nacionalizmus je pre mna nieco co vyzdvihuje narod a narod je premna nasilu zostavene spolocenstvo ludi na zaklade etnickej prislusnosti.Spolocenstvo ludi,ktore sa nikdy navzajom nestretnu!Ak chce niekto zavesit svoje hodnoty na tychto principoch je potencialny masovy vrah,a toto tvrdenie je podlozene hystorickymi udalostami,takze u mna nacionalizmus urcite nie,
ako výborný spôsob vplývania na menej inteligentné vrstvy obyvatelstva, dobrý spôsob zakrytia nežiadaných (alebo nemorálnych) krokov vlády. A pre mňa osobne, nehumánny náhľad na svet.
Celkovo ale pojem nacionalista už zrejme splýva s inými pojmami, a ludia ich zamienajú s pojmom fašista alebo nacista. Na jednej strane sa tomu až tak v našich podmienkach nečudujem, nakoľko sú si tieto pojmy relatívne blízke.
vnímam ho asi tak, že ma v živote ešte nenapadla myšlienka: Úprimne ľutujem, že som zo Slovenska (občas je človek ale nútený si zanadávať nad vecami, ako ministerstvo školstva, ekonomika a tak...)
tužidlo: nejde o to, čo je lepšie, lebo vieme, čo kde je ako a lepšie, či horšie, jednoducho tvojou poviinnosťou je dať na držku tomu, kto zhanobí pred tebou Slovensko, či to len ja pocítim také pohnútky?
okrem toho, ešte podotýkam, že sa hlásam aj k Rusku, malo by to byť síce Bulharsko, ale ja tam ani nevidím rozdiel medzi týmito krajinami, ticho! Slovania!
A čo sa týka nejakého akože vlastenectva vo vojne ...
Tak na to by ma neprehovoril nikto ...
Je úplne krásne, že si na rečiach o vlastenectve postavili armádu takí Američania, ktorí vlastne vždy viedli útočnú, dobyvačnú vojnu niekde ďaleko odsvojho územia ...
Suhlasim v podstate skoro so vsetkym co tu je napisane.
5 - cica ty kukni radsej do slovnika cudzich slov bo nevis co rozpravas nic v zlom
2 - afaba - mylit si menstruciu s demonstraciou ... tiez byt tebou viac citam
Rozviniem :
My ako Slovaci mame jedno puto, nieco co nas spaja. Historia, rec, uzemie na ktorom zijeme. Nesuhlasim s nazorom "Spolocenstvo ludi,ktore sa nikdy navzajom nestretnu!" Nikto nie je ostrov. A ty tiez nezijes v bubline - predpokladam. A na principe nacionalizmu funguje kazdy stat. Takze to tak trochu popiera tvoju teoriu. Vlastne ju popiera uplne.
Nacionalista = Narodovec, ked pocujem narodovec vybavi sa mi Hodza, Stur, Hurban, Chalupka .... Takyto pristup k narodovstvu, alebo lokalpatriotizmu ci patriotizmu sa mi zda byt skoro povinny. Tj. poznat historiu svojej domoviny a byt na nu patricne hrdy.
Nacionalizmus typu "Boh zehnaj Amerike" eee nemusim. Ozaj sluzi iba na manipulaciu.
tužidlo, áno, všetci nadávame na dlhý zoznam problematík SR, do Nitri sa možno dostanem, ak budú peniaze, a posúdim, či je diera , strašne chcem ísť do (na?) arboretu, či jak sa to skloňuje
vlastnectvo...vojna, vojna je ešte háklivejšia téma, než nacio, nuž, ani neviem, kde začať...polnoc...nie, mne sa nechce rozpisovať
@11 rád by som vedel odkial máš že každý štát funguje na nacionalistickom princípe. Pretože to by znamenalo jednonárodné vlády (a to už dáááávno nieje), kedže ide o občiansku a nie národnú príslušnosť. Skôr každý štát si chráni svoju národnú (resp. historickú) identitu.
Síce je pravda, že to je sídlisko, ktoré má ešte väčšiu mieru hnusu ako zbytok mesta ...
Ale všeobecne ... Nitra má bohatú históriu a dokázala z nej vyťažiť akurát 3,5 kg exkrementov ... Jedno z najstarších a najväčších miest a už na prvý pohľad je to bordel ...
