Ahojte rozhodol som sa nejest sladke, ale stale ma premaha chut ked vidim dajaku cokoladu , tak som sa rozhodol že ak dostanem chut na nejaku cokoladu tak si ju proste kupim , a zacnem ju ´jest, ale tak že trebars odlomim si tabulku cokolady tu si dam do
Ale clovek musi najprv prijat ten cukor cez ustnu dutinu teda prehltnut to musí aby sa cukro dostal do tela .Samozrejme že malinke mnozstvo cukru v podobe slin pocas prehltania do tela tak ci tak dostanem lebo clovek predsa aj pri zuvani cokolady musi zvecsa prehltat ale je to minimum dovolim si povedat že max tak 1/100 z celkoveho mnozstva cukru ktore je v cokolade .
A btw toto čo robíš sa nazýva chew and split a radí sa to medzi poruchy príjmu potravy. Ale to až vtedy keď sa to čo opisuješ robí so všetkým jedlom nie len zo sladkým...ale len aby si vedel že nie si jediný ..
Dakujem za ten nazov idem si o tom neco nastudovat , tak ale vies nechcem do seba pchat nezdrave jedla a zaroven sa chcem zbavit toho hrozneho pocitu ked ma niekto na nieco chut a toto je naozaj asi ten najlepsi sposob
@7 mám taký pocit že aj to uňho začína byť ppp podľa vety "nechcem do seba pchať nezdravé jedla a zároveň sa chcem zbaviť toho hrozného pocitu ked ma niekto na nieco chuť a toto je naozaj asi ten najlepší spôsob"
@stalingrad1000 nezačínaj s takými to vecami lebo nakoniec do toho spadneš a sa ti to poriadne vymkne z rúk a potom budeš ľutovať že si niekedy s niečím takým začal...nevieš do čoho sa púšťaš..dúfam že ťa to čo najskôr prejde a radsej jedz primerane čo ti telo žiada a cvič a staraj sa o svoje zdravie a svoje telo....
@stalingrad100 konkrétne toto? Za prvé pokazené zuby..a za druhé može ťa potom ked to budeš robiť neustále chytnúť "žravka" lebo po čase ti to nebude stačiť len to mať v ústach a bude sa ti to žiadať aj prehĺtnúť a môžeš sa začať prejedať alebo to prejsť do bulímie...a to potom len je "sranda" ...
@vamperzz avsak ked to robim iba tak zopar krat do dna trebars že si kupim jednu tycinku a tu takto skonzumujem tak to predsa nemoze byt az take zle ci ? vsak neni to to iste či danu potravinu zujem alebo ju rovno prehltnem ? nema to rovnskx efekt na zuby ?
@stalingrad1000 tak teoreticky má ..no vraj sa tým viac poškodzujú zuby...ide o to že potom si clovek zmyslí že može takto "jesť" alebo skor prežuť a vypľuť kvantum jedla a nepriberiem z toho a má ten pôžitok. Neumýva si za každou "tyčinkou" zuby a takto ich "zje" (rozžuje) napríklad za deň 6 s pocitom že si to moze dovoliť a nemusí sa obmädzovať. A keby to nerobil tak by normálne zjedol len jednu a tú si vychutnal a mal by dosť. Chápeš? Ide o ten ako keby pocit ze takto môžeš dať do úst hocičo a hocijaké množstvo a nič to s tebou neurobí. No potom sa na to spraví ako keby návyk alebo dalo by sa povedať závislosť. Zvrhne sa to do ppp. Pokiaľ normálne ješ a urobíš to len ako si napísal zopár krát do dňa a robíš to len so sladkým tak..to nie je až tak hrozné no..len bacha na to aby si to neprehnal..ale uz len to, že to robíš nie je dobré..
