ja by som bol za dobrovolny trest smrti...akoze niekto, kto by spachal fakt tazky zlocin, tak si moze vybrat bud dozivotie alebo trest smrti, ktory by mu bol ulozeny najskor po 5 rokoch od odsudenia, aby si to este mohol rozmysliet
smrt je onicom a vezenie tiez.... vezenie v tejto dobe je v niektorych pripadoch ovela lepsie ako niektory ludia ziju. Vazenie by malo byt zle aby tam clovek trpel. Ako co som videl jedno vezenie, miestnost 5x5 metra asi 10ludia v jednej miestnosti ziadny zachod nic, len stredom miestnosti ide taky maly potocik kade tecie ludska potreba a podobne.... ako ten spravca veznice hovoril, oni su tam za trest a nie za dobre skutky tak sa s nimi musi jednat takto inak sa nikdy nepoucia.
ja by som nechcel aby so slovenskym sudnictvom bol mozny trest smrti a ked si predstavim americky system ze nejaky vyjebani burani americki z ulice by mali rozhodovat o mne ked mi hrozi smrt to tiez nie je bohvie co.
Ale v prvom rade by som chcel zaviesť systém, kedy by si každý väzeň náklady za svoj pobyt v base odpracoval. Akokoľvek. Hoci aj rozbíjaním kameňov na kraji ciest.
Ja ti nevim Karle... Ono je to porusenie zakladneho ludskeho prava - prava na zivot. A ked vezmem do uvahy cloveka, ktory je odsudeny za tazky zlocin, ale je nevinny....
z emočnej stránky,ma niekedy veci tak naserú, že by som bola za trest smrti okamžite ... ale na druhú stranu " why do we kill people to show people that killing people is wrong?"
@mm47 No ale ten potencionálný páchateľ mal právo niekomu zobrať život ale jemu zobrať život ako akt spravodlivosti je nemorálne? Justícia už nemá právo potrestať vraha smrťou?
@trash ta jedna porcia sluchty denne co by mali dostat ti zase tolko z dani nezoberie, aj tak vacsina nie je vo vazeni za viacnasobne vrazdy, to sa tu na sr zas tak casto nestava
@pukynka_15 Veď v pohode ale myslím si že mnoho ľudí hoci aj pacifisti by nechcelo platiť doživotné väznenie nejakého zabijáka... Príklad Beivik ten si teraz bude okopávať rajčata bude v nejakej väznici z minimálnou ostrahov žiť v izbe s kábelovkov jedine pripojenie na internet nebude mať a bude si pokojne chodiť do večierky na musli tyčinky a z dani Nórských občanov medzi ktorých zapadajú aj pozostalí jeho obeti...
@hoperpohroma Prosím ťa to je ako by žil zadarmo nepoviem nejaký zlodej díler podvodnik alebo výtržník dobre ale nejaký vrah a povedzme viac násobný by mal žiť s toho čo odvedú občania do štátnej kasy? A Tu to u nás funguje tak že keď u teba nájdu gramec marišky ideš na 8 až 14 rokov do väzenia zatiaľ čo tu niekomu odrúbem hlavu a budem v base trčať 5 rokov a za dobré správanie ma môžu do troch rokov pustiť... To je podla mňa neetické...
@trash keby si cital co pisem vyssie, tak pisem nepodmienecne docivotenie, cize ziadne 3 roky
a toto ze "dane" je cely tak trapny argument, ze by ma zaujimalo aky debil ho vobec mohol vymysliet O______o na slovensku odvadzas za kazdu picovinu 20% dan, myslis si ze je to v pohode? tvoje dane idu na vacsie sracky ako je lacne jedlo pre vaznov. keby vsetko funguje tak ako ma, dane by sme mali 3krat mensie ako ine rozvinute staty eu a ani by si si nevsimol ze ti par centov (ak nie este menej) odide na jedlo pre vaznov, kedze na nich sa sklada, pokil viem, cele slovensko. NA PAR LUDI (tym myslim tych, ktorym by si ty udelil trest smrti a ja dozivotie).
