isto je vo mne strach ale zas nemienim kvoli tomu sediet doma, teroristicky utok moze byt kdekolvek ale konkretne krajiny kktore si vymenoval ma nejako specialne nelakaju, mozno to turecko raz
celkovo mam rezervu voci prilis dalekym kulturam, necitila by som sa dobre v takych krajinach.. francuzsko je, este, predpokladam, celkom europske, tak to by som mozno zvladla
Omfg, vy tupela Vacsinou zrovna tie krajiny, hned po utoku su najbezpecnejsie. Bola som v Mnichove 24h po utoku - nastartovane policajne auta, vsade hliadky. V Nice tyzden po utoku - na Anglickej promenade vsade vojaci. Vazne, coho sa bat?
(A ludia, ktori pisu, ze ich nelaka Francuzsko, nevedia, o com je zivot!) @marcello111 a Slovensko je ti cim prikladom, ze tam zijes? Chudobou, dojebanou politikou, nevludnostou, alkoholizmom?
Ja si myslím, že to , že niekde atentát bol neznamená, že tam znovu bude a to, že niekde atentát nebol, neznamená, že tam ešte nebude. Konkrétne vo Francúzsku už som bola (pred pár dňami dokonca) a v Tunise ako malá tiež. Znovu tam nechcem ísť, ale nie pretože by som sa bála, ale pretože chcem cestovať stále do nových krajín.
to potom aby som nikde nechodila, lebo ved mozu byt teroristicke utoky, ako samozrejme, ak by som mala ist dva dni do Pariza po tom, co sa stalo minuleho roku tak by som mala mozno trochu zly pocit z toho, ale vazne si nemyslim, ze by sa to zopakovalo po tak kratkom case
bola som aj v Turecku aj v Tunisku aj vo Francúzsku bolo to však pred útokmi .. teraz už dobrovoľne nevyhľadávam moslimské krajiny...ale Egypt by som veľmi chcela vidieť
Tak hm, Izrael je tak trocha ešte vo vojne a ako super tam bolo. Akože prechádzať sa uličkami, kde týždeň dozadu dobodali/zastrelili ľudí je trošku nepríjemný pocit, ale taký je už Jeruzalem. A všade vojaci.
A v Egypte sme sa vyhýbali hlavným turistickým atrakciam, necítili sme sa na pyramídy a návštevy veľkých miest ako dve ženy v tej krajine. (akože, aj v blbej turistickej Hurghade je nepríjemní výjsť von, keď je človek žena a nemá okolo seba bandu chlapov...alebo aspoň jedného) Ale to napokon tiež nebolo o tých útokoch.
@staphylococcus
Zvysene bezpecnostne opatrenia sa tykaju obdobia bezprostredne po utoku. Vtedy si aj utocnici daju pohov a nechcu prilis riskovat. Komplexne su tieto opartenia len ciastocne efektivne, co vidno aj v praxi - v tychto krajinach sa utoky opakuju. Napriek tomu by som krajiny zapadnej Europy (ani zapadnu cast Ukrajiny) neodpisala, lebo skratka - stoja za navstevu.
Turisticke moslimske - ina kategoria. Tu sa oplati respektovat ich zvyky a kulturu, co vyrazne zvysuje mieru bezpecnosti (cestovat len s muzom - minimalne jednym , nieco na hlavu - ak treba, vyhybat sa rizikovym miestam - zahranicne ambasady, naj atrakcie, v noci nechodit na nefrekventovane miesta atd.).
Naozaj nebezpecne (Juzny Sudan, Nigeria, Syria atd) - black list.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
a čo by som tam asi hľadal...
tieto krajiny nie sú v ničom pre mňa príkladom....
(A ludia, ktori pisu, ze ich nelaka Francuzsko, nevedia, o com je zivot!)
@marcello111 a Slovensko je ti cim prikladom, ze tam zijes? Chudobou, dojebanou politikou, nevludnostou, alkoholizmom?
na tvoje poznámky som neni zvedavý....
boli adresované zakladateľovi ankety....
A v Egypte sme sa vyhýbali hlavným turistickým atrakciam, necítili sme sa na pyramídy a návštevy veľkých miest ako dve ženy v tej krajine. (akože, aj v blbej turistickej Hurghade je nepríjemní výjsť von, keď je človek žena a nemá okolo seba bandu chlapov...alebo aspoň jedného) Ale to napokon tiež nebolo o tých útokoch.
Zvysene bezpecnostne opatrenia sa tykaju obdobia bezprostredne po utoku. Vtedy si aj utocnici daju pohov a nechcu prilis riskovat. Komplexne su tieto opartenia len ciastocne efektivne, co vidno aj v praxi - v tychto krajinach sa utoky opakuju. Napriek tomu by som krajiny zapadnej Europy (ani zapadnu cast Ukrajiny) neodpisala, lebo skratka - stoja za navstevu.
Turisticke moslimske - ina kategoria. Tu sa oplati respektovat ich zvyky a kulturu, co vyrazne zvysuje mieru bezpecnosti (cestovat len s muzom - minimalne jednym , nieco na hlavu - ak treba, vyhybat sa rizikovym miestam - zahranicne ambasady, naj atrakcie, v noci nechodit na nefrekventovane miesta atd.).
Naozaj nebezpecne (Juzny Sudan, Nigeria, Syria atd) - black list.