napr. ani jeden z mojich starkych co mam nehlasoval ani za smer ani sdku, takze myslim, ze zvasty typu babky-demokratky je moc vseobecne, nemyslim ze vsetci dochodcovia by mali problem vyhladat si o trosku viac infa, ako co im ponuknu predvolebne spoty a billboardy, a ked sa chce, hento neni obmedzene vekom.
Niekto starý si zas môže povedať, že čo nejakí osemnásťroční môžu vedieť o politike a báť sa, že budú voliť sprosto, lebo ešte nerobia, nemajú rodinu, do ničoho sa nerozumejú, kopa z nich je určite naprosto ľahkovážna a ďalšia kopa chce aj tak zo Slovenska odísť, tak prečo by mali voliť. Je to len o uhle pohľadu. Ľahko sa niečo zakazuje skupine, do ktorej nepatríme.
ja sa fakt neviem rozhodnúť, na jednej strane treba mať úctu k starým ľuďom, no napríklad moja starka je úplne skvelá žena, ktorú obdivujem a aj tak sa nechala obalamutiť tým ktorý "vie rozprávať"
ani nie, ale keď tak rozmýšľam, všade sa hovorí o dôchodcoch a Rómoch, ale nikto, nikto nerieši problém toho, že mladí ľudia majú čoraz menší záujem zakladať si rodiny, pretože by ich nemali z čoho uživiť... myslím, že dôchodca vyžije z tých 200-300 € skôr, ako mladá rodina s dieťaťom a hypotékou na 30 rokov na krku... čiže pôrodnosť sa znižuje a na naše dôchodky už nebude mať kto pracovať.... na terajšie dôchodky pracujú deti 60-70tych rokov, kedy bol celosvetový boom pôrodnosti... a hoci si nemyslím, že by dôchodcovia nemali mať volebné právo, mohli by aspoň oni začať myslieť na druhých, hoci celá mentalita slovenského národa je zvrátená a egoistická
ako tak sledujem politické diskusie tu na BZ, obrovská časť mladých tiež nemá v politike žiadny prehľad a riadi sa len nejasnými dojmami a tým, čo počuli niekde v okolí, takže to vôbec nie je také jednoznačné.
Ale zasa, ak by bola váha hlasu odstupňovaná tým, ako dlho tu ešte pravdepodobne človek pobudne a bude sa musieť vyrovnávať s víťazmi volieb, asi by som nebol proti
Možno je to hlúpy nápad, ťažko povedať, ale skupina dôchodcov, z ktorých mnohí sa starajú už len o výšku dôchodkov a nič iné, mi príde ľahko zmanipulovateľná a vlastne v princípe ako "iný typ voliča".
V tomto kontexte ma napadajú úplne zvrhlé myšlienky na to, aby ministra práce volili pracujúci a nie dôchodcovia a študenti a podobne ... A to už je možno fakt úplne mimo
ja by som to obmedzil podľa inteligencie asi všeobecne..taký cigán z tábora smradľavý špinavý, čo ani čítať nevie a ide voliť? tak jak naši tábornici volili smer a nikto z nich ani nevedel názov strany
Nemyslím, že by starý ľudia mali mať zakázané voliť, pretože moji starý rodičia majú ešte kúsok rozumu. Je to dosť ťažké povedať. Skôr by som zakázala voliť rómom, ktorých nezaujíma nič len to aby si sedeli nadalej na ritiach a dostávali.
Za predpokladu, že každý volič volí iba za seba by tak politik mohol v programe úplne odignorovať menej inteligentné skupiny a v podstate na nich kašľať.
Aj keď ak by šlo naozaj o základné schopnosti, ako čítať, nespravilo by to nejakú extra škodu, len by to zasa nemalo ani moc veľký úžitok.
