@qwer28 a ty si snad niekedy videl racionalne argumenty u krestanov? cele krestanstvo je iba zle napisana rozpravka a cirkev je iba globalne schvalena mafia a pedofilia, co sa skryva za boha
Uz som to tu pisal. Viera jednotlivca sa neda vysvetlit. Je subjektivna na zaklade poznania a zazitku jednotlivca. Existencia Boha sa neda taktiez ani potvrdit ani vyvratit. Neviem preco tu ma kazdy problem akceptovat vieru/nazor/ideologiu druheho cloveka a podava argumenty aby tu vieru/ideologiu/nazor zneistil, vyvratil.
@igorv Skor je to naopak, ta birzdacka svata trojica ma potrebu dokazovat svoju vieru povecsine nezmiselnymi argumentami na co sa vzdy niekto najde kto sa do toho oprie. A vo vseobecnosti ludia nemaju radi katolikov presne preto co hovori to video. Pokial niesi krestan tak si zly, si odpad a pojdes do pekla.
@qwer28 pre nekrestanov a ateistov su zas vsetci krestania bigotni katolici, ktori neznasaju gejov a vsetkych ostatnych nabozenskych privrzencov ohlasuju to, ze su svata trojica co ma potrebu dokazovat vieru... atd.
Ale tak normalni krestania asi netravia cas na internete zdielanim nezmyselnych videi, statusov a blogov.
Treba sa naucit navzajom respektovat. A zacat od seba nie cakat kedy sa zmeni ten na druhej strane komunikacneho kanala.
@igorv To nieje pravda. Sice ateisti si povecsine maju takyto nazor na katolikov ale ked realne pridu s veriacim do kontaktu tak ho neodsudzuju podla tejto svojej vseobecnej mienky a apcetuju ho. Zatial co ked pride ateista medzi krestanov tak maju tendenciu sa spravat povysene, snazia sa ho obratit na vieru. A ked uz vravis o krestanoch tak ostatny krestania tiez nemaju radi katolikov. Presne preto. a svata trojica je vyplod katolikov nie krestanov, ostany krestania tiez neveria vo svatu trojicu.
@qwer28 bullshit. Svata trojica ako trojjediny boh, teda boh otec, syn jezis kristus a duch svaty je jedna zo zakladnych casti viery. Protestantske cirkvi neuznavaju pannu mariu ako pannu a svatu. Taktiez svatych ako "instituciu".
Inac so vsetkym musim vo velkej miere ako krestan suhlasit
@igorv Svata trojica je zaklad vieri katolikov nie krestanov. Zaklad krestanskej viery je biblia a biblia o svatej trojici nehovori. Svata trojica je vyplodom katolikov.
@igorv ...existuje fundamentální rozpor mezi „katolictvím“ a „protestantstvím... ....Zatímco jedno prohlašuje, že vykládá Boží zjevení na základě Bohem propůjčené autority a spravuje nadpřirozené svátosti jakožto prostředky Boží milosti, druhé tvrdí, že pouze komentuje Písmo sv. ve světle lidského rozumu a důsledně se vyhýbá čemukoliv nadpřirozenému nebo zázračnému. Zatímco jedno obhajuje veliká křesťanská tajemství Svaté Trojice, Vtělení, Vykoupení a reálné Přítomnosti Krista ve svátosti oltářní, druhé začalo o těchto tajemstvích velmi silně pochybovat včetně toho, že některá nebo všechny odmítlo jako staromódní pověry.....
@igorv To je tiez len dalsia cirkev ktora veri v svatu trojicu ale svata trojica nie je zakladom viery vsetkych krestanov. Ako som povedal zakladom viery krestanov je biblia a ta o svatej trojici nehovori. Idem pozriet tie odkazi co oni tam maju pri svatej trojici.
@qwer28 tvrdim z vlastnej skusenosti, ze vsetko okrem sviatosti a svatych veria moji kamosi, clenovia cirkvi braskej takisto ako tomu verim ja. Je pravda, ze davaju ovela vacsi vyznam Biblii a konania podla nej ako podla toho, co zavadzali papezi a teda neveria v pannu mariu, modleniu sa k nej, resp cez nu a svatych k Bohu. Zakladom viery je spasenie teda, ze kristus zomrel za vsetky hriechy a ak tomu uveris a cinis pokanie a boziu volu si spaseny.
Takisto veria v svtu teojicu ako trojjedineho boha. V toto iste verim aj ja.
Písmenkový Logik je hra pre dvoch hráčov, ktorá má nasledujúce pravidlá:
1. Prvý hráč si myslí pětipísmenné slovo, v ktorom sa žiadne písmeno neopakuje.
2. Druhý hráč napíše nejaké 5-písmenné slovo.
3. Prvý hráč odpovie dvoma číslami - prvé číslo udáva, koľko písmen napísaného slova sa zhoduje s mysleným slovom, tzn. stojí tiež na správnom mieste; druhé číslo udáva, koľko písmen napísaného slova je obsiahnuté v myslenom slove, ale nestojí na správnom mieste.
