Krásne Vianoce.
Zaujímalo by ma kto to je čím sa vyznačuje a prečo je to podľa vás práve ten?
videl som tú šou na rtvs kedysi ale myslím že ešte niekto sa určite nájde nikdy som nečítal o takom slovákovi/slovenke
čo by bol porovnateľný s Koserom, ktor
@jozotraktorista Prepáč ak tvoj robotnícky intelekt, z ľudovodemokratického štátu nestačí, ak sa budem pýtať na predstaviteľov tvojho JRD, garantujem ti že nebudem voči tebe skeptický a oslovím Ťa, pripomínaš mi predsedu SDĽ Ľuptáka, toho tiež urazili témy, ktorým nerozumel a bľabotal OT.
@kto sám o sebe tvrdil že je ateistom ako mohol ostať teda židom nerozumiem ja ak si ešte niekto nevšimol píšem tak náročky, lebo ma baví čítať poniektoré reakcie a štekliť tým bránicu
@soreljulien pretože bol dosť pravdepodobne židovskej národnosti a možno tak judaistického vierovyznania. Vierovyznania sa človek môže jednoducho vzdať avšak národnosť ti ostáva. To ako keby som napísal že som bol slovák a už nie som. Jednoducho je to blbosť. Si sa sam so svojím veľkým IQ sekol. Na mňa jednoducho nemáš ani po fyzickej a ani po psychickej stránke
@lukaso121 musím uznať že si položil najinteligentnejšiu odpoveď... to som nečakal a blahoželám, hádam ti Ježiško sa tvoj dôvtip donesie to čo postrádaš
@kto nie nebol to žid ako obyvateľ izraelu bol to len žid ako žid niekde inde žijúci narodený na základe daných predpokladov a obradov, jeho rodičia pochádzali z dnešnej ukrajiny, emigrovali do USA, a ke´d sa jeho myšlienky už v detstve začali líšiť povedal si že bude ateista a sympatizant so socializmom, ktorý hlása sám o sebe ateizmus, dokonca USA ako vrchol demokracie ho chcela deložovať, no uvedomili si, "podľa mňa" že má asi pravdu, ke´d sympatizuje so socializmom a niečo na tom bude... tak si ešte nejakí ľudia dovolili zaňho zaplatiť kauciu, príde mi zaujímavé že práve takýto človek si povie nechcem pretvárať svet "radšej budem žiť v celibáte, chovať ovce a vyhýbať sa "nielen" matematike" zaujímavé na ňom bolo aj to že to bol najmladší človek ktorý sa hlásil na Harvard chcel tam ísť už ako 9 ročný nútili ho aby už v dosť skorom veku prednášal napr. o čiernych dierach, neutrínach a podobne, napísal napr. komplexný prehľad celej histórie Indiánov, vymyslel asi z nudy viacero patentov, ako o jednom z mála sa dokážeme dozvedieť celkom veľa informácii, napr. o takom Adragonovi de Mellovi nehrozí zistiť takmer nič, ktovie do čoho a prečo ho nútia že je to také takné ako eštebácky spis
@soreljulien vzhľadom na to ako sa prezentuješ ako múdri človek, si s dosť krátkym vedením Aj človek v USA môže mať židovskú národnosť ba dokonca aj Slovák či Maďar môže mať židovskú národnosť.
