nemyslim si ze som sprosta... v skole patrim medzi najlepsich, okej prakticky zivot niekedy som dobra" blondina" ale co sa tyka uciva a tak to nemozem tvrdit o sebe nic zle
Určite nie. Viem koľko viem, viem koľko chcem vedieť a viem koľko vedia ľudia ktorých za múdrych považujem. Cesta múdrosti je dlha a plná omylov a ja si skromne myslím že som niekde na začiatku.
To je ten paradox hlúpy si myslia ze aky su mudry ale cim je clovek mudrejsi tym viac zistuje aky je vlastne hlupy a kolko toho nevie.
Napr moj pripad v 15tich som si myslela ze som zedla vsetku mudrost sveta a teraz zas cim viac som sa ucila nove veci zistujem ze toho fakt velmi velmi malo viem ((
každý je hlúpy aj múdry zároveň, tak načo sa tým zaoberať? naše vedomosti a myšlienky z nás robia to, čím sme, a kladenie otázok či som múdry alebo hlúpy je podľa mňa nezmysel.
záleží ako v čom ,nikto nie je múdry vo všetkom,napríklad som celé roky mala čisté jednotky v škole ,ale podľa známok sa nedá jednoznačne povedať ...mám perfektnú pamäť ,viem gramatiku ,rýchlo sa učím nové jazyky ,bavia ma ,rýchlo sa učím všetko ,okrem matiky ,tá mi nejde už teraz ,ale aj tá mi kedysi išla ..a som aj všeobecne vzdelaná ,resp .dá sa povedať ,že mám prehľad .,.vzdelávam sa aj mimo školy ,takže všeobecne sa dá povedať ,že nie som hlúpa ...nejaké to sebavedomie treba mať ,kedže študujem úspešne už tretí rok na najťažšom gymnáziu v kraji
neviem, myslela som si, ze som a ako na potvoru, sled udalosti ma presvedcil o tom, ze vlastne vobec nie. ale uplne sprosta nie som nemam technicke myslenie, no mam dobru pamat, myslim, ze pomerne dobre pisem a kreslim, mam rada jazyky a som v nich celkom dobra. som inteligentna? netusim.
známky .. o tých by som pomlčala, ale nejaký ten všeobecný rohľad mám o tomu čomu sa venujem v tom som dobrá. nepoviem celkom dobrá, lebo som lepšia ako celkom dobrá, nepoviem ani veľmi dobrá, lebo mám čo doháňať.
ale ja som celkovo spokojná. viem to čo mi treba, a to mi stačí.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
Potom sa však akoby naschvál začal sled udalostí, ktorý ma presvedčil o absolútnom opaku.
Napr moj pripad v 15tich som si myslela ze som zedla vsetku mudrost sveta a teraz zas cim viac som sa ucila nove veci zistujem ze toho fakt velmi velmi malo viem ((
Ále čoby .. myslím si to aj tak
V dnešnej dobe je toľko hlupákov, ktorí sú priam presvedčení o svojej múdrosti.
ale ja som celkovo spokojná. viem to čo mi treba, a to mi stačí.