Už dlhodobejšie som členom uzavretej skupiny Mensa členov aj nečlenov na FB. Ak by niekto nevedel, Mensa združuje ľudí s IQ nad 130, ale vrhnime sa rovno na tému. Viac v prvom komentári.
Všimol som si, že mnohí jej členovia majú tendenciu múdrovať len tak z povinnosti. Proste nie sú ani v odborníkmi v danej téme, ale myslia si, že keď prečítajú pár článkov a majú vyššie IQ môžu sa k tomu vyjadrovať. Proste, prečo ľudia majú tendenciu sa vyjadrovať ku všetkému. Proste môže byť lekár, spevák, spisovateľ, ktorý nemusia mať IQ nad 130 a posunú ľudstvo o kilometrový krok alebo vyvolajú v nás úžasné emócie. A potom sú títo ľudia, ktorí z titulu inteligencie mudrujú a nikto o nich možno nikdy v živote nebude vedieť, že existovali a zomrú so svojim vysokým egom. (aj IQ). Len toľko som chcel
Každý spolok združuje aj takýchto ľudí, ale aj tých, ktorým pomôže to, že sú súčasťou podobných spolkov. Všade sa nájde niekto, kto má potrebu sa len vyťahovať, potom sú tam takí, ktorí naozaj chcú niečo dokázať a veria, že im členstvo pomôže... Samozrejme sú tam aj iné prípady, ale aby som poukázala na diverzitu, ďalšie príklady vymenúvať nejdem. Nie sú relevantné.
pride mi to ako uplne bezny virtualny priestor, kde sa ludia vyjadruju. nevidim tam ziadnych geniov ani vysoko intelektualny obsah; akurat z niektorych citit taky vibe, ze si tam honia na lusteni primitivnych hlavolamov (ved to je lahke HAHA). FB skupina ale nie je prave vzorka, z ktorej by sa dala generalizovat cela komunita. resp. to, co popisujes ty, je jav pritomny snad v kazdej FB skupine.
a jasne ze ked ti daco nakecava ze si elita a ked uveris ze si elita, tak budes si na tom moct riesit komplexy a ponizovat ludi co su akoby akoze v nieco horsi
Ja som oducil pár hodín v triede zaradenej v programe APROGEN (pre intelektovo nadané deti) a čo sa týka vzdelávacej stránky bolo to super. Horšie to bolo s výchovou - ta rivalita a skriepenie boli naozaj hrozne. Ako sa píše v @8 ... tam bolo vidno ako ze ich niekto presvedčil že sú elita a oni to dávajú radi ľuďom naokolo pocítiť.
@djukini@2 tu tendenciu maju aj ludia s podstatne nizsim iq... takze preco sa nevyjadrovat? druha vec je, ze ti s vyssim iq si po precitani par clankov vedia ovela skor spojit suvislosti a pochopit aspon zaklady tej temy...
co sice neznaci ze mudrovat o vsetkom je ok, ale ak by boli ludia s vyssim iq ticho, nie hlas odbornikov ale hlas ludi, ktori o tom vedia este menej by bolo pocut
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
co sice neznaci ze mudrovat o vsetkom je ok, ale ak by boli ludia s vyssim iq ticho, nie hlas odbornikov ale hlas ludi, ktori o tom vedia este menej by bolo pocut