4. Kroky 2 a 3 sa opakujú, kým druhý hráč myslenej slovo neuhádne.
Záznam jednej hry dvoch kamarátov vyzeral nasledovne:
SONET 1 2
MUDRC 0 2
PLAST 0 2
KMOTR 0 4
ATOLY 1 1
DOGMA 0 2
V nasledujúcom ťahu bolo myslené slovo uhádnuté. Určte, ktoré slovo
to bolo.
...
Mám výsledok STROM, lenže dopracovala som sa k nemu ešte v októbri a stratila som postup, zajtra by som mala odovzdať papiere a hlavný je postup. Prosím poraďte.
Aha... ďalší jednoduchý argument od zarytého kresťana, ktorý sa dá veľmi rýchlo a jednoducho vyvrátiť mnohými spôsobmi. Povedzme, že sa má narodiť postihnuté dieťa, ktoré bude celý svoj krátky život trpieť a znášať bolesti, pričom trpieť nebude len dieťa, ale aj celá jeho rodina, ktorá nikdy nič zlé nespravila. Takéto dieťa je však dar od Boha, ktorý keby nebol zlý, tak by takúto situáciu ani nevytvoril, nie? Máš pravdu. Boh nie je zlý. Ale ani dobrý, lebo neexistuje, tak ako neexistuje Thor, Zeus či Re....
@igorv Ved dobre, mozu vo svatu trojicu verit aj ine cirkvi ale aj tak so svatou trojicou prisli katolici ked v to veria aj ine cirkvi tak to prevzali od nich ale je to stale len vykladom biblie, nie jej obsahom. Som pozrel tie odkazy a nic o svatej trojici sa tam nepise. V celej biblii urcite nieje zmienka o svatej trojici.
@igorv Obsahom biblie je to co je tam napisane. Obsahom je ze je nespravne vrazdit pretoze je tam napisane "nezabijes". Vykladom je to co si domyslas, napriklad ze je nespravne pouzivat kondomy pretoze nic o kondomoch sa v biblii nehovori.
@qwer28 samozrejme suhlasim ten bullshit s kondomami a sexom len kvoli plodeniu deti je bullshit od katolikov, ale zas sa nestotoznim nikdy so sexom homosexualov. To je aj v biblii.
No obsah som chcel skor pocut tvoj osobny nazor ale nechaj tak
@igorv
A zase nie všetci ateisti majú potrebu vieru stále vyvracať cez internet. Vieš no pri dnešných kidoch ktoré stále padajú na Boha je samozrejme že je treba aj niekoho kto sa ho zastane. Je to o pochopení lenže ateisti si myslia že len oni môžu kidať a útočiť a ak niekto povie opak tak sa naňho všetci vrhnú.
@qwer28
Vážne? My sme povýšenecký? Ja som chodil do prevažne ateistickej školy a mám pocit že ak by som tam spomenul Boha tak by sa na mňa všetci vrhli ako vy tu.
@qwer28
Vážne? Biblia nehovorí o svätej trojici? Menej fetuj prosím ťa a radšej tú knihu prečítaj. A zmienka o Ježišovom krste? Ako na Ježiša zostúpil Duch Svätý v podobe holubice je čo? A to po Ježišovom vzkriesení je čo? Ako na apoštolov zostúpil Duch svätý a dodal im odvahu evanjelizovať?
A tento citát z Matúša je čo?
„Preto vám hovorím: Ľuďom sa odpustí každý hriech i rúhanie, ale rúhanie proti Duchu sa neodpustí. Ak niekto povie niečo proti Synovi človeka, odpustí sa mu to. Kto by však povedal niečo proti Duchu Svätému, tomu sa neodpustí ani v tomto veku, ani v budúcom“ (12,31-32).
Nekonečný Boh nemôže byť dostatočne ilustrovaný nejakým konečným obrazom.
Namiesto sústredenia sa na Trojicu, pokúsme sa sústrediť na Božiu veľkosť a nekonečne vyššiu podstatu ako je tá naša. "Ó hlbokosť bohatstva a známosti a múdrosti Božej! Aké nevyspytateľné sú Jeho súdy a nepochopiteľné cesty Jeho! Veď kto poznal myseľ Pánovu, alebo kto Mu bol radcom?" (Rímskym 11:33-34).
Kto verí v Boha, nepotrebuje dôkazy, tie má vo svojom srdci a sú všade vôkol nás ...
ten kto ho nemá, hľada, hľadá a stále nič nenachádza...
a vedzte, že ani ho nenajdu a ani nedokážu, že neexistuje...
je to take jednoduché, len ľudia urobili z toho vedu...