Čiže na ostatné ani nereagujem lebo ty nevieš ani základné veci o živote a snažíš sa pochopiť tie zložitejšie
@samtord konkrétne o spisovateľoch je toho dosť veľa ale veľmi ma teší tvojzáujem a posnažím sa ti odpovedať komplexne a širokospektrálne zachytávať čo čo ťa zaujme, ako napr. zachytáva snímač z Nikon D800... v Podstate sa považuje za nainteligentnejšieho spisovateľa Sidis, pretože ten písal, síce o svojich veciach, dokonca pod inými menami a ešte aby to nestačilo vytvoril si vlastný jazyk, ktovie či len jeden... Ak vieš dobre po anglicky a zaujímajú ťa rôzne odbory, iste si v jeho prácach nájdeš niečo zaujímavé, najlepšie na tom je že človek ak má aký taký prehľad celkom tomu čo chcel povedať a po sebe zanechať chápe samozrejme bežný človek sa asi nepozstavuje nad nejakými rovnicami ktoré popisujú napr. abstraktné veci a deje, ale ty chceš asi pravdepodobne počuť o spisovateľoch ako Shakespeare a Goethe a vos Savantová... ono takmer všetci z nich o niečom aj písali ale napr. Maria Gaetana Agnesi je celkom zaujímavá žena bola "takmer" ako Sidis na jazyky, čo je dosť nezvyčajné, neskutočne málo žien je tak talentovaných približne mi vychádza taký pomer okolo 8:2 v prospech mužov...Simone de Beauvoir, Hawking, Swedenborg - ak sa ti chce čítať neskutočne zaujímavé podania o Bohu a podobne má aj vlastnú variantu náboženstva, Madame de Stael - túto odporúčam doslova Žena listov, Kant filozof je dobré prečítať aspoň zbežne o čom poníma, Pauling pre mńa asi top Chemik a nositeľ dvoch nobeloviek, Kovalevská, ale čím ďalej menujem tým nižšie sú ich predispozície čiže no mnoho Klasikov Bolo géniov síce nie nejakých nemerateľných všestranných no mali i tak niečo do seba: Pre mňa Stendhal ktoré mu sa pripisuje že pod pseudonymom písal dokonca Casanovu a jeho Pamäti
@hetfield áno bol, ja som sa s ním raz stretol v BB a pýtal sa ma či idem na stavebnú vtedy som bol pred vstupom na strednú školu a rozhodoval som sa kam ma vietor zaveje
@delica Ale predsa si si dala námahu, dokonca na vianoce, niečo na tom bude. Pripomína mi to ľudí ktorí sledovali vyvolených a na diskusiách sa dušovali že ich z toho nič nezaujíma a že celkové podanie ich nevábi. Aj Sidisovci ním pohŕdali a i tak sa nechali všetci otestovať čo je celkom paradox
@soreljulien pointou môjho komentára bolo len danie za pravdu tým nado mnou + aby si sa naozaj nečudoval, že sa ti tu nikto nevyjadrí k téme, lebo si to fakt napísal neuveriteľne chaoticky a pseudointelektuálne a vlastne neviem, na čo sa pýtaš (teda skôr: čo vlastne chceš počuť?). A keby som sa aj chcela vyjadriť, tak tie hore uvedené číselné hodnoty osôb, ktoré žili aj stáročia dozadu mi prídu tak neskutočne neobjektívne... všeobecne, IQ má viac definícii, spôsobov meriania, štatistík, je hneď niekoľko druhov inteligencie a zmerať všetko... proste bullshit, pekné vianoce
@delica Mne stačí že sa vyjadril jeden, asi si to pri svojom negatívnom postoji prehliadla, čo ma veľmi teší, niekedy si stačí prečítať názov tam je jasne položená otázka už viac po lopate sa to napísať nedá,
-----------------kto je podľa teba najinteligentnejší slovák/slovenka?---------------
môžem sa ti to pokýsiť vyslabikovať a použiť aj logopedickú lyžičku ak sa to bude nevyhnutné
ja sa v tom orientujem, nikdy nepíšem tak aby to chápal aj ten nechápajúci, resp. nechcejúci chápať. Lenže ja rozoberál ľudí a nie čisto IQ jeho definície spôsoby merania a podobné veci ktoré máš na jazyku - pre osemnásť ročnú osobu sa ani nedivím že v sebe nenašla odpove´d stačilo keby si napísala meno osoby a svoje morálne a iné provízie prenechala pred štedrú večeru, lenže to by som tu už zbytočne písal s úmyslom provokovať, keby mi každý odpovedal pekne trebárs jednoslovne nuž čo asi sa musím uskopojiť s málom
veď práve, že v tom texte sa orientuješ iba ty... pri tom by stačilo vybrať to podstatné a používať čiarky tam, kde ich treba.
