Určite už každý z vás mal najlepšieho priateľa/priateľku. Koľko ich bolo za celý váš život? Spomeniete si ešte na svojho prvého najlepšieho kamaráta? Ako človek prichádza o priateľov? Prečo tieto NAJ-priateľstvá raz krachnú? Je to kvôli náhlemu odsťahovan
Ja mam naj kamosku uz 15 rokov mozno trocha viac lubim ju,len ma mrzi ze nebyvame uz v rovnakom meste : disappointed: tak sme malo spolu ae zdy bude THE BEST ...
Tu doma mam NAJ kamosa a este par dobrych kamosiek a kamosov .. jedna super kamoska ma dost moc sklamala tak sa bavime uz menej takze aj kamaratstvo moze krachnut,ale asi nie uplne len uz si nebudete/nebudeme nebudu ti dvaja taki blizki.
Prvá priateľka? Mala som ju ako malá školáčka, hrávali sme sa s bábikami a behali sme vonku na bicykli. Prečo to krachlo? Ja som sa odsťahovala. A keď som pred rokom prišla do toho mesta, náhodou som ju stretla. Celá v čiernom, na ruke potítko s mariškou. Nespoznala ma.
Druhá bola vtedy, keď sme sa prisťahovali do PB. Trvalo to asi 2 roky, možno viac. Prečo to krachlo? Neviem. Zrazu sme sa začali hádať, ona šla na strednú, našla si chlapca a bolo.
Tretia - staršia, o dosť staršia. Boli mi fajn, lebo som akurát bola v takom veku, že som nevedela čo so sebou a s ňou mi bolo fajn. Rozumela mi. Prečo to krachlo? Lebo je dospelá, musí pracovať, má popritom ešte iné aktivity a nič nestíha. Tak ako nestíhala vtedy, tak ani teraz. Toto priateľstvo som paradoxne ukončila ja. Sem tam si sadneme na kafe, ale už to nikdy nebude to, čo to bývalo.
No a nakoniec to, čo sa deje teraz. Mám pocit, že som stratila ďalších. Neviem, prečo sa opakuje ten istý scenár stále dookola. Asi potrebujem zmenu prostredia, lebo v tomto meste sa už priatelia pre mňa asi minuli
Zauímavé A myslíte si že sa zradou môže stať z vrúcneho priateľstva až nenávisť? Asi je to potoém podobné akos láskou, nie? Súhlasíte s tým, že dievčatá majú tuhšie a intenzívnejšie priateľstvá ako chalani? Tým, že si viac hovoria možno...
Ja so svojím naj kamošom už asi 14 rokov - a dúfam že sa to tak ostane do konca života. Najlepší priatelia/ky sú na celý život - je to iné ako mať priateľa/ku.
Voltage - neverím že dievčatá majú tuhšie kamarátsta - pretože už som sa stal svedkom viacerých hádok medzi kamoškami ktoré vyústili do nepriateľstva. Medzi chalanmi je to iné - pohádame sa, pobyjeme sa - a o desať minút sme znova najlepší kamoši - a tvárime sa akokeby nič.
No, čo sa týka mňa, zatiaľ som asi mala len jednu takú ozajstnú NAJ-kamošku. Bolo to fajn, veľmi fajn, rozpravali sme sa bez slov Malis em spoločné zážitky, spoločné plány (väčšinou uletené ) ale ako to už asi u teenagerov býva, boli pre nás prednejší ludia opačného pohlavia a preto sme jedna druhú viackrát zradili...no...asi sa to už nedá zahojiť...alebo máte nejakú zaručenú radu?
Pawlo - neviem, možné je všetko - skôr to bude tým že vy ste viac výbušné - a skôr sa urazíte. A navyše keď jedna kamarátka druhej preberie frajera tak sú na seba urazené a už sa nikdy nerozprávajú - a keď jeden chalan preberie babu druhej - tak si to vyriešia stručne-ručne a majú po probléme
Na naj priateľov neverím...až príliš veľa krát som sa v niektorých sklamala.
Pre mnňa sú len "dobrí" priatelia už žiadny naj...naj priateľom som až veľmi verila a nevyplatilo sa.
Dobrí priatelia tu budú vždy. Aspoň dúfam.
A ešte čosi byť naj priateľom je aj veľká zodpovednosť a rozhodne by som ním enchcela byť ja. Nie som zakomplexovaná ani nič také, ale mám pocit, že ak je niekto niekomu naj priateľ je zároveň aj súčasťou toho druhého. A sklamať niekho...to je pre mne strašné. Sklamema zároveň aj seba samú...
