba vtedy, keď to potrebujeme...