lepsieho ministra to za prve a potom mam este vela vyhrad k ucebniciam za to ze niaka zamindrakovana pixla napise nezrozumitelnu ucebnicu by som daval headshoty z kamosovej brokovnice
Nase skolstvo speje do sr.ciek. Mam par kamosiek uciteliek a hovoria, ze je to z roka na rok horsie. Aj moja byvala triedna z gymka hovorila, ze dnes uz decka na vsetko s.ru.
Mam pocit, ze system ako taky mozno nie je az taky zly, skor to bude pristupom rodicov a ziakov/studentov. Kazdy to ma na haku, ziadna zodpovednost, ziadny respekt a rodicia ich v tom akoby podporuju. Nechapem
Mno ja by som moje anglicke ucebnice z oxfordu nevymenil za nic ale je pravda ze tie slovenske by som znicil. Po 1. su take stare ze este zazili mojich rodicov minimalne, po 2. su .. divne
K tej výchove, rodičia možno svoje deti zanedbávajú kvôli nedostatku času, alebo je to už v tých deťoch nejak zakorenené. Tvrdší systém by však určite nezaškodil a pomohol by precho na dvojitý právny systém, kde by neporiadnych trestali a šikovných odmeňovali. Lebo ako napríklad ak niečo ukradneš, pôjdeš do basy a ty si povieš "najprv by ma museli chytit" a kradneš veselo ďalej. Treba trochu ľudí prevychovať.
treba prebudovat ucebne osnovy, lebo su jednak zastarale a zbytocne nadhodnotene. potom by bolo dobre spravit poriadok s rozvrhom v predmaturitnych rocnikoch na 8rocnych gymnaziach. idealne by bolo, keby boli rozvrhy individualne podla toho, v com chce ziak pokracovat. nema cenu sa ucit podrobnosti, ktore clvek nikdy nevyuzije.
Cts_w z casti mas pravdu,ale gympel je tu hlavne pre tych ktori este nevedia na co sa zameraju a preto sa ucia podrobnosti zo vsetkych predmetov,,ja chodim na taky gympel a som celkom spokojna..posledne roky sa upriamim na predmety ktore dalej vyuzijem-budem mat seminare..ale inac celkove osnovy na vsetkych skolach by trebalo zmenit,v niektorych oblastiach nadarmo zatazuju ziakov,este aj niektori ucitelia to potvrdia
ak chodis na 8rocne, tak je ti podla mna po par rokoch jasne co ta zaujima a co nie. teda aspon mne to jasne je. u nas na skole je takto rieseny rozvrh az v mauritnom rocniku, co je vsak casto neskoro.
heh ide to dole vodou casom tu vykapu vsetci ucitelia bo maju mizerny plat, a deti nebude mat kto ucit tak tu kazdy treti bude debil a potencialny zberac zemiakov
Hlavne co sa tyka zakladnych skol. Pretoze sa uci velke mnozstvo blbosti, ktore vobec nie su pre bezny zivot potrebne a clovek ich aj tak zabudne, čiže ich učenie je stratou casu.
jop ucebnice system a vsetko je to o nicom, ale k tomu tvrdsiemu systemu, neviem ci by to bolo dobre, kto sa chce ucit snazi sa a pracuje na tom i sam, kto to ma na haku...tak ho nist nedonuti ucit sa takym ludom je jednducho jedno co bude...hlavne ze teraz je dobre...
Takému je dobre, keď ho kŕmia rodičia, ale keď vyrastie tak čo z neho bude ? Ako si zarobí na jedlo, byt,.. Najskôr z neho bude výtržník alebo zlodej/zločinec.
treba vymenit vsetkych starych ucitelov a nahradit novymi pretoze absolutne nemaju prehlad o tzv. novom svete a stale akoby ziju v CSSR hroznee a vobec nas nezvladaju ! Ta de sme?
Lulucinka: Kym chces nahradit starych ucitelov? Kto ti pojde ucit? Myslis ze o ucitelstvo je taky zaujem?
A suhlasim s Black Angel, ze starsi ucitel rozhodne nauci viac ako nejake ucho neskusene. Pochopis mozno casom, mozno vobec nie...
To, ze vas nezvladaju ucitelia, to mozno nie je len ich problem. Co ma ten ucitel robit, ked ma v triede 30 cuciakov, co ho maju na haku a on nema absolutne ziadne paky, ako s nimi zatocit? Mozno by ste sa aj sami mohli zamysliet nad sebou, ale to by asi bolelo. Trosku sebareflexie by mladym isto nezaskodilo.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Mam pocit, ze system ako taky mozno nie je az taky zly, skor to bude pristupom rodicov a ziakov/studentov. Kazdy to ma na haku, ziadna zodpovednost, ziadny respekt a rodicia ich v tom akoby podporuju. Nechapem
heh ide to dole vodou casom tu vykapu vsetci ucitelia bo maju mizerny plat, a deti nebude mat kto ucit tak tu kazdy treti bude debil a potencialny zberac zemiakov
Hlavne co sa tyka zakladnych skol. Pretoze sa uci velke mnozstvo blbosti, ktore vobec nie su pre bezny zivot potrebne a clovek ich aj tak zabudne, čiže ich učenie je stratou casu.
mojo male osprostene keby nemame na vyske starych mazakov ktori vedia o com hovoria mno nevim jak by to vyzeralo
mame aj mladych doktorantov nuz ale tym tece este mleko po brade a myslia si ze su majstri sveta a vsetko vedia a vedia velke gulove
A suhlasim s Black Angel, ze starsi ucitel rozhodne nauci viac ako nejake ucho neskusene. Pochopis mozno casom, mozno vobec nie...
To, ze vas nezvladaju ucitelia, to mozno nie je len ich problem. Co ma ten ucitel robit, ked ma v triede 30 cuciakov, co ho maju na haku a on nema absolutne ziadne paky, ako s nimi zatocit? Mozno by ste sa aj sami mohli zamysliet nad sebou, ale to by asi bolelo. Trosku sebareflexie by mladym isto nezaskodilo.
Myslim ze by sa mali znova zaviest telesne tresty na tych krpatych bastardov ktori nevedia nic ine ako byt vulgarny a robit bordel