+ neviem kde beries ze si sami na to jedlo nemozu zarobit, ved nie su fyzicky neschopni pracovat par hodin denne ak su schopni spravit nieco za co by dostali trest smrti. alebo nemam pravdu?
ak ma mas potrebu este s niecim otravovat, prosim odpusti si to, moj nazor nezmenis, som PROTI trestu smrti.
@hoperpohroma No keď už hovoríme o tých daniach myslím že nehovorím len za seba ale aj za ostatných ktorím sa to tiež nepáči a povedz mi jednú osobu ktorá zavraždila je na slobode a platí dane a vie sa že zavraždila.... A si proti trestu smrti a nezmeníš to dobre tvoju babu matku sestru zavraždí nejaký maniak urobí s z ich kože kabát a budeš za to aby dostal iba doživotie lebo to je podla teba udeliť mu trest smrti nehumánne?
@pukynka_15 Vety "nemusíš mi tlačiť rozumy do hlavy.. mňa to nezaujíma.. svoj názor nezmením." nepovažujem za logický argument chcem od teba logické vysvetlenie prečo by nemal byť pre vrahov najvyššieho kalibru trest smrti....
@trash a na co ti mam davat logicke argumenty. musis sa uspokojit s tym, ze mam ine veci na praci aku tu o tom s tebou debatovat... pretoze evidentne kazdy mame iny nazor a ani jeden z nas ho nezmeni .. takze - stratený čas tu
@pukynka_15 Evidentne máš iné veci na robote a predsa si si našla čas okomenbtovať môj príspevok a názor si môžeš mať aký chceš ale mal by v ňom byť racionálný zmysel a nič rozumne som vo vete je to nehumánné nemal by byť trest smrti nenašiel hovoril som s takými ľuďmi na ktorých je vidieť že sú pacifissti a oni povedali že trest smrti by tu mal byť lebo čo je to za systém keď za sak trávy pôjdeš do chládku na 14 rokov a za vraždu na 5....
naco ti tu budem vypisovat svoj nazor, ked ho aj tak nepochopis a budes si mliet svoje.. drz sa svojho.. ja som svoj nazor napisala hore... paci nepaci dovidenia
Otázka na zamyslenie. Ak niekoho odsúdia do väznice na pár rokov a potom zistia, že bol nevinný už vtedy je to zlé ale časom sa to zmenší aj tak to sprevádza celým životom. Ale ak niekoho nevinného odsudia na trest smrti neviem ako sa mu budú ospravedlňovať. A síce na niektorých je trest smrti dobrý no na pedofilov, masákoch a podobne by som ho nevyužívala. Zomrú a majú pokoj. Radšej doživotie. Niekedy sa zamýšľam aj nad tým či by nebolo zločincom urobiť to isté čo oni urobili ich obetiam. Každý má svoj názor a asi to zostane 50 na 50.
Za obzvlášť ťažký zločin (ako sú napr. tie popísané v úvode) by som bol ochotný uložiť trest smrti. Doživotný trest stojí štát a teda daňových poplatníkov neskutočné peniaze. Myslíte si, že si ich taký človek od vás zaslúži?
Jediným kompromisom by boli nútené práce, kde by si dotyčný na výkon svojho trestu sám zarobil. To ale v tejto "akože demokracii" nie je možné
nie... je to príliš mierny trest... basa do konca života je horším trestom, ale aj tie basy by mali byť horšie, prísnejšie... mali by ich týrať aby trpeli, tak ako ich obete...
Skutočná spravodlivosť by bola, keby vraha zavraždil vrah. Nie štát. Taký istý blázon vrah. Karma. Nechať ho na slobode kým ho nedolapí rovnaká hrôza akú sám spôsobil. A čo je v trestnom práve je skôr politicky výhodné než skutočne spravodlivé... A tiež ekonomicky.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
63 komentov
mozno iba na tych, co urobili fakt cosi zle, ale vazne priserne! nech viac.na tomto svete nie jem. Ale inak..
Naopak, ak je efektívny, (čo väčšinou bohužiaľ nie je) vidí sa mi ako dobré riešenie.
Narozdiel od platenia niekomu celý život v base, aby ho žralo svedomie.
A aby potom tie basy boli plné a iných púšťali na slobodu.