A nechápeš ten súvis? ako môžem napísať meno osoby, keď to nedokážem vzhľadom na všetky tie faktory/premenné určiť? alebo keď sú to ľudia o ktorých som iba počula a spisy o nich sú staré pomaly ako nový zákon? nechápem, ako môžeš chcieť proste meno bez kecov okolo, keď sám máš tých kecov viac akoby bolo nutné
a svoj prvý komentár som nemyslela naozaj nijak útočne a ani ten ďalší
(ale je fakt perfiš potom začať riešiť vek osoby a podobne)
@delica napísal som ti po lopatisticky otázku i tak si sa nedokázala vyjadriť stále rozprávaš len o tom ako to nedokážeš mimochodom neber všetko tak vážne... proste ho chcem kôli tomu ak si si ešte stále neuvedomila že ten človek by mal k nim niečím zapadať fakt je to až tak nutné napísať že tých ľudí som uvádzal ako príklad a uviedol niečo k nim len z toho titulu že asi nejaký fagan nebude mať potuchy kto to asi je ten Majorana, že mu napadne tak akurát majorán.....prosím si od vás drahá slečna meno vzhľadom k vašim predispozíciám a konštruktívnej kritike to pre vás nebude nič psychosomatické a ani nebude mať na vás pri rozmýšľaní vplyv zlá kontalácia planét a mesiaca, stačí sa len vysloviť ten a ten, ke´d mi odpísali zo SAV kto je najmúdrejší slovák, "citujem" momentálne o takej štatistike nevieme, je dosť možné, že daný človek žije v zahraničí, odhad do 175 IQ P" vidím že si nakoniec odpoviem aj sám, som expert v sebadojímaní
pri najbližších pokusoch o oslňovanie odporúčam interpunkciu a nepoužívanie slov ako napr. "kontalácia" namiesto "konštelácia".
k otázke stratenej medzi kopou blábolu, neviem.
@tikalok Zbiješ ma ak budem tak písať znova lebo ja v tom mám pasiu ak dokážem už len takýmto minimálnym úsilím prevrátiť niekomu citlivému s prvkami senilnosti život počas vianoc na ruby ale keď vieš čo myslím kontaláciou prečo sa potom vzrušuješ na opravovaní niekedy si netreba masírovať svoje ego na chybičke aj sa som predsa len človek a tvoj omylný keby som nebol bol by som len prvok na rozosievanie komplexov z nedokonalosti populácie a vidím že to nejaký zmysel pre oslońovanie malo ke´d to toľko ľudí nenechalo chladnými zaujalo ma na tvojej odpovedi ako jediný si sa vyjadril neviem čo si cením a páči sa mi že takmer po 12 hodinách som sa dopracoval k jednej odpovedi ktorú som chcel počuť samozrejme neviem to ani ja ani SAV ani nik kto ma pozná preto som to hodil do pléna a čakám kedy príde vševed alebo Lipšic ozn. ako najmúdrejší po Einsteinovi ako ho označil Jánosz Szlota a ten mi hádam podá pohotovú odpove´d resp. zahrnie aspoń slová do viet ktoré sa budú aspoň približovať k danej problematike ktoré moje kladivko nákovka a strmienok chceli "počuť" alebo nebudem čakať a budem pátrať sám pri ľu´doch ktorí ma v tom budú podporovať svojim odporom negativizmom a rečami ako sa to nedá že to nie je možné nepochopiteľné etc. myslím si že takouto formou to bude asi najzmysluplnejšie tento virtuálny svet mi ´dalej odpovedá aj na iné otázky ktoré sa mi rodia v hlave prečo napr. na slovensku je taká mizerná úroveň všetkého len nie korupcie klamstva okrádania a iných negatív myslím si že všetko zlé je na niečo dobré a dajú mi tieto vaše odpovede omnoho viac ako odpovede k téme - samozrejme že to ako všetko myslím ironicky s nevýslovnou bázňou čím viac sem píšem tým som veselší človek
No dal som si tú námahu a prečítal som to. Dopredu však poviem, že netuším kto by mohol byť najinteligentnejší človek hoc kde vo svete a nejak extra ma jeho meno ani nezaujíma. Musím sa však vyjadriť.