So svojou prvou naj kamoškou sme boli kamarátky 7 rokov. Nikdy sme sa ani nepohádali. Skončila som to hlavne ja. Prečo? Ako sme dospievali, naše názory a záujmy sa odlišovali čím dalej tým viac.
predtavte si mala som kamosku .. naj kamosku od skolky - 9 rokov a teraz? teraaz sa ledva pozdravime a pri tom chodime do tej istej skoly, triedy, byvame v tej istej dedine, mame spolocnych kamosov .. nenavidime sa !!!! zvlasne coo? popri tom som mala pri sebe vzdy jednu osobu .. od malicka pri mne stala- je mi seternica a az ked som statila tu traposku som zistila co je to skutocne priatelstvo ...
Priatelov mozes mat mnoho, kamaratov tak isto, za najlepsieho priatela sa povazuje clovek na cely zivot, a takú vec viíte málokedy... neviem. všade je faloš, najme v mojej situacii, co sa tyka spolocnosti ludi v ktorej sa zial musim pohybovat, ale verím, že akonáhle sa od tadeto dostanem, zistím čo je to ozajstné kamarádstvo, poprípade priateľstvo...
a inak, mám jedného velmi dobrého kamaráta, a naše kamarádstvo zacalo asik preed kua ani neviem, 7 rokmi cca, a trva dodnes, a to sme spolu len asik jeden max. dva tyyzdne do roka... on byva v Prešove, ja cca v Nitre. A je mi jasné, že keby sa vidíme stále, už by sme asik neboli taký kamaradi...
Keď som začala chodiť do školy, zoznámila som sa so skvelým dievčaťom... vtedy som si dovolila tvrdiť že mám naj kamarátku... Potom... sme sa obe začali zoznamovať s ďalšími ľuďmi a ja som zistila že už nedokážem povedať že mám naj kamarátku alebo kamaráta... keby som mala preferovať iba jediného človeka (nerátajúc môjho priateľa)... neviem, asi by nastal problém...
Ale nemôžem tvrdiť že sa moje naj kamarátsto zničilo alebo niečo... ale ja som prestúpila na inú školu, potom som sa odsťahovala, ona si našla priateľa a prácu a prestali sme sa tak často stretávať... Ale stále mám rovnakú radosť keď ju zase po dlhej dobe vidím
Voltage(7): Áno môže... osobne som to nezažila, ale viem že som mala kvôli takémuto zážitku problém s jednou kamarátkou... bola v pohode, dostala takúto ranu od života (resp. od kamarátky) a potom bola dlhý čas uzatvorená do seba... keď ju niečo trápilo, dusila sa v tom sama a my sme jej nevedeli nijako pomôcť lebo nás k sebe proste nepustila...
A s tými priateľstvami u dievčat a u chalanov... nie som si istá... práveže keď sa zamyslím nad svojou bývalou triedou... chalani sa medzi sebou nezvykli hádať a dvojice kamarátov ktoré vznikli ešte pri príchode na školu vydržali celých 8 rokov, kým medzi dievčatami sa po niekoľkých rokoch niektoré kamarátstva dosť kazili...
(15): Nedelím Jedine že by mal každý človek vlastnú kategóriu
ja mam svoju naj kamosku uuz... pocitam pocitam... 15 rokov, od skolky sa pozname a vieme o sebe vsetko, no myslim ze takmer vsetko a snad to vydrzi este nejaky ten piatok
Ja si pamatam na najkamosku v skolke skoncilo to tak, ze sla na inu skolu
potom si pamatam na najkamosku ked sme sa prestahovali tuna, ibaze ona sa prestahovala potom do ineho mesta.. ale este stale sme kamosky, chodi ku mne cez prazdniny, volame si, piseme a tak
a teraz mam zo skoly, dufam ze nas nerozdelia rozlicne stredne ...:/
moja prva kamoska-susedka, mali sme 3-8 rokov, potom sme sa odstahovali aj ona aj ja, doteraz sa zdravime a pozname. druha 8-13 asi, zakladka, naj kamosky, je to hrozne dobre dievca, ale v 13 sa uz malovala a chalanov riesila a mna to este nebralo, nejak sme sa odcudzili a nasli si kamosky, s ktorymi sme si rozumeli lepsie, nepohadali sme sa ani nic take. teraz sme na seba stale mile a mam ju velmi rada, chodi vedla do triedy. tretia 13/15 (mozno 16) bola moja najlepsia kamoska ale potom sme si nejak nesadli, sme rozdielne. teraz si o nej myslim svoje, ale mam ju tiez rada, ved na kazdom je nieco dobre. je to moja spouziacka. no a posledny rok-rok a pol je to moj priatel, je uzasny a najprv sme si uplne sadli ako ludia a az potom sa dali dokopy.