@tunidlo ja to považujem za dobré, keďže takto by bola väčšia šanca, že sa dostaneme zo situácie v akej sa nachádzame.. takto vo väčšine rozhodujú dôchodcovia (a vidíme, čo zvolili ), keďže mladší občania z rôznych dôvodov nejdú voliť.. a samozrejme už spomínaní cigáni, ktorí nerozmýšľajú a za úplatok hlasujú ako sa im povie
Ale ak sa aj chceme dostať zo zlej situácie, tak radšej spôsobom, ktorý je lepší ako samotná situácia.
To by rovno mohla vzniknúť anketa s otázkou, či by sme boli za zákon, ktorý by konkrétnym politikom zakázal činnosť len tak, lebo by to bez nich bolo lepšie. Ono to jednoducho nie je dobrý prostriedok.
@tunidlo taký zákon by popieral demokraciu takže to určite nie dalo by sa o tom ešte dlho diskutovať a tak široko, žeby to už riadne presahovalo to, o čom je toto fórum, ale nejak na to už nemám náladu.. za posledný týždeň som bol zapojený v toľkých debatách o politike na nete ale aj osobne, že už na to absolútne nemám chuť
zase vam hrabe?? preco by?? oni tu cely svoj zivot makaju na vase smradlave rozmaznane zadky a toto je ucta, ktoru im prejavujete?! tu na birdzi vedia ludia furt len picovat do dochodcov, ale prajem im, aby si raz, 1 den, skusili ich zivot! dochodcovia su najsikanovanejsia skupina obcanov na SR, sranda sa z nich robi vo filmoch, v reklamach, abolutne 0% tolerancie zo strany mladych... a pritom prave oni maju najtazsie zivoty! seplaci nevdacni!
no podľa môjho názoru maju šancu vyjadriť svoj názor ako každý plnoletý občan Slovenskej republiky a na veku nezáleží ako som čítal vo vaších niektorých príspevkoch tak nejde o to oboznámenie zo stranou politickým stranám ide o hlas a aku kampaň urobia na človeka či už svoje vyhlásenia splnia alebo nie
@tunidlo ze by som posunul hranicu volebneho prava z 18 na 22 r a ludia nad 70 r by uz tiez nemali moc volit. Lebo tieto 2 skupiny ludi nevedia o zivote a politike nic.
Na druhu stranu nepresadzoval by som to, pretoze dolezitejsie je to, ze pravo volit je podla mna pravo pre kazdeho takze aj pre prvovolicov a ludi akehokolvek veku.
urcite nic nezakazovat. kazdy ma pravo volit bez ohladu nato ci ma 18 alebo 80. vsetci tu len starych ludi kritizujete a urazate ich pritom oni maju viac zdraveho sedliackeho rozumu nez vy vsetci. a koho mali volit? vykoristovatelskych dzurindovcov a spol.? ci tych novych debilov a blaznov zo SAS a z Obycajni ludia? myslite si, ze vacsina dochodcov fica miluje a obdivuje? vybrali si najmensie zlo a to, ci sa to niekomu paci alebo nie, predstavuje SMER.
Zasa nerozumiem. Spravil by si to, ale nepresadzoval by si to?
A už teda rozumiem, čo si to mal na mysli s tými prvovoličmi. Ale to by bol trochu zvláštny nápad, lebo ak by si zakázal voliť prvovoličom, tak o takých 50 rokov by už nemohol voliť nikto
Inak, povedať, že ľudia nad 70 nevedia o živote nič je trochu na pousmiatie.
@tunidlo proste som v tomto na diskusiu to je cele, nemam na to vyhraneny nazor
ludia nad 70 rokov väcsinou pozeraju tak akurat telenovely a zaujima ich iba kto im prida na dochodok. Inak si starych ludi vazim´, ale nezaujimaju sa uz o verejny zivot
@antifunebracka má neskutočnú pravdu........všetci slušní dôchodcovia sú totál deptaní a buzerovaní a navyše na rozdiel od slušných mladých ľudí sa už nevedia brániť............
tie babky demokratky a agresívni dedkovia sú určite bývalí vysokí straníci ,eštebáci, tunelári družstiev a podobne...........hajzel je hajzel v každom veku a režime......len niektoré režimy im prajú viac a niektoré menej.........akurát tento menej, a tak sa dožadujú ,,spravodlivosti"
Skôr psychického stavu. Proste áno, dôchodci sú senilní, dementní, myslia len na svoje dôchodky a boja sa zmien. Ale nie všetci. Takže voči tým normálnym by to bolo nespravodlivé.