Už len architektonicky sme úplne na dne ... 20 metrov od hradieb sú hnusné komunistické krabice, na ktoré sa ani pozerať nedá ... Budovy absolútne nie sú zladené, vedľa seba sú budovy s hocijako pomiešanými stavebnými prvkami, väčší mišmaš ťažko nájsť ....
A na pešej zóne je jedna stará fotnána, (ktorú mám ja osobne veľmi rád, ale určite väčšine ľudí pripadá dosť hnusne ... ) jedno divadlo v tvare krabice a potom už len samé fádnosti ...
ku trinástke: ta potom sa hlásam len k Rusku, všetko je založené na tom, prečo sa odlišujem, a nezvyčajné bolo, že som mala tri šedivé vlasy vďaka bakalárskemu ročníku
problem vacsiny mladych... preco mam byt hrdy na to kde som sa narodil nijak som to neovplyvnil...
Tak skusim napsisat preco... Historiu Slovenska z cias Rakuska - Uhorska urcite poznas. Uz len z toho dovodu, ze za nasu zem polozilo a riskovalo zivot vela ludi. Uz len za to, ze sa bili, aby si mohol rozpravat rodnou recou a nebol brany ako priselec na uzemi tvojich predkov. Ale to je o hrdosti a patricne prejavenej dostojnosti voci nasim dejnam. Napr. taky amik nema skoro ziadnu normalnu historiu. Kolko im patri uzemie na ktorom ziju ? Ako ziskali tu zem ?
Tak asi tak.
A este Nitra - diera ? No mozno pre nevedomeho. z historickeho hladiska velmi zaujmava lokalita.
A sčasti pripúšťam aj ten patriotizmus v zmysle nejakého boja proti zlému systému, ale príčinu toho by som skôr nazval odpor voči nespravodlivosti ako vlastenectvo ...
patritizmus nutne nemusi byt boj, moze to byt aj prijemne poznanie... rodna krajna je nieco co nas spaja... napr. ked si niekde v cudzine a stretnes slovaka rozhodne to potesi... preco ? no jednoducho preto, lebo obaja patrite niekam.. spaja vas rec, historia, geograficka poloha....
to je psychologicky efekt kazdy chce niekam patrit niekam sa zaradit
ani nie rozpisovať, ale som naladená na inú nôtu a vlastne k vojne ani nemám čo povedať, dosť som sa jej zaoberala v knihách, v dejepise, v spoločnosti, naposledy som padla na riť z vojenskej šikany v Rusku...čo ma viedlo k jednej tradičnej veci, pri inej káve, no ale radosť pozerať teraz na blackangel vs tužidlo...
comyslis koli comu je najviac vojen,koli skurvenemu nacionalizmu,opakujem ak chce niekdo stavat svoje hodnoty na nacionalizme tak je chory,preco ma mi byt blizsi niekdo kto sa narodil 300kilometrov odomna(v kosiciach) ako niekdo kto je len 20 km odomna(bern) blizsi?a to ze na principe nacionalizmu funguje kazdy stat je cista hovadina,to by bolo slovensko rozlohou omnoho mensie,nezilo by tu tolko mensin
Neovplyvním príslušnosť k národu, rodnú krajinu, ani mesto ... Neskôr môžem ovplyvniť súčasný stav, ale v človeku často zostáva láska k tomu, čo je rodné ...
Ja som ani nevravel, že musí byť, ale že ten aspekt chápem ... Lebo sám by som tak konal podľa možnosti ...
Ok Zippy (ozaj mam ta vobec v priateloch ? - eh ak nie pojdem si ta adoptovat daj navrh dame inu diskutejsn nieco viac psychologikus ??? tak co daaaame to pleeenu ...?
nechaj tuzidlo sa snazi a je mi sypaticke... rozhodne viac ako holotrt majklnajt ci jak sa to vola ten ujo posadnuty vekom rpispievajucich
nemáš , ale duchom sme si sestry, krstný bol azel, tak to je hlavné, predsa, nie? ale daj si ma, aj tužidla, dávam zaňho ruku do vedra hovien , že nebudeš sklamaná
no a k tej psycho...no, bolo by tu toho viac, napríklad, príčiny vraždenia (booože, furt mi ide na rozum roďa dnes), alebo napríklad spoločnosť dnes a včera...alebo vieš čo? pusťme sa do spôsobu zmýšľania mužov, chce sa mi , čítam husitov teraz a tam to fičí riadne a ešte napríklad ma zaujala hláška holýnajta, že on nečíta knihy od žien...čo na to povedať? ani moju nebudeš čítať, holýnáájt?
