Čo je podľa Vás vlastne normálne? Väčšina stále omieľa dookola, chcem spoznať niekoho normálneho.. Avšak čo kurnik definujete za normálne? Veď čo by sa niekomu zdalo normálne druhý na to povie že je to absolútne nenormálne.. Tak čo je to vlastne normálne?
nie každý chce normálneho partnera podľa mňa ak je niekto nenormálny (ako ja) tak nemôže chcieť normálneho človeka no a k tomu čo je normálne a čo nie, je u každého niečo iné
@wera55555 - dve možné definície, jedna subjektívna, druhá "objektívna".
subjektívna definícia sa zakladá na názore subjektu, čiže konkrétnej jednej osoby ktorá dané slovo použije.
"objektívna" definícia (nie je objektívna v pravom slova zmysle ale je väčšinou mylne považovaná za objektívnu) sa zakladá na štatisticky prevažujúcom/väčšinovom názore skupiny.
skupinou môže byť skupina spoločenská, náboženská, politická, etnická, akákoľvek.
žiadne inak definované "normálno" ako toto neexistuje a ani nikdy existovať nebude.
Normálny (slovo so širším metaforickým významom) pre mňa je: nezadaný, neegoistický/nearogantný. Toto sú moje dve kritéria ale holt, akosi sa mi len na takýchto darí naraziť. Nepotrebuje byť výnimočný alebo somariny, len mne sympatický týpek čo nebude mať vyššie uvedené vlastnosti.
Ale je väčšinou rozdiel čo všetci chcú a čo hovoria že chcú... chalani hovoria že chcú milú zlatú babu ktorá ich bude mať rada ale v praxi behajú za takými čo sa správajú ako namyslené štetky. No a baby že chcú milého vtipného ale tiež väčšina sa snaží zbaliť najväčšieho playboya. Takže je jedno či všetci chceme normálneho alebo nie...
Dnešní teenageri sa mi nepáči ... nepáčia sa mi ich priority, spôsob žitia, nakupovania, proste väčšina vecí sa mi na nich nepáči ...
A všetci, čo majú normálne koníčky, neobliekajú sa nevkusne, výstredne a neviem ako, majú priority, ktoré v sebe zahŕňajú nesebectvo .... to je pre mňa normálnosť
Ach jaj, podľa mňa je problém to, že si všetci myslia, že sú nenormálny... Vlastne všetko je to relatívne a zo slov normálny a nenormálny nevyplýva vôbec nič.
Ak niekto povie, že nenormálny je iný ako väčšina, tak to je zas ďalšia otázka, že aká je vlastne tá väčšina? Aaa ak má nad obočím vytetovného slona, ktorý trpí nadváhou už je nenormálny?
Ľudia všetci sme originálmi, tak prečo sa škatuľkovať?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
V dnešnej dobe je lepšie byť nenormálnym práve preto, že všetci hľadajú normálnosť..
Tí divní majú potom aspoň pokoj
nie každý chce normálneho partnera podľa mňa ak je niekto nenormálny (ako ja) tak nemôže chcieť normálneho človeka no a k tomu čo je normálne a čo nie, je u každého niečo iné
subjektívna definícia sa zakladá na názore subjektu, čiže konkrétnej jednej osoby ktorá dané slovo použije.
"objektívna" definícia (nie je objektívna v pravom slova zmysle ale je väčšinou mylne považovaná za objektívnu) sa zakladá na štatisticky prevažujúcom/väčšinovom názore skupiny.
skupinou môže byť skupina spoločenská, náboženská, politická, etnická, akákoľvek.
žiadne inak definované "normálno" ako toto neexistuje a ani nikdy existovať nebude.
Nenormálny = autentický, progresívny, jedinečný, vytŕčajúci z davu - či šedá myška, žijúca vo svojom svete
a ano, vsak dobry prispevok to je
aspon takto je to v mojom okoli
@midnight a este si nenasiel?
A zase nikto nie je tak úplne normálny...
A všetci, čo majú normálne koníčky, neobliekajú sa nevkusne, výstredne a neviem ako, majú priority, ktoré v sebe zahŕňajú nesebectvo .... to je pre mňa normálnosť
Ak niekto povie, že nenormálny je iný ako väčšina, tak to je zas ďalšia otázka, že aká je vlastne tá väčšina? Aaa ak má nad obočím vytetovného slona, ktorý trpí nadváhou už je nenormálny?
Ľudia všetci sme originálmi, tak prečo sa škatuľkovať?