Najviac ma zaráža to „jeho IQ bolo VRAJ“ a podobné. Zistiť hocikoho IQ odhadom je nemožné a čísla sa môžu pohybovať od jednej hranice po druhú.
Napríklad Sidis. Jeho sila spočívala v tom, že sa dokázal extrémne rýchlo učiť. Ale za celý svoj život nepriniesol žiadny významný objav. Takže asi svoju inteligenciu nedokázal úplne dobre využiť alebo čas na to aby jeho inteligencia aj niečo priniesla.
Albert Einstein, ktorý mal vraj IQ 205 podľa veľmi dôveryhodného zdroja určite. Človek, ktorého si všetci predstavia, keď sa povie „génius“. Je to jeden z veľmi preceňovaných ľudí keďže väčšina jeho záverov vychádzala z cudzích prác, ktoré využíval. Hlavne, že o ľuďoch od ktorých svoje závery preberal sa veľa nedozvieš a pri tom mohli byť omnoho inteligentnejší.
Ako povedal samotný Leonardo Da Vinci: „každý, kto zakladá svoje argumenty na základe autority nevyužíva svoju inteligenciu, len svoju pamäť.“
A mohol by si aspoň trocha štruktúrovať text, nie len doslova rad radom vypísať svoje myšlienky. Tak to môže fungovať maximálne v rozhovoroch.
@moonnoise Ahoj ďakujem že si si dal tú námahu aby som uviedol to čo nie je jasné vraj som písal pre to že zdroje sa líšia tak som uvádzal priemer resp. najčastejšie vyskytujúce sa tvrdenie, napr. u Einsteina je to tak divne popísané že ma z toho srdco bolí ako je to možné že sidis nepriniesol žiadny význam, v matematike disponoval tak mimoriadnymi schopnosťami ktoré boli vyskytované len u ľudí ktorí sa venovali len čisto matematike publikoval a vymýšľal toho toľko že publikoval a pretváral pod pseudonymom, vytvoril svoj vlastný jazyk ktorý asi niečím zaujímavý musí byť ke´dže ho tvoril človek ktorý mal asi najširší prehľad v jazykoch neviem resp. som nezistil či ovládal aj mŕtve jazyky ktoré napríklad používala tá slečna podľa ktorej točili ten film exorcista ďalej, disponoval takou výnimočnosťou že ho ihneď zaradili medzi najlepších, verím že sa nedá nájsť všetko čo vymyslel ale zdá sa mi hanlivé povedať že nepriniesol žiadny významný objav čo tak jeho patenty trebárs priestupný kalendár patentovaný 9.12.1930 tu je toho viac ak by si mal záujem » www.sidis.net/index.htm... mal mnoho teórií a vecí ku ktorým sa dostaneš len tak že sa v tom budeš rýpať ako Bugár v hovne vidíš to čo sa týka einsteina čítal som aj jeho knihy bolo zaujímavé ako sa nasral ke´d zistil že jeho spolupracovník použil svoj um na chemickú zbraň ja si práve naopak myslím že einstein nie je absolútne preceňovaný čo on dokazoval to človeka až dokáže zahriať pri srdci lenže v tom je tá múdrosť dokázať čerpať aj z cudzieho úsilia a zveľadíť Maxwell si myslíš že ako prišiel na to všetko len to že sa mu zasvietilo keď si dal veci známe do súvisu ale máš pravdu v tom že bol veľmi úzko špecializovaný ale