@33 pretoze vacsinou su moc zasnene a roamnticke tot vse...ale nejaku odbornu knihu od nejakje doktorky si rad precitam...a ty sa aku chystas vydat hm?
ahá, dobre, že si to vysvetlil, lebo ja sa už nad takými rečami o ženách ani nejdem rozčuľovať, skôr ma to zamrzí...inak je veľa kníh od žien, dokonca dávno mi brat vravel, že jedna písala fantasy pod pseudonymom, a on ich hlhtal s tým, že je od uja
moja prvá ťa zaujímať asi nebude, ale nejde o román určite, niečo na spôsob malého princa
druhá iba v prípade, že si doma vo fantazírovaní a hovorí ti niečo tolkien verzus george lucas...
podla mna nam chyba narodna hrdost, byt schopny odvolavat sa na tradicie a povod. bud na to ludia jebu uplne, alebo sa na to sustredia az prilis extremisticky.
o matkinovi som aj ja veľa počula, a zatiaľ som voči autorovi autorke skeptik, hoci som nič neprečítala, áno som, ale samozrejme, niečo si prečítam, aby som nabudúce vedela aj prečo kritizujem...popravde však nemám čas sa hrabať v súčasných dielach, zvysoka na ne seriem, hoci sa teraz idem zosrať zo sapkowskeho, hoci pár vecí by som mu mohla vytknúť, ale páči sa mi beztak realistický štýl, v dvojke trochu viac opisuje, čo sa mi už nepáči, a moje tempo čítania sa značne znižuje
blacky, ja len že, ma poslednú dobu serú...:a vôôbec ľudia ma serú... smiley:: no dobre dobre...tak založme tému, prečo nás musia toľko srať všetci, alebo vieš čo, teraz ma napadol mechanický pomaranč, a teda zvrátenosti , čiže mohli by sme založiť niečo na ten štýl, že násilie verzus beethoween...a mne by to dosť pomohlo, keby sa dačo rozpísalo, založ ty, dlho si tu nebola, dajme, že kontrasty vášho života
ááále, veď nemôžme si sadnúť úplne vo všetkom, iba na lavičku ak , ani ja nezdieľam niektoré pohľady tužidla, pení občas drísty najvyššej tuhej konzistencie (i)
dobre, založ : ja sa odvolám na sapkowksého (momentálne) a prekvapením bude ešte niečo...takže jaks a bude volať poprdeli tá diskusia? najrpv názovček, prosím, mohlo by byť mentalita mužov...to je tak rozkošne provokujúce
jééééééj, detiiiii, spráááávne, dobre, že si mi pripomenula, takže trojmesačné, no zlaté, a ja mám zase pocit, že už priveľa zo seba vydávam, asi to stopnem, bo ešte prestanem byť zaujímavá, a to by bol hotový koniec sveta
ok seeegra budem ta branit do roztrhania klavesnice ked by ta za to upalit chceli
nadpis zostava ako bolo vyssie uvedene a fcul to pohorsujuce jadro
Ako matriarcha si dovolim povedat, ze niekedy (velmi casto) viazne komunikacia medzi pohlaviami. Nech sa my zeny snazime akokolevek vychadzat s opacnam pohlavim, vzdy, zakonite vzdy, maju tendecie prejst do utocnej polohy (vacsina muzov je rada hore . Nechapem preco nedokazete komunikovat a konat na istej vlnovej (rozumovej) dlzke, bez naznakov maskulinnej, ci ciste patriarchalnej prichute. Zeby chyba v programe ?
Ale na programy ste predsa machri ? Tak v com je problem ?
Asi v chapani sveta. Pretoze muzi maju tendeciu mysliet si, ze muzsky rozum hybe svetom. Keby ste vy vedeli ako zeny vnimaju vas "rozum". Povacsinou ide o tu cast tela ktora sa nachadza pod bedrami . Ono v skutocnosti hybe svetom uplne iny organ .
