toto som dnes pocul od mrte ludi , s takymto zmyslanim fakt mrte ludi nejde volit, a 1 hlas nezavazi , ale 50% popluacie ked si to povie , tak to neni jeden hlas , a volby mozu vyzerat inak ... co si o tom myslite? chodite volit? ...
Ale to je jebnutost naseho statu , to si povie kazdy pak si to povie 5 clenna skupina atd , a ako uprimne v dnesnej dobe kazdy druhy nejde volit (co ma na to pravo samozrejme)
Ako to je to ze je to PRAVO volit , a nie POVINNOST volit ... ako kedysi , ked slovakovi povies ze nieco moze a nemusi tak to nespravi lebo je lenivy -.-" a tu vidno ako 50% ma v pici kto bude hlava statu i ked v podstate to riadi vlada a prezident iba odsuhlasi zopar veci a je figurka v politickom svete ... alebo nie?
@8 Myslim ze tomu na vine znechutenost z politiky. Vela ludi malo rovnaky nazor na vec ako ja. Dokonca aj taki, ktori sa k volbam v rokoch 1998 2002 2006 hrnuli.
@0 mas prawdu 1 hlas nezawazi ale ked si to powe wiac ludi tak to je uz nieco.....a ja som aj tak nesla volit nemaam na to wek ale keby som sal tak by som wolila toho ktory bolo doteraz...
popravde kebyze mam na to vek tak sa o to aj trocha zaujimam teraz to je jedno ... ale tak aj tak keby kazdy politik dodrzal svoj predvolebny slub , tak mozno by im potom hlasy este pribudli ...
vies, to je jedna vec ze si povedia ze jeden hlas nezavazi, ale zase si vezmi, ze kopu ludi ktori uz na to vek teda maju, sa o politicke a vobec spolocenske dianie tuna absolutne nezaujimaju...kolko ludi mi povie, ze a mne je to jedno, alebo ze mama povedala ze vol toho tak aj budem...a potom to tak vyzera no... kopec ludi nema ani tusenia o tom co sa tu deje, ani o tom co je politika (nevravim ze som odbornik abo co), a podla mna je stale slovensky narod primitivny a kedy sa to zmeni neviem
@14 teraz nejde o sluby, vsetci vieme ze politici svoje sluby aj tak nedodrzia. Tieto volby skor boli o tom, aby sme nemali prezidenta pajaca, ktory podpisuje vsetko co mu sudruh fikulas nakaze..
Hej sak preto som toto zalozil tuto temu lebo kamosi o tom dnes kecali , ale sak ako jedna vec je ze @16 a druha vec zas ze @18 proste jedno s druhym ...
volit som nebol z dovodu, ze ziadni z kandidatov ma nijak neoslovil.. resp to bol dovod mojho nevolenia vprvom kole.. teraz som nebol preto, lebo ani Gaspara ani Radicovu nechcem vidiet na mieste prezidenta... nechcem si volit "mensie zlo" ako vravi vela ludi.. ak si mam niekoho zvolit, tak by tomal byt niekto, komu budem chciet dat ten hlas a nieze pojdem volit "mensie zlo" to je BULLSHIT ...
@porrast stačilo vhodiť prázdny hlasovací lístok...je to vyjadrenie tvojho postoja s legitímnou účasťou na záležitostiach, ktoré sa ťa bezprostredne dotýkajú (ja som to tak tiež spravil
noo je to tak ze sak co ja jeden hlas ale naozaj by ich bolo tisice ale aj tak ja by som volit nesiel nikdy , naco nepoznam ich nwm co chcu a aj keby som vedel viem ze to nesplnia no naco ??
chodim a nahodou vzdy je aj sranda inak presne ako pises, staaaasne moc vela ludi si povie, ze ich hlas nezavazi...nehorazne zmyslanie, fakt... Moj hlas podla vysledku sice evidentne tiez nezavazil, ale ani by ma len nenapadlo neist len preto, ze je len jeden hlas... isla by som znovu, aj kebyze bolo jasne, ze to nepomoze, proste by som isla.