jeho obrazotvornosť a predstavivosť to bola tutovka ke´d pod lapmou o ňom hovorili a v jednom dokumente ktorý stojí za to vidieť, prečo všade sú citovaní tí len musíš sa zaujímať do hĺbky a ako ke´d čítať medynskijove dejiny pedagogiky a vzadu máš obrovský lajster z čoho čerpal keby si si to všetko preštudoval tak si Boh a môžeš robiť rovno ministra školstva to čo povedal da Vinci je zaujímavé mám veľmi rád citáty a ich hĺbku ... Aj Werich povedal že Pamäť je výsadou blbých, chytrý nemá čas pamatovat, chytrý musí vymýšlet ale netreba na to hľadieť tak prosto ja v tom vidím že chceli povedať asi toľko že je dôležitejšie prispieť novým ako sa opakovať ja to mám radšej takto prepáč mi nechcem ťa tým hnevať ale bohužiaľ som sa inšpiroval Svobodom ktorý ešte aby toho nebolo málo písal fonetickou češtinou ale to je už zasa o inom inak čo si myslíš o tom ako sa intelekt dokáže pretvárať lebo vidím že tvoje odpovede majú asi najvyšší potenciál tak by som ti rád ešte trochu myšlienok ukradol ďalej by si mohol povedať kto je pre teba najinteligentnejí z černochov a povedzme ak by si našiel ešte štipku sebazapretia mohol by si mi povedať ako vidíš nasledovné veci čím sa dá podľa teba stupňovať intelekt tým pádom rýchlosť masa rôznorodosť aká forma je podľa teba najzaujímavejšia na rozvíjanie a v akej sfére dokáže podať človek podľa tvojho názoru to maximum ja viem že každý má dar na niečo iné ale mnoho ľudí tvrdí že to je filozofia a fyzika ja som názoru že skôr veci abstraktné ktoré sú ťažšie opísateľné a definovateľné môžeš ešte dať svoj názor že ktorý človek z týchto sa ti najviac pozdáva ešte raz Ďakujem
@soreljulien to je práve to, že sa nedá len tak povedať o niekom, že je nadpriemerne inteligentný podľa počtu jeho objavov alebo počtu jazykov, ktoré je schopný sa naučiť. Je to práve o tom, že každý je schopný spracovať iné informácie a inak ich využiť a práve preto sa ľudstvo posúva dopredu evolúciou a nie revolúciou. Preto je nutné aby niekto poznal predošlé myšlienky z ktorých môže vytvoriť tú novú. Vždy treba niekoho, kto na to dokáže pozrieť z nového uhľa aby sme sa posunuli. Len to už sa môžeme baviť o tom ako rýchlo dokáže podvedomie jednotlivcov spracovať získané informácie a prísť s novým záverom, ktorý mu potom príde akoby bol vlastný. Lebo žiaden nápad nie je úplne náš vlastný.
Niekedy ma napríklad zaujímal savantizmus, ktorý s týmto tiež trocha súvisí. Napríklad taký Daniel Tammet, ktorý sa tiež naučil nejak cez 20 jazykov, a takú islandčinu sa naučil za týždeň a tiež vytvoril vlastný jazyk myslím, že vychádzajúci z fínčiny.
Čo sa týka hlavnej témy tohto fóra a tvojej otázky, tak ja sa nerád hrabem v histórii a nie je to práve moja doména. Takže ti fakt nebudem vedieť nájsť nejakú osobnosť.