- autorka sa ospravedlnuje za obsah vsetkym chlapcom, chlapom, muzom, ktori zenu vnimaju ako hodnotnu a rovnopravnu. taktiez kazdemu tvorovy opacneho pohlavia, ktori nezapada do daneho vzorca (ak taky existuje nech mi napise -
Podľa mňa je rozdiel byť nacionalistom a národniarom/patriotom. Rozhodne sa cítim ako národniar. Znamená to pre mňa mať rád svoju krajinu, chrániť ju pred nepriateľmi a snažiť sa o to aby som sa tu mal dobre. Chápete...občas sadnúť do tankoch a tak...
neviem sice ako chces argumentovat voci mojmu osobnemu nazoru, ze to nie je nic pre mna, ale nech sa paci, mozes sa o to pokusit
to, ze potrebujem slovnik cudzich slov za argumentaciu samozrejme nepovazujem. viem co ja neacionalizmus a aj ked to prave pre ludi tvojho typu je uplne nepochopitelne, tak ja proste fanusik nacionalizmu nie som.
narodil som sa na slovensku, tak ok, som slovak, je to dolezite? neposeriem sa z toho, ake mam obcianstvo a neposerie sa z toho nikto iny na svete.
80 nevyjadril si sa presne tak som ta tam zaradila... a ten zbytok... hmm. uz som na tu temu pisala s tuzidlom pozri si vyssie nechce sa mi opakovat... to na margo tej otazky "preco" ???
argumetovat na nazor niekoho ineho a vyvracat nazory nie je problem to vie kazdy
@afaba : ty hipik, ked sa ti nepaci mozes vypadnut, tvoje nazory su krasne, ked ich podlozis skusenostami, kde na svete sa niekedy takyto nazor presadil, sklonim hlavu a ospravedlnim sa (pripad feministiek z roku 1986 z USA neberiem do uvahy)
patriotizmus chapem nieco ako ked sa stane vlakove nestastie, tak si vsetci vyzereme a ideme mlavat vlajkami a revat pred kamery. Tak si ho predstavujem ja.
nacionalizmus chapem ako nieco, co je krasne opisane na wikipedii (UTFG ALL OF U) a zaroven ako nieco protizakonne, nepovolene a zamerane proti vlastnemu statu. Ludia, ktorych oznacujeme za nacistov by sme podla mojho nazoru mali vyhnat do exilu, odobrat im obcianstvo a ukoncit s nimi toto hlupe trapenie. Ich ciny a nazory su protiustavne. Ked niekto kona proti ustave vlastneho statu, ktoreho je obcanom, je to podla mna zlocin na urovni vlastizrady.
feministky - mam nazor a donedavna som si myslel, ze aj originalny, dokial mi niekto nepovedal, ze takyto postup navrhoval jeden pan s fuzikmi v '39 s Polskom. Jo len jedna mala poznamka specialna pre feministky: "Vy kravy! Ked chcete platy, tak si ich najprv zasluzte! Ked chcete rozhodovat, tak najprv budte rozhodne! Ked chcete byt ekvivalentne, tak podte rubat drevo do hory a po celozivotnej tazkej praci pojdeme spolocne do dochodku v ten isty den! Ok?"
sovinizmus - nema vyvoj .. prirodzene.. my lovime, zeny varia a peru. Ked nevaria, neperu a nerodia tak chcu peniaze a vznikol feminizmus.