Ludia spamatajte sa a dajte kazdy kazdemu slobodu vtom co si mysli a co citi a v co veri Si videl niekedy nadavat normalneho krestana na ateistov ? ja som to nevsimol ani tu tak Ty preco hresis na tych co veria... ? Ludia snazite sa tu rozberat vieru bibliu stary ci novy zakon to je tazka tema len pre lajkov je tam vela obraznych pomenovani co sa neberie od slova do slova tieto veci sa normalne studuju. a My sa tu ideme zrat lebo on toto tu dal aby kazdeho pohorsil... ked to tak citil nech to tu da neurobil nic zle piss
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
Please dont feed the trolls.
Nevyvolávam hádku len som tu hodil video na zamyslenie.
Ale tak normalni krestania asi netravia cas na internete zdielanim nezmyselnych videi, statusov a blogov.
Treba sa naucit navzajom respektovat. A zacat od seba nie cakat kedy sa zmeni ten na druhej strane komunikacneho kanala.
Inac so vsetkym musim vo velkej miere ako krestan suhlasit
» rexcz.blogspot.sk/2011/12/rimsti-...
Takisto veria v svtu teojicu ako trojjedineho boha. V toto iste verim aj ja.
1. Prvý hráč si myslí pětipísmenné slovo, v ktorom sa žiadne písmeno neopakuje.
2. Druhý hráč napíše nejaké 5-písmenné slovo.
3. Prvý hráč odpovie dvoma číslami - prvé číslo udáva, koľko písmen napísaného slova sa zhoduje s mysleným slovom, tzn. stojí tiež na správnom mieste; druhé číslo udáva, koľko písmen napísaného slova je obsiahnuté v myslenom slove, ale nestojí na správnom mieste.
4. Kroky 2 a 3 sa opakujú, kým druhý hráč myslenej slovo neuhádne.
Záznam jednej hry dvoch kamarátov vyzeral nasledovne:
SONET 1 2
MUDRC 0 2
PLAST 0 2
KMOTR 0 4
ATOLY 1 1
DOGMA 0 2
V nasledujúcom ťahu bolo myslené slovo uhádnuté. Určte, ktoré slovo
to bolo.
...
Mám výsledok STROM, lenže dopracovala som sa k nemu ešte v októbri a stratila som postup, zajtra by som mala odovzdať papiere a hlavný je postup. Prosím poraďte.
No obsah som chcel skor pocut tvoj osobny nazor ale nechaj tak
A zase nie všetci ateisti majú potrebu vieru stále vyvracať cez internet. Vieš no pri dnešných kidoch ktoré stále padajú na Boha je samozrejme že je treba aj niekoho kto sa ho zastane. Je to o pochopení lenže ateisti si myslia že len oni môžu kidať a útočiť a ak niekto povie opak tak sa naňho všetci vrhnú.
Vážne? My sme povýšenecký? Ja som chodil do prevažne ateistickej školy a mám pocit že ak by som tam spomenul Boha tak by sa na mňa všetci vrhli ako vy tu.
Vážne? Biblia nehovorí o svätej trojici? Menej fetuj prosím ťa a radšej tú knihu prečítaj. A zmienka o Ježišovom krste? Ako na Ježiša zostúpil Duch Svätý v podobe holubice je čo? A to po Ježišovom vzkriesení je čo? Ako na apoštolov zostúpil Duch svätý a dodal im odvahu evanjelizovať?
A tento citát z Matúša je čo?
„Preto vám hovorím: Ľuďom sa odpustí každý hriech i rúhanie, ale rúhanie proti Duchu sa neodpustí. Ak niekto povie niečo proti Synovi človeka, odpustí sa mu to. Kto by však povedal niečo proti Duchu Svätému, tomu sa neodpustí ani v tomto veku, ani v budúcom“ (12,31-32).
Ja nehovorím oko za oko zub za zub ale tam kde na Boha nadávajú je aspoň u mňa samozrejme že sa ho zastanem.
Namiesto sústredenia sa na Trojicu, pokúsme sa sústrediť na Božiu veľkosť a nekonečne vyššiu podstatu ako je tá naša. "Ó hlbokosť bohatstva a známosti a múdrosti Božej! Aké nevyspytateľné sú Jeho súdy a nepochopiteľné cesty Jeho! Veď kto poznal myseľ Pánovu, alebo kto Mu bol radcom?" (Rímskym 11:33-34).
Skús vytvoriť samostatné fórum, takto to tu nebude fungovať
ten kto ho nemá, hľada, hľadá a stále nič nenachádza...
a vedzte, že ani ho nenajdu a ani nedokážu, že neexistuje...
je to take jednoduché, len ľudia urobili z toho vedu...