Ale inak je to poriadna škoda peňazí aj dobrého jedla. A občas si dať aj niečo sladké nikomu neublíži. A keď máš chuť na sladké tak si kúp napríklad sušené ovocie alebo ja teraz jem maliny a čerešne a podobné oňonom veci neustále namiesto sladkostí. Alebo med ako napísala v @11
Ja keď mam chuť na sladké vypijem studené kakao, sirupovú vodu, čaj osladený.. ale také jak jablko mi nepomáha bo keď mam chuť na sladké ta zjem celú misku jabĺk a furt mam chuť na ďalšie
@vamperzz hlupost, to ze sa zacina travit, znamena akurat, ze polysacharidy sa mozu roztiepit na nejake oligosacharidy. Ale nevstrebavaju sa, takze sa neprijme nic.
bez sladkeho sa zit neda len to treba obmedzit a to co pises je hrozna blbost sak ked mas kocku cokolady v hube tak sa ti roztopi a zjes ju ani nevies jak ked to vyplujes tak to mozu byt maximalne cokoladove sliny fuj a ze do misky
akoze ja som ten posledny kto by mal radit v tejto teme lebo zerem jak prasa ale to co pises je blost tak ked mas chut na sladke si daj tu kocku cokolady a hotovo nemoze ti to uzskodit ani keby si si dal co ja viem 5 kociek denne
@sveter a prečo by nemal, ináč?
"konvenčná" čokoláda je zväčša dosť humáč, pokiaľ viem. pražené bôby, kt. sa skoro netriedia a procesujú sa vysokými tlakmi na maslo a prach a potom sa to dá zas dohromady. obvykle s mliekom, zmieňovaným cukrom a lecitínom.
@stalingrad1000 neviem, čo vymýšľaš, ináč. tabuľka, čo pridala @kurisuri to má vcelku rechtovné. a akú čokoládu pojedáš, teda nepojedáš?
mám takú metodu, že sa na danú vec pozriem v jej najčistejšej forme, "najbližšie k zdroju", proste aby som vedel, čo to vlastne je zač - v tomto prípade to boli nepražené kakaové bôby. a tie niekomu chutia/vyhovujú aj bez dosladzovania, niekomu nie. keby mi nevyhovovali tak, ako sú, tak nejem ani kakaové produkty.
som sa vždy zamýšľala, že či toto niekto robí, lebo som to vždy videla ako dobré riešenie dať si niečo mega sladké bez nejakých vyčitiek, ale tak už ma to prešlo a odporúčam ti nejaké domáce pečené zdravé veci, ktoré sú napr. sladené prírodnými sladidlami a pod
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
radšej si umy zuby, napi sa vody, daj si jablko, whatever.
len prosím ťa nevyhadzuj čokoládu.
NIKDY
@stalingrad1000 nezačínaj s takými to vecami lebo nakoniec do toho spadneš a sa ti to poriadne vymkne z rúk a potom budeš ľutovať že si niekedy s niečím takým začal...nevieš do čoho sa púšťaš..dúfam že ťa to čo najskôr prejde a radsej jedz primerane čo ti telo žiada a cvič a staraj sa o svoje zdravie a svoje telo....
Tu máš video presne o tom
akoze ja som ten posledny kto by mal radit v tejto teme lebo zerem jak prasa ale to co pises je blost tak ked mas chut na sladke si daj tu kocku cokolady a hotovo nemoze ti to uzskodit ani keby si si dal co ja viem 5 kociek denne
"konvenčná" čokoláda je zväčša dosť humáč, pokiaľ viem. pražené bôby, kt. sa skoro netriedia a procesujú sa vysokými tlakmi na maslo a prach a potom sa to dá zas dohromady. obvykle s mliekom, zmieňovaným cukrom a lecitínom.
@stalingrad1000 neviem, čo vymýšľaš, ináč. tabuľka, čo pridala @kurisuri to má vcelku rechtovné. a akú čokoládu pojedáš, teda nepojedáš?
mám takú metodu, že sa na danú vec pozriem v jej najčistejšej forme, "najbližšie k zdroju", proste aby som vedel, čo to vlastne je zač - v tomto prípade to boli nepražené kakaové bôby. a tie niekomu chutia/vyhovujú aj bez dosladzovania, niekomu nie. keby mi nevyhovovali tak, ako sú, tak nejem ani kakaové produkty.
si rád oblbovaný voľakým iným?
ak nie, radšej pracuj so sebou samým a psychickou závislosťou efektívnejšie a nie oblbovaním seba samého.
teda mam, ale vacsina cokolad mi nechuti, fakt si dam radsej dake nuts vacsinou
vynimka je ked mam kramy