To myslíš pre ťažkých zločincov, pri ktorých pripadal do úvahy trest smrti?
ale nie v takom väzení aké máme dnes, ale plesla by som do hladomorne z takého 15. storočia.
dokonce horší! To vám snad připadá směšné a podivné, ale
zamyslíte-li se nad tím, může vás napadnout i taková věc. Tak
třeba při mučení je utrpení, bolest, tělesná trýzeň, ale člověka
to odvádí od duševních útrap, takže ho trýzní jedině rány, dokud
nezemře. Ale přece hlavní, nejprudší bolest nepochází od mučení,
ale z vědomí, že už za hodinu, potom za deset minut, potom za půl
minuty, potom za vteřinu, potom teď hned opustí duše tělo, a
nebudeš už víc člověkem a víš to s naprostou jistotou, ano,
nejhorší je ta jistota. Když kladeš hlavu rovnou pod ostří a
slyšíš, jak ti nůž sklouzne nad hlavou, ta čtvrtina vteřiny je ze
všeho nejhroznější. Víte, že to není jen moje fantazie, že to
říká mnoho lidí? A já tomu věřím, proto vám otevřeně říkám svůj
názor. Zabíjet za vraždu je nepoměrně větší trest než sám zločin.
Zabíjet podle rozsudku je mnohem strašnější než úkladná vražda.
Ten, koho zabíjejí lupiči, podřezávají ho v lese nebo podobně,
pořád ještě doufá, že se zachrání, doufá do poslední chvíle. Byly
případy, že někdo už měl proříznuté hrdlo a ještě doufal, utíkal,
prosil. Jenže zde tuto poslední naději, s níž se stokrát lehčeji
umírá, neodvolatelně berou; je tu rozsudek a v tom, že jsi mu
bezvýhradně podroben, tkví právě nejhroznější utrpení, nad které
na světě není. Přiveďte vojáka a postavte ho za boje přímo před
hlaveň děla, střílejte na něho, on stále ještě bude doufat, ale
přečtěte témuž vojákovi neodvolatelný rozsudek a on zešílí nebo
se rozpláče. Kdo chce tvrdit, že tohle může lidská přirozenost
vydržet a nepropadnout šílenství? Proč takové nesmyslné,
zbytečné, marné hanobení? Snad by se našel člověk, kterému
přečetli rozsudek, nechali ho chvíli trpět a potom řekli: Jdi, je
ti odpuštěno! Takový člověk by asi mohl vyprávět! O takové
trýzni, o takové hrůze mluvil i Kristus! Ne, takhle se nesmí
jednat s člověkem."
F. M. Dostojevskij
takže ak by bol aj v base tak nech ma pravo na život.
no aj trest by mal mať svoje medze.
žiadne týranie.
a toto ze "dane" je cely tak trapny argument, ze by ma zaujimalo aky debil ho vobec mohol vymysliet O______o na slovensku odvadzas za kazdu picovinu 20% dan, myslis si ze je to v pohode? tvoje dane idu na vacsie sracky ako je lacne jedlo pre vaznov. keby vsetko funguje tak ako ma, dane by sme mali 3krat mensie ako ine rozvinute staty eu a ani by si si nevsimol ze ti par centov (ak nie este menej) odide na jedlo pre vaznov, kedze na nich sa sklada, pokil viem, cele slovensko. NA PAR LUDI (tym myslim tych, ktorym by si ty udelil trest smrti a ja dozivotie).
+ neviem kde beries ze si sami na to jedlo nemozu zarobit, ved nie su fyzicky neschopni pracovat par hodin denne ak su schopni spravit nieco za co by dostali trest smrti. alebo nemam pravdu?
ak ma mas potrebu este s niecim otravovat, prosim odpusti si to, moj nazor nezmenis, som PROTI trestu smrti.
Jediným kompromisom by boli nútené práce, kde by si dotyčný na výkon svojho trestu sám zarobil. To ale v tejto "akože demokracii" nie je možné
Preto je najlepšie doživotie. A môže sa stať, že človeka odsúdia neprávom a časom sa na to príde. Keby bol už mŕtvy, tak veľká smola..