Mám 13 rokov. Teraz idem do osmeho ročníka a keď ho dokončím, chcem ísť na jazykové gymnázium. Moji rodičia hovoria, že je to dobrá voľba. Mohla som ísť z piateho ročníka na osemročné, urobila som skúšky no nakoniecv som nešla pretože som sa bála. Už na b
a myslis si ze na bilingvalnych nemame chemiu ci co? plus sa pozri ake mas hlavne tie skoly v okoli lebo 90% tych skol je prirodovedne zameranych. to neni skola o tom ze neviem prirodne vedy tak idem hentam to mas normalnu skolu so vsetkym co k nej patri len v inom jazyku.
prepáčte za 2 príspevky za sebou, ale cez google chrome mi občas seká birdz.
Hovorila som źe mi nejde anglická výslovnosť a nie jazyky
a čo sa týka toho francúzkeho a talianskeho … tak ja neviem, mám záujem o rozne jazyky. Veď preto som založila túto tému, aby ste mi poradili který zo svetových jazykov sa najviac v dnešnej době oplatí.
Nenechaj sa rodičmi nútiť preboha. Dobre, si vo veku, kedy ti majú poradiť, ale ty sama sa musíš rozhodnúť, čo chceš urobiť v udúcnosti. ja napríklad chodím na osemrčoné gymko. Rodičia necheli, aby som šla a teraz sú úplne štastný, že už mám nejaký podklad, na ktorom môžem stavať. Čiže rozhodni sa sama, nenechávajto na rodičoch.
Ježiši tam potom tam nechoď .. a nie je to najlepšia voľba, keď tam nechceš ísť sama. Jazyk je dôležitý ale dá sa naučiť aj inak ako na bilingválnom. Ak tam nechceš ísť len kvôli strachu z toho že by si to nezvládla tak potom nemaj stres ! Možno budeš mať s chémiou veľa prebdených nocí, ale kto chce zvládne
anglictina ti nejde nemcina ta nebavi (od toho neviem to lebo mame zlu ucitelku si odporucam VELMI rychlo odvyknut) bojis sa hovorit cudzim jazykom a sama nevies aky jazyk vlastne chces
na kieho boha sa chces trepat na hentaku skolu?
(a just to tu budem spamovat citim sa na to kompetentna)
Preto ma napadlo španielske bilingválne, pretože keď som chodila na Španělčinu na prvom stupni tak mi veľmi šla a bavila ma. Lenže potom mi kamarátky nahovořili že nemčina je lepšia, tak som nakonec ako druhý povinný jazyk šla na nemčinu ale… tá je ťažká, možno je to tým že sa učíme samé texty a žiadne slovíčka. A čo sa týka angličtiny tak 1. – 4. Ročník sme ju nikdy nemali, stále sme len chodili hrať sa na počítače a učiteľka si robila svoje a za posledné 3 roky sme dostali učiteľku čo nevie výslovnosť, na doučovaní mi melú do hlavy úplne niečo iné ako v škole. A nebojím sa hovoriť cudzím jazykom, ale anglicky trošku áno, keďže som úplne popletená. Doučovateľka mi hovorí úplne inú výslovnosť ako v škole a keď pozerám v televízii anglické programy je tam ešte iná výslovnosť ako v škole a na doučovaní
Nakoniec z vašich komentov vidím , že sa tam ísť asi neoplatí, hlavne nie na silu no dobre, tak ja tam asi nepojdem, ešte uvidím, na všetko sa vyspím a rozhodnem sa ráno možno máte pravdu, že to čo chcú rodičia nemusí byť práve najlepšie pre mňa, hlavne keď sa toho bojím.
ĎAKUJEM všetkým za rady. Už viac písať nemusíte, všetko som pochopila a rozhodnem sa
Nenechaj sa odradit a chod na to bilingvalne Povedz rodicom, nech ta zapisu uz teraz do jazykovej skoly, nie na sukromne doucko. Tam by si mala rozhovory s inymi ludmi, ktori by sa zlepsovali zaroven s tebou, je to ovela lepsie, ako doucovanie. A bilingvalne je uplne normalna skola, v inom jazyku, ale nic obrovske ine tam nie je.
To, ze sa hanbis, ked mas 13 rokov, neznamena, ze sa o pol roka/rok/dva roky nezmenis... v puberte je prirodzene mat rozne mindraky S tou anglictinou su u teba jednoznacne na vine ucitelia a na bilingvalnom by mali na anglictinu mat praveze zdatnych ucitelov. A hlavne stadial mozes hocikedy prestupit, ked ti to nepojde, prec... skus jeden rok a uz teraz dopredu povedz rodicom, ze mozno stadial odides.
