@10 vvreskot000 Prečo by niekto mal dokazovať neexistenciu boha? Dôkazové bremeno je na strane dietok božích... No keby existoval nezvratný dôkaz, viera by stratila zmysel.
iste, že si môžeš myslieť, že proste vieš, že boh existuje. kto hovorí o správnosti alebo overitelnosti toho názoru? podobne, ak som nikdy nevidela žiadneho černocha a neviem o inej rase, ako svojej vlastnej, môžem si myslieť, že celý svet obývajú belosi a môžem si tým byť dosť istá.
inak, nechápem, prečo sa tu niektorí začali vyjadrovať k bohu samotnému, podľa mňa o to vôbec nešlo.
Jazyk ako vseobecny pojem sa vyvijal tisicky rokov a je to ovela komplexnejsia veda ako matematika..... a blizi sa k hranici dokonalosti.... ak je nieco tvoj nazor, tak si to len myslis. Ta diefinicia je proste dana.
ja viem, že Boh je. dá sa spoznať rozumom. keby sa to nedalo, tak by sme tu neboli. Boh by nestvoril cloveka, keby ho nemohol spoznat. naco by to bolo?
Veď ja nevravím, že to nie je kravina, len, že je to v podstate možné ...
Ale kravina to je nie preto, lebo je to nemysliteľné, ale preto, lebo je to dosť nelogické ...
Ale aj tak, ako je to s Bohom si viem predstaviť kopu iných vecí, ktorým ľudia subjektívne prisúdia 100% pravdepodobnosť a moc ich nezaujíma, čo si o tom myslia ostatní (napríklad, že zajtra vyjde slnko, že existuje život mimo Zeme...)
A tomu hviezdičkovému argumentu sa nepriem, v skutočnosti nevie, ale to ho predsa trápiť nemusí
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Gravitacia nie je vecou nazoru. Vies, ze existuje.
Boh je vecou nazoru. Nikto nevie ci existuje.
inak sa nebavim
klobuk dolu
Ale ak sa nehovorí o stopercentnej istote, ale o subjektívnom názore stopercentnej istoty, tak to tak byť môže, aj keď je to dosť neopodstatnené ...
inak, nechápem, prečo sa tu niektorí začali vyjadrovať k bohu samotnému, podľa mňa o to vôbec nešlo.
Clovek si to musi predstavit z pohladu prvej osoby aby pochopil, aka je to kravina......
V beznom zivote povies bud.... moj nazor je taky...... alebo rovno povies ako to je...... nikdy nepovazujes tu istu vec aj za nazor aj za fakt
Cize sa to neda.... a ta filozoficka rovina o ktorej sa o tom da uvazovat len z pohladu tretej osoby je v praxi absolutne nevyuzitelna.
A zaujimalo by ma kto sa tomuto ohviezdickovanemu argumentu bude priet.....
Veď ja nevravím, že to nie je kravina, len, že je to v podstate možné ...
Ale kravina to je nie preto, lebo je to nemysliteľné, ale preto, lebo je to dosť nelogické ...
Ale aj tak, ako je to s Bohom si viem predstaviť kopu iných vecí, ktorým ľudia subjektívne prisúdia 100% pravdepodobnosť a moc ich nezaujíma, čo si o tom myslia ostatní (napríklad, že zajtra vyjde slnko, že existuje život mimo Zeme...)
A tomu hviezdičkovému argumentu sa nepriem, v skutočnosti nevie, ale to ho predsa trápiť nemusí
@5 prepáč ale to sa mi nepáči nie neberiem drogy okrem Lásky
@7 Ďakujem za názor
@9 a keď ju mám?!
@25 myslím že @27 mal pravdu inak len dotaz dokáž svoje tvrdenie argumentami...
@12 zaujímavá myšlienka
@19 Ďakujem
@20 mh nie ja neverím ja viem a o to tu ide... neviem prečo to je pre všetkých také nepochopiteľné....
@22 Ďakujem nie o Stvoriteľa v tejto ankete nešlo...
No Ďakujem za názory...