ale sa tak zamyslite vsetky narody, kmene a etnika ktore doteraz prezili a ziju na nejakej urovni vdacia z urcitej casti ludom ktory pre ten svoj narod nieco urobil, ci uz vytvoril nejaku materialnu alebo duchovnu hodnotu, alebo zanho akymkolvek sposobom bojovali
robili to pre svoj narod a nielen pre seba, takych ludi by som nazval nacionalistami, patriotmi/vlastencami
nacionalizmus je skor politicky pojem ale nemusi byt, zalezi od kontextu
Skoda, ze cim dalej tym viac je oblubene "antivlastenectvo" a neobjektivna kritika vlastneho naroda
ja by som sa nenazval nacionalistom ale vlastencom. nevadi mi ked vsetci ostatny nie su vlastenci, ale ked ma niekto hlupe protinarodne keci, tak to ma privadza do zlosti
Nacionalizmus je uplne zbytocny lebo rozvrstvenie obyvatelstva v ramci jedneho naroda je tak obrovske ze akykolkvek spolocny ciel je iluzorny...Kto je nacionalista tak ten bojuje v podstate za nic....Okrem toho momentalne prebieha silna asimilacia takze cistym Slovakom je malokto.....Nacionalizmus = Zbytocnost
ani som to nedocital cele (prisiel som tak do polovice potom to zacalo ubiehat az prilis OT), ale suhlasim viac menej s black angel-om. Ze kvoli nacionalizmu boli stovky vojen? Ano boli a to len dokazuje ako silno je nacionalizmus zakoreneny v ludoch. Rusko-gruzinska vojna sa sice tvari ako nacionalisticke ale tam ide o nico uplne ine...
Takze ano som nacionalista, nehanbim sa za to odkial som a som hrdy na to ze som Slovak, ale nepotrebujem teraz madarovi/nemcovi/hotentovi rozbit hubu za to, ze ma iny nazor. Nie e tu vsetko dokonale ale to nie je nikde. A aj ked to amici prehanaju s tym nacionalizmom, bolo zaujimave sledovat aki su hrdi ze ziju tam kde ziju aj ked nesuhlasia so vsetkym co ich vlada robi stale boli hrdi.
slovan - ocividne nechapes nacionalizmus. Nacionalisti nikdy nepozerali na to kdo je 100% cisty slovak, moze to by aj miesany madar, nemec alebo cech, lebo to na pohlad ani vidiet nemozu.... a casto to ani dotycny "miesanci" nevedia takze je to bezpredmetne.
slovenskou narodnostou sme vsetci jeden narod a svojimi cinmi ovplivnujem situaciu krajinu v ktorej zijeme. Ked niekto "bojuje" za svoj narod tak bojuje za ludi od ktorych zavisi pritomnost a buducnost jeho krajiny.
A nacionalizmus nie je o tom ze sa picuje na ine narody (pokial na to nie je normalny dovod ), ale o braneni vlastnych zaujmov, podporovanie vlastnej ekonomiky vlastnej kultury... pred cudzimi
91. mna o tom nemusis poucovat, precitaj si co napisal slovan, kritizuje nacionalizmus ale do profilu pise ze je nacionalista a pocuva nacionalisticku hudbu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
92 komentov
Celkovo ale pojem nacionalista už zrejme splýva s inými pojmami, a ludia ich zamienajú s pojmom fašista alebo nacista. Na jednej strane sa tomu až tak v našich podmienkach nečudujem, nakoľko sú si tieto pojmy relatívne blízke.
A byť vlastencom neznamená byť nacionalistom.
no a tak vážne no...je to nejaka myšlienka povyšujuca vlastný národ nad ostatné...aaaa to je nič pre mňa
Je Slovensko lepšie ako iné krajiny, sú principiálne lepší jeho obyvatelia?
okrem toho, ešte podotýkam, že sa hlásam aj k Rusku, malo by to byť síce Bulharsko, ale ja tam ani nevidím rozdiel medzi týmito krajinami, ticho! Slovania!
Tak na to by ma neprehovoril nikto ...
Je úplne krásne, že si na rečiach o vlastenectve postavili armádu takí Američania, ktorí vlastne vždy viedli útočnú, dobyvačnú vojnu niekde ďaleko odsvojho územia ...
Ale ja by som nešiel ani do obrannej
5 - cica ty kukni radsej do slovnika cudzich slov bo nevis co rozpravas nic v zlom
2 - afaba - mylit si menstruciu s demonstraciou ... tiez byt tebou viac citam
Rozviniem :
My ako Slovaci mame jedno puto, nieco co nas spaja. Historia, rec, uzemie na ktorom zijeme. Nesuhlasim s nazorom "Spolocenstvo ludi,ktore sa nikdy navzajom nestretnu!" Nikto nie je ostrov. A ty tiez nezijes v bubline - predpokladam. A na principe nacionalizmu funguje kazdy stat. Takze to tak trochu popiera tvoju teoriu. Vlastne ju popiera uplne.
