skôr by ma zaujímalo to, či si niekto myslí, že spojením mužských a ženských znakov dospejeme ku dokonalosti bez ohľadu na náboženskú tématiku @relieforsaddist
chápem to tak že boh nemá čo robiť mimo mysle človeka...čo znamená kde nie je človek nie je ani boh ... (nemyslím to len fyzikálne že je to koncepcia hodná len ľudskej mysle) ale aj nábožensky že Boh vraj stvoril ľudí na svoj obraz ...
ľudia sa definujú na dve základné ( ZÁKLADNÉ ) skupiny, muž a žena ... pričom každý z nich má iné predpoklady, funkciu a schopnosti/danosti ... kombináciou teda a spojením týchto dvoch základných predelení človeka do jednej, stvoríme niečo čo je absolutne ľudské (bezrozdelenia-hodné) - čiže koncepcia vrcholu mysle ako konštrukcie pre domov Boha ... a taktiež vrcholnú prácu obrazu Boha - ľudskosti ...
a až to nevezmem takto obšírne, ale psycho-analyticky povedal by som že súhlasím, pretože pojem ,,božská dokonalosť,, chápem v psychológii ako vyrovnaný stav (rovnovážnu zákonitosť na báze protipólov alebo čohokoľvek čo môže vyvoriť rovnovájhu - čiže nekonfliktnosť) čiže až spojím znaky muža a znaky ženy ... vytvorím rovnovážny stav ... ale tak to chápem iba ja, no v podstate teda s výrokom súhlasím
Dokonalosť na tomto svete neexistuje, takže dokonalosť určite nie, ale skôr by som povedal, že spojením tých znakov dospejeme k najideálnejšiemu spôsobu fungovania domácnosti/spoločnosti.
@3 v tom výroku sa ale nehovorí o dokonalosti, ale o "správnej predstave" dokonalosti...a keďže podľa mňa žiadna predstava nemôže byť nesprávna...môže byť iba mylná, alebo pravdivá, tak považujem ten výrok za nezmysel
Tak každý má v sebe väčšinou obe stránky, ale niektorí ich potláčajú. Ja mám pocit, že treba byť tak trochu mix oboch aby sme lepšie dokázali pochopiť svoju polovičku a aby sme si lepšie užili život Môj priateľ je chlap ako sa patrí, no dokáže oceniť alebo urobiť veľa vecí, ktoré by sa mohli považovať za "ženskú partiu". Napríklad rád upratuje a varí, pomáha. Ďalšia vec je, že sa s ním dá úžasne rozprávať, vie dobre poradiť, má skvelý vkus...A ja som zase taká napoly mužská čo sa týka správania alebo koníčkov, perfektne sa dopĺňame
Nemyslím si, že existuje niečo ako "božská dokonalosť" ale 'for the sake of the argument' ak existuje, je dosiahnuteľná buď každým jedným individuálom, NEZÁLEŽIAC na pohlaví (ktoré z ďaleka nie sú také rozdielne ako nám médiá tlačia do hláv) alebo nikým.
A fakt, že tento výrok bol vyprodukovaný Freudom ma necháva o to viac skeptickou.
dokonalosť je vnímaná subjektívne a myslím, že nie je možné, aby existovala taká dokonalosť, ktorá by bola všeobecne prijímaná všetkými.
btw. nesúhlasím s výrokom, aj keby sme sa bavili v rovine, že je možné nakombinovať znaky a vlastnosti oboch pohlaví tak, aby vznikla dokonalosť, freud nehovorí o kombinácii konkrétnych znakov - tým myslel spojenie všetkých znakov? alebo len dokonalých/kladných? - ktoré sú tie dobré?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
ale ak to chápem dobre tak, ako to chcem chápať (vôbec netuším, co som práve napísala ), tak s tým súhlasím
ľudia sa definujú na dve základné ( ZÁKLADNÉ ) skupiny, muž a žena ... pričom každý z nich má iné predpoklady, funkciu a schopnosti/danosti ... kombináciou teda a spojením týchto dvoch základných predelení človeka do jednej, stvoríme niečo čo je absolutne ľudské (bezrozdelenia-hodné) - čiže koncepcia vrcholu mysle ako konštrukcie pre domov Boha ... a taktiež vrcholnú prácu obrazu Boha - ľudskosti ...
a až to nevezmem takto obšírne, ale psycho-analyticky povedal by som že súhlasím, pretože pojem ,,božská dokonalosť,, chápem v psychológii ako vyrovnaný stav (rovnovážnu zákonitosť na báze protipólov alebo čohokoľvek čo môže vyvoriť rovnovájhu - čiže nekonfliktnosť) čiže až spojím znaky muža a znaky ženy ... vytvorím rovnovážny stav ... ale tak to chápem iba ja, no v podstate teda s výrokom súhlasím
píšem ti TS
A fakt, že tento výrok bol vyprodukovaný Freudom ma necháva o to viac skeptickou.
btw. nesúhlasím s výrokom, aj keby sme sa bavili v rovine, že je možné nakombinovať znaky a vlastnosti oboch pohlaví tak, aby vznikla dokonalosť, freud nehovorí o kombinácii konkrétnych znakov - tým myslel spojenie všetkých znakov? alebo len dokonalých/kladných? - ktoré sú tie dobré?
ehm