Ja mam najlepsiu kamaratku uz od skolku noo dako 13 rokov sa pozname. kazdy si o nas mysli ze sme sestri ale povahovo sme uplne rozlicne ale rozumieme si v ramci moznosti
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
ale s mojho "posledneho" naj kamosa je teraz moj frajer takze tak n aspon jedno priatelstvo mi vyslo...dokonca lepsie ako som planovala
Tu doma mam NAJ kamosa a este par dobrych kamosiek a kamosov .. jedna super kamoska ma dost moc sklamala tak sa bavime uz menej takze aj kamaratstvo moze krachnut,ale asi nie uplne len uz si nebudete/nebudeme nebudu ti dvaja taki blizki.
Prvá priateľka? Mala som ju ako malá školáčka, hrávali sme sa s bábikami a behali sme vonku na bicykli. Prečo to krachlo? Ja som sa odsťahovala. A keď som pred rokom prišla do toho mesta, náhodou som ju stretla. Celá v čiernom, na ruke potítko s mariškou. Nespoznala ma.
Druhá bola vtedy, keď sme sa prisťahovali do PB. Trvalo to asi 2 roky, možno viac. Prečo to krachlo? Neviem. Zrazu sme sa začali hádať, ona šla na strednú, našla si chlapca a bolo.
Tretia - staršia, o dosť staršia. Boli mi fajn, lebo som akurát bola v takom veku, že som nevedela čo so sebou a s ňou mi bolo fajn. Rozumela mi. Prečo to krachlo? Lebo je dospelá, musí pracovať, má popritom ešte iné aktivity a nič nestíha. Tak ako nestíhala vtedy, tak ani teraz. Toto priateľstvo som paradoxne ukončila ja. Sem tam si sadneme na kafe, ale už to nikdy nebude to, čo to bývalo.
No a nakoniec to, čo sa deje teraz. Mám pocit, že som stratila ďalších. Neviem, prečo sa opakuje ten istý scenár stále dookola. Asi potrebujem zmenu prostredia, lebo v tomto meste sa už priatelia pre mňa asi minuli
Pre mnňa sú len "dobrí" priatelia už žiadny naj...naj priateľom som až veľmi verila a nevyplatilo sa.
Dobrí priatelia tu budú vždy. Aspoň dúfam.
A ešte čosi byť naj priateľom je aj veľká zodpovednosť a rozhodne by som ním enchcela byť ja. Nie som zakomplexovaná ani nič také, ale mám pocit, že ak je niekto niekomu naj priateľ je zároveň aj súčasťou toho druhého. A sklamať niekho...to je pre mne strašné. Sklamema zároveň aj seba samú...
a inak, mám jedného velmi dobrého kamaráta, a naše kamarádstvo zacalo asik preed kua ani neviem, 7 rokmi cca, a trva dodnes, a to sme spolu len asik jeden max. dva tyyzdne do roka... on byva v Prešove, ja cca v Nitre. A je mi jasné, že keby sa vidíme stále, už by sme asik neboli taký kamaradi...
Ale nemôžem tvrdiť že sa moje naj kamarátsto zničilo alebo niečo... ale ja som prestúpila na inú školu, potom som sa odsťahovala, ona si našla priateľa a prácu a prestali sme sa tak často stretávať... Ale stále mám rovnakú radosť keď ju zase po dlhej dobe vidím
Voltage(7): Áno môže... osobne som to nezažila, ale viem že som mala kvôli takémuto zážitku problém s jednou kamarátkou... bola v pohode, dostala takúto ranu od života (resp. od kamarátky) a potom bola dlhý čas uzatvorená do seba... keď ju niečo trápilo, dusila sa v tom sama a my sme jej nevedeli nijako pomôcť lebo nás k sebe proste nepustila...
A s tými priateľstvami u dievčat a u chalanov... nie som si istá... práveže keď sa zamyslím nad svojou bývalou triedou... chalani sa medzi sebou nezvykli hádať a dvojice kamarátov ktoré vznikli ešte pri príchode na školu vydržali celých 8 rokov, kým medzi dievčatami sa po niekoľkých rokoch niektoré kamarátstva dosť kazili...
(15): Nedelím Jedine že by mal každý človek vlastnú kategóriu
potom si pamatam na najkamosku ked sme sa prestahovali tuna, ibaze ona sa prestahovala potom do ineho mesta.. ale este stale sme kamosky, chodi ku mne cez prazdniny, volame si, piseme a tak
a teraz mam zo skoly, dufam ze nas nerozdelia rozlicne stredne ...:/