Nacionalista = Narodovec, ked pocujem narodovec vybavi sa mi Hodza, Stur, Hurban, Chalupka .... Takyto pristup k narodovstvu, alebo lokalpatriotizmu ci patriotizmu sa mi zda byt skoro povinny. Tj. poznat historiu svojej domoviny a byt na nu patricne hrdy.
Nacionalizmus typu "Boh zehnaj Amerike" eee nemusim. Ozaj sluzi iba na manipulaciu.
Určite sa takých nájde viac, ale ja takú potebu rozhodne necíti ...
Ak s ním súhlasím (hanobiť Slovensko by sa dalo rozumnými argumentami dosť tvrdo a dlho tak súhlasím
Ak nesúhlasím, argumentujem ...
Necítim potrebu brániť si urazenú česť, ani čo sa národa, ani čo sa mesta týka ...
Nevadí mi napríklad ak niekto povie, že Nitra je diera .... veď je
Veď som to nijak neovplyvnil ... Navyše hrdý by som skôr mal byť na niečo nezvyčajné, niečo "v čom som lepší" ...
vlastnectvo...vojna, vojna je ešte háklivejšia téma, než nacio, nuž, ani neviem, kde začať...polnoc...nie, mne sa nechce rozpisovať
A prečoby len klokočina?
Síce je pravda, že to je sídlisko, ktoré má ešte väčšiu mieru hnusu ako zbytok mesta ...
Ale všeobecne ... Nitra má bohatú históriu a dokázala z nej vyťažiť akurát 3,5 kg exkrementov ... Jedno z najstarších a najväčších miest a už na prvý pohľad je to bordel ...
Už len architektonicky sme úplne na dne ... 20 metrov od hradieb sú hnusné komunistické krabice, na ktoré sa ani pozerať nedá ... Budovy absolútne nie sú zladené, vedľa seba sú budovy s hocijako pomiešanými stavebnými prvkami, väčší mišmaš ťažko nájsť ....
A na pešej zóne je jedna stará fotnána, (ktorú mám ja osobne veľmi rád, ale určite väčšine ľudí pripadá dosť hnusne ... ) jedno divadlo v tvare krabice a potom už len samé fádnosti ...
Do arboréta
Nechce rozpisovať ... A ešte pred chvíľou ti straŠne chýbali staré dobré témy ...
problem vacsiny mladych... preco mam byt hrdy na to kde som sa narodil nijak som to neovplyvnil...
Tak skusim napsisat preco... Historiu Slovenska z cias Rakuska - Uhorska urcite poznas. Uz len z toho dovodu, ze za nasu zem polozilo a riskovalo zivot vela ludi. Uz len za to, ze sa bili, aby si mohol rozpravat rodnou recou a nebol brany ako priselec na uzemi tvojich predkov. Ale to je o hrdosti a patricne prejavenej dostojnosti voci nasim dejnam. Napr. taky amik nema skoro ziadnu normalnu historiu. Kolko im patri uzemie na ktorom ziju ? Ako ziskali tu zem ?
Tak asi tak.
A este Nitra - diera ? No mozno pre nevedomeho. z historickeho hladiska velmi zaujmava lokalita.
Hej, historicky veľmi zaujímavá a súčasne prakticky poriadne na houby
Inak slová o tom, ako ľudia umierali za "moje" privilégiá ... majú niečo do seba ...
A je na zamyslenie, či k tomu patrí slovo hrdosť, neviem ...
to kde zijes a ako zijes sa da ovplyvnit...
patritizmus nutne nemusi byt boj, moze to byt aj prijemne poznanie... rodna krajna je nieco co nas spaja... napr. ked si niekde v cudzine a stretnes slovaka rozhodne to potesi... preco ? no jednoducho preto, lebo obaja patrite niekam.. spaja vas rec, historia, geograficka poloha....
to je psychologicky efekt kazdy chce niekam patrit niekam sa zaradit
Neovplyvním príslušnosť k národu, rodnú krajinu, ani mesto ... Neskôr môžem ovplyvniť súčasný stav, ale v človeku často zostáva láska k tomu, čo je rodné ...
Ja som ani nevravel, že musí byť, ale že ten aspekt chápem ... Lebo sám by som tak konal podľa možnosti ...