Podla mna nemas ziadny problem, len si na anglinu mala zlych ucitelov a mas trochu tremu, co je normalne Navyse ked si vacsinu zapamatas z hodin na jednotky, tak na bilingvalnom by si mala to iste, len by si musela obcas trochu pridat s jazykom, co naozaj nie je az taky napor a vela by ti to dalo.
určite choď na bilingvalne, ja som sice nehcodila na biling. gympel ale na biling. študium na Obchodnej akadémii v trnave a išla by som tam znovu a znovu.. ja som toho názoru že na nijakej inej škole sa tak dobre nenaučíš Aj, ešte keď na tej mojej sme mali business English od 1. ročníka a to na normálnyych gymploch určite neučia, neviem či na biling. áno, ale tipujem že hej..
a ak máš trému súhlasim s tým komentom čo je tu nadomnou od njeakého muža, má pravdu, trému možeš mať teraz ale keď sa naučíš vyslovovať atak, jednoducho potom to opadne...
a ak máš pocit že špánina ťa bavila a chcela by si tu, tak určite choď... anglina može byť najrozširenejšia ale vie ju aj najviac ludí a v dnešnom svete sa ti hocaký jazyk len a len hodí.. budeš chodiť na španielsky bilingválny gympel a ktomu budeš ešte ďalší jazyk vedieť, to bude uplne super...
ja by som dala na rodičov, lebo predsa len, bilingválne je velmi dobrý základ do budúcna...a je jedno na akú VŠ pojdeš, lebo takmer na každej máš prijímačky z cudzieho jazyka...a aj ja keď som robila prijímačky na školu nie s viacerými jazykmi, vždy som bola len a len vo výhode že tu anglinu som zvládla lavou zadnou!
@kelly152132 zaujíma ma, ako si sa nakoniec rozhodla A myslím že biling. je super voľba, ale jazyky ťa musia baviť Ale keď ťa nútia rodičia, to už je špatne No a výslovnosť? Prosím teba My chceš povedať že na SR máme všetci rovnakú výslovnosť? Proste si obľúb tú, čo ti najlepšie sadne a hovor tou A keď ti bude učiteľka hučaťze vravíš zle, povedz, že tak to vravel Obama a ona to hovorí zle alebo podobnú blbosť Jou a th je d
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
problem?
na výber veľmi nemám
a vraj je to najlepšie čo možem urobiť
a príspevok od @7 nevidím
Skús ruské. Ruské je jednoduché a nemusíš vedieť ani ceknúť.
Hovorila som źe mi nejde anglická výslovnosť a nie jazyky
a čo sa týka toho francúzkeho a talianskeho … tak ja neviem, mám záujem o rozne jazyky. Veď preto som založila túto tému, aby ste mi poradili který zo svetových jazykov sa najviac v dnešnej době oplatí.
na kieho boha sa chces trepat na hentaku skolu?
(a just to tu budem spamovat citim sa na to kompetentna)
ĎAKUJEM všetkým za rady. Už viac písať nemusíte, všetko som pochopila a rozhodnem sa
To, ze sa hanbis, ked mas 13 rokov, neznamena, ze sa o pol roka/rok/dva roky nezmenis... v puberte je prirodzene mat rozne mindraky S tou anglictinou su u teba jednoznacne na vine ucitelia a na bilingvalnom by mali na anglictinu mat praveze zdatnych ucitelov. A hlavne stadial mozes hocikedy prestupit, ked ti to nepojde, prec... skus jeden rok a uz teraz dopredu povedz rodicom, ze mozno stadial odides.
Podla mna nemas ziadny problem, len si na anglinu mala zlych ucitelov a mas trochu tremu, co je normalne Navyse ked si vacsinu zapamatas z hodin na jednotky, tak na bilingvalnom by si mala to iste, len by si musela obcas trochu pridat s jazykom, co naozaj nie je az taky napor a vela by ti to dalo.
určite choď na bilingvalne, ja som sice nehcodila na biling. gympel ale na biling. študium na Obchodnej akadémii v trnave a išla by som tam znovu a znovu.. ja som toho názoru že na nijakej inej škole sa tak dobre nenaučíš Aj, ešte keď na tej mojej sme mali business English od 1. ročníka a to na normálnyych gymploch určite neučia, neviem či na biling. áno, ale tipujem že hej..
a ak máš trému súhlasim s tým komentom čo je tu nadomnou od njeakého muža, má pravdu, trému možeš mať teraz ale keď sa naučíš vyslovovať atak, jednoducho potom to opadne...
a ak máš pocit že špánina ťa bavila a chcela by si tu, tak určite choď... anglina može byť najrozširenejšia ale vie ju aj najviac ludí a v dnešnom svete sa ti hocaký jazyk len a len hodí.. budeš chodiť na španielsky bilingválny gympel a ktomu budeš ešte ďalší jazyk vedieť, to bude uplne super...
ja by som dala na rodičov, lebo predsa len, bilingválne je velmi dobrý základ do budúcna...a je jedno na akú VŠ pojdeš, lebo takmer na každej máš prijímačky z cudzieho jazyka...a aj ja keď som robila prijímačky na školu nie s viacerými jazykmi, vždy som bola len a len vo výhode že tu anglinu som zvládla lavou zadnou!
NEBOJ SA