Každý, kto hlasoval za akúkoľvek formu "áno" je kokot. Poviem to otvorene a stojím si za tým.
Aj hitler v 33. roku zrejme "vzhľadom na politickú situáciu" považoval svoju diktatúru za vhodnú. Niektorí ľudia si tu nevidia za špičku nosa, čo je pri mladej generácii dosť problém.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
59 komentov
Inak podobne ako @sugy1
Ale zasa, ak by bola váha hlasu odstupňovaná tým, ako dlho tu ešte pravdepodobne človek pobudne a bude sa musieť vyrovnávať s víťazmi volieb, asi by som nebol proti
Možno je to hlúpy nápad, ťažko povedať, ale skupina dôchodcov, z ktorých mnohí sa starajú už len o výšku dôchodkov a nič iné, mi príde ľahko zmanipulovateľná a vlastne v princípe ako "iný typ voliča".
V tomto kontexte ma napadajú úplne zvrhlé myšlienky na to, aby ministra práce volili pracujúci a nie dôchodcovia a študenti a podobne ... A to už je možno fakt úplne mimo
Tá spodná hranica existuje kvôli fyzickému a mentálnemu vývoju, ktorý je nutný a ktorým prejde každý človek.
Na opačnej strane žiadna podobná horná hranica nie je.
Čoho medián?
Sorry, vôbec som tej vete neporozumel, čo si mal na mysli?
To nie je dobré.
Za predpokladu, že každý volič volí iba za seba by tak politik mohol v programe úplne odignorovať menej inteligentné skupiny a v podstate na nich kašľať.
Aj keď ak by šlo naozaj o základné schopnosti, ako čítať, nespravilo by to nejakú extra škodu, len by to zasa nemalo ani moc veľký úžitok.
Ešteže intelektuálna SNS bude vždy mať svoju pevnú základňu medzi elitou národa ;-D
Ale ak sa aj chceme dostať zo zlej situácie, tak radšej spôsobom, ktorý je lepší ako samotná situácia.
To by rovno mohla vzniknúť anketa s otázkou, či by sme boli za zákon, ktorý by konkrétnym politikom zakázal činnosť len tak, lebo by to bez nich bolo lepšie. Ono to jednoducho nie je dobrý prostriedok.
Na druhu stranu nepresadzoval by som to, pretoze dolezitejsie je to, ze pravo volit je podla mna pravo pre kazdeho takze aj pre prvovolicov a ludi akehokolvek veku.
Zasa nerozumiem. Spravil by si to, ale nepresadzoval by si to?
A už teda rozumiem, čo si to mal na mysli s tými prvovoličmi. Ale to by bol trochu zvláštny nápad, lebo ak by si zakázal voliť prvovoličom, tak o takých 50 rokov by už nemohol voliť nikto
Inak, povedať, že ľudia nad 70 nevedia o živote nič je trochu na pousmiatie.
ludia nad 70 rokov väcsinou pozeraju tak akurat telenovely a zaujima ich iba kto im prida na dochodok. Inak si starych ludi vazim´, ale nezaujimaju sa uz o verejny zivot
tie babky demokratky a agresívni dedkovia sú určite bývalí vysokí straníci ,eštebáci, tunelári družstiev a podobne...........hajzel je hajzel v každom veku a režime......len niektoré režimy im prajú viac a niektoré menej.........akurát tento menej, a tak sa dožadujú ,,spravodlivosti"
Aj hitler v 33. roku zrejme "vzhľadom na politickú situáciu" považoval svoju diktatúru za vhodnú. Niektorí ľudia si tu nevidia za špičku nosa, čo je pri mladej generácii dosť problém.