Prečo ti má byť bližší niekto kto je 20km od teba ako niekto kto je 300?
nechaj tuzidlo sa snazi a je mi sypaticke... rozhodne viac ako holotrt majklnajt ci jak sa to vola ten ujo posadnuty vekom rpispievajucich
moja prvá ťa zaujímať asi nebude, ale nejde o román určite, niečo na spôsob malého princa
druhá iba v prípade, že si doma vo fantazírovaní a hovorí ti niečo tolkien verzus george lucas...
Len myslim ze Mars versus Venusa bude veeelmi kontroverna tema
majklnajt necita od zien ??? neboj najt ani ja necitam Daniel štylovu a podobne grcky ale to tu asi malokto
inak zeny pisu aj lepsie veci, ale to chce navstivit kniznicu
Treba sa odvolávať na rozum a nie na tradície ...
U nás je napríklad kresťanská tradícia a na tú sa odvolávať, ehm
eee myslim, ze si to vzal zo zleeeho konca...
Nie, to jeho otec stvoril
Po tom ako si to dal s Máriou, ktorá nasadila Jozefov parohy
No vybral som si nejaký príklad, ktorý sa dá dobre okydať
ja vo všeobecnosti "bojkotujem" tradície, ktoré sa mi nezdajú logické ...
myslim, ze horlive reakcie buduuuu a minimalne majklnajt sa tam bude realizovat ... uvidis bude prdel
neviem musim pouvazovat... asi zalozim az zajtra ... toz vies mam tu taku malu 3mesacnu radost z hodou okolnosti je to tiez chlap
co keby sa volala new diskutejšn rozumove pochody opacneho pohlavia, ze by chyba v podrame ?
nadpis zostava ako bolo vyssie uvedene a fcul to pohorsujuce jadro
Ako matriarcha si dovolim povedat, ze niekedy (velmi casto) viazne komunikacia medzi pohlaviami. Nech sa my zeny snazime akokolevek vychadzat s opacnam pohlavim, vzdy, zakonite vzdy, maju tendecie prejst do utocnej polohy (vacsina muzov je rada hore . Nechapem preco nedokazete komunikovat a konat na istej vlnovej (rozumovej) dlzke, bez naznakov maskulinnej, ci ciste patriarchalnej prichute. Zeby chyba v programe ?
Ale na programy ste predsa machri ? Tak v com je problem ?
Asi v chapani sveta. Pretoze muzi maju tendeciu mysliet si, ze muzsky rozum hybe svetom. Keby ste vy vedeli ako zeny vnimaju vas "rozum". Povacsinou ide o tu cast tela ktora sa nachadza pod bedrami . Ono v skutocnosti hybe svetom uplne iny organ .
- autorka sa ospravedlnuje za obsah vsetkym chlapcom, chlapom, muzom, ktori zenu vnimaju ako hodnotnu a rovnopravnu. taktiez kazdemu tvorovy opacneho pohlavia, ktori nezapada do daneho vzorca (ak taky existuje nech mi napise -
Ešteže je za tým smajl, tak sa do toho neopriem ...
dakujem, neprosim.
nacionalny - dosl. preklad narodny
internacionalny - medzinarodny
nacionalizmus - narodovstvo
otazne je vsak ci viete co vlastne naodovstvo je ?
btw. aj Stur bol nacionalista / narodovec - to s fasizmom, nackami a pod. nema nic spolocne
deti mylite si pojmy s dojmami
povedal som, ze nacionalizmus nie je nic pre mna.
zblaznim sa teraz z toho, ze stur bol nacionalista?
ja nie som stur a neprosim si nacionalizmus, narodovstvo, patriotizmus, nech to nazves akokolvek.
LASKAVO SA DO MNA NESTARAJ, JE TO MOJA OSOBNA VOLBA.
a ano je mi jedno ked budes zachodu hovorit umyvadlo - ked je to tvoja volba
nemýliš si osoby?
