@openmindedfreak to už nieje Astana ale Nursultan a bol aom tam, je to uprostred ničoho veď Kazachstan ale je to tam popiči taka oaza pokoja cez deň a noční život je tiež fajn akože pohoda..... ALE ZA MŇA JE TO DOLNÁ MARIKOVÁ ČO SA NAJVIAC PRECEŇUJE !!!
@kubbox tiež som tam bol, v lete 2017 keď to bola ešte Astana. Mne sa omnoho viac páči Almaty resp. jeho/jej okolie, mám precestovanú veľkú časť strednej Ázie a v podstate drvivá väčšina miest tam nestojí za nič, teda až na uzbecké mestá.
Jo a ešte ma napadlo jedno mesto, Marakéš a slávna Djemaa El-Fna, proste turistická atrakcia pre západniarov kde sa z vás snažia vytrieskať posledný cent, úplne, že nasrať. To už mám omnoho radšej Essaouiru, tam je tá prístavná atmosféra aspoň autentická.
Sofia, Amman, Varsava, Tirana,
ja velmi nenavstevujem take velke mesta, lebo ma nelakaju a su drahe, takze cestujem skor inym smerom
a z tych,kde som nebola,ale su podla mna precenovane- Pisa (bola som v Toskansku,ale sem som nechcela), Dubaj, NY, Singapur, a pod
Benátky..
Inak neviem či majú ludia proti Parížu, mňa to mesto nesklamalo, naopak velmi má nadchlo a tiež som nebehala čisto po turistických atrakciách, ubytovaná som bola v okrajovej štvrti. A argument, že je to tam extrémne multikulti je blbosť, lebo tak je to už vo väčšine velkomiest. A..možno je to len mojou vášňou k Francúzsku, ktovie.
@fury podľa mňa veľmi subjektívna otázka, povedal by som až hlúpa cestujem vacsinou pracovne, ale aj vtedy sa snazim vzdy si co to o tom meste zistit, zaujimavosti, historicke pamiatky, muzea, galerie a pod. a myslim, ze som este nikdy nebol zo ziadneho mesta sklamany... zalezi na tom, co clovek od mesta, kam ide, ocakava... a aj ked napr. nenavidim vysoke horucavy, tak aj taky Dubaj ma toho vela co ponuknut...
@bebekex absolutne nesuhlasim napr. s tou drahotou... to je presne to, co som pisal vyssie... je dobre si vzdy vopred nastudovat, precitat, popytat sa... plati to, co aj napr. u nas o V. Tatrach... vsetci sa stazuju, ze je v Tatrach obrovska drozoba... da sa v Tatrach stravit super tyzden aj za 100,- € / osobu, aj s noclahom a stravou - myslim dobrou stravou, varenou, nie na konzervach
@salora takze mi chces povedat ze taky NY, Pariz, Dubaj a Singapur su lacne,hej? s tymto zase nesuhlasim ja.
akoze ano,mozes tam ist lowcost, couchsurfovat, vyhybat sa drahym turistickym atrakciam a jest mekac, alebo ist cez milion prestupov niekam. aj tak sa da
ale nie na vsetkom sa oplati setrit alebo proste clovek nechce ratat kazde euro.napr. v spominanom parizi som bola 4 dni, letenky lacne, aj sme si varili, dokonca som mala vtedy este menej nez 26 rokov, cize vstupy som mala zadara do vsetkych muzei, nebyvali sme v centre a predsa som tam nechala 400- 500 eur urcite este ako student ani neviem ako... za 4 dni.
@fury určite nie sú Tatry drahé pokiaľ neobjednávaš ubytko na poslednú chvíľu a pre malý počet ľudí, moja osobná skúsenosť s cenou osoba/noc bola raz 16€, potom 20€, 45 € a naposledy 24 € ...vždy sa jednalo o apartmány s plným vybavením a niekde i s prístupom do wellness/reštaurácie. Veľa sa dá utratiť na lanovkách, pre mňa osobne sú to normálne ceny za takú službu, ale keď nechceš, nemusíš ísť ani na jednu lanovku. Cestovanie TEŽ je úplne lacné/nemusíš platiť parkovné. A jedlo ? Samozrejme záleží od reštaurácie. Môžeš si dať obed aj za 50 € ale aj denné menu za 5-6 € (konkrétne v našom ubytovaní bol na výber z 5 jedál za 5,50 € + polievka). Parkovanie bolo vždy zdarma pri objekte. Takmer v každom ubytovaní sme dostali poukážky na zľavy.
@bebekex nenapisal som, ze Pariz, N.Y. alebo Dubaj su lacne a nebavime sa tu teraz o cene za dopravu (letenk) pisal som to uz vyssie, ze je to velmi subjektívne. ... a je to o tom, co ocakavas a ake mas priority... samozrejme, ze ak chces luxus hotel all ionclusive, nie je problem v Dubaji alebo v Abu Dhabi minut aj za 1 den pokojne 500,- evry a viac ale vyssie padla hlaska, ze velke (hlavne) mesta su apriori drahe... a aj v takom Dubaji alenbo Maskete su krasne historicke miesta mimo centrum, plaze zdarma, vynikajuca strava priamo na ulici - ziaden mmekáč, MHD ci metro, hostel za 25 na noc...