@moonnoise ale predsa len tesla bol tom nie len pre iq ale aj pre počet a to že bol mysľou niekde inde neviem či si pozeral niektoré jeho patenty no ja som doposial nevedel že niečo také už bolo vtedy vymyslené a bol som z toho pravdupovediac v šoku pekná myšlienka o evo revo ja si myslím že títo ľudia sa poddávajú tlaku aj ke´d je iný zámer napr. Majoranu verím že zneužili na niečo nehumánne ale to len pre to lebo ľudská nenávisť je bezmedzná takisto aj na internete každý na teba dokáže útočiť ale málokto má nadhľad a dokáže niektoré veci v sebe prežgrieť a vidieť to dobré a to zlé si odmyslieť tak sa kladie základ optimizmu ja som obdivoval makarenka ako tých malých žobrákov pobral a učil a vychoval z nich elitu ľudí ktorí niečo v živote dokázali asi aj tým to bude že nie každé dieťa má zabezpečené svoje predispozície ale záleží aj na okolí čo sa mu uľahčí sám učím deti a vidím že ktoré ako reaguje že s vyrovnaným optimistom dokážem za pár dní zvládnuť s úsmevom Carving alebo slalom super G syndrón savant som tiež študoval je jeden pekný dokument o tých ľuďoch napr. jeden človek prečítal toľko kníh že ke´d si sa ho spýtal na akúkoľvek knihu v ich knižnici mestskej poznal od predu od zadu takmer každú ďalej klavirista, ďalej smerové čísla jeden ovládal a napr. ten 14 ročný no teraz bude mať 15 ainan cawley sa volá ke´d bol úplne malé dieťa mu dali pred oči obrovský lajster čísel chvíľu sa na ne díval a potom sa otočil a rapotal všetky od predu od zadu a takisto aj Magnus Carlsen videl som ho ako kral proti 10 alebo koľko dobrým hráčom otočený chrbtom udali mu pozíciu figúrky a len povedal aký ťah chce ďalej a hral bez toho aby prehral nemusel sa na to ani pozerať ani kontrolovať mňa zaulaj vynálezca esperanta to som spoznal ľudí čo sa po celom svete poznajú tak že využívajú tento umelý jazyk na dorozumievanie cestujú a spolunažívajú ten doktorko to tiež vymyslel rýchlo resp. sidis sa niektoré podobné jazyky naučil za 2 dni ... ja som zatiaľ hľadal celý deň že kto to bude až to bude a našiel som viacero takých čo majú do 170 ale to len cez mensu a to ich hodnotenie je dosť obtiažne
@soreljulien zaujímavé, že si spomenul akurát Teslu lebo som nedávno čítal pohľad na neho z troška iného uhla. Tiež som bol doteraz v tom, že čo všetko vymyslel a omnoho lepšie ako iný. Má 1000 patentov ale neuvádza sa že mal kopu ľudí pod sebou ktorý sa tiež činili. Poprípade množstvo patentov odkúpil.
@moonnoise to je zjavné, sám by som podporoval človeka, ktorý má potenciál, však oni si na ňom pomastili dobre brucho, neliali svoje financie zbytočne, ja verím v to že to bol človek, ako verne ktorému sa vybavovali rôzne nové veci, no tento ich vedel doľadiť do detailov, verím tomu že ten antigravitačný sa raz pripíše jemu a nie len to, najkrajšie na tom je že aj keď ho profesor vysmial nesklopil uši ale išiel s ešte väčším odhodlaním a to obdivujem na týchto ľuďoch obyčaný človek je vytrasený ako detva pred obyčajnou vecou a to že predbehol mílovými krokmi svoju dobu to bez debaty uvediem krásny príklad čo raz povedal Hawking „Každý dnes vie, čo je to televízia, ale málokto vie, ako funguje. Pritom spôsob, akým televízia funguje, to je z deväťdesiatich percent práve Tesla.“ a toto ma vždy fascinovalo že máme dnes pod paprčami všetko možné a takmer nikto nevie ako to funguje len tak z hlavy resp. pochybujem že by 1% ľudí dokázalo len tak samo od seba vyrobiť chladničku bez toho aby mali návod a museli by sa spoliehať len na vlastnú makovicu a poznatky zo života aj keď tú vec videli
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
Mimochodom: "napríklad sidis ktorý bol predtým žid,"
Židom hádam človek ostane na celý život. Maximálne tak prestane vyznávať judaizmus
HAHAHAHAHAHAHA
Čiže na ostatné ani nereagujem lebo ty nevieš ani základné veci o živote a snažíš sa pochopiť tie zložitejšie
-----------------kto je podľa teba najinteligentnejší slovák/slovenka?---------------
môžem sa ti to pokýsiť vyslabikovať a použiť aj logopedickú lyžičku ak sa to bude nevyhnutné
ja sa v tom orientujem, nikdy nepíšem tak aby to chápal aj ten nechápajúci, resp. nechcejúci chápať. Lenže ja rozoberál ľudí a nie čisto IQ jeho definície spôsoby merania a podobné veci ktoré máš na jazyku - pre osemnásť ročnú osobu sa ani nedivím že v sebe nenašla odpove´d stačilo keby si napísala meno osoby a svoje morálne a iné provízie prenechala pred štedrú večeru, lenže to by som tu už zbytočne písal s úmyslom provokovať, keby mi každý odpovedal pekne trebárs jednoslovne nuž čo asi sa musím uskopojiť s málom
A nechápeš ten súvis? ako môžem napísať meno osoby, keď to nedokážem vzhľadom na všetky tie faktory/premenné určiť? alebo keď sú to ľudia o ktorých som iba počula a spisy o nich sú staré pomaly ako nový zákon? nechápem, ako môžeš chcieť proste meno bez kecov okolo, keď sám máš tých kecov viac akoby bolo nutné
a svoj prvý komentár som nemyslela naozaj nijak útočne a ani ten ďalší
(ale je fakt perfiš potom začať riešiť vek osoby a podobne)
k otázke stratenej medzi kopou blábolu, neviem.
Najviac ma zaráža to „jeho IQ bolo VRAJ“ a podobné. Zistiť hocikoho IQ odhadom je nemožné a čísla sa môžu pohybovať od jednej hranice po druhú.
Napríklad Sidis. Jeho sila spočívala v tom, že sa dokázal extrémne rýchlo učiť. Ale za celý svoj život nepriniesol žiadny významný objav. Takže asi svoju inteligenciu nedokázal úplne dobre využiť alebo čas na to aby jeho inteligencia aj niečo priniesla.
Albert Einstein, ktorý mal vraj IQ 205 podľa veľmi dôveryhodného zdroja určite. Človek, ktorého si všetci predstavia, keď sa povie „génius“. Je to jeden z veľmi preceňovaných ľudí keďže väčšina jeho záverov vychádzala z cudzích prác, ktoré využíval. Hlavne, že o ľuďoch od ktorých svoje závery preberal sa veľa nedozvieš a pri tom mohli byť omnoho inteligentnejší.
Ako povedal samotný Leonardo Da Vinci: „každý, kto zakladá svoje argumenty na základe autority nevyužíva svoju inteligenciu, len svoju pamäť.“
A mohol by si aspoň trocha štruktúrovať text, nie len doslova rad radom vypísať svoje myšlienky. Tak to môže fungovať maximálne v rozhovoroch.
Niekedy ma napríklad zaujímal savantizmus, ktorý s týmto tiež trocha súvisí. Napríklad taký Daniel Tammet, ktorý sa tiež naučil nejak cez 20 jazykov, a takú islandčinu sa naučil za týždeň a tiež vytvoril vlastný jazyk myslím, že vychádzajúci z fínčiny.
Čo sa týka hlavnej témy tohto fóra a tvojej otázky, tak ja sa nerád hrabem v histórii a nie je to práve moja doména. Takže ti fakt nebudem vedieť nájsť nejakú osobnosť.