O náckoch či kých extrémistoch hovorili iní ...
neviem sice ako chces argumentovat voci mojmu osobnemu nazoru, ze to nie je nic pre mna, ale nech sa paci, mozes sa o to pokusit
to, ze potrebujem slovnik cudzich slov za argumentaciu samozrejme nepovazujem. viem co ja neacionalizmus a aj ked to prave pre ludi tvojho typu je uplne nepochopitelne, tak ja proste fanusik nacionalizmu nie som.
narodil som sa na slovensku, tak ok, som slovak, je to dolezite? neposeriem sa z toho, ake mam obcianstvo a neposerie sa z toho nikto iny na svete.
argumetovat na nazor niekoho ineho a vyvracat nazory nie je problem to vie kazdy
asi tolko nebudem tu nic vypisovat to saa neoplati
je zbytocne sem prispievat, kedze ludia tu ani nepoznaju zakladne pojmy
@afaba : ty hipik, ked sa ti nepaci mozes vypadnut, tvoje nazory su krasne, ked ich podlozis skusenostami, kde na svete sa niekedy takyto nazor presadil, sklonim hlavu a ospravedlnim sa (pripad feministiek z roku 1986 z USA neberiem do uvahy)
patriotizmus chapem nieco ako ked sa stane vlakove nestastie, tak si vsetci vyzereme a ideme mlavat vlajkami a revat pred kamery. Tak si ho predstavujem ja.
nacionalizmus chapem ako nieco, co je krasne opisane na wikipedii (UTFG ALL OF U) a zaroven ako nieco protizakonne, nepovolene a zamerane proti vlastnemu statu. Ludia, ktorych oznacujeme za nacistov by sme podla mojho nazoru mali vyhnat do exilu, odobrat im obcianstvo a ukoncit s nimi toto hlupe trapenie. Ich ciny a nazory su protiustavne. Ked niekto kona proti ustave vlastneho statu, ktoreho je obcanom, je to podla mna zlocin na urovni vlastizrady.
feministky - mam nazor a donedavna som si myslel, ze aj originalny, dokial mi niekto nepovedal, ze takyto postup navrhoval jeden pan s fuzikmi v '39 s Polskom. Jo len jedna mala poznamka specialna pre feministky: "Vy kravy! Ked chcete platy, tak si ich najprv zasluzte! Ked chcete rozhodovat, tak najprv budte rozhodne! Ked chcete byt ekvivalentne, tak podte rubat drevo do hory a po celozivotnej tazkej praci pojdeme spolocne do dochodku v ten isty den! Ok?"
sovinizmus - nema vyvoj .. prirodzene.. my lovime, zeny varia a peru. Ked nevaria, neperu a nerodia tak chcu peniaze a vznikol feminizmus.
nacionalizmus ma pre mna velmi siroky pojem
ale sa tak zamyslite vsetky narody, kmene a etnika ktore doteraz prezili a ziju na nejakej urovni vdacia z urcitej casti ludom ktory pre ten svoj narod nieco urobil, ci uz vytvoril nejaku materialnu alebo duchovnu hodnotu, alebo zanho akymkolvek sposobom bojovali
robili to pre svoj narod a nielen pre seba, takych ludi by som nazval nacionalistami, patriotmi/vlastencami
nacionalizmus je skor politicky pojem ale nemusi byt, zalezi od kontextu
Skoda, ze cim dalej tym viac je oblubene "antivlastenectvo" a neobjektivna kritika vlastneho naroda
ja by som sa nenazval nacionalistom ale vlastencom. nevadi mi ked vsetci ostatny nie su vlastenci, ale ked ma niekto hlupe protinarodne keci, tak to ma privadza do zlosti
Takze ano som nacionalista, nehanbim sa za to odkial som a som hrdy na to ze som Slovak, ale nepotrebujem teraz madarovi/nemcovi/hotentovi rozbit hubu za to, ze ma iny nazor. Nie e tu vsetko dokonale ale to nie je nikde. A aj ked to amici prehanaju s tym nacionalizmom, bolo zaujimave sledovat aki su hrdi ze ziju tam kde ziju aj ked nesuhlasia so vsetkym co ich vlada robi stale boli hrdi.
slovenskou narodnostou sme vsetci jeden narod a svojimi cinmi ovplivnujem situaciu krajinu v ktorej zijeme. Ked niekto "bojuje" za svoj narod tak bojuje za ludi od ktorych zavisi pritomnost a buducnost jeho krajiny.
A nacionalizmus nie je o tom ze sa picuje na ine narody (pokial na to nie je normalny dovod ), ale o braneni vlastnych zaujmov, podporovanie vlastnej ekonomiky vlastnej kultury... pred cudzimi