@salora ja osobne som nikdy nebola na All inclusive dovolenke a moc ma to ani nelaka popravde (mozno raz,ked budem mat deti) a hej, suhlasim s tym,ze je to o prioritach.ja sa v hosteli neviem dobre vyspat,ak je v miesnosti dalsich x ludi, skusala som to par x a proste nie. a tym sa ti ptm uz priamo umerne zvysuje aj cena za ubytko, ze jo
ale mas pravdu v tom,ze vela ludi ide cestovat bez pripravy a ptm picuju
Určite Praha. A olej do ohňa u mňa vlial ešte aj najhorší víkend v živote minulé leto, keď som odpočítavala hodiny, kedy odtiaľ konečne vypadneme. Z vlastnej iniciatívy som tam šla len dvakrát na koncert HIM a keby vtedy mali aj na Slovensku, tak by ma ani nehlo. Už ma nikto nikdy nedonúti ísť tam. Jedine, že Ville bude mať sólo koncert, inak nie. Alebo pre mňa nejaká veľmi dôležitá kapela, o ktorej viem, že na Slovensko nikdy nepríde. To utrpenie mi stojí iba za to.
No a inde, ako v Česku (keď sa nepočíta malý kus Maďarska, kde sem-tam zájdem bicyklom, lebo bývam pri hraniciach) som nebola, tak neviem. Ale viem, že by sa mi určite páčili Helsinki.
Praha, dlhšie som tam chcela ísť na chvíľu žiť a skúsiť si to. Ale z rozprávania kamarátov si už myslím, že by som tam nikdy žiť nechcela Nikto to tam veľmi nemá rád a každý to tam má ako medzizastávku alebo tam len nejak nútene ostal
@bebekex ono ani hostel nie je hostel ako hostel... inak aj to planovanie.. samozrejme, nie vzdy sa da naplanovat uplne vsetko, vlastne ani neda ale napr. pred par rokmi sme boli s partiou v Indii, na cca 2 mesiace a cele sme to planovali vyse roka... ale zasa na druhej strane, niekedy nie je zle len tak spontanne, zo dna na den niekam vyrazit Ked som byval este na SK, tak som do roka aj 4 - 5x isiel len tak na weekend do Polska, hore na sever na polostrov Hel, na nete sonm nasiel skvele ubytovanie u jednej pani na private v rod. dome, 7,- evry za noc aj s ranajkami... v piatok na obed som vyrazil, v sobotu rano som bol pri mori, okupal som sa, prespal jednu noc u nej, v nedelu sa teiz okupal a podvecer naspat... a super weekend za par susnov
Čo je preboha zaujímavé na cestovaní ? Myslím tým: ísť niekam na tri dni alebo trebars aj na týždeň... čo človek uvidí kdekoľvek ?
Všetky takéto výlety sú rovnaké. Únava únava únava
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
58 komentov
Volterra
ale ja som tam nebola, to len z rozpravania kamarata, ktory sa odtial nedavno vratil
ja velmi nenavstevujem take velke mesta, lebo ma nelakaju a su drahe, takze cestujem skor inym smerom
a z tych,kde som nebola,ale su podla mna precenovane- Pisa (bola som v Toskansku,ale sem som nechcela), Dubaj, NY, Singapur, a pod
Inak milujem hejty na prahu od ludi co videli len staromak a karlov most a budu sa so mnou do krvi hadat ze cela praha je len turisticka pasca
Inak neviem či majú ludia proti Parížu, mňa to mesto nesklamalo, naopak velmi má nadchlo a tiež som nebehala čisto po turistických atrakciách, ubytovaná som bola v okrajovej štvrti. A argument, že je to tam extrémne multikulti je blbosť, lebo tak je to už vo väčšine velkomiest. A..možno je to len mojou vášňou k Francúzsku, ktovie.
akoze ano,mozes tam ist lowcost, couchsurfovat, vyhybat sa drahym turistickym atrakciam a jest mekac, alebo ist cez milion prestupov niekam. aj tak sa da
ale nie na vsetkom sa oplati setrit alebo proste clovek nechce ratat kazde euro.napr. v spominanom parizi som bola 4 dni, letenky lacne, aj sme si varili, dokonca som mala vtedy este menej nez 26 rokov, cize vstupy som mala zadara do vsetkych muzei, nebyvali sme v centre a predsa som tam nechala 400- 500 eur urcite este ako student ani neviem ako... za 4 dni.
ale mas pravdu v tom,ze vela ludi ide cestovat bez pripravy a ptm picuju
No a inde, ako v Česku (keď sa nepočíta malý kus Maďarska, kde sem-tam zájdem bicyklom, lebo bývam pri hraniciach) som nebola, tak neviem. Ale viem, že by sa mi určite páčili Helsinki.
Všetky takéto výlety sú rovnaké. Únava únava únava