ja vam poviem takto, ja som bol volit, pretoze mi nie je jedno, kto ma bude reprezentovat v zahranici, som celkom nestastny z toho ze to bude zas ten ... prezident.
pre tych co nevolia len jeden odkaz, kto nevoli, nech nenadava na vysledky bo to je jedna vec co nenavidim, ked sa niekto vyprdne na volby a rok po nich nadava, aky je ten prezident (alebo strana, whatever) nanic...
kto nevoli, nepriamo podporuje vitaza volieb, nech je nim ktokolvek.
husta bola jedna scena v simpsonovcoch, ked nejake hlasovanie prebehlo tak, ze ludia boli nespokojni s vysledkom a homer vtedy volit ani nesiel. v spravach vecer povedali, ze to bolo tesne - s rozdielom jedineho hlasu. na to marge taka smutna homerovi vytkla, ze on nesiel volit, na co on odpovedal "jeden hlas aj tak nic nezmeni"
@feerinko , ja len že každý nečíta celé fórum, ale len nadpis a môže si z neho náhodou aj vytvoriť názor. Ale aj tak to už je jedno. Dohovoril som Howgh!
@teny555 ked uz je to v mentalite cloveka neist tam , tak niektory by si aj zaplatili radi pokutu moc by to neriesilo , skor ludia by si mali uvedomit ze kazdy 1 hlas je dvolezity lebo su sucastou 1neho celku ...
Ja nijak extrémne túto kvázilenivosť neodsudzujem, v podstate to vôbec nie je nerozumné riešenie, obávam sa, že popri pravdepodobnosti toho, že hlas jedného človeka niečo zmení je ten čas, ktorý mu to zoberie až pridlhý ...
A neviem, prečo by to mala byť povinnosť, to je hlúposť, kto nemá prehľad, nech radšej nevolí ako keby si mal kockou hádzať ...
Každopádne voliť plánujem keď to len pôjde, ak budem mať v situácii jasno ... Už len z princípu ...
Ale, mňa osobne štve argument "Nepôjdem voliť, lebo sú aj tak všetci svine", čo je úplná alibistická hovadina, vôbec neodrážajúca realitu, len a priori kydajúca na situáciu bez nejakého jej zváženia ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
kvôli 5tim rokom som ochotný venovať viac než minútu dokonca.
tak keď už môžem voliť prečo by som to nevyužila nie...
pre tych co nevolia len jeden odkaz, kto nevoli, nech nenadava na vysledky bo to je jedna vec co nenavidim, ked sa niekto vyprdne na volby a rok po nich nadava, aky je ten prezident (alebo strana, whatever) nanic...
husta bola jedna scena v simpsonovcoch, ked nejake hlasovanie prebehlo tak, ze ludia boli nespokojni s vysledkom a homer vtedy volit ani nesiel. v spravach vecer povedali, ze to bolo tesne - s rozdielom jedineho hlasu. na to marge taka smutna homerovi vytkla, ze on nesiel volit, na co on odpovedal "jeden hlas aj tak nic nezmeni"
a každý hlas sa počíta...možno aj preto vyhral,ten,čo vyhral...lebo dôchodcov sa neťaží zdvihnúť zadky...a spraviť jeden krížik...
kolko to bolo minule roky?
kolko to bude dalsie roky?
...
A narobil si tým ľuďom zbytočnú robotu pre úplné .. ... Fakt uvedomelé konanie ...
Keď to takto pôjde ďalej? ... Podľa teba bola pred 5 rokmi účasť cez 80% či ako?
A neviem, prečo by to mala byť povinnosť, to je hlúposť, kto nemá prehľad, nech radšej nevolí ako keby si mal kockou hádzať ...
Každopádne voliť plánujem keď to len pôjde, ak budem mať v situácii jasno ... Už len z princípu ...
Ale, mňa osobne štve argument "Nepôjdem voliť, lebo sú aj tak všetci svine", čo je úplná alibistická hovadina, vôbec neodrážajúca realitu, len a priori kydajúca na situáciu